Przyszłość Niebieskich

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#46 Post autor: gerhat » 8 sty 2004, o 13:15

Schlesien napisał:
Jak Gerhat (o ile dobrze pamietam) chcial zakladac stowarzyszenie na wzor krakowskiego klubu 100, to nagle Wojtkowi sie przypomnialo, ze to jest niepotrzebne, bo on ma wszystko przygotowane... To nie chodzi o przygotowanie tylko o efekt koncowy.
Dobrze pamiętasz, jednak nie do końca byłem w temacie, a to co Wojtek robi to mniej wiecej to samo więc przyłaczam się do jego inicjatywy. I niewazne czy to się bedzie nazywac klub 100, klub 10 czy jak kto woli ale ważne jaie beda tego efekty.
Poza tym te wasze dyskusje a zwłaszcza jej poczatek w wykonaniu Starego Kibica są bezsensowne. Zawsze znajdzie się ktoś kto nie jest w temacie (czego ja też doświadczyłem). I nie przegadujmy kto zrobił jakąs odprawę, szalik, flagę czy cokolwiek bo to nie ma sensu. Wojtek zaczał robić coś dobrego i chwała mu za to, bo takich jest naprawdę niewielu.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#47 Post autor: radzion » 12 sty 2004, o 12:08

odnosnie naszej sytuacji w lidze:

wielu z was pewnie slyszalo o checi zmiany regulaminu ligi przez czolowe zespoly 2ligowe!
moim zdaniem kluby te maja duze szanse wywalczenia tego co chca! a mzoeto bardzo zmienic sytuacje w 2 lidze,zreszta w 1 tez:

mianowicie 2 ligowcy chca:

1. aby z 2 ligi bezposrednio awansowaly 4 zespoly a z 1 spadaly 2 ostatnie, wtedy 1 liga bylaby zwiekszona do 16 zespolow!5 zespol 2 ligi gralby dodatkowo baraz z 3 zespolem od konca 1 ligi!
2 liga nie zmniejszalaby sie a zostalaby przy 18 zespolach!
wtedyz z 2 ligi polecialyby bezposrednio 2 ostatnie zespoly(KSZO I BLEKITNI)a 4 nastepne zespoly gralyby baraze z zespolami z 2 miejsc w 3 lidze! 1 miejsca w 3 lidze awnasowalyby bezposrednio ( 2 w miejsce sadkowiczow i 2 w miejsce zespolow ktore awansuja do 1ligi, tak ze zosataje 18 zespolow) wtedy w barazach o 2 lidze graja zespoly z miejsc 13-16,

tak wiec jesli ta opcjaprzejdzie to do utrzymania wystarcza 12 miejsce w lidze a nie jak teraz 10 miejsce!!!
kwestia tego czy ten pomysl przejdzie ma sie rozstrzygnac w polowie lutego!!a jz jutro ma dojsc do spotkanai wszystkich prezesow 2 ligi wraz z prezesem PALP czyli Kozminskim i Miklasem!
pomysl tez popiera wiele klubow 1 ligowych,zwlaszcza te mocniejsze!!!
dla 3 ligowcow to nie ma znaczenia i tak beda miec tyle miejsc w 2 lidze ile mialy!
pomysl ten ma malo przeciwnikow wiec PZPN bedzie pod duzm naciskiem i mzoe zmeinic regulamin rozgrywek w trakcie rozgrywek

Gość

#48 Post autor: Gość » 12 sty 2004, o 13:36

Odnośnie zakazu transferów bo to też się naszej przyszłosci tyczy , info ze strony gieksy : - Czynię zabiegi by PZPN cofn±ł klubowi z Bukowej licencję - powiedział Jacek Bednarz - w swoim czasie niespełniony piłkarz, a obecnie adwokat Mirosława Sznaucnera i Marcina Bojarskiego.

Bednarz publicznie rozgłasza, że bierze się za robienie porz±dku w polskiej piłce. Zacz±ł od Ruchu Chorzów, który dzięki zabiegom Bednarza nie może obecnie dokonywać transferów. O panu mecenasie ¶wiadczy to nie najlepiej, bior±c pod uwagę, że to wła¶nie dzięki Ruchowi wypłyn±ł na szersz± wodę.

Co tu dużo mówić , mamy zakaz transferów dzięki skurwielowi - to też już było poruszane wcześniej przez kogoś ,ze ten ch** którego uwierała koszulka z R się do tego przyczynił, ale widzę ,ze łysy zaczynać szaleć i oby sie to dla niego skończyło jak najgorzej.
RUCH TO MY A NIE WY!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#49 Post autor: gerhat » 12 sty 2004, o 14:09

Bart pisze:Co tu dużo mówić , mamy zakaz transferów dzięki skurwielowi - to też już było poruszane wcześniej przez kogoś ,ze ten ch** którego uwierała koszulka z R się do tego przyczynił, ale widzę ,ze łysy zaczynać szaleć i oby sie to dla niego skończyło jak najgorzej.
RUCH TO MY A NIE WY!!
:hihi: wyluzuj
zakaz transferów to my mamy dzieki grupie całkowicie innych skur......
Bednarz walczy o kasę dla Sławka Palucha i chwała mu za to. Bednarz walczy z działanością pseudodziałaczy pokroju Rogali i Dziurowicza. Dzieki takim jak on moze uda się wyplenić z piłki ludzi przypadkowych, to jedyna szansa aby Ruch odbudował swoją potęgę.

droda

#50 Post autor: droda » 12 sty 2004, o 14:49

Przed spotkaniem w Radomsku - 2004-01-11

Na proponowanej przez II-ligowców reformie rozgrywek skorzystać może Pogoń, ale także Błękitni Stargard.

Prezesi drugoligowych klubów piłkarskich spotkają się w poniedziałek w Radomsku w zajeździe „Ted” należącym do Tadeusza Dąbrowskiego, byłego udziałowca Pogoni. Działacze debatować będą na temat reorganizacji rozgrywek. Jak wiadomo prezesi większości II-ligowych i I-ligowych klubów piłkarskich zamierzają powiększyć ekstraklasę do 16 drużyn.

- W Radomsku spotkają się wyłącznie II-ligowcy. Swój udział potwierdzili wszyscy, przyjadą nawet przedstawiciele Błękitnych Stargard - mówi Antoni Ptak, właściciel Pogoni. - Chcemy ustalić wspólne stanowisko. Później spotkamy się z działaczami z ekstraklasy. Z moich informacji wynika, że większość z nich również jest za powiększeniem I ligi.

Zdaniem Ptaka na reformie skorzystają wszyscy. Według zaproponowanego planu ekstraklasę opuścić mają dwa zespoły. Tu nic się nie zmienia, ale 12 zespół automatycznie zapewni sobie ligowy byt - baraży bowiem ma już nie być. Z II ligi awans wywalczyć mają 4 drużyny, a nie dwie, jak to pierwotnie zakładano. Z kolei z II ligi, która w dalszym ciągu ma liczyć 18 zespołów, bezpośrednio spadną tylko dwie drużyny, a cztery grać będą w barażach.

- I tutaj rodzi się szansa dla Błękitnych - mówi Ptak. - KSZO zapewne nie przystąpi do rozgrywek. Z kolei Ruch Chorzów jest wobec Pogoni tak zadłużony, że zastanawiam się nad złożeniem do sądu wniosku o upadłość klubu. Gdyby tak się stało Błękitni awansowaliby do baraży.

Do pierwszego spotkania przedstawicieli klubów drugoligowych doszło w zeszłym roku. Stawili się na nim pomysłodawcy i główni zwolennicy zmian, czyli działacze: Pogoni, Cracovii, GKS-u Bełchatów, ŁKS-u Łódź oraz Stasiaka Opoczno. W poniedziałek z działaczami spotka się także prezes PALP Zbigniew Koźmiński oraz dyrektor PALP Leszek Miklas.

Do spotkania z przedstawicielami Polskiego Związku Piłki Nożnej ma dojść 23 stycznia. Zarząd PZPN jeszcze w tym miesiącu powinien ustosunkować się do rewolucyjnej propozycji działaczy.

- Skoro wszyscy będą „za” związek nie będzie miał wyboru i przystanie na naszą propozycję - uważa Ptak.

Robson
Kontakt:

#51 Post autor: Robson » 12 sty 2004, o 15:08

Ciekaw jestem skąd się wzięły długi wobec Pogoni?! Myślę i myślę i nie przypominam sobie zeby Ruch kupował jaiegoś piłkarza z Pogoni z ostatnich kilku lat... A swoją drogą, to zanim Ptak coś powie na temat Ruchu, to niech ureguluje należności z trenerem Wyrobkiem, bo z tego co wiem, to są jakieś długi Pogoni wobec Naszego trenera...

Poza tym to pan Ptak chcaił już ogłosić upadłośc GKSu. Jakiś niepoważny chop...

AndRe
Kontakt:

#52 Post autor: AndRe » 12 sty 2004, o 15:23

Dorsi to chyba chodzi o dlugi Ruchu wobec ptaszyska (Grzelak , Madej , Gorski , Samuel ) a jako ze on przejal Pogon dlugi sa wobec Pogoni.(taka sama sytuacja miala wczesniej miejsce z Piotrkowia - Ruch tez nie pozyskiwal z tego klubu zawodnikow mimo to mial wobec nich dlugi).
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Robson
Kontakt:

#53 Post autor: Robson » 12 sty 2004, o 15:28

To chyba że tak. Dziwne... Mógł padnąć, że wobec PTAKA, a nie Pogoni...
Już tego słuchać nie idzie...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#54 Post autor: gerhat » 12 sty 2004, o 15:32

AndRe pisze:Dorsi to chyba chodzi o dlugi Ruchu wobec ptaszyska (Grzelak , Madej , Gorski , Samuel ) a jako ze on przejal Pogon dlugi sa wobec Pogoni.(taka sama sytuacja miala wczesniej miejsce z Piotrkowia - Ruch tez nie pozyskiwal z tego klubu zawodnikow mimo to mial wobec nich dlugi).
Właśnie że ww. zawodnicy byli graczami Piotrcovi mimo że Ruch pozyskał ich z wypozyczeń do innych klubów (ŁKS). Teraz to dług wobec Ptaka, a to się nie przedkłada raczej na dług wobec nowej pogoni. Tak czy owag dług mamy. Takie interesy robił nasz prezesik Rogala, wypożyczał zawodników, potem wykupował ich a nastepnie po pół roku sprzedawał za mniejsze pieniądze. Górski bodajże do dzisiaj sciga nas o kasę, Ptak chce kasy. Nie zdziwię się jak odzewie się jeszcze D.Gęsior, że jemu też Rogala czegoś nie zapłacił.

Dla mnie ten facet jest zyciowym bankrutem, a teraz ciągnie na dno nasz Ruch.

AndRe
Kontakt:

#55 Post autor: AndRe » 12 sty 2004, o 16:09

Ano tak masz racje Gerhat juz mi sie wszystko pokielbasilo :lol:

Ciekawe kto sie jeszcze odezwie po zalegle pieniadze.Ja stawiam na Polar Wroclaw (kiedys bralismy od nich Rafala Ozimine ) 8)
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Acid
Kontakt:

#56 Post autor: Acid » 12 sty 2004, o 21:51

ku*** tego sie juz nie da czytać :(
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#57 Post autor: radzion » 12 sty 2004, o 22:22

jak mozna przeczyatc min na telegazecie kluby 2 ligowe chca nawet zeby 2 liga liczyla 20 zespolow a nie 18!
co raz lepiej,
a z tym ptaszyskiem to ja bym sie nie przejmowal!to nie przejdzie!zreszta zobaczymy, co ma byc to bedzie

Gość

#58 Post autor: Gość » 12 sty 2004, o 22:37

Co do Slawka Palucha to racja Gerhat, temu chlopakowi kasa sie nalezy i to bez dwoch zdan. Tylko czy to nie jest walka z wiatrakami??? Slawek na tym nie skorzysta- bo jak pieniedzy nie ma to mu nie dadza, a klub na tym straci - bo nie dosc ,ze pusta kasa to jeszcze zakaz transferow. Chodzi mi o to ,ze dziwinie to wyglada jak facet ktory sie tu wychowal kreci bat na klub. I nie chodzi mi o rogale- bo zdanie na temat tego pana mamy chyba podobne- ale o dobro klubu. Jestem wylozawny :lol: A wiesz moze wplyw na moja gwaltowna wypowiedz mialo to ,ze nazwisko mosor ( piotr oczywscie) czy bednarz dzialaja na mnie ajk plachta na byka :)

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#59 Post autor: wolfik » 13 sty 2004, o 00:24

o ku*** wszysc uciekaja z chorzowa(chyba tylko Rogala nie chce stad odejsc :lol: ), zakaz transferów, długi długi długi ta przyszlosc Niebieskivh nie wyglada zbyt rozowo :cry: :cry: :cry: jakkolwiek nienawidze bednarza to niech zrobi tu prawdziwy rozpizdziel, bo innego wyjscia jak 3 liga z rogala i tym calym burdelem nie widac :roll:

kurczak1920

#60 Post autor: kurczak1920 » 13 sty 2004, o 05:58

być może szansą dla Ruchu jest powiększenie ligi (16 pierwszq, 20 druga). Projekt taki mają złożyć przedstawiciele drużyn drugoligowych.

PS. Oczywiście szansą na utrzymanie się w drugiej lidze. :cry: :cry: :cry:

ODPOWIEDZ