Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#241 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 21:26

fcb1920 pisze:
27 sie 2019, o 06:45
Sponsor.. chyba samobojca przy Was pasozyty.. jedno pytanie: " Niy Stary, niy mom zamiaru "podkurwiać" Kibiców, bo robicie mi super robota! " Rozwin swoja mysl, jaka to super robote Ci robimy... Bo chyba sie domyslam ze tez zerujesz na pomyslych forumowiczow, ktore niestety tu padaja. Cchyba ze sie myle. Wiec napisz laskawie jeszcze w czym Ci tak pomagamy.
Fcb1920, dobra robota Kibiców dla mnie to:

1. Żądania wyrównania pensji wobec pracowników, trenerów i piłkarzy. Gdyby tego postulatu i presji ze strony Kibiców nie było, to byłbym sam na polu walki o te cele i nie wiem, czy miałbym taką siłę przebicia, jak przy wsparciu Kibiców.\

2. Żądania konwersji zadłużenia na akcje. To minimalizowanie zadłużenia i podobnie jak wyżej. Siła presji Kibiców jest mi pomocna, bo jako zarząd dokładnie do tego także zmierzam.

3. Żądania budowy nowego stadionu. Tutaj także Kibice robią za mnie, za zarząd świetną robotę, bo znowu, gdyby nie Wy, to sam musiałbym żebrać o nowy stadion.

4. Inne Wasze pomysły - masz rację. Po to także śledzę forum Kibiców, bo korzystam z Waszych pomysłów. Jak i z tego, żeby zrobić darmowy mecz - to był pomysł jednego z Kibiców.

Waszymi działaniami pomogliście także usunąć z Klubu szkodników, którzy albo żerowali na Klubie, albo niszczyli Go przez swoją głupotę, czy zaślepienie.

Poza Wami słucham także uważnie pracowników i Ich pomysłów, bo np. NIEBIESKIE PRZEDSZKOLA, to pomysł, koncepcja, który w pełni popieram i małymi krokami przygotowujemy się do tego kierunku.

pyRsk!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#242 Post autor: gerhat » 28 sie 2019, o 21:28

5. Dodałbym jeszcze żądania aby Wela przestał pisać a zaczął coś czynić

Wela

#243 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 21:31

Patton pisze:
27 sie 2019, o 07:30
Pensje pracowników są spłacane, bo tak chcieli kibice... Kabaret :D
Patton, owszem to kabaret, że przez szereg długich lat pracownicy mieli po 3, po 6, a nawet i po 10 zaległych pensji /SIC!/

Tyle, że teraz spłycasz moje słowa, bo:
- po pierwsze spłaciłem zaległości wobec pracowników, bo tak zapowiadałem, że będę do tego dążył i przede wszystkim z TEGO, JEDNEGO POWODU, że pierwszym i podstawowym prawem pracownika jest otrzymywać wynagrodzenie w terminie za wykonaną pracę,
- po drugie, bo z pozyskiwanych środków pensje dla pracowników są dla mnie priorytetem,
- i w końcu dopiero po trzecie - bo to także był postulat Kibiców - który mi bardzo pasował, bo był dla mnie wsparciem! Czyli to jednak nie to samo, co Ty napisałeś i jak to ująłeś.

I nie robię z tego, żadnego sukcesu, bo to jest tylko, a może i aż... POWRÓT DO NORMALNOŚCI!

pyRsk!

Wela

#244 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 21:34

19ElNino20 pisze:
27 sie 2019, o 08:31
Też mnie to rozbawiło...z drugiej strony, skoro pracownicy sami zrezygnowali z części zobowiązań wobec nich po to by przesunąć te środki na działalność klubu, to faktycznie ten postulat kibiców o spłaceniu pracowników mogą traktować jako przykre zobowiązanie, nie obowiązek.
I takim nieprzyjemnym komentarzem na temat pracowników, niszczysz tak piękne postawy, jakie Ci ludzie zaprezentowali, że DOBRO KLUBU PRZEDŁOŻYLI PONAD SWOJE SPRAWY!
Oni w ten sposób niejako WYŁOŻYLI te pieniądze /to niemal jak pożyczka/, żeby Ruch mógł przetrwać!

A czy Ciebie byłoby stać na taki gest dla Ruchu?

pyRsk!

Wela

#245 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 21:38

alek900 pisze:
27 sie 2019, o 21:41
Myślołech, że w tym kraju są jeszcze normalni. Ale po tym co pisze tyn idiota Wela już straciłech nadzieja. Pracownicy dostaną pieniądze za to, że se je odpracują w działaniach promocyjnych? Tyś sie kur... na łeb z kaczorem zamienił czy z kim??
Nie wierza, że takie jebce mają stopnie generałów, z Wami to Nos czechosłowacja rozjedzie
"Pracownicy dostaną pieniądze za to, że se je odpracują w działaniach promocyjnych" ???

A skąd wziąłeś taką głupotę? Bo siać zamęt i wprowadzać Kibiców w błąd szerząc dezinformację, to nie jest wielka sztuka.

Pracownicy otrzymali wyrównanie zaległych pensji, bo to jest nieprawość i niezgodne z prawem! Otrzymali zaległe pensje, bo na nie solidnie zapracowali i to ich podstawowe prawo!
Jeśli masz pisać nieprawdę i szerzyć takie dyrdymały, to może czas się zastanowić, jak to jest z tym idiotą?

pyRsk!

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#246 Post autor: czoRny » 28 sie 2019, o 21:42

Wela pisze:
28 sie 2019, o 21:26
fcb1920 pisze:
27 sie 2019, o 06:45
Sponsor.. chyba samobojca przy Was pasozyty.. jedno pytanie: " Niy Stary, niy mom zamiaru "podkurwiać" Kibiców, bo robicie mi super robota! " Rozwin swoja mysl, jaka to super robote Ci robimy... Bo chyba sie domyslam ze tez zerujesz na pomyslych forumowiczow, ktore niestety tu padaja. Cchyba ze sie myle. Wiec napisz laskawie jeszcze w czym Ci tak pomagamy.
Fcb1920, dobra robota Kibiców dla mnie to:

1. Żądania wyrównania pensji wobec pracowników, trenerów i piłkarzy. Gdyby tego postulatu i presji ze strony Kibiców nie było, to byłbym sam na polu walki o te cele i nie wiem, czy miałbym taką siłę przebicia, jak przy wsparciu Kibiców.\

2. Żądania konwersji zadłużenia na akcje. To minimalizowanie zadłużenia i podobnie jak wyżej. Siła presji Kibiców jest mi pomocna, bo jako zarząd dokładnie do tego także zmierzam.

3. Żądania budowy nowego stadionu. Tutaj także Kibice robią za mnie, za zarząd świetną robotę, bo znowu, gdyby nie Wy, to sam musiałbym żebrać o nowy stadion.

4. Inne Wasze pomysły - masz rację. Po to także śledzę forum Kibiców, bo korzystam z Waszych pomysłów. Jak i z tego, żeby zrobić darmowy mecz - to był pomysł jednego z Kibiców.

Waszymi działaniami pomogliście także usunąć z Klubu szkodników, którzy albo żerowali na Klubie, albo niszczyli Go przez swoją głupotę, czy zaślepienie.

Poza Wami słucham także uważnie pracowników i Ich pomysłów, bo np. NIEBIESKIE PRZEDSZKOLA, to pomysł, koncepcja, który w pełni popieram i małymi krokami przygotowujemy się do tego kierunku.

pyRsk!
Wnioski:
1.wyzyj piszący jest w klubie zbyndny
2. Czyli zbiki, kulczyki i inksze już se z Ruchu poszli?
3.czy Pan Prezes tyz mo poślizgi z wyplatom?
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

fcb1920
Kontakt:

#247 Post autor: fcb1920 » 28 sie 2019, o 21:52

Dobra Wela sprawdzam.. o dupnych sponsorach ktorzy za tydzien za czetry tygodnie maja pojawic sie w klubie slyszymy od kilku lat. Wiec: jesli nie dopniesz tego dupnego sposnora co nam maja wszystkim szczeki opasc w ciagu miesiaca to odejdziesz ? Krotko i na temat tak czy nie

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#248 Post autor: chropaczow » 28 sie 2019, o 21:55

Panie Waszczuk, nerwy Panu puszczają. Na poczatku Pana posty smieszyly. Bezpodstawny optymizm budzil pozalowanie a teraz robi sie Pan wk***iajacy !!! Idz Pan szkolic WOT albo innych harcerzy. Takigo prezesa to my jeszcze niy mieli.

Awatar użytkownika
Stasiu19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#249 Post autor: Stasiu19R20 » 28 sie 2019, o 22:02

Robb to jest facet ktory ma kilkukrotnie większą wiedzę od Ciebie na temat tego klubu, wiec oszczedz tego pierdolenia i sie wyloguj!!!
Obrazek
Tradycja nie zginie, chwała nie przeminie, Ruch Chorzów jeszcze wróci na należne mu miejsce!!!

Wela

#250 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:15

Rafał19R20,

"Najpierw odpowiedz jako to ta" super robota Ci robiemy"?"

Odpowiadam: Wasze żądania - wyrównania zaległości wobec pracowników, konwersji zadłużenia na akcje, budowa nowego stadionu, to są moje zadania, a Wy walcząc o nie, dajecie mi wsparcie w tych obszarach i to jest dla mnie super robota, bo mnie wyręczacie.

"Cieszysz sie ze bojkot jest czy jak?...."

Odpowiadam: Nie, nie cieszę się! Bojkot - to jest jedyna rzecz, w której Was nie popieram. Jestem przeciwny bojkotowi, bo uważam, że tak jak wspieracie mnie /de facto zarząd/ w wyżej wymienionych sprawach, tak i możemy wspólnie realizować szereg innych celów razem, żeby uzdrowić Klub, nie dla Spółki ale dla tej Legendy bez końca! Jest mnóstwo rzeczy, które możemy zrobić razem, a jednocześnie wywierać naciski na akcjonariuszy. Ta droga - konstruktywnej współpracy jest znacznie bardziej korzystna dla KLUBU! Dla ZESPOŁU!

"Co do przezywania..Nie , nie uwazom ze wiceprezes moze w obecnej sytuacji pozwolic sobie na zarty
wiedzac jak powazna jest sytuacja..."

Odpowiadam: zadaj to pytanie pracownikom, trenerom czy piłkarzom. Dowiesz się jakie mam na co dzień usposobienie. To, że mamy problemy i że dzień za dniem, dzień za dniem je rozwiązujemy i wciąż o nich mówimy, nie oznacza, że mamy mieć grobowe miny.
Wiesz o tym, że każde zmęczenie fizyczne można wyzerować po odpoczynku, po wyspaniu się, etc., a że zmęczenie psychiczne nie zeruje się do końca, ale wręcz KUMULUJE? Stąd dbając o kondycję psycho - fizyczną, trzeba, wręcz należy żartować i takie mam podejście do życia! Pracuję i rozwiązuję problemy, ale nie robię z nich końca świata i nie płaczę, że jest źle! Wśród ludzi trzeba budować pozytywne nastawienie do pracy i wspólnych działań!

"Co do Twoich "dzialan"
- Splata zobowiazan z mieskich pieniedzy za antypromocje Chorzowa nazywasz sukcesem?!.."

Odpowiadam: A czy ja gdziekolwiek nazwałem to sukcesem? Jesteś kolejnym, który przekręca moje słowa. Ja to nazywam POWROTEM DO NORMALNOŚCI! Płace dla pracowników to ich pierwsze i podstawowe prawo, więc traktuję to jako powrót na poziom podstawowy a nie jako sukces! I nie nazywałbym tych wielu działań pracowników antypromocją Miasta, no chyba, że tak łatwo potrafisz gardzić czyjąś pracą, poświęceniem, zaangażowaniem, etc...

"- szacunek? Na pewno nie do kibicow... Ciagle tylko robisz dobra mine do zlej gry , probujesz sie spoufalic z Nami robiac z siebie posmiewisko , zreszta z Nas tez bo mi osobiscie wstyd za takiego wiceprezesa...."

Odpowiadam: Twoją opinię przyjąłem do wiadomości. Masz do niej prawo. Jednakże nie stawiaj się w roli medium czy jakiejś wróżki, która zagląda ludziom do umysłów i czyta w myślach, ok? Szanuję Kibiców i okazuję Wam ten szacunek. A że od czasu do czasu staram się do Was zbliżyć, to nie brałbym tego za złą monetę, ale wręcz przeciwnie.
Podobno do niedawna tak bardzo Wam brakowało zarządów, które słuchałyby głosu KIbiców, prezesów, którzy rozmawialiby z Wami i słuchali Waszych pomysłów i jeszcze je wprowadzali w życie.
Kiedy ja Was słucham, chcę z Wami rozmawiać, podobają mi się Wasze pomysły, wdrażam je w życie - słyszę dookoła hejt, wyzwiska i manipulacje. Widać role się odwróciły... Kiedyś zarządy waliły z Wami w ch..., a Wy się dobijaliście do normalności, a teraz Wy z zarządem, który zaprasza Was do współpracy, walicie w ch...

A jeśli moją pracę nazywasz "robieniem dobrej miny do złej gry", to dziękuję za ocenę tejże pracy, ale pozwolisz, że będę bazować na opiniach moich Zacnych Pracowników, którzy są dla mnie autorytetami i LUDŹMI CZYNU - ludźmi, którzy wielokrotnie ZA GROSZOWE PENSJE ratowali Ruch przed upadkiem, jak i tydzień temu...

"- sponsorzy...Jak zalatwisz choc jednego osobiscie zwroce Ci honor ale szczerze nie wierze ze cokolwiek zalatwisz..."

Odpowiadam: ja jednak wierzę, że w końcu ściągnę do Ruchu jakiegoś sponsora i potem kolejnego i kolejnego. Gdybym nie wierzył, to nie jeździłbym i nie szukałbym, ale jeżdżę, więc jak można to zrozumieć - wierzę, że w końcu znajdę. Jednakże trzymam Cię za słowo ;)

"mozesz pomoc tylko na 2 sposoby :
- skladasz wniosek o upadlosc spolki do ktorej i tak dojdzie jezeli sie nic nie zmieni albo w koncu przekonasz akcjonariuszy by swoje deklaracje pokryli czynami!"

Odpowiadam: tę czynność zrobiłbym TYLKO wtedy, kiedy nie będę widział już żadnej nadziei i szansy na uratowanie Klubu, a tych widzę jeszcze sporo. Próbuję przekonywać akcjonariuszy, ale i korzystam z Waszych działań. Nastawiam się jednak bardziej na poszukiwanie i sprowadzenie sponsorów do Klubu, aniżeli liczenie na mannę z nieba. A propos akcjonariuszy - bardziej zmierzam w stronę zgody między nimi, bo to mały klucz do małego sukcesu i droga w dobrą stronę.

"Stan obecny przedluza nasza agonie i Ty sie w tym momencie do tego przykładasz nie robiac nic ,
skazujac Nas na ogladanie wpierdoleli od agrowiejskich klubow...."

Odpowiadam: Może Twoją agonię tak, bo ja nie nazywałbym pracy pracowników, pracy trenerów i walki piłkarzy agonią! Oni przynajmniej walczą i nie założyli rąk i nie narzekają na wszystko z pozycji ciepłego fotela w chaupie!
Jeśli uważasz, że nie robię nic, to ciężko mi z tym polemizować. Z zasady odnoszę się do rzeczowych argumentów.
A baty od słabszych klubów i mnie bardzo bolą, ale ja wierzę w Niebieskich i w Ich możliwości!

TYLKO i to niecałe dwa miesiące na przygotowania drużyny, która niemal w całości została przebudowana i w atmosferze jaka była w klubie i przy odniesionych kontuzjach, a i przy żółtych i czerwonych kartkach, to dosyć - delikatnie mówiąc - mało uczciwa ocena Ich pracy i walki!

Tak to już jest, że sukces ma wielu ojców, a porażka jest sierotą!
Ja jednak wyznaję zasadę, że WIERNY KIBIC JEST Z DRUŻYNĄ I NA DOBRE I NA ZŁE, a szczególnie na złe!

Wierzę w chłopaków i w Ich potencjał! Są problemy jeszcze ze zgraniem, z wykończeniem akcji, z emocjami i ze stresem, ale ta drużyna MA OGROMNY POTENCJAŁ i cierpliwie czekam, aż Niebiescy pokażą na co Ich naprawdę stać!

Przykro mi, że jeśli i kiedy staną na nogi, Was przy tym nie będzie, bo gdybyście byli, to oba mecze mogły się inaczej potoczyć - DOPING KIBICÓW może czynić cuda! To już jednak Wasza wola i Wasze sumienie, że patrzycie jak Chłopcy WALCZĄ, a Wy stoicie z boku...

I wiesz co? Coś Ci jeszcze napiszę...

To jest poniekąd tak, jak władze związkowe każą Klub ujemnymi punktami za machloje zarządów...
A kogo tak naprawdę każą w ten sposób? Władze klubu? NIE! Akcjonariuszy? NIE! Zarządy? NIE!
Każą zawodników, trenerów i kibiców!

I podobnie jest z tym bojkotem!
Kogo najbardziej dobijacie swoim bojkotem?
Władze klubu? Akcjonariuszy? Zarząd?

Nie Stary... NAJBARDZIEJ W TEN SPOSÓB UDERZACIE W ZAWODNIKÓW, A WIĘC W SAM KLUB, W RUCH Chorzów!
I nie w spółkę, bo ta nie upadnie i nawet jak będzie wegetować, to będzie, a najbardziej cierpi na tym drużyna i że Wy tego nie widzicie, to nie mogę tego pojąć...

Wybacz Stary, ale jeśli kocha się swój klub, to kładzie się kłód pod nogi, tylko się o NIEGO WALCZY!

Pomyśl o tym... Rafale...

pyRsk!

Wela

#251 Post autor: Wela » 28 sie 2019, o 22:17

scaneRboy pisze:
28 sie 2019, o 11:45
po pierwsze nikt z adminów i modów nie zajmuje się forum zawodowo, mamy swoje obowiązki i dzielimy się robotą wg możliwości czasowych. Po drugie nijaki Wela nie łamie żadnego punktu regulaminu, po trzecie jest zweryfikowany - to na pewno jest obecny wiceprezes, po czwarte pisze we własnym imieniu, ponosi i będzie ponosił odpowiedzialność za swoją działalność, po piąte czytelnicy naszego forum są posiadaczami mózgów i potrafią wyciągać wnioski.
W punkt!

Dorcia
Kontakt:

#252 Post autor: Dorcia » 28 sie 2019, o 22:19

robbo2k pisze:
23 sie 2019, o 16:26
Za 2 mln w gotówce wprowadzam Ruch do IV ligi a za 4mln do III ligi. Takie są fakty polskiej kopanej.
A za 15 mln zrobisz awans z II ligi do I ligi?

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#253 Post autor: robbo2k » 28 sie 2019, o 22:20

Wela jedno proste pytanie. Czy piłkarze i pracownicy dostali wszystkie zaległe pieniądze i dlaczego nie?

@Dorcia to jest sport... żeby dać ci gwarancję awansu musiałbym przeskoczyć ligę sportowo a tutaj wystarczy jeden Czarny Łabędź ... mogę ci obiecać baraże o I lige
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Dorcia
Kontakt:

#254 Post autor: Dorcia » 28 sie 2019, o 22:26

Wela pisze:
28 sie 2019, o 22:15
I nie w spółkę, bo ta nie upadnie i nawet jak będzie wegetować, to będzie, a najbardziej cierpi na tym drużyna i że Wy tego nie widzicie, to nie mogę tego pojąć...
No to mamy plany akcjonariuszy :wstyd:

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#255 Post autor: Mirek » 28 sie 2019, o 22:28

Dorcia pisze:
28 sie 2019, o 22:26
Wela pisze:
28 sie 2019, o 22:15
No to mamy plany akcjonariuszy :wstyd:
I temat można zamknąć.

Zablokowany