z goal.pl od Pawlika
https://www.goal.pl/1-liga/ruch-chorzow ... komentarz/
Jeszcze nie analizowali dokładnie...Zawalone przygotowania, transfery i zaufanie kibiców. Ślepy zaułek czasu odbudowy.Rickenn10 pisze: ↑28 kwie 2025, o 06:33– Wiadomo, że Dawid ma kontrakt podpisany jeszcze na co najmniej rok. Jeśli będzie dobrze, to może być tutaj wyjątkowo długo. Miał poligon doświadczalny i zarządzenie kryzysem, ale udało się tę głowę wytknąć ponad nurt. Wytrzymaliśmy to wszyscy. Mam nadzieję, że Dawid będzie miał pomysł na koniec rundy i początek kolejnej. Wyciąga wnioski i też się uczy. To nasz człowiek. Zespół musi się dobrze prezentować. Będziemy obserwować ostatnie spotkania – rzekł Siemianowski.
– Jeszcze nie analizowaliśmy tego dokładnie. Cztery mecze do końca i nie chodzi tylko o sam wynik, ale o energię. Potencjał w drużynie jest. Nie mogę na 100 procent powiedzieć, że trener Dawid Szulczek będzie nadal trenerem, bo sam też nie jestem pewny czy nadal będę prezesem. W każdym razie będziemy robić wszystko, aby mógł z nami pracować dalej – uzupełnił prezes Niebieskich.
dziękiDaReQ93 pisze: ↑28 kwie 2025, o 06:51z goal.pl od Pawlika
https://www.goal.pl/1-liga/ruch-chorzow ... komentarz/
Dla niektórych bardziej męczące jest zapierdalanie całe życie, po czym gdy wszystko idzie dobrze nagle się okazuje że trzeba zaczynać wszystko od nowa. Trochę to dziwne.
Po kolei, tylko trzeba posługiwać się pamięcią. Szczewa miały kiedyś prezesa idiotę, który najpierw gadał potem myślał:19gorek20 pisze: ↑28 kwie 2025, o 09:44Już widzę jak po sezonie ustawiaja się kolejki chętnych drużyn które są przestraszone naszym sukcesem frekwencyjnym i organizacyjnym po naszych piłkarzy
Górnik z Gieksa już czekają na piłkarza X czy Y bo celowo nie awansował w tym sezonie
Dla potwierdzenia tej cudownej sugestii proszę wymienić minimum 10 piłkarzy w ostatnich 8 latach którzy zaliczyli awans sportowy lub olbrzymi skok finansowy po odejściu z naszego klubu ( nie liczymy wychowanków )
Nie obraź się ScaneRboy, w większości twoje posty są bardzo merytoryczne i trafne, ale czasami zdarza też Ci się wyjechać z takimi absurdalnymi teoriami spiskowymi, które nigdy nie znajdują potwierdzenie w rzeczywistości. Pamiętam między innymi spisek Probierza i PZPN-u przeciwko piłkarzom z przeszłością w Ruchu (Bogusz ciągle łapie minuty, a z Grabarą ewidentnie mają jakiś konflikt personalny na pewno nie jest to związane z naszym klubem). Teoria, że nasi piłkarze grają specjalnie słabo, bo mieszają im w głowach menadżerowie w związku z tym, że GKS awansował do ekstraklasy i otwarli nowy stadion, to naprawdę jakiś wyższy wymiar sci-fi i nie wiem jak na to wpadłeśscaneRboy pisze: ↑28 kwie 2025, o 09:16Przyczyny obecnego stanu rzeczy nie są wyjaśnione, a problemy nie są rozwiązane, dlatego nie da się wykluczyć żadnej wersji.
Przecież w polskiej lidze na porządku dziennym są sytuacje, że zawodnik X zalicza zjazd formy w końcówce sezonu, a od następnego gra u konkurencji.
Jeśli chodzi o wątek polityczny, to są na forum użytkownicy, którzy odpalają się tylko jak jest temat polityczny, a w obecnej sytuacji wręcz czekali na pojawienie się kryzysu, żeby rzucić się na prezesa. Na co dzień piszą niewiele.
Dla niektórych bardziej męczące jest zapierdalanie całe życie, po czym gdy wszystko idzie dobrze nagle się okazuje że trzeba zaczynać wszystko od nowa. Trochę to dziwne.
Mógłbyś rozwinąć sprawę "wpuszczenia tych złodziei"? Bo ja pamietam czasy od Rogali i jego sponsora strategicznego którego miał w zamkniętej kopercie, potem Klimka, Smagarowicza, Patermana i Siemianowskiego teraz. O kim myślałeś piszać te słowa?scaneRboy pisze: ↑28 kwie 2025, o 08:10Skoro się już sam prezes wypowiedział w ten sposób, to trzeba spojrzeć trochę inaczej. Prezes oficjalnie przyłożył rękę do obalenia łysego. Widzimy wszyscy co się dzieje, rządząca kasta widzi świat w ten sposób, że albo jesteś w ich mafii, albo jesteś wrogiem. Wniosek z tego jest taki, że prawdopodobnie wiele drzwi prezesowi się zamknęło.
Tu warto się zastanowić i rozważyć pewne sprawy. Po pierwsze to wcale nie oznacza, że te drzwi wcześniej były szeroko otwarte, po drugie to wpuszczenie tych złodziei do klubu nieomal doprowadziły do upadku. Pytanie więc, czy to rzeczywiście jest dla klubu strata, jeśli ledwo przetrwaliśmy.
Naprawdę jest dużo osób, które nie życzą nam dobrze. Nawet wśród kibiców, nawet tu na forum ujawniali się ludzie, dla których interes różnych klik i koterii jest dużo ważniejszy od dobra klubu, czy nawet miasta.
Sobstylowa się nie wydarzyła?
wywiadl byl dla tvp, czyli mainstreamu.scaneRboy pisze: ↑28 kwie 2025, o 10:30no spoko, się zobaczy.
ps. może rzeczywiście zajechałem w ślepą uliczkę. Ta wypowiedź prezesa oczywiście jest kierowana do szerokiej opinii publicznej, ale ma w sobie komponenty dedykowane komuś konkretnemu - tam mi się wydaje o ile rozumiem język prezesi.
Zwracam też uwagę, że pierwszy od dłuższego czasu wywiad prezesa ukazał się w serwisie, który nie zalicza się do mainsteamu z naszego qrwidołka - też uważam, że ma to pewną wymowę.
ps1. tak jak wszyscy czuje rozczarowanie i zawód.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], jajo, Rickenn10, Wilk i 52 gości