Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sezon 2025/26 Wszystkie ligi.

#601 Post autor: HullCityFC » dzisiaj, o 10:25

Wiadomo, ze frekwencja wzrosla, ale pi***olenie o wyprzedanie Slaskiego w europejskich pucharach to jakies sci-fi, skoro nie dokonuja tego kluby na mniejszych stadionach, a maksymalna frekwencja z naszej strony w XXI wieku to 35 tysiecy ludzi.

Najpierw niech ten klub zostanie poukladany organizacyjnie bo poki co tutaj nie ma zadnego planu i wszystko jest robione na udo.

Nasza pozycja sportowa z kazda kolejna dekada jest coraz gorsza i nie widac poki co nie widac pomyslu na zmiane tego trendu.

A sukcesy polskich druzyn w pucharach i kasa, ktora za tym idzie, powoduje, ze szanse ze nawiazemy do dawnych czasow jest juz tylko iluzoryczna i oparta na wierze, a nie realnej ocenie sytuacji.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#602 Post autor: Ozor » dzisiaj, o 11:27

Patrzę na to tak że powoli jesteśmy jedyną marką w którą jeszcze w tym kraju można zainwestować z dużym potencjałem wzrostowym jeśli chodzi o zainteresowanie.Reszta albo już wykupiona albo z większym bagażem długu . Pomijając dziwadła w stylu Wieczystej czy Termaliki w których topią pieniądze szurnięci goście pozostali inwestorzy wolą rozpoznawalne i z zapleczem kibicowskim kluby.Szansa jest ważne by biernie nie czekać tylko wyjść jej na przeciw .

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#603 Post autor: Rickenn10 » dzisiaj, o 12:00

Ja to odnoszę wrażenie, że nami zacznie się ktoś interesować dopiero jak będzie nowy stadion gotowy :)
Gdyby miało być inaczej już by ktoś był, 2x zorganizowaliśmy mecze z frekwencją przekraczającą 50k ludzi z czego jedno w 1 lidze.
Dopóki układ właścicielski się nie zmieni i nie będzie nowego stadionu narazie chyba nadziei nie ma.

A co do frekwencji w pucharach to gdyby brać pod uwagę LKE to myslę, że największą frekwencję zrobilibyśmy z legią ;) podobnie może z Fiorentiną (patrząc na obecne drużyny) to nawet ja Stadionu Śląskiego optymista uważam, że mecze z takim Hamrunem czy Lincolnem to max 20k ludzi jak teraz z PB. Zejdzćie na ziemię jak uważacie, że przyjdzie 55k ludzi na taki mecz.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#604 Post autor: kroy » dzisiaj, o 12:04

Nie ma to jak się kłócić o hipotetyczną sytuację “z dupy”.

Póki co to my jesteśmy bliżej spadku do 2 ligi niż awansu do Ekstraklasy, nie mówiąc nawet o pucharach.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Dżem
Kontakt:

#605 Post autor: Dżem » dzisiaj, o 12:55

Ozor pisze:
dzisiaj, o 11:27
Patrzę na to tak że powoli jesteśmy jedyną marką w którą jeszcze w tym kraju można zainwestować z dużym potencjałem wzrostowym jeśli chodzi o zainteresowanie.Reszta albo już wykupiona albo z większym bagażem długu . Pomijając dziwadła w stylu Wieczystej czy Termaliki w których topią pieniądze szurnięci goście pozostali inwestorzy wolą rozpoznawalne i z zapleczem kibicowskim kluby.Szansa jest ważne by biernie nie czekać tylko wyjść jej na przeciw .
No tak, lepiej kupić klub bez długów i bez stadionu, który będzie kosztował z 400 mln złotych, czy klub z stadionem i np 50 mln długu?

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#606 Post autor: Adam1983 » dzisiaj, o 13:34

Ozor pisze:
A to nie jest tak, że dobrze mieć taki klubik, w którym topi się hajs, żeby potem wykazywać stratę ? Skutkuje to potem brakiem konieczności pacenia jakiś podatków ? Od razu zaznaczam, że nie znam się na tym...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#607 Post autor: Ozor » dzisiaj, o 15:54

Dżem pisze:
dzisiaj, o 12:55
Ozor pisze:
No tak, lepiej kupić klub bez długów i bez stadionu, który będzie kosztował z 400 mln złotych, czy klub z stadionem i np 50 mln długu?
Tyle że ten stadion na którym gramy to taka sama marka jak Ruch czyli kupujesz w pakiecie od razu dwa rozpoznawalne brandy i nie ma tu nic do tego że go wynajmujemy bo nowy z miasta będzie tak samo wynajmowany a moze to wyjść i drożej .

ODPOWIEDZ