Sprawa obniżenia cen biletów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
arcio
Kontakt:

#31 Post autor: arcio » 2 maja 2006, o 19:53

Patton pisze:arcio - ano dla niektorych trudno. W Gorniku mozna, W GKS mozna, a u nas nie mozna...
trudno w sensie ze nie rozumieja niektórzy że od nas nic tu nie zalezy
ja bym chciał widzieć pełny stadion i za 5 zł biletem jestem za - ale są ludzie którzy kase wykładają na utrzymanie i oni decydują

z tym że u nas "czasami" nie można to już chyba sie zdążyłes sam przekonac ;)
nigdy nie jest za późno

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#32 Post autor: Patton » 2 maja 2006, o 19:58

Ano, niestety ;)
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#33 Post autor: MkF » 2 maja 2006, o 20:08

co do meczu to mysla ze ne powinnismy miec problemow i 3 pkt. zostana na Cichej :)

conir

#34 Post autor: conir » 2 maja 2006, o 20:21

WSZYSCY NA STADION

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#35 Post autor: Lutz » 2 maja 2006, o 21:47

gerhat pisze:Lutz, fajnie by było jakbyś broniąc wyższych cen biltów próbowoł obalic argumenty strony przeciwnej jak np.
10*2000=20000, 5*5000=25000 na czysto 5 tys
a nie na podstawie własnych domysłów i hipotez op***dalać tu tych co uwazają że bilet powinien kosztować pieciok( w dmyśle złodzieje albo żerownicy próbujacy zaoszczedzić na klubie)
Może przedstawisz jakiś wzór matematyczny z którego bedzie wynikać że klub na tym straci, wówczas będa całymi dwoma rekami za Tobą. Żabole i gieksiorze zarabiją na obniżce cen biletów i to sa fakty a nie domysły.

A tyn argument co co żeś przytoczył niy twoim zdaniym niy ma domysłem ?? Jak bydom bilety po 5 zł to przidzie na stadion 5000 , a jak niy przidzie te 5000 ino 2 , abo 3 ?? Abo 4824 , czy 2547 . Przedstow mi ty wzór matematyczny , że bilet za piynciok równo sie 5000 kibiców. Wyrażom swoja opinia na tyn temat , i żodyn a napewno już niy ty ( co sie dopierdalo do wszystkiego i wszystkich) niy bydzie mi sam dyktowoł jakie jo mom mieć zdanie , a jak mosz zaś co do mie do wal na PW . Jo pisoł post bez nazwisk , nicków i innych epitetów ty zaczynosz z tego zaś swoja prywatno krucjata przeciw mie . Ale jak to godajom ludzie z nudów znojdujom sie nojdziwniejsze hobbys.

Wracając do meritum - niech wom bydzie - bilet po 5 zł - żodny gwarancji niy ma że bydzie 10000 co jo godom....... 5000 na stadionie - teroz weźmy taki scenariusz - niech łoni tyn szpil przegrajom - to co bydziecie chcieć potym wstymp za 3 zł. Już teroz bajtle do 16 bodejże lot majom wstymp za friko ( z opiekom niy ?) - i co poprawiła sie frekwencjo ?? Niy!! ( Nu może troszka). A po wiela bydziecie chcieć bilety jak może kiedy awansujymy ?? Wytłumacz to potym ludziom że bilet na piyrszo liga drożeje z 5 do 15 zł . Kufa dyć to bydzie IV powstanie ślonskie na forum (i niy tylko) skuli tego .
Jo wiym jedno , że Ci co na szpil chcom prziś to dadzom nawet 2 dychy.

A szpil wygromy - Srutwa 1 i Bizak 1 = 2:0

Ewald

#36 Post autor: Ewald » 2 maja 2006, o 22:03

20 dychy za drugo liga? Przesada. A co do argumentów Gerhata to mo trocha racji. Wiadomo że ci co chcom przyjść to przyjdom ale przikład Górnika czy GKS-y jest niy do podważenio. Chodziło ich po 2000tys. jak był dobry szpil a teroz tylko na GKS w czworty lidze zdażo sie przyjść w 10000tys a ostatnio 8000 na szpilu z Wesołom. Tak samo Górnik

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#37 Post autor: gerhat » 2 maja 2006, o 22:26

Lutz pisze:[
Wyrażom swoja opinia na tyn temat
Twoja opinia opiero się na domysłach i szydzeniu z tych co chcieliby przyjśc na pełny stadion i wykazują że obniżka cen nie oznaczo straty dla klubu a wręcz przeciwnie zysk. Zdanie odmienne możesz mieć, nie takich pomyleńców te strony juz widziały tylko daruj sobie plucie na innych. Przemilczosz fakty jakie miały miejsce w zabrzu czy katowicach stawijąc swoje domysły jako prowda oczywisto.
Jak uważosz że moje argumenty to domysły, to wytłumacz mnie i innym jaka jest przczyna tego że w zabrzu od trzech meczy jest frekwencja pieciocyfrowo, czy nagle miasto porównywalne wielkością do Chorzowa stało się milionową metropolią, czy oni wybudowali nowy zadaszony stadion, czy sprowadzili jakieś gwiazdy ligi polskiej czy zagranicznej, czy graja jak z nut, czy te tłumy przyszły chcąc zobaczyć nieddopitego Batona, czy tormana made in oberliga co na nim psy wieszało pół zabrza. Chetnie poznom jakie sa przyczyny tej frekwencji inne niz pięciok od wyroczni Lutz&Lutz.

ps
daruj sobie teksty na temat prześladowania Lutza, bo prześladowanie osób na forum to nie mój cel, ale ośmieszanie głupoty jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#38 Post autor: Lutz » 2 maja 2006, o 22:27

:lol: - mosz mieć gerhat - jak stare przysłowie godo - mądrzejszy powiniyn ustąpić - abo było to jakoś na odwrót ??

Ewald

#39 Post autor: Ewald » 2 maja 2006, o 22:44

ok chopcy chciołech przypomniec że temat jest o szpilu Ruch-Heko. Niy rozmywojmy już. Czynść bydzie (winkszo) za łobniżkom ale lepiy założyc na te sprawy łosobny temat

Viro

#40 Post autor: Viro » 2 maja 2006, o 23:41

po 1 nie wadzic sie bo mnie to wkurwio kazdy ma swoje zdanie i kazdy moze sie z nim zgadzac lub nie
ja sie nie zgadzam z toba Lutz
Ruch czy kazdy inny klub trzeba traktowac jak przedsiebiorstwo - najprostszy przyklad je***y hipermarket
jak robisz promocja i dobrze ja rozreklamujesz to przyjdzie w ch** wiecej ludzi niz gdy jej nie ma
i tak samo jest z kibicami
kazdy z nas wie, ze to nie jest na caly czas do konca tego sezonu zostalo 10-9 kolejek
i poprostu trzeba zrobic promocja 5 zeta trzeba rozreklamowac to w miastach zrobic za feriko dla gimnazjow, i trzeba dobrze sprzedac sie czyli pilkarze musza walczyc i pokazac kasek dobrej gry a to napewno sie zwroci, bedzie wiecej ludzi , beda mlodzi, ktorzy teraz wybiara Zabrze lub Katowice gdzie wejda za 5 niz u nas za 10 i tym sposobem tracimy kibicow
takie jest wlasnie ograniczone i krotkowzroczne myslenie naszego zarzadu
kazdy chce zrobic kasa i wyniki w 5 min , a tu niestety nie ta droga
u nas zatrudniaja tylko fachowcow od markietingu i innych ciuli, ktorzy wg mnie nic nie zrobia bo dla nich swiat kibicow to obce srodowisko i zeby dobrze sie w nim poruszac i czuc potrzeby tego specyficznego rynku i klienta jakim jest kibic trzeba samemu byc kibicem takim jak ja czy ty - niestety oni na stadionie nie bywaja bo wiekszosc z nich uwaza pewnie nas za dzicz i kazdy kibic to samo zlo i dopuki dalej tacy ludzie tam beda to w tym klubie nic nie pojdzie do przodu

100%

#41 Post autor: 100% » 3 maja 2006, o 00:07

Nie wiem czy wtos z tego forum wie czym cechuje sie osoba przedsiębiorcza bo czytom te wpisy i juz nie moga. Powiem wom, osoba przedsiebiorcza cechuje sie glownie umiejętnością podejmowania ryzyka i trzeba podjąć jakies ryzyko np z twojego rozumowania lutz wyniko ze jak są bilety po 10 to niech są bo mogą sie nie zwrocic koszty ok moze tak byc ale duze prawdopodobienstwo jest ze bydzie inaczy. Teroz taki Ruch ciupie w 2 lidzie bilety sa po 10 i wyobrozcie sie goscia ktory mo ogromny kapital i chciolby zainwestowac w taki klub ale mysli tak samo jak lutz, a co bedzie jak sie nie zwroci jak nie bedzie zyskow, więc dlatego nie momy zodnego sponsora ale jak on by racjonalnie pomysloł wynajął ludzi od sondazy, przeprowadzanio ankiet, przyciagania klientow (czytej kibiców) to wszysko by pomalu jakos szło do przodku ale nasz kraj, nasz region, nasz klub, i nasi kibice nie dorosli do tego. Piłka nożna nie kręci sie wokół 2 tys najwierniejszych kibiców(szacunek dla wszystkich) tylko wokół marketingu i pieniądza. I nie godej mi ze woloł bys 1 tys najwierniejszych kibiców zamiast pelnego stadionu, bo napewno Ci sie usmiecho gęba jak widzisz np fajno frelka w bluzce ruchu a bys do niej podloz i spytol wiela Ruch mo mistrzow to by nawet nie wiedziala tako prowda a zawsze milo zoboczyc takie cos na ulicach. 2 sprawa ktoro przyszła organizowanie tych andrzejek albo spotkan kaj grajom duo traper jowiem momy swoje tradycje ale bez przesady pokozcie mi goscia 20 lot co sucho radia piekary Trzeba przyciągać ludzi w inny sposob: kontrowersyjny przykładowo dejcie 2 plakaty inforumjące o szpilu jeden zwykły taki jak zawsze a drugi np z zajebistom dupcią pomalowaną na niebiesko na ktory spojrzycie pierwszy ?

salas
Kontakt:

#42 Post autor: salas » 3 maja 2006, o 09:07

Viro 100% racji !!!! niech zatrudnia jeszcze z 10 ludzi do działu marketingu i tak hu** z tego bydzie !!!!w 3 lidze pewnie zrobia bilety po 5 zl!!!!!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#43 Post autor: heli » 3 maja 2006, o 09:38

no jasne zaś sie zaczyna pi***olenie o trzeciej lidze.

Ciekawe jakby zrobić ankiete. Dlaczego nie przychodzisz na mecze?

To ilu ludzi odpowiedziałoby, że przez zbyt wysokie ceny, a ile odpowiedziałoby inaczej. pewnie większość z tych co nie chodzą, nawet nei wiedzą po ile są bilety na Ruchu.

Owszem ja moge sie zgodzić z tymi co piszą, że to może być jednorazowa promocja, ale wtedy najlepiej, zeby to był pierwszy mecz w sezonie, kiedy są nadzieje, bo teraz i tak ludzie widzą, jak grają i czy to jest kicha, czy nie. Ja gdzies pisałem, gdzie są rezerwy, głównie w reklamie i przyciagnięciu całych rodzin, które i tak za 10 złoty wejdzie kilka osób, więc chyba to nie duzo. A u nas przecież dzieci i młodzież do któregoś wieku ma za darmo, a powyzej tego wieku, taki człowiek jest już ukształtowany kibicowsko, i jakoś sobie nei wyobrazom, żeby nagle nastąpiła zmiana i komuś inenmu zaczął kibicować.

A co do Gks-u to także tam ludzi nie przyciąga cena biletów, ale przede wszystkim sukces sportowy, jaki dla nich obecnie jest walka o awans do III ligi i każdy sie cieszy z nich z tego i nie ma takiego pierdlenia jak u nas w stylu, cytuje:

kur@@ ludzie z czego wy sie cieszycie. przecież to tylko Lechia,

my zasługujemy na więcej

i tak będzie trzecia liga.

My sami degradujemy sukcesy nasze, tak jak chyba napisał Lukas, odpowiadajac komuś. Zwycięstwo na wyjeździe w Polkowicach jest sukcesem na miarę obecnego Ruchu i czym później nie przestawimy swojego myślenia, tym będzie gorzej. Bo będziemy (nie którzy już chyba są) wiecznei nie zadowoleni i będziemy zniechęcać innych do przyjścia.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

salas
Kontakt:

#44 Post autor: salas » 3 maja 2006, o 10:17

jakby byly wyniki nie bylo by marudzenia ale od 4 sezonow jest ciagle to samo wiec z czego sie tu cieszyc!!!!!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Viro

#45 Post autor: Viro » 3 maja 2006, o 13:01

heli na Gieksa ludzi przyciagaja wyniki , a co ich przyciaga na zaboli??
widmo spadku??, klopoty finansowe klubu?? czy moze widmo rozpadu druzyny??
jak dla mnie 5 zeta i ogromna akcja rozreklamowania meczu wlasnie za 5 zeta !!!
zreszta z ta Gieksa nie tak do konca wyniki bo ich akcja plakatowania, nowy zarzad 'czysty' , i tam wlasnie klubem zajmuja sie kibice a Furtok daje ino nazwisko , a tak jak wczesniej pisalem tylko kibic wie czego potrzeba kibicowi.

ODPOWIEDZ