Witek46 pisze:A ja bym to widział tak:
Perdijić
Ariel-Stawarczyk-Sadlok-Nykiel
Grzyb-Baran-Straka-Janoszka
Zając-Sobiech
Wielkie przewracanie składu świadczyło by źle o trenerze, który przecież ma swoją wizję i potrafi ją uzasadnić. Z drugiej jednak strony piłkarze muszą czuć, że błędy nie będą im uchodzić bezkarnie.
Uzasadnienie "mojego" składu:
Perdijić - uważam, że to lepszy bramkarz od Pilarza, który świetnie czuje się tylko w grze na linii bramkowej. W ostatnim meczu popełnił oczywiste błędy i jeśli po takich wpadkach nie będzie reakcji trenera, to będzie to podwójnie demobilizujące, tak dla Pilarza (mogę wszystko) jak i dla Perdijića (co by się nie działo i tak nie mam szans na grę).
Stawarczyk - wszystko co do tej pory pokazał było bez zarzutu. A reszta uzasadnienia odnośnie Grodzickiego taka jak w przypadku Pilarza.
Ariel - to lepszy prawy obrońca niż Grzyb
Grzyb - prawa pomoc, to dla niego (i Ruchu) najlepsza pozycja na boisku.
Zając - widać wyraźną poprawę formy, niech to udowodni w ataku.
a moim zdaniem Pilarz w 1 skladzie ponieważ jest jednmym z tych dzieki ktoremu sie znajdujemy na górze tabeli,a jesli chodzi o bledy jakie popełnił w meczu zagłębiem,to powiem tyle.Każdy popełnia błędy,ale on nie miał warunków,ponieważ niedośc ze ślisko było w polu karnym,to jeszcze śnieg mu w oczy walił i mogł nie kontrolować piłki,gdzie leci ,w jakim kierunku. Takie mam zdanie.