RUCH - POLONIA ( Probierz trenerem Widzewa!!!!)
Bo wyobraz sobie, ze Bytom to nie sa ino same Lwowioki. Przez te 60 lat wszystko tak sie przemieszalo ze i w waszym Chorzowie (czy tam innych śląskich miastach w których macie FC) pelno goroli znajdziecie, tak jak i u nas mieszkaja Ślązacy, czy to tak trudno jest zrozumiec?? Sam znasz specyfike regionu i wiesz jak jest. Wy macie o nas jeden stereotyp o Bytomie jako Lwowie, a ten szmat czasu i tak juz wszystko pozmienial, a poza tym do tego dochodzi jeszcze takie slowo jak asymilacja.
Mosz recht....pozatym jo som znom kupa "hanysów" łażących na Ruch, kerych uojciec abo matka z są z kieleckiego...nie podobo mi się takie napinanie w strona polonii czy innych klubów i wyzywanie wszystkich do okoła uod goroli, lwowioków czy jeszcze tam czego...my nie są jedynymi, prawdziwymi hanysami, nosz region jest bardzo wymieszany ale nie oznacza to że wszędzie poza Chorzowem są same gorole...Pozdro!herrenvolk pisze:Bo wyobraz sobie, ze Bytom to nie sa ino same Lwowioki. Przez te 60 lat wszystko tak sie przemieszalo ze i w waszym Chorzowie (czy tam innych śląskich miastach w których macie FC) pelno goroli znajdziecie, tak jak i u nas mieszkaja Ślązacy, czy to tak trudno jest zrozumiec?? Sam znasz specyfike regionu i wiesz jak jest. Wy macie o nas jeden stereotyp o Bytomie jako Lwowie, a ten szmat czasu i tak juz wszystko pozmienial, a poza tym do tego dochodzi jeszcze takie slowo jak asymilacja.
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobry agrument... Wtedy bym ... hmmm.... hmmm.... wyszedł :lol: Żartuje oczywiscie, takie okrzyki wiadomo do kogo są kierowane, chyba nie czułbym się urażony bo nie byłoby to do mnie tylko do zaboli... A zresztą to długi i złożony temat... Powiedzmy że dla mnie nie-Ślązacy nie są wszyscy równiSlawko pisze:No to se wyobraz ze jestes w Lodzi na szpilu Widzewa z np. Gornikiem. A Widzew krzyczy "Hanysy wypier..." Trocha dziwne co nie?

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]
-
- Kontakt:
:shock: :shock:ADAM.K pisze:A tys jest chory na leb !!!!!!!!!!!!! I koniec godki !!!!!!!!
Nie jestem , bez takich ..... Ja Cie nie obrażam :?
Takie jest moje zdanie i tyle, nie jestem takim ortodoksem żeby nienawiodzieć wszystkich bez wyjatku ...
Teraz może być KONIEC GATKI

[img]http://i42.tinypic.com/x3s60w.jpg[/img]
-
- Kontakt: