[11 Kolejka] Polonia Bytom - Ruch Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ

Ruch w meczu z Polonią

Czas głosowania minął 24 paź 2009, o 23:47

Wygra
153
90%
Przegra
17
10%

Liczba głosów: 170

Wiadomość
Autor
gipcu
Kontakt:

#61 Post autor: gipcu » 24 paź 2009, o 10:25

to ze my razym po szpilu wyszli trocha mie zdziwiło... :hyhy:
ale było cołkiym spokojnie ;)
w Chorzowie by sie to niy udało chyba :P

Awatar użytkownika
19flasteR20
Kontakt:

#62 Post autor: 19flasteR20 » 24 paź 2009, o 10:26

sen o 15 MajstRze tRwo...
Jak ktos chce obejrzec wczorajsze DeRby tukej jest ^^

Najstarsze Derby Gůrnygo Ślůnska Polonia Bytom-Ruch Chorzów

INO RUCH :padam:

Dżem
Kontakt:

#63 Post autor: Dżem » 24 paź 2009, o 10:37

Dla mnie zawodnikiem meczu zdecydowanie Brzyski.Szkoda mi go było tylko w drugiej połowie meczu,jak musiał w obronie tyrać za dwóch bo Zając kicaj gdzieś w ataku.Nie ma się co oszukiwać lewa pomoc dla Zająca to fatalny pomysł (brak lewej nogi) ,lepiej niech wchodzi na atak. Artur Sobiech znów zaliczył asystę ! On pod tym względem jest fenomenalny.
Jeśli ominą nas kontuzję to o miejsce +/- czwarte możemy powalczyć :oczami:

Jacek
Kontakt:

#64 Post autor: Jacek » 24 paź 2009, o 11:16

Galeria FOTO z meczu Polonia - Ruch
http://www.naszaliga.pl/news/galeria,fo ... rzow,.html?

gipcu
Kontakt:

#65 Post autor: gipcu » 24 paź 2009, o 11:22

LEMON -CHORZOW
Kontakt:

#66 Post autor: LEMON -CHORZOW » 24 paź 2009, o 11:27

WALDEK FORNALIK Z BEZNADZIEJNEJ DRUZYNY ZROBIL ZESPOL KTORY WALCZY I MYSLI NA BOISKU , MECZE RUCHU W TAMTYM SEZONIE TO BYLA PADAKA , TERAZ CI SAMI PILKARZE Z NIEDZIELANEM TO CALKIEM INNY ZESPOL , --------------------- SPONSOR PILNIE POTRZEBNY----------------- :padam:

Awatar użytkownika
gnz
Kontakt:

#67 Post autor: gnz » 24 paź 2009, o 11:43

co sie stało Janoszce ? :oczami:
jakbym nie widział bym nie uwierzył co on z pilka wczoraj wyprawiał ;)

Zając zamiast po zmianie gryść trawe by znów wbić sie do pierwszej jedenastki wygląda jakby juz gral 90minut na innym boisku - tragedia...

Pilarz do kadry :hyhy:

Nomek89
Kontakt:

#68 Post autor: Nomek89 » 24 paź 2009, o 12:23

spyru pisze:
siwy zabRze pisze:
Lukas89 pisze:taka ciekawostka...

w Canal+ komentatorzy mówili,że 'kibice Ruchu i Poloni Bytom żyją w przyjaźni'

:hyhy: :oczami:
COS W TYM jest po szpilu chaos!!! jo autym wyjezdzol 30 min
kibice Poloni wymieszani miedzy nami ....totalny piknik
Nie pisz takich głupot. Między Ruchem a Polonią była jest i będzie kosa. Wczoraj niektóre zdarzenia pokazują że wraca normalność.
Gra piłkarsko taka sobie, dużo walki. Zając - fatalna zmiana.[/quote

Ja nie wiem o co Ci chodzi. Sam wracałem na dworzec na piechote i widziałem co sie działo. Wszyscy wyszlismy ze stadionu i nie tak jak na wiosnę - nie szliśmy w kolumnie, ale mogliśmy się rozejść po całym Bytomiu. Polonia szła między nami i niby z nimi nie gadaliśmy tak jak między sobą, ale napinki tęz nie było. Pozniej jeden jakis DEBIL - Polonista zaczal cos ryczec w strone naszych. Dostał oklep od kogos. Chwile pozniej kolejni KRETYNI zaczeli sie napinac i cos wrzeczec w nasza strone. W nich tez ktos wlecial. To były tylko pojedyncze przypadki. Niestety w naszych coś wstąpiło i też jakaś grupa zaczela spiewac na Bytomiu piosenki typu "co to za miasto...", "Polonia Bytomska, największa...". Zupełnie tego nie rozumie. przez kilku idiotów mamy stracic jedyny klub na Śląsku z którym możnaby coś razem zbudowac. Później na dworcu autobusowym też stało około 100 naszych, jak nie więcej, a przyszły sobie jakieś 3 laski w szalikach Polonii i Arki. Co mnie zaskoczyło - nikt się ich nie czepiał, może część się głupio patrzała, ale - o dziwo - tylko jakiś koleś, może koło 50(?) zaczal ich wyzywać od Polonistycznych Ku*w, ryczał, ze maja zdejmować te szmaty itd. Nie wiem, czy on pamięta czasy jakiejś wielkiej kosy z Polonią. Ja na szczęście nie wspominam takich czasów, i patrze na to co mogłoby być w przyszłości a nie to co było kiedyś.

Polonia też dobrze się zachowała otwierając drugi sektor, w trakcie meczu 0 bluzg na siebie. Bardzo mi sie to podobało. Szacun dla Polonii.

Wg mnie tylko patologia nie umie zauważyć tego, że z Polonia mamy coraz lepsze stosunki - ja osobiście nic do nich nie mam, jestem nawet za tym, żeby mieć kiedyś z nimi jakiś układ. Ale dopóki wszyscy nie zrozumieja, że między Ruchem a Polonią już nie ma aż takiej walki nic z Tego nie będzie.

Na szpilu pod wzgledem kibicowskim wszystko super - oprócz tej racy na boisku.

Zawodnikom gratuluję świetnego meczu, 3 Pkt znowu do Chorzowa. Oby tak dalej!! Ruch na majstra!!!

19aRtuR20
Kontakt:

#69 Post autor: 19aRtuR20 » 24 paź 2009, o 12:25

gnz pisze:co sie stało Janoszce ?
jakbym nie widział bym nie uwierzył co on z pilka wczoraj wyprawiał
jo na poczatku myslolch ze sie koniec swiata zblizo jak uwidziolch co on wyprawio :hyhy: - ale jeszcze trocha za wolno to robi, bo za duzo miejsca nie zyskiwoł, jedynie przyczimywol bal, ale i tak brawa, to jest calkiem inny pilkarz niz ten co wlaził z ławki - ten Janoszka Raus :D

jo widza u niego braki w dosrodkowaniach - jakos wydowo mi sie ze on zawsze szuko wycofania do tyłu, albo do srodka przed pole karne
gnz pisze:Pilarz do kadry
Pilarz za stary na kadra :rotfl:
cza dać szansa młodszym bramkarzom co sie dobrze pokozali w meczach z Czechami i Słowacja (Dudek i Kowalewski) :wstyd: :wstyd: :wstyd:
oraz naszemu najmłodszemu bramkarzowi kery urodził sie 30.11.81 czyli lekko rok później niż Pilu - godom o pupilku trenerów - Przyrowskim :wstyd: :wstyd: :wstyd:

a na powaznie, to samo pedziolch, nie kazdy bramkarz umi doczekać do momentu strzału (ta sytuacja Sawali a potem dobitka Trzeciaka), widac mo dobry reflex

ale to jest ciekawe - Przyrowski puścił 12bramek w lidze w 7meczach, a Pilarz 5 w 11...
a teoretycznie jakby ktoś widziol obrona na papierze i miol do wyboru z 8obronców (naszych podstawowych i od nich) to wybrołby od nos moze ino Sadloka za młodość

Elmer
Kontakt:

#70 Post autor: Elmer » 24 paź 2009, o 12:26

Baran sprinter, Janoszka sprinter, o Niedzielanie nie wspomnę. Mam nadzieję, że w klubie ktoś "mądry" znowu nie wpadnie na pomysł zerwania współpracy z Wielkoszyńskim.

Krytykujecie Zająca, ale w mojej opinii zagrał lepiej niż kilka minut w meczu z Lechią. Trzeba pamiętać, że przez większość czasu grał na lewym skrzydle.

Gdyby tak jeszcze Baran miał uderzenie Szewczyka...

A ogólnie to WIELKIE BRAWA za mecz dla obu zespołów. Nie jest powiedziane, że Ariel nie zagra w Warszawie w sobotę. Dyskusje może wzbudzać fakt, że w następnej kolejce gramy z Legią, a nam mecz sędziuje warszawiok i daje kartkę Nykielowi (w sumie zasłużoną). Ale za co Niedzielan dostał żółtą???
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

19aRtuR20
Kontakt:

#71 Post autor: 19aRtuR20 » 24 paź 2009, o 12:31

Elmer pisze:Ale za co Niedzielan dostał żółtą???
za niby uderzenie łokciem
sedzia naoglondoł sie za dużo pracy sedziego Rosettiego kery sedziowol mecz Milan-Roma, tam sedzia doł za identyczno sytuacja odrazu czerwono kartka
ale Niedzielan dobry był przy jednym z rogów dla nas, jak go tam obronca "obmacywol", wtedy Wtorek do sedziego: "EEEEEEEEEJJ, PATRZ!!"
Elmer pisze:daje kartkę Nykielowi (w sumie zasłużoną).
no racja ze zasluzona- pociagniety Radzewicz wychodził na czysto pozycja na lewym skrzydle

blue_fanatic
Kontakt:

#72 Post autor: blue_fanatic » 24 paź 2009, o 12:33

za kłotnie z sędzią jakąś wiązaneczke mu puścił

Awatar użytkownika
blue blood
Kontakt:

#73 Post autor: blue blood » 24 paź 2009, o 12:51

Stawiolech na 0-0,ale bardzo chciolech sie pomylic zeby 3 pkt przyjechaly z nami do Chorzowa i tak sie stalo,kibicowsko zajefajniscie downo niy bawiolech sie tak na szpilu,szkoda tyj racy co poleciala na boisko teraz te pacholki z miodowyj nom dowalom ale co nom tam,jo moga byc dumny bo niybieski,a takie oprawy jak te race powinny byc na kozdym szpilu,o pilkarzach nic niy napisza bo juz wszystko napisaliscie,jo ze swojij strony moga yno pogratulowac za walka od poczatku do konca szpilu,niy bolo przestojow w grze,pora sytulacji co miala Poloniaoglondolech z zapartym tchym,bo gdyby niy Krzysiu moglo byc zle,tak ze gRatki dla pilkarzy,oby to samo pokozali na Laziynkowskij pozdRo
Świętochłowice najlepsi RUCHU kibice
[img]http://img502.imageshack.us/img502/3268/swionymijankant5.jpg[/img]
NIY Poloki NIY GERMANY TO MY SLONZOKI NAROD WYBRANY

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#74 Post autor: jalboss » 24 paź 2009, o 13:59

TAKIE mecze chce się oglądać co tydzień. Walka, ambicja, szybka piłka. Szkoda że tylko jedna bramka.
Warto było pojechac do Bytomia.
No i kibicowsko też jestem za "zawieszeniem broni", bo trzeba budować śląską siłę!
No i dziewczyny mają fajne ;)
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

RudaSlaska7
Kontakt:

#75 Post autor: RudaSlaska7 » 24 paź 2009, o 14:02

i bardzo dobrze! i nei chca nic godac ale dzieci z takich dzielnic powinny obowiazkowo dostac po szmyczy ( tych do bajtli co byly rozdowane na rudzie)
oby sie mnozyli te niedzielany i grzybki :-)

ODPOWIEDZ