RUCH - TLOKI

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
volek
Kontakt:

#46 Post autor: volek » 28 wrz 2003, o 00:51

Coś mi się wydaje że powoli zadamawiamy się w drugoligowej otchłani.Przykro to stwierdzić,ale skoro nie umiemy wygrywać z takimi wynalazkami to gdzie tu szukać punktów.Kundra i Masta grali tak jakby piłka im przeszkadzała w grze,albo zamiast butów mieli ubrane łyżwy.O grze Bizaka powiem tyle,że odpier... niezła fuszere i wstyd mi że jest z tego miasta co ja.A co do prezesa to jestem tego zdania jak większość na meczu,czyli:'Krystian Rogala z Chorzowa niech wyp...".
Mimo wszystko do Jaworzna i tak pojade,łudząc się,że może w końcu wygramy.
Pozdrawiam wszystkich Niebieskich!
Ps.Mandrysz jak na niego przystało znów zagral o 1 punkt :)

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#47 Post autor: wojt » 28 wrz 2003, o 01:36

Chyba z Bartem i Andre łaczyliśmy sie dzisiaj przed meczem telepatycznie. Ja z kolei siedziałem trzy kwadranse przed meczem na trybunie i myslałem dokładnie o tym co wy panowie. Jak mozna z legendy polskiego futbolu jakim jest Ruch w ciągu kilku lat zrobic ruine? Naprawdę chce się płakać, dzisiaj runęły moje ostatnie nadzieje na szybki awans. To co się dzieje w klubie to totalna tragedia i dramat. Dzisiaj nie słychać już nawet tych wielkich obrońców Krystiana którzy chyba dopiero teraz zrozumieli do czego doprowadzają nas rzady takich znakomitych fachowców.

Gość

#48 Post autor: Gość » 28 wrz 2003, o 01:43

Wojt masz racje. I nie słychać już tego co było mówione tak szumnie wcześniej " Ale kto po nim ?? ". Bo jak długo będziemy gadać farmazony w takim stylu , tak dalej będziemy się babrać w tej miernocie i będziemy kibicować niestety "pseudo"klubowi - jeśli chodzi o organizację i zarząd.
Ja rozumiem w całym kraju nie ma pieniędzy, a na Śląsku to już w ogóle. Ale był taki pan P. którego nie lubię, przewodził klubowi którego nienawidzę,a jednak potrafił oddać ten klub w odpowiednim momencie ludziom którzy znają się na interesach, przyciągają sposnorów, i kase, a nie są tylko figurantami.
Nie wiem jak ty Wojt i Andre, ale oprócz takich przemyślań doszło mnie też do , czy w dalekim czasie nie będę jeżdził czasem na 3 ligą. TUTAJ TRZEBA ZROBIĆ PORZĄDEK i chyba o to nam wszystkim ( ?? ) chodzi.

Pepek
Kontakt:

#49 Post autor: Pepek » 28 wrz 2003, o 09:59

Panowie gra tragiczna!!
Doping w pierwszej polowie - moglo byc lepiej
Doping w drugiej polowie - b.dobry bo zaczely z nami spiewac sektory 4 i 5.
Tak wogole to p.Rogala powinnien odejsc w tatym sezonie, to co teraz sie dzieje w Ruchu to juz sie dzieje od dobrych paru lat. To my Kibice nie mozemy pozwolic zeby jacys ludzie z pseudo zarzadu niszczyli nasz ukochany klub!!
Krystian Rogala z Chorzowa niech wy***rdala!!!No ale kolejny problem kto zajmie jego posade :roll: ??

RUCH TO MY A NIE WY

O Chorzowie, Chorzowie, Chorzowie Ty Najlepszych Kibicow w Polsce Masz...

Gość

#50 Post autor: Gość » 28 wrz 2003, o 11:16

Po wczorajszym meczu powoli zaczynam watpic w nasz awans do ekstaklasy. Pilkarzom nie chce sie grac, zeszlo z nich powietrze. Mysle ze na kilka lat pozostaniemy w 2 lidze. Jurek tu nic nie pomorze.

Co do oprawy to bylo wiadomo ze jej nie bedzie. Uslyszalem Kilka osob ktore narzekaly ze jak zwykle nic nie ma. I ja tu sie nie wkurzyc.

Jezeli zarzad z Rogala na czele nie odejdzie to nigdy Ruch nie bedzie mial wynikow zadawalajacych nas. My przeciez tak wiele nie wymagamy tylko awans. Nie wiem co tu trzeba zrobic aby tych ludzi usunac. Uzyc sily???
Nie wiem czy to wyjdzie na dobre.

Trzeba ze cos trzeba zrobic jak najszybciej bo zarzad ma dobra polityke. Kiedy kibice zaczynaja na nich narzekac oni przmykaja nam mordy jakims dobrym wynikiem. Tak stalo sie na pocztaku sezonu kiedy to wygywalismy z kazdym. Teraz jest zle ale mysle ze znowu klub cos zagra w najblizszych spotkaniach a nogonka na zarzad znowu ucichnie.
Jednak do I ligi nie awansujemy.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#51 Post autor: radzion » 28 wrz 2003, o 11:18

stan01 pisze:Taka mala uwaga dla "radziona". Mimo, ze nie bylo wielu kolegow z KK, a tylko same pikniki i stare zrzedy, to momentami na Cichej bylo bardzo glosno, co doprowadzilo , niestety, tylko do remisu.
[...]A co do dopingu, chcialbym aby taki jak w 2 polowie byl na kazdym meczu na Cichej.
ale ja tego nie neguje!chwala i podzikeowania tym wszystkim ludziom ktorzy byli wczoraj i ktorzy tak dopingowali!sam bedac jeszcze na osiedlu an abtorymslyszalem doping "niebiescy niebiescy" a od stadionu kawalek bylem!
aha i jeszcze jedna rzecz zauwazylem!nie wiem czy wy tez!ale ci nasi grajkowie sie zmieniaja!raz jedni zagaja lepiej ,raz drudzy!
poczytajcie sobie posty z innych spotkan no z aluminium!wtedy tomarisuz i matuszek byli be!!!wczoraj to oni byli najlepsi w naszym zespole!
tak samo np kundra,cecot!na poczatku grali dobrze ,teraz slabo!szyndrowski,dla mnei jeden z lepszych zawodnikow na pogoni, tu znowu slysze ze gral slabo!

powiem tylko tyle ze niewierze tutaj w czysta gre!to jest niemozliwe!nie u nas!to sie ciagnie juz od dluzszego czasu!!i tu nie chodzi o smach pilkarzy!oni naprawde potarfia grac dobrze i nie raz nas o tym przekonywali,wiec wydaje mi sie ze nie ma co na nich az tak najezdzac,bo wydaje mi sie ze to nie tu twki przyczyna tych remisow!

zobaczymy co zrobi teraz kajzerka!!mam nadzieje ze nie wytrzyma dlugo pod taka presja!!!bo tak jak ktos juz tu napisal wczoraj ponoc caly stadion krzyczal na rogale!!!a to jzu o czyms swiadczy!!!

panowie:
gora gorą,ale nam nie pozostaje nic innego jak stwaic sie w jaworznie w sobote w bardzo duzej liczbie!gdizna troche nie taka (14:30) ale mam nadzieje pojedzie tam nas nie mniej niz w ubieglym roku!!szczegolnie ze teraz wszyscy sa cienci na przekretowianke jaworzno!!!musimy im pokazac gdzie ich miejsce!!doping przez caly mecz(oprawa tez powinna byc fajna) tzra nadrobic to czego nie bylo wczoraj :wink: :wink:
no to do soboty

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#52 Post autor: Konrad » 28 wrz 2003, o 11:39

Zgadzam się z Toba Radzion, że słaba gra piłkarzy to jest swoisty manifest! ku*** - ci ludzie domagają się tylko swoich pieniędzy, bo mają rodziny i chcą normalnie żyć. Jaką mają motywację do gry? Żadnej!! Nazwa Ruch czy inny Real dla nikogo nie będzie motywacją skoro nie ma co do garnka włozyć!! Możemy kląć w kamienie piłkarzy, ich postawę na boisku, możemy wymieniać zawodników, a i tak nic z tego nie wyjdzie!! Jeśli nie będzie kasy w klubie to zapomnijmy o dobrej grze w jakiejkolwiek lidze!! :(
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

fuhr
Kontakt:

#53 Post autor: fuhr » 28 wrz 2003, o 11:42

bo w drugiej lidze nie jest zle.....qr** mac :oops:
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#54 Post autor: Simone » 28 wrz 2003, o 12:06

Zygac sie chce jak sie na to wszystko patrzy ... a wczoraj nasilenie tego uczucia bylo wyjatkowe ... przeciez golym okiem bylo widac ze pilkarze poprostu nie chca tego wygrac , abstrachujac od tego czy by w ogole potrafili ... zawodnicy ewidentnie graja przeciwko prezesowi co juz niejednokrotnie zostalo napisane , tylko jak Go wy***rdolic z Naszego Ruchu ??????? ... mam nadzieje ze juz wkrotce dojdzie do wniosku ze musi odejsc bo inaczej wyladujemy w 3 lidze ... ( sam nie wierze w to co pisze ) mam pytanie ... widzial ktos moze jego reakcje na wczorajsze skandowanie : " Krystian Rogala z Chorzowa niech wy***rdala " !!!!!! ciekaw jestem jak sie zachowal ... znajac Go pewnie schowal sie w budynku ... a za caly moj komentarz do tego co sie dzieje w Ruchu niech posluzy to ze jak spadlismy pisalem w 2 lidze Ruchu sie nie wstydze ... a teraz niestety bardziej pasuje :
Przez Ciebie Rogala W Drugiej Lidze Ruchu Sie Cholernie Wstydze chociaz i tak Czy Wygrywasz Czy Nie Ja i Tak Kocham Cie

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#55 Post autor: radzion » 28 wrz 2003, o 12:08

dokladnie Konrad!
tyle pieszmy o wzmocnieniach,ale wezcie wszyscy pod uwage to ze jesli nawte przyszliby zawodnicy 1-ligowi_pomarzyc mozna :wink: )
naprawde dobrzy!to predzej czy pzoniej tez kompletnie nie beda nic grac!
taki kundra,chlopak jak przyszedldonas to gral 1 skrzypce.gral abrdzo cy dobrze,wszyscy go wychwalali,a teraz gra tak jak reszta!czemu?bo nie dostaje kasy!!!po co te obietnice ,zebedzie dobrze!gdyby tym ludziom placili tak jak powinni to by bylo dobrze!
naprawde to sa dobrzy zawodnicy(wiekszosc),ale co oni maja robic?jak beda wygrywac to swojej kasy i tak nie otrzymaja!!a przezesunio i spolka i tak swoja wyplate wezma! a tak probuja w jakis sposob wplynac na dzialaczy,choc nie wiemczy akurat to tez jest dobry pomysl!!moze rzeczywiscie powinni porozmawiac z nami kibicami!mozna przeciez wytluamczyc sobie wiele rzeczy!wiekszosc z nas pewnie rozumie ich sytacje!nie dostaja kasy za swoja prace!ale oni tez powinni zrozumiec to ze wsrod nas,kibicow jest wiele osob ktore nie maja pracy,pracuja npo w kopalnaich ktore przeznaczone sa do likwidacji itp!tez nie dostaja kasy za swoja prace a do tego jeszcze chodza na mecze i nie raz dla takiego kibica te 10 zl ktore wydaje na bilet jest sporo suma!!!dlatego wydaje mi sie ze potrzebnebyloby spotkanie kibicow ale nie z prezesem tylko z pilkazrami!trzeba to sobie wszystko an spokojnie wytlumaczyc!!bo z prezesem i tak nie daloby sie dogadac,a moglo by dojsc do niepotrzebnych incydentow!

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: Konrad » 28 wrz 2003, o 12:19

Radzion - nie wierzę, że spotkanie z piłkarzami coś by dało.. Wyobraź sobie sytuacje, ze Twój pracodawca chce żebyś robił i Ci nie płaci.... Jak długo byś pracował, ile byś miał cierpliwości? Pewnie pracowałbyś jeszcze jakiś czas, ale później byś to wszystko zaczął pi***olić...
tutaj potrzebne jest spotkanie z prezesem i jeśli ten człowiek nie rozumnie pewnych rzeczy to niestety, ale powinno dojść do "incydentów"!!!!! :evil:

TAU1920ZEN

#57 Post autor: TAU1920ZEN » 28 wrz 2003, o 12:22

Konrad pisze:I jeszcze na dodatek tylko ok 2200 widzów na meczu... ja pi***ole - dla mnie to szokujaca liczba:(
Czy tylko ja bym powiedzial az!!! bo po wyzej 1500 się wczoraj nie spodziewalem tym bardziej po tym co zagrali w ostatnim meczu u siebie z Aluminium!!!ci co byli to ci najwierniejsi poza pewnymi wyjatkami bo wiadomo cos komus wyskoczy albo nie moze sie stawic na meczu z przyczyn niezaleznych od niego !!!ale tak jest prawda ze po takich meczach jak z tlokami i aluminium wychodzi (gdzie liczba ludzi jest w przedziale od 2200-2500)kto jest zRuch-em na dobre i na złe !!!!!a kto NIE!!!ps.Patton jeszcze napisal ze jestesmy jedna wielka rodziną , zgodze sie ze rodziną,bo są jeszcze prawdziwi Niebiescy,ale wielka napewno juz nie!!!tak jak juz wyzej napisalem nasza rodzina to 2500tys ludzi którzy zawsze sa !!bo ja sie pytam gdzie ta reszta bo na piascie bylo ok6000tys.wiec troche do tej liczby na tlokach brakowalo!!!???nie chodzi o to by byc tylko na bardziej atrakcyjnych meczach jak ktos jest sercem zwiazany z klubem to bedzie chodzil nawet chocby mialy byc same taki mecze jak zaluminium czy tez z tlokami....

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#58 Post autor: radzion » 28 wrz 2003, o 12:37

konrad zle mnie zorumiales!prezesa trzeba sie pzobyc-to nie ulega watpliwosci!
a chodzi mi o to zeby pilkarzo przemowic do rozsadku!!nie wierze ze tacy pilkarze jak srutwa,bizacki,matuszek,cecot,malinowski nie maja kasy doz ycia!sa usatwieni juz!jezdza sobie za***istymi furami,chodza w drogich ciuchach!
a wielu kibicow ma problemy zeby co miesiac zaplacic za czynsz,wyzywic rodzine!zalozmy rodzine 2+2!
pracuje tylko ojciec,do tego dostaje marne grosze albo nie dostaje nic,badz nikt nie pracuje!
ale na mecz idzie!a taki mecz to amsz wydatek dla 2 osob ok 25 zl
a te pieniadze w takiej np rodzinei sa wazne!i chodzi mi tlykoo to zeby oni rowniez szanowali tych ludzi!ktorzy mimo iz rowniez nie maja kasy,przychodza na mecz,dopinguja a w zamian ogladaja swoista manifestacje pilkarzy!
a to ze spotkanie z prezesem nic nie da,to chyba wiadomo!co bedzie takie spotkanie i co?sa tylko 2 wersje!
1) dojdzie do jaksi rekoczynow i wogole sytuacja stamnie sie ch***wa
2) przes jak zwykle i tak wszytsko oleje i dalej bedzie to samo
dlatego pisze ze tu trzeba wymyslic cos innego,a z pilkazrami na spokojnie porozmawiac

MiG29

#59 Post autor: MiG29 » 28 wrz 2003, o 12:45

Piłkarze sątylko pracownikami klubu.

Podejrzewam, ze spotkanie z nami bez udziału prezesa mogło by siedla niektórych źle skonczyć. To by było podejrzewam naruszeniem umowy i groziłyby im za to jakieś kary

Pozatym nasz prezes raczej by sobie na to nie pozwolił.

Zresztą celem nie powinni byc piłkarze, ani trenerzy

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#60 Post autor: Konrad » 28 wrz 2003, o 12:49

Radzion - masz rację - z piłkarzami trzeba grzecznie rozmawiać, ale ja i tak jestem przekonany, że czynikiem motywującym jest kasa - niestety taka jest ludzka natura....
Czy widzisz jakąś inną alternatywę niż wojna z prezesem? Wg mnie wszystkie "pokojowe pertraktacje" z zarządem zawiodły i dalej będą zawodzić. Wiem, że to może troszkę prymitywne podejście, ale kiedyś modne było wywożenie nierobów na taczkach.. zresztą na tym forum ktoś już kiedyś złożył podobny wniosek!!!

Panowie!!
NIE MAMY JUŻ CZASU!!

ODPOWIEDZ