[29 kolejka] RUCH Chorzów - Lech Poznań

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Lipiniorz25
Kontakt:

Re: [29 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań

#391 Post autor: Lipiniorz25 » 12 maja 2010, o 11:55

Jak dla mnie przyczyn porazki mozna szukac takze oprocz błednych decyzji sedziego takze w naszej nieskutecznosci (norma) oraz indywidualnych błedach przy bramie Jakubowskiego ktory dał sie minąc jak junior oraz zachowania na 5 metrze Grodzickiego co dla mnie to juz wogole niewytłumaczalne podobnie przy bramce na 1-2 zamiast zaatakowac to sie odwraco przy strzale

Nie zasłuzylismy na porazke bo bylimy zespołem lepszym no ale czegos zabrakło :niepewny:
Niebieski od uRodzenia

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#392 Post autor: Mirek » 12 maja 2010, o 12:13

iglo już o tym teraz mówili w powtórkach multiligi. Co do meczu: graliśmy bardzo dobry mecz. Za to i za cały sezon dziękuję Trenerowi i Zawodnikom. O sędziach juz nic nie pisze, bo szkoda słów.
Jestem dumny bo jestem NIEBIESKI.

P.S. Trzeba kupić ciemnego zawodnika, bo oni mogą na boisku robić, co chcą.
I jeszcze jedno: nasz Sobiech po kontuzji w PP z Legią, to już nie ten sam Artur, ale wierzę, że będzie grał dobrze i bardzo dobrze i jeśli Amica go chce to niech płaci ze 2 mln euro, skoro za Lewandowskiego dostaną 5 mln. I ani centa mniej.
Aha i jeszcze jedno PULO :padam: :padam: :padam:
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, o 12:24 przez Mirek, łącznie zmieniany 2 razy.

NBS
Kontakt:

#393 Post autor: NBS » 12 maja 2010, o 12:17

iglo pisze:Właśnie zobaczyłem skrót meczu w Liga + razem z komentarzami ekspertów.
Więc po pierwsze nie podyktowali faulu na Piechu jako ewidentnego - zdania były różne. Jeden by gwizdnoł drugi nie.
Po drugie - zgodnie zwrócili uwage że Ruch miał dużo czasu żeby ustawić się w obronie a nie czekać aż Lech wybije piłkę. Mówili tez że niby UEFA nie zaleca wybijania piłki na aut - decyzja o ewntualnym przerwaniu akcji należy do sędziego
Po trzecie - ktoś tu pisał że był faul, karny i ewidentna czerwona za faul na Sobiechu. W skrócie i komentarzach pomeczowych nikt nie zwrócił na tą sytuację uwagi, czyli potraktowali to jako czyste zagranie. Ktoś może przytoczyć źródło gdzie mówiono o faulu?

Co do bramek. Wydaje mi się i jest to tylko moja opinia - przy pierwszej Lewego odpuścił Grodzicki, puścił go przed siebie przy dośrodkowaniu z boku - przy drugiej wydaje się że mógł podejść do strzelającego bardziej agresywnie.

Jak patrze jak ciasno ta piłka weszła obok słupka i odbiła się jeszcze od nogi Grodzickeigo to aż mnie ściska że zabrakło może z 5 cm
We wczorajszej lidze+, zaraz po meczu stwierdzili, że był karny i czerwona kartka.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#394 Post autor: radzion » 12 maja 2010, o 12:23

na goraco swoje napisalem a odnosnie naszych zawodnikow : dla mnie po raz kolejny najlepszym chopem u nos PUlkowski, ku... jakie facet mo zawziecie, chec walki, zwyciestwa, do tego 2 mecz z rzedu u siebie robi nam bramke
wiem ze sie powtarzam ale wole 100 razy Pulkowskiego od Barana
reszta? Pilarz jak zwykle bomba, dobry mecz Sadloka, Grodzicki kilka razy dal sie wkrecic, brama Lewandowskiego na jego konto musi byc zapisana bo dal sie ubiec
Grzybek - akcja bramkowa rewelacja, ale Wojtek nie ma sil na pelne 90 minut.musimy miec chopa ktory wejdzie za Grzybka tak w 60-70 minucie i pociagnie ten wozek
Sobiech - Matko Boska- drugi Srutwa, milion sytuacji zeby jedna brama wdupic, za duzo chyba myslami wokol tego co sie dzieje wokol jego osoby
Piech- ku... jak nie wylezie w 1 skladzie na Koronie to uznom to za sabotaz Fornalika.Jeden z naszych najlepszych zawodnikow w ostatnich meczach nie wiedziec czemu zamaist grac w 1 skladzie wylazi na psie koncowy, w ktorych i tak jest najlepszy
ogolnie chyba jeden z lepszychnaszych meczow w sezonie, o ile nie najlepszy, szkoda ze sie skonczylo jak zwykle.
no nic, 3 szanse zdupilismy, zostala jeszcze jedna-ostatnia

aRo
Kontakt:

#395 Post autor: aRo » 12 maja 2010, o 12:29

Bo" iglo" niydopatrzol do konca multiligi+ po kilkunastu minutach wrocili do meczu Ruch-Lech i wtedy zajeli sie sytuacja z udzialem Sobiecha a wynik tych ogledzin byl jednoznaczny czerwien i karny tyla w temacie.

Cwajka
Kontakt:

#396 Post autor: Cwajka » 12 maja 2010, o 12:34

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pawe%C5%82_Gil" onclick="window.open(this.href);return false; :)
UN'08

arcio
Kontakt:

#397 Post autor: arcio » 12 maja 2010, o 12:37

bzk pisze:Teraz skrót oglądam bo w pracy byłem. Ze skrótu widać ewidentnie, że bramka na 1:1 to Jakubowski zawalił a później Grodzicki dał się wyprzedzić. Później faule oczywiście były, bramka na 1:2 z du**. Nasi faktycznie stali, to było widać o Krzysiu Pilarzu, który myślał, że gra przerwana. Z jednej strony szkoda porażki z drugiej lepiej, że Lech będzie mistrzem bo Wisła już nas dostatecznie dużo razy ośmieszała na arenie międzynarodowej.
I tu właśnie leży problem! Mnie już od trampkarza uczony - GRAMY DO GWIZDKA

stać sobie mogli po meczu - tu za***ali i nie patrze teraz na zachowanie gości

ogólnie BRAWO ZA MECZ I ZA SEZON nawet jak skończą na 4 placu
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
tom piekaRy
Kontakt:

#398 Post autor: tom piekaRy » 12 maja 2010, o 12:48

Kolejny sprzedany Mecz :wstyd:
Kożdy fto był na szpilu,przyzno że to Ruch gRoł lepi,ale że momy takich sędziów :wsciekly:
Obrazek

arcio
Kontakt:

#399 Post autor: arcio » 12 maja 2010, o 13:07

tom piekaRy pisze:Kolejny sprzedany Mecz :wstyd:
Kożdy fto był na szpilu,przyzno że to Ruch gRoł lepi,ale że momy takich sędziów :wsciekly:
zastanów się przez chwilkę i odpowiedź na pytanie: czy zawsze lepszy wygrywa?
nigdy nie jest za późno

bogas1985

#400 Post autor: bogas1985 » 12 maja 2010, o 13:16

Poznanska GW pisze:Ruch odcina wszystkich ofensywnych graczy "Kolejorza". Za strzelanie na bramkę biorą się zatem pozostali. Biją Bandrowski, Gancarczyk, Bosacki - nic z tego. Za to Ruch stwarza groźniejsze akcje. Wojciech Grzyb i przyszły lechita Artur Sobiech są o włos od strzelenia gola.
Propaganda trwa nadal. A moze to prawda?

arnold1920R
Kontakt:

#401 Post autor: arnold1920R » 12 maja 2010, o 13:36

bogas1985 pisze:
Poznanska GW pisze:Ruch odcina wszystkich ofensywnych graczy "Kolejorza". Za strzelanie na bramkę biorą się zatem pozostali. Biją Bandrowski, Gancarczyk, Bosacki - nic z tego. Za to Ruch stwarza groźniejsze akcje. Wojciech Grzyb i przyszły lechita Artur Sobiech są o włos od strzelenia gola.
Propaganda trwa nadal. A moze to prawda?
Oby to nie była prawda.Ja słyszałem że Lens chce Sobiecha.

pedro1920
Kontakt:

#402 Post autor: pedro1920 » 12 maja 2010, o 13:45

A ja ze Szombierki bytom . Przestancie gadac kto kogo chce i gdzie kto jest na dzien dzisiejszy jest w Ruchu i jak sam mowil nie pali mu sie by odejsc z klubu , po drugie to nie znacie gazet oni nie pisza rzetelnych informacji tylko takie ktore sie przedaja czyli sensacje . Zaraz pewnie przeczytamy ze Ruch sprzeda polowe zawodnikow itp. Skupmy sie na kibicowaniu i na grania a nie na gdybaniu .

kris.mu
Kontakt:

#403 Post autor: kris.mu » 12 maja 2010, o 14:06

Jacek Zieliński: Po tak dramatycznej końcówce trudno na gorąco coś sensownego powiedzieć. Mówiłem moim piłkarzom na odprawie, że trzy punkty będziemy musieli wydrzeć Ruchowi z gardła. I tak też było. Mecz mógł się podobać. Obejrzeliśmy mnóstwo ciekawych sytuacji. Myślę, że Ruchowi można już gratulować gry w europejskich pucharach.

Czy on wie coś czego my jeszcze nie wiemy...... :hyhy:
Bo są równi i równiejsi...

arnold1920R
Kontakt:

#404 Post autor: arnold1920R » 12 maja 2010, o 14:08

pedro1920 pisze:A ja ze Szombierki bytom . Przestancie gadac kto kogo chce i gdzie kto jest na dzien dzisiejszy jest w Ruchu i jak sam mowil nie pali mu sie by odejsc z klubu , po drugie to nie znacie gazet oni nie pisza rzetelnych informacji tylko takie ktore sie przedaja czyli sensacje . Zaraz pewnie przeczytamy ze Ruch sprzeda polowe zawodnikow itp. Skupmy sie na kibicowaniu i na grania a nie na gdybaniu .
W sumie masz racje :ok:

Awatar użytkownika
Blaszany
Kontakt:

#405 Post autor: Blaszany » 12 maja 2010, o 14:44

na podstawie: http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/0,0.html" onclick="window.open(this.href);return false; zabawia sie w Gmocha...
Analiza 2 straconych torów...
Oczywisice to ino moje zdanie, zodyn sie z tym zgodzać niy musi...
1) jak slychac komentatora, obrona źle niy grała, bo durch blokowali kuchenki przed strzałami i podaniami. momynt podania do wojtkowiaka nasz lewy zawodnik sobie szpaceruje a za jego plerami ucieko wojtkowiak. potym Jakubowski daje sie jak bajtla ominonć bes bioło pralka, widzi to Sadlok i staro sie przeszkodzić, widać spryt naszego reprezentanta: rynce za siebie i krzyzuje zeby jak bydzie nabito rynka syndzia widziol ze je miol schowane (a w takich sytuacjach rynka niy moze byc odgwizdano) ale.... niy podnosi instynktownie nogi coby przeszkodzić w podaniu... i tym momencie jak to sie dzieje, Grodzicki biernie loto przed lewandowskim, a powinien go zdziebko odpychac, zniychyncac do strzału i wina przy stracie tora lezy zarowno i u Jakubowskiego, ze sie tak łatwo doł ograć i przede wszyjskim Grodzickiego ze absolutnie NIC nie zrobił by upilnować, zniechyncic i przeszkodzić lewandowskiemu. W momencie jak wojtkowiak podlatuje dopiłki coby ja podać, lewandowski poleku wymijo Grodzickiego, jeśli tu juz niy zareagowoł nasz obrońca, to musiało sie to skończyć torem.
Jeszcze sprawa Pilarza. Tukej som 2 wyjscia. W momencie podania piłki bes pralka z amici do lewandowskiego Pilarz powiniyn sie ciepnonc na bal. Tukej ale potrzebny jest refleks i instynkt na miara Ligi Mistrzów. Drugie wyjscie - uostac w torze i asekurować krótki słupek i być przyrychtowanym na górny bal, tym samym polegać na Grodzickim że niy dopuści lewandowskiego do bali. Wybroł drugie wyjscie. Okazało sie ono zlym wyborem. Trudno. Jo akurat wybrołbych piyrsze. Jego winić jednak mimo wszyjsko, niy chca i niy byda za ta brama.

2) wbrew pozorom, co godocie na lewandowskiego, to synek zachowoł sie fair i czekoł na rozwoj sytuacji. Poznij wciepna to coby wszyjscy widzieli to genau. Piech niy potrzebnie wstowoł, ale jak wstoł to lewandowski jeszcze wejrzoł i pokozoł naszym ze Piech wstol i ze zaczyno grac, niy podaje uodrazu, besto daje czas naszym na pozbieranie sie i dalszo gra. godocie ze miol wybic odrazu bal, ale jo na jego miejscu zrobiolbych to samo. jesli Ruch miolby meczowy balik to tyz byscie niy chcieli coby wybijoł. wracomy do akcji: lewandowski podaje chyba 2 centymetry uod Barana, stykło noga wystawić i na tym by sie skonczyło. w tym samym momencie ucieko Krifjec (czy jak sie tam ta pralka hipisowsko wabi), mijo Straki i jedyn z naszych nojlepszych graczy daje mu uciec, reaguje dziepiyro jak jest podanie. pralka fajnie przyjmuje piyntom, uobraco sie i widac po rynkach ze szykuje sie do strzału z półobrotu, co robi Grodzicki? zero ataku. choć tukej ciynzko było cokolwiek zrobić bo tyż niy chcioł tracić kontaktu do bliższyj sobie pralki (nr 26). trudno, bal sie uod niego uodbijo cufalym i Pilarz bez szans, wspolczuja mu.
Piech ciutka zawalił bo mioł leżec, a wstać dziepiero jak nasi by bal przejeli i wtedy dalyj atakować. Doświadczenia brakło. Ogolnie uwazom, że tormana momy jednego z nojlepszych w lidze i juz downo powinien dostac powolanie. Sobiech, za duzo czasym kombinuje, widac brak doswiadczenia jeszcze.

ALE!
W cołym spotkaniu bylimy 100x lepsi niż pralki, ale ciut myniyj doświadczeni i ograni. Przyjdzie nowy sezon i jeśli niy sprzedadzom składu, a amica i Wisła bydom osłabieni (brozek i lewandowski), to momy (niy godom to do picu) realne szanse na majstra. Zespół momy na db+

Mało dygresja - lewandowski - uważom że zagroł fair w tyj sytuacji i jest to synek o wielkim talencie co było widac jak była akcja w keryj Pilarz wyciongnol sie jak fedra. utrzymywoł sie na nogach jak malo fto w naszyj lidze, sposob prowadzenia bali i sposob kopania bali - niy dziwia sie ze Borussia dała 5 mln za niego.

PS. Uo syndziowaniu niy godom - jedyn dobry syndzia to ... japonczyk - kaj uon jest? dla PZPNu był za dobry? osmieszoł polskich syndziow?

pralki sie bydom napinać, ale... jeśli Ruch wygro w Kielcach to byda widziol plusy naszyj przegranyj - Amica zdobywo majstra, besto wisła mo nadal 2 majstry myniyj niż my, a uod przyszłego sezonu uo majstra walczyć bydzie amica, legia, wisła i ... my!
Niy jest dziwne, ze w tym sezonie WSZYJSKIE ale to richtich (ku moimu zaskoczeniu) WSZYJSKIE prawdziwe super szpile, nojlepsze spotkania ( w opini publicznyj) były z naszym udziałem, a niy były to zapowiadane pseudo-hity?

Niych w LE przypomnom sie klub Ruch Chorzów, bo za rok bydymy grac w Lidze Majstrów.
Bójcie sie chamy na należyte miejsce wracamy!

Zablokowany