Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Marcus
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#23821 Post autor: Marcus » 17 maja 2024, o 10:04

max44 pisze:
17 maja 2024, o 09:52
Bedziesz sie tlumaczył jak awansu nie bedzie. Twoj post przypomne. Debilami nie są, ale nie ogarnęli Ekstraklasy, to 1 ligi tez moze byc roznie.
Ale 1 lige już raz ogarnęli nie ? Czy skąd właśnie spadliśmy

scaneRboy
Kontakt:

#23822 Post autor: scaneRboy » 17 maja 2024, o 10:05

Scypion pisze:
17 maja 2024, o 09:50
Skąd u Was ten optymizm?.
mój optymizm jest może nie euforyczny, ale myślę pozytywnie:
- wzrost przychodów potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- wzrost frekwencji na stadionie potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- wzrost widowni przed telewizorami potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- najważniejsze: nauczyliśmy się pracować na rzecz klubu, tysiące osób nie znają się osobiście, a mimo to potrafią każdego dnia podejmować większe lub mniejsze inicjatywy, które wzajemnie się wspierają na rzecz klubu - to jest dla mnie główne źródło optymizmu. Zauważ, że od dawna zniknęło powiedzenie "czekamy na szejka", który "wejdzie w Ruch" już "za dwa tygodnie" - te słowa powtarzaliśmy przez 20lat.
IM BARDZIEJ ODESZŁY W ZAPOMNIENIE TYM LEPIEJ NAM SIĘ WIEDZIE!
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

AndRe
Kontakt:

#23823 Post autor: AndRe » 17 maja 2024, o 10:38

tez jestem pesymista jak Scypion ale chyba tylko z tego wzgledu zeby sie milo zaskoczyc niz przykro rozczarowac

przeslanki ze bedzie dobrze sa spore, chyba najwieksze od kilkudziesieciu lat, a osoby takie jak Siemion czy Michalek tylko mnie w tym utwierdzaja

zaniedlugo bedziemy madrzejsi ,
My name is prince and i'm funky

17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)

Marcus
Kontakt:

#23824 Post autor: Marcus » 17 maja 2024, o 10:39

scaneRboy pisze:
17 maja 2024, o 10:05
Scypion pisze:
17 maja 2024, o 09:50
Skąd u Was ten optymizm?.
mój optymizm jest może nie euforyczny, ale myślę pozytywnie:
- wzrost przychodów potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- wzrost frekwencji na stadionie potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- wzrost widowni przed telewizorami potwierdzony w przeciągu kilku lat,
- najważniejsze: nauczyliśmy się pracować na rzecz klubu, tysiące osób nie znają się osobiście, a mimo to potrafią każdego dnia podejmować większe lub mniejsze inicjatywy, które wzajemnie się wspierają na rzecz klubu - to jest dla mnie główne źródło optymizmu. Zauważ, że od dawna zniknęło powiedzenie "czekamy na szejka", który "wejdzie w Ruch" już "za dwa tygodnie" - te słowa powtarzaliśmy przez 20lat.
IM BARDZIEJ ODESZŁY W ZAPOMNIENIE TYM LEPIEJ NAM SIĘ WIEDZIE!
Zapomniałeś o przychylnych klubowi władzach w mieście pierwszy raz za mojego 30 letniego życia i największym sponsorze od kilkunastu lat, który zostaje z nami w 1 lidze. Rok temu zrobiliśmy awans bez tych dwóch punktów. Możemy nie awansować po roku może nawet po dwóch bo to jest sport, ale jesteśmy dużo mocniejszym klubem niż rok temu i też uważam, że na pewno będziemy jednym z faworytów.

scaneRboy
Kontakt:

#23825 Post autor: scaneRboy » 17 maja 2024, o 10:56

świadomie to na razie pominąłem. Przywiązuję większą wagę do procesów, które ugruntowują się przez lata. Ale to też są pozytywne i korzystne sprawy rzecz jasna.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23826 Post autor: HullCityFC » 17 maja 2024, o 10:59

max44 pisze:
Bedziesz sie tlumaczył jak awansu nie bedzie. Twoj post przypomne. Debilami nie są, ale nie ogarnęli Ekstraklasy, to 1 ligi tez moze byc roznie.
O spadku zaczalem mowic po meczu ze Stala Mielec z jesieni, gdzie wiekszosc pisala, ze zaraz odpalimy. Wtedy nawet nie bylismy w strefie spadkowej

Po jesieni mowilem, ze nie utrzymiemy sie, bo musimy punktowac jak TOP5 by sie utrzymac. I ze bedzie potrzeba minimum 36-38 by sie utrzymac. Czesc ludzi tu glupio wierzylo, ze starczy 32 :rotfl:

Rok temu I liga byla znacznie silniejsza niz bedzie w przyszlym sezonie Bedziemy mieli silniejszy sklad, bo bedziemy dysponowwc znacznie wiekszymi srodkami finansowymi. Rok temu zarzad ogarnal I lige. Ekstraklase tez juz ogarneli bo na wiosne druzyna wyglada juz poprawnie.

Czy awansujemy? Nie wiem. Mozemy nie awansowac. Ale na pewno bedziemy grali o awans.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23827 Post autor: Ozor » 17 maja 2024, o 16:05

Marcus pisze:
17 maja 2024, o 10:04
max44 pisze:
były i słabe momenty np gdyby Sosnowiec nie wygrał na Wiśle mogło by byc róznie.Może dajmy sobie szansę ale pisanie ze jesteśmy faworytem do awansu jak nawet nie znamy kadry na sezon to trochę przesada.
Choć oczywiście chciałbym i to bardzo.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23828 Post autor: west72 » 17 maja 2024, o 23:32

My jesteśmy Ruch Chorzów. My powinniśmy być z urzedu głównym faworytem do awansu. Zagralismy sezon, dostalismy solidna lekcję i bagaż doświadczeń Mamy zbudawaną jakos juz siatkę sponsorów, gramy nie na swoim ale zawsze nowoczesnym stadionie, mamy solidna frekwencję.Na pewno duzo lepszą sytuacje finansową niz w poprzednin pobycie w fortuna 1lidze.
Jeśli nie zbudujemy kadry walczacej o awans a raczej powrót do Ekstraklasy to caly misterny plan odbudowy strzeli w łeb .
Kazdy dzien poza Ekstraklasa dla nas to jeszcze wiekszy dystans nawet do średniaków Ekstraklasy......
Nie przyjmuje do wiadomosci, że bedziemy kiblować w1 lidze.
Jest boom na Ruch, chcac go utrzymać jasno musimy sprecyzowac cel powrotu do Elity.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2024, o 23:37 przez west72, łącznie zmieniany 1 raz.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23829 Post autor: Adam1983 » 17 maja 2024, o 23:36

Ozor pisze:
17 maja 2024, o 16:05
Marcus pisze:
17 maja 2024, o 10:04
max44 pisze:
były i słabe momenty np gdyby Sosnowiec nie wygrał na Wiśle mogło by byc róznie.Może dajmy sobie szansę ale pisanie ze jesteśmy faworytem do awansu jak nawet nie znamy kadry na sezon to trochę przesada.
Choć oczywiście chciałbym i to bardzo.
A może Wisła specjalnie odpuściła za to że kiedyś się Śląskowi podłożyła, i niesmak im zostoł 😄

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23830 Post autor: Mirek » 18 maja 2024, o 08:17

No. Kmiecik z Krzoską tak zarządzili :P

19gorek20
Kontakt:

#23831 Post autor: 19gorek20 » 18 maja 2024, o 08:28

Czy ktos mi moze powiedziec skad u nas taka falszywa skromnosc ? Po co mowimy o tym ze jestesmy najbiedniejszym klubem w ekstraklasie ? Redaktor pyta czy Puszcza jest bogatsza od nas a prezes bez sekundy zastanowienia mowi ze tak ...
Taka sama narracja byla w szczebel nizej a potem w raportach okazalo sie ze placilismy jedne z najwyzszych kontraktow
https://www.youtube.com/watch?v=njE9M19 ... dioPiekary
Szymanski Wojtowicz Sikora Szczepan Feliks niby maja zostac ( troche to inaczej wyglada w prasie bo Feliks niby wraca a ich trener pozytywnie wypowiada sie o nim )

pedro-sbl
Kontakt:

#23832 Post autor: pedro-sbl » 18 maja 2024, o 12:11

19gorek20 pisze:
18 maja 2024, o 08:28
Czy ktos mi moze powiedziec skad u nas taka falszywa skromnosc ? Po co mowimy o tym ze jestesmy najbiedniejszym klubem w ekstraklasie ? Redaktor pyta czy Puszcza jest bogatsza od nas a prezes bez sekundy zastanowienia mowi ze tak ...
Taka sama narracja byla w szczebel nizej a potem w raportach okazalo sie ze placilismy jedne z najwyzszych kontraktow
Szymanski Wojtowicz Sikora Szczepan Feliks niby maja zostac ( troche to inaczej wyglada w prasie bo Feliks niby wraca a ich trener pozytywnie wypowiada sie o nim )
Ogolnie niy byl to zly wywiad, takie pitu pitu, natomiast jestech zdania, ze ciagle nom brakuje PRowyj strategii.

Kurde, momy fest doswiadczonego dziennikarza, ogarnietego rzecznika, nawet swojego prezydenta. Zbiero sie tako grupa, robiemy lista 5-8 tymatow i 5-8 potencjalnych pytan jakie media mogom zadac. Momy 25 - 64 pytan na kiere ta grupa staro sie znojsc nojlepsze odpowiedzi. Tu chodzi o to, zeby przeanalizowac te tymaty i wypuscic spojne informacje dlo mediow.

To jest to co godolech wczesniyj, brakuje u nos strategicznego myslenia, brakuje procesow.

Np, na takie pytanie o budzet, trzeba bylo pedziec, ze bydymy miec rekordowe przychody uod wielu lot. Momy rekordowo ilosc sponsorow itp. Potencjalni sponsorzy, czy nawet inwestorzy inaczyj gukajom na klub, kiery sie dobrze pozycjonuje.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Mavo1920
Kontakt:

#23833 Post autor: Mavo1920 » 18 maja 2024, o 12:24

musioła tego cwela to trzeba wyjaśniać za każdym razem. je***y bolszewicki propagandysta. To wstyd że taki ktoś nazywa się dziennikarzem w poważnym wydawnictwie.

Awatar użytkownika
klimz(R)owiec
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23834 Post autor: klimz(R)owiec » 18 maja 2024, o 13:48

pedro-sbl pisze:
18 maja 2024, o 12:11
19gorek20 pisze:
18 maja 2024, o 08:28
Ogolnie niy byl to zly wywiad, takie pitu pitu, natomiast jestech zdania, ze ciagle nom brakuje PRowyj strategii.

Kurde, momy fest doswiadczonego dziennikarza, ogarnietego rzecznika, nawet swojego prezydenta. Zbiero sie tako grupa, robiemy lista 5-8 tymatow i 5-8 potencjalnych pytan jakie media mogom zadac. Momy 25 - 64 pytan na kiere ta grupa staro sie znojsc nojlepsze odpowiedzi. Tu chodzi o to, zeby przeanalizowac te tymaty i wypuscic spojne informacje dlo mediow.

To jest to co godolech wczesniyj, brakuje u nos strategicznego myslenia, brakuje procesow.

Np, na takie pytanie o budzet, trzeba bylo pedziec, ze bydymy miec rekordowe przychody uod wielu lot. Momy rekordowo ilosc sponsorow itp. Potencjalni sponsorzy, czy nawet inwestorzy inaczyj gukajom na klub, kiery sie dobrze pozycjonuje.
100% zgody.

Poza tym, jak się ma sprawa układu? Coś spłacamy czy dalej cisza w tym temacie?

pedro-sbl
Kontakt:

#23835 Post autor: pedro-sbl » 18 maja 2024, o 15:39

Z ostatniego raportu można by pedziec ze zobowiazania wzrosly.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

ODPOWIEDZ