Ruch Chorzów - Legia Warszawa 1 maja godz. 18:15

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Legia Warszawa 1 maja godz. 18:15

#46 Post autor: Thoth » 30 kwie 2010, o 08:08

jary117 pisze:Legia mo same ciyzkie szpile juz do konca( Wisla, derby z Polonia i Belchatow).
a my momy lekkie Legia, Jagiellonia kero gdyby nie minusowe pkt byłaby w pierwszej szóstce Amika i Korona :zdziwko:
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

FAROW
Kontakt:

#47 Post autor: FAROW » 30 kwie 2010, o 08:26

Wydaje mi się, że poziom trudności naszych spotkań mniej wiecej porównywalny ;)
Może Legia będzie miała trochę trudniej :)

Kolego Krzyśku, rzadko zdarza się, żeby logował się ktoś z drużyn z którymi, mówiąc wprost
nie lubimy sie ;) i umiał prowadzic ciekawą i szczerą polemikę bez napinki! :) Szacunek dla Ciebie za to!
Pokazujesz, że wszędzie są ludzie i ludziska i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka! :)
Przy okazji, współczucia za to co robi z waszym towarzystwem kibicowskim ITI i powodzenia
w walce z ich pomysłami ;)

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#48 Post autor: Scypion » 30 kwie 2010, o 08:53

Krzysiek Grabski pisze: Rozmowa i szacunek.
Historia Legii to urodziny na Kresach podczas walk a także powojenna hańba współpracy z rządzącym systemem którego Legia była resortowym oczkiem w głowie.Po 1989 roku zawitał "kapitalizm" i było trochę ciężko ale udało się przeżyć dzięki różnym sponsorom.
Alez Legia dalej jest oczkiem w głowie elit rządzacych. Stąd chociazby stala obecnosc roznych sponsorow. To typowa zreszta sytuacja majaca miejsce nie tylko tu wezmy np taki Real Madryt i polityke jego cyklicznego oddluzania. Dla mnie Legia to juz w mniejszym stopniu zlodzieje pilakrzy z lat 50-tych, teraz to juz firmowany gębą janusza "kasa misiu kasa" w. klub symbolizujacy wszelkie patologie jakie w polskiej piłce funkcjonują. Dalej fakt budowy za publiczna kase 3 stadionow w Wa-wie podczas gdy w Monachium czy Mediolanie wieksze kluby niz Wy i Polonia potrafily lata grac na tym samym obiekcie. Szczegolnie mam na uwadze nieprawdopodobnie drogi w stosunku cena-jakosc stadion narodowy, ktory moglby byc wykorzystywany przez druzyny z stolicy. Warto tez zwrócic uwage na odmienne traktowanie waszych kibicow przez sily porzadkowe w mniej lub bardziej niebieskich mundurkach. Teraz to sie nieco zmeinilo z wzgledu na konflikt z ITI, ale przez lata spotykały Was mniejsze sankcje za pewne sytuacje niz inne zwłaszcza górnosląskie kluby. Malo tego warszawkowaty charakter klubu jego cwaniactwo zarozumialstwo ludzi z nim zwiazanych, sposob w jaki o Legii mowia dziennikarze (slynne "ale pomowmy o legii") sprawia, ze gdyby ten klub w jednym momencie szlag trafił nie byłoby mi go żal. Oczywiscie, powiesz, ze to nie Twoja wina, wcale Ci tego nie imputuje pokazuje tylko niektóre fakty, które rzutują na moją ocene Twojego klubu. To jest oczywiście tylko moja opinia, zdaje sobie sprawę z jej subiektywnosci i silnego nacechowania emocjami, ale przez długie lata zapracowaliście sobie na taki odbiór.

Krzysiek Grabski pisze:Ktoś napisał tutaj o warszawskich pismakach bardzo źle.W większości jest to święta prawda o zarozumialstwie,bezczelności,chamstwie i tendencyjności wielu dziennikarzy.Proszę jednak zauważyć,że w Warszawie siedzi "cała Polska".
Tylko, ze cala Polska trafiajac do Warszawy pozuje na arcywarszawiaka, stad i takie zachowania pismakow i innych wchodzace pewnie w sklad stolecznego kompleksu neofity, a skutkujące arcywieśniactwem.
Krzysiek Grabski pisze:Urodziłem się w Warszawie,ilu znacie warszawiaków?
Wystaraczajaco wielu zeby ich nie lubic. Zarozumiala buraczarnia. Gorsi od goroli z Wa-wy są tylko gorole z sosnowca.

Krzysiek Grabski pisze:Macie okazję popisać z urodzonym warszawiakiem.
Pogadajmy więc...
To jakas ekstra promocja? ;)

scaneRboy
Kontakt:

#49 Post autor: scaneRboy » 30 kwie 2010, o 09:32

ja Wam powiem, że faktycznie, z Warszawiakami od pokoleń nawet da sie pogadać normalnie, są trochę zarozumiali, ale nie mają kompleksów i nie próbuja dodać sobie animuszu kosztem innych. Potwierdzam, że najgorsza jest ta ludność, która do Warszawy przybyła stosunkowo niedawno - ci są nie do zniesienia, to ci demolują kurorty, napinają się w necie, nie da się robić z nimi interesów bo na dzień dobry traktują cię z góry. Na linii zawodowej, jak takiego widzę, to od razu daje sobie spokój.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

monarcha
Kontakt:

#50 Post autor: monarcha » 30 kwie 2010, o 10:24

Uwazajcie na tego Krzysia Grabskiego ... bo swirowal on juz paru forach min Lecha Poznan ...prawdopodobnie to jeden z klakierow ITI wiadomo jak sie skonczylo z Lechem w TVN i GW . to tak na marginesie

scaneRboy
Kontakt:

#51 Post autor: scaneRboy » 30 kwie 2010, o 10:43

bardzo możliwe, że to jakiś PR-owiec.

My i tak wiemy, co mamy robić.

Pozatym nie widze w tym nic złego, jest to jeden ze sposobów działalności na rzecz swojego klubu. Jest w tym tylko jedna fałszywa nuta, a mianowice konflikt iti z kibicami. Wiadomo, że kibice legii mają zakaz wyjazdów zoranizowanych, tak więc piłka jest po naszej stronie, zajmują się tym odpowiednie osoby, w związku z tym wzbudzający sympatie Pan Krzysiu niewiele zdziała...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

kanus

#52 Post autor: kanus » 30 kwie 2010, o 11:21

Najlepszym wynikiem z punktu widzenia Lecha i Wisły byłby remis :), ale zwycięstwo Ruchu też by nie było złe, tylko wtedy mecz Ruchu z Lechem mógły rozstrzygać o tytule mistrza. A mój Lech ostatnio jakby nie co zwalniał :(

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#53 Post autor: Thoth » 30 kwie 2010, o 11:22

kanus pisze:Najlepszym wynikiem z punktu widzenia Lecha i Wisły byłby remis :), ale zwycięstwo Ruchu też by nie było złe, tylko wtedy mecz Ruchu z Lechem mógły rozstrzygać o tytule mistrza. A mój Lech ostatnio jakby nie co zwalniał :(
ino jeszcze Wisła by musiała zdupcyć 2 szpile żeby do takiej sytuacji doszło
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2010, o 11:28 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.

scaneRboy
Kontakt:

#54 Post autor: scaneRboy » 30 kwie 2010, o 11:28

tommy tauzen pisze: ino jeszcze Wisła by musiała zdupcyć 2 szpile

po ostatnich brameczkach ze spalonych już w to nie wierzę. Sędziowie będą zaliczać im bramki, nawet jeśli piłka nie trafi do siatki. Wisła już jest mistrzem.

Jedyna szansa, to skompromitowanie Wisły jakimś podsłuchem lub cos w tym stylu.

Awatar użytkownika
ch-R

#55 Post autor: ch-R » 30 kwie 2010, o 11:58

kanus pisze:Najlepszym wynikiem z punktu widzenia Amici i Wisły byłby remis :), ale zwycięstwo Ruchu też by nie było złe, tylko wtedy mecz Ruchu z Amicą mógły rozstrzygać o tytule mistrza. A moja Amica ostatnio jakby nie co zwalniała :(
Teraz masz racje .
Mahatma Gandhi

Naj­pierw cię ig­no­rują. Po­tem śmieją się z ciebie. Później z tobą wal­czą. Później wyg­ry­wasz.

kanus

#56 Post autor: kanus » 30 kwie 2010, o 12:15

ch-R pisze:
kanus pisze:Najlepszym wynikiem z punktu widzenia Amici i Wisły byłby remis :), ale zwycięstwo Ruchu też by nie było złe, tylko wtedy mecz Ruchu z Amicą mógły rozstrzygać o tytule mistrza. A moja Amica ostatnio jakby nie co zwalniała :(
Teraz masz racje .
Hehe widze , ze jestes pracownikiem Amici dlatego tak ich reklamujesz. Ja osbiście wole sprzet marki Mastercook, więc daruj sobie te reklamy :D

Awatar użytkownika
L.G
Kontakt:

#57 Post autor: L.G » 30 kwie 2010, o 12:18

Hehe widze , ze jestes pracownikiem Amici
może i on jest pracownikiem, co niy zmienia faktu, że ty jesteś kibicem klubu z Wronek
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#58 Post autor: Thoth » 30 kwie 2010, o 12:20

kanus pisze: Ja osbiście wole sprzet marki Mastercook,
i to jest bład bo prawdziwy kibic powinien być sponsorem swojego klubu :P :hyhy: :hyhy:

ruchfans
Kontakt:

#59 Post autor: ruchfans » 30 kwie 2010, o 12:25

tommy tauzen pisze:
kanus pisze: Ja osbiście wole sprzet marki Mastercook,
i to jest bład bo prawdziwy kibic powinien być sponsorem swojego klubu :P :hyhy: :hyhy:
Jakoś ni słychać żeby kibice Ruchu zmieniali dostawce prądu z Vattenfalla na Enion;-)
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#60 Post autor: Scypion » 30 kwie 2010, o 12:26

ch-R pisze:
Teraz masz racje .
:ok: trzeba nazywac rzeczy po imieniu

ODPOWIEDZ