heli pisze:niebieskifanatyk pisze:arcio pisze:19_kRzysiek_20 pisze:arcio pisze:19_kRzysiek_20 pisze:Z taką obroną co mamy aktualnie to będą bęcki , i chyba lepiej zagrac 3 środkowymi obrońcami a w ataku sam Piech ale najpierw przejdźmy tych macedończyków a później się bedziemy martwić
ty masz takie pojęcie o taktyce jak ja o inżynierii kwantowej

no to nieźle , trzeba było uważać w szkole a nie mieć pretensji. Moge załatwić Ci korki myśle że 3-4 lekcje i będziesz śmigał z tą fizyką a Nobel jest twój filozofie
po prostu nie filozofuj - widziałeś kiedyś żebyśmy grali 3 środkowymi obrońcami?
czytając takie posty przypomina mi się chyba Wójcik na Wembley gdzie repra grał bez napadziora w zestawieniu 1-7-3-0
To, że obrona jest naszą najsłabszą formacją, szczególnie jej lewa strona (Szyndrowski) to fakt, ale ustalanie taktyki zostaw Tomkowi i nie wypisuj głupot

ciekawa uwaga, szczególnie, że najwięcej baboli się przytrafio w środku lub z prawej strony obrony, owszem Skuter może nie mo takiej siły ofensywnej, ale na jakiej podstawie ktoś widzi, że to najsłabszy obrońca to powiem szczerze jakoś nie wiem.
Nawet co do zdania, że obrona najsłabszą formacją to patrząc jak gromy bez środka pomocy praktycznie trocha dziwne zdanie
Szyndrowski ma już swój wiek i lepszy nie będzie, w ofensywie ciężko mu idzie, techniką nie grzeszy, często przytrafiają mu się kiksy i słabe mecze. Patrząc na nasz skład lewa obrona to jest słaby punkt, ale jak wiadomo ciężko jest znaleźć dobrego lewego obrońcę tym bardziej za darmo lub niewielką kasę.. Ostatnio był testowany ten Czech, ale cienki był niestety. Co do tego, że nie mamy środka pomocy się nie zgadzam. Po dojściu Panki, środek pomocy wygląda przyzwoicie. Malinowski mimo, że to już końcówka to trzyma swój solidny poziom, Straka ostatnio owszem jest cieniem piłkarza sprzed 2,3 sezonów, ale może w końcu się przebudzi, Panka powinien wskoczyć do podstawowej 11 i dla mnie to nasz środkowy pomocnik nr 1, Starzyński również co raz odważniej puka do bram pierwszej 11 i kto wie czy lada moment do niej nie wskoczy. Oczywiście jest jeszcze Lisowski

więc rywalizacja w środku pomocy jest, do tego na środku może grać jeszcze Sadlok , więc w Twoim stwierdzeniu, że nie mamy środka pomocy w ogóle nie widzę sensu. Co do defensywy przydałby się Baszczu i obrona zyskała by na tym dużo, no ale z nim to już jest telenowela.