Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
fRoś

Re: Modernizacja stadionu

#22726 Post autor: fRoś » 6 gru 2024, o 11:16

tedeus63 pisze:
6 gru 2024, o 09:07
Kto liczyl ze dostaniemy kase od tego idio...y pilujacego katolikow ?
nitras niech cie szlag ty hipokryto.
oni chociaż plują i się nie kryją, w porównaniu do innych, "pobożnych" łamiących przykazania https://narodowcy.net/wp-content/upload ... 01/1-1.jpg

a co do cwela nitrasa, wyborcy uśmiechniętych pewnie szczęśliwi :rotfl:

łączy nas piłka, hehe https://pbs.twimg.com/media/GIeFT0oXMAA ... name=large

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22727 Post autor: HullCityFC » 6 gru 2024, o 11:22

Podziekujcie tym, ktorzy oddali glosy na pojebow z usmiechnietej koalicji. W chorzowskiej spolecznosci i tu na forum mamy.ich sporo. Mozna nie lubic PIS-u (sam nie jestem ich fanem), ale glosowanie na kogolwiek z otoczenia politycznego PO to plucie na nasz herb, po tym co przez 14 lat wyczynial Kotala.

NG1920
Kontakt:

#22728 Post autor: NG1920 » 6 gru 2024, o 12:18

HullCityFC pisze:
6 gru 2024, o 11:22
Podziekujcie tym, ktorzy oddali glosy na pojebow z usmiechnietej koalicji. W chorzowskiej spolecznosci i tu na forum mamy.ich sporo. Mozna nie lubic PIS-u (sam nie jestem ich fanem), ale glosowanie na kogolwiek z otoczenia politycznego PO to plucie na nasz herb, po tym co przez 14 lat wyczynial Kotala.
Abstachując od konkretnych upodobań politycznych to śmiem twierdzić, że są w życiu i wyborach politycznych ważniejsze postulaty (piszę o wyborach krajowych, nie samorządowych). Sorry, ale nie wyobrażam sobie że ktoś może tracić na inflacji 15% rocznie, kadencję później płacić za wszystko o połowę więcej, mieć problem z opłacaniem rachunków czy kupnem leków, ale cieszyć się, że chociaż pieniądze na stadion idą.

Teraz przynajmniej wiemy oficjalnie na czym stoimy. W to czy ekipa X czy Y dałaby pieniądze jakby wygrała wybory to też nie wierzę, bo wierzyć politykom mogą już chyba tylko dzieci, starcy lub głupcy. Czekamy na pierwsze konkrety co do projektu, potencjalnych źródeł finansowania, wypuszczenia obligacji itp.

BROWAReq
Kontakt:

#22729 Post autor: BROWAReq » 6 gru 2024, o 12:25

Mnie tylko ciekawi to, że wniosek był składany wg obowiązującego w tamtym okresie regulaminu, spełniał jego wymogi, został zakwalifikowany i oceny pozytywnie. Teraz uśmiechnięta zmiana ocenia go ponownie na podstawie nowych wytycznych i nowego regulaminu i stwierdza, że nie spełnia tych wymogów wg których nie był składany. Uśmiech Panowie i Panie :)

OLSZA
Kontakt:

#22730 Post autor: OLSZA » 6 gru 2024, o 12:44

Slawko pisze:
6 gru 2024, o 10:06
spyru pisze:
6 gru 2024, o 09:42
Ja jestem ciekawy jednej rzeczy. Czy można zacząć inwestycję i w trakcie jej trwania starać się o dotację na jej ukończenie?
GZM podarował 40mln na budowe stadionu cyganerii...
Dokładnie. GZM też powinien dołożyć do Naszego stadionu i to w dużo większej kwocie ze względu że Ruch jest klubem całego regionu a gks to klubik jednego miasta
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22731 Post autor: Adam1983 » 6 gru 2024, o 12:51

BROWAReq pisze:
6 gru 2024, o 12:25
Mnie tylko ciekawi to, że wniosek był składany wg obowiązującego w tamtym okresie regulaminu, spełniał jego wymogi, został zakwalifikowany i oceny pozytywnie. Teraz uśmiechnięta zmiana ocenia go ponownie na podstawie nowych wytycznych i nowego regulaminu i stwierdza, że nie spełnia tych wymogów wg których nie był składany. Uśmiech Panowie i Panie :)
Jeżeli był złożony zgodnie z regulaminem, to teraz powinno przyjść pismo odrzucające, oczywiście z uzasadnieniem negatywnej oceny, w odniesieniu o zapisy tegoż regulaminu.

ciudu

#22732 Post autor: ciudu » 6 gru 2024, o 13:13

PINIYNDZY NIY MA I NIE BEDZIE :D :D :D a tak na powaznie to tyn co liczyl na dotacje od tyj smiysznyj koalicji jest bardzo naiwnym czlowiekiem .Szymon godol o mozliwosci kredytu w wysokosci 150 mln. zl , tak wiec do dziela i zaczynac a nie szukac poparcie u ludzi pokroju jak tyn leber z kucykiem w niybieski szakecie co udowo dupnego kibica Ruchu lub takiego Gramatyki.Od usmiechnietych na stadion jak i na wiele innych rzeczy niy dostanymy ani cynta a raczyj bydymy do tego k...stwa z roku na rok ino wiyncyj doklodac.Tak wiec wyborcy tych ludzii , mocie okazja w wyborach prezydynckich doj..bac PIS owi i wybrac na prezydynta Trzaskowskiego , wtedy bydzie sie wom juz napewno zylo latwo,bogato no i tak wesolo ,kolorowo.Do dziela !!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22733 Post autor: Goscioo » 6 gru 2024, o 13:40

Adam1983 pisze:
6 gru 2024, o 12:51
BROWAReq pisze:
Jeżeli był złożony zgodnie z regulaminem, to teraz powinno przyjść pismo odrzucające, oczywiście z uzasadnieniem negatywnej oceny, w odniesieniu o zapisy tegoż regulaminu.
Regulaminy do tego typu konkursów są tak pisane że wybory dofinansowania Beneficjentów są polityczne w 100%. Niby są kryteria itp. gdzie się punkty w rubryki wpisywane ale i tak mozna zanegować cały wniosek na podstawie kryterium kwalifikowalności gdzie ostateczne zdanie ma ten co przyznaje dofinansowanie. Przerabiałem środki z konkursów przez kupę lat i wiem że sprawiedliwości w tym wszystkim nie ma i nie będzie a sądy i inne odwołania tak nic nie dają

ecik1920
Kontakt:

#22734 Post autor: ecik1920 » 6 gru 2024, o 14:26

teraz przynajmniej wiemy na czym stoimy "To jest jakaś GIGANTOMANIA PO co nam stadion na C6 jak mamy Śląski " 😀🇵🇱

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22735 Post autor: jajo » 6 gru 2024, o 14:29

Goscioo pisze:
6 gru 2024, o 13:40
Adam1983 pisze:
BROWAReq pisze:
Regulaminy do tego typu konkursów są tak pisane że wybory dofinansowania Beneficjentów są polityczne w 100%. Niby są kryteria itp. gdzie się punkty w rubryki wpisywane ale i tak mozna zanegować cały wniosek na podstawie kryterium kwalifikowalności gdzie ostateczne zdanie ma ten co przyznaje dofinansowanie. Przerabiałem środki z konkursów przez kupę lat i wiem że sprawiedliwości w tym wszystkim nie ma i nie będzie a sądy i inne odwołania tak nic nie dają
tylko pytanie jak to wygladalo? oni zmienili ten regulamin?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#22736 Post autor: Radvan138 » 6 gru 2024, o 14:42

OLSZA pisze:
6 gru 2024, o 12:44
Slawko pisze:
6 gru 2024, o 10:06
spyru pisze:
6 gru 2024, o 09:42
Ja jestem ciekawy jednej rzeczy. Czy można zacząć inwestycję i w trakcie jej trwania starać się o dotację na jej ukończenie?
GZM podarował 40mln na budowe stadionu cyganerii...
Dokładnie. GZM też powinien dołożyć do Naszego stadionu i to w dużo większej kwocie ze względu że Ruch jest klubem całego regionu a gks to klubik jednego miasta
chyba paru dzielnic jak juz

FCNH1920
Kontakt:

#22737 Post autor: FCNH1920 » 6 gru 2024, o 15:23

ciudu pisze:
6 gru 2024, o 13:13
PINIYNDZY NIY MA I NIE BEDZIE :D :D :D a tak na powaznie to tyn co liczyl na dotacje od tyj smiysznyj koalicji jest bardzo naiwnym czlowiekiem .Szymon godol o mozliwosci kredytu w wysokosci 150 mln. zl , tak wiec do dziela i zaczynac a nie szukac poparcie u ludzi pokroju jak tyn leber z kucykiem w niybieski szakecie co udowo dupnego kibica Ruchu lub takiego Gramatyki.Od usmiechnietych na stadion jak i na wiele innych rzeczy niy dostanymy ani cynta a raczyj bydymy do tego k...stwa z roku na rok ino wiyncyj doklodac.Tak wiec wyborcy tych ludzii , mocie okazja w wyborach prezydynckich doj..bac PIS owi i wybrac na prezydynta Trzaskowskiego , wtedy bydzie sie wom juz napewno zylo latwo,bogato no i tak wesolo ,kolorowo.Do dziela !!!!!!!!!!!!!!
Nigdy niy zrozumia przegadywanio czy PIS je lepszy czy PO. Obie partie to wrogowie narodu. pis śmierdzący klepoł wszystko jak leci, zielone łady, ETS, ETS 2, przyjmowanie imigrantów lizanie ukraińskich banderowców po cipach itd. (nie wspominając ani czasu covidu, bo cyrk był niesamowity). Oczywiście PO to ku**estwo takie samo jak te z PISu. Rządy jednych i drugich są wymierzone żeby robić dobrze innym nacjom, a poloków jeba* na kożdym kroku. Jest ino jedna partia kiero nie zmienio swojego zdania, zawsze godo jak jest i na pierwszym miejscu stawio Polaków, niestety w telewizji ich nie pokazują. Wolą pokazywać tęczowych zjeb*w pokroju Czaskoskiego (TFU!!). Mom nadzieja, że dożyja ich rządów. Do mie kożdy co oddaje głos na PiS abo PO to prawie jak zdrajca narodu, nigdy nie zrozumia jak można siebie nawzajem tak świadomie krzywdzić oddając na nich głos.
Niebieska Holandia!

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22738 Post autor: Adam1983 » 6 gru 2024, o 16:25

jajo pisze:
6 gru 2024, o 14:29
Goscioo pisze:
6 gru 2024, o 13:40
Adam1983 pisze:
BROWAReq pisze:
tylko pytanie jak to wygladalo? oni zmienili ten regulamin?
Nie mogą zmienić. Jak coś odrzucają to w oparciu u regulamin obowiązujący na czas naboru wniosków. W tym przypadku na ubiegłoroczny.

OLSZA
Kontakt:

#22739 Post autor: OLSZA » 6 gru 2024, o 17:38

Myśl że dobrze by było wysłać tymu.... lista wszystkich stadionów które były budowane z " pomocą " kasy z budżetu państwa. W różnych okresach pewnie były różne programt itd ale ogólnie kasa szła z budzetu. Chyba nie ma stadionu w PL który nie dostał jakiejkolwiek kasy. Do tego kasa z GZM bo to by był " skandal " Kaj jednym się daje a Nom nie. No i mysla że idzie dostać dotacja tyz z środków na tzw " ekologia " . Ale Szymon to wszytko wie ;) cza kasa " wyciągać " Kaj się ino do. A To że teroz nom tyn... pedziol " NIE " już jet jednym wielkim. Skandalem.
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

Dżem
Kontakt:

#22740 Post autor: Dżem » 6 gru 2024, o 17:59

Ja rozumiem, że zarządowi nie opłaca się wychylać, ale na miejscu ultrasów to bym hipokrycie Nitrasowi to bym poświęcił czas, tylko problem jest taki, że coś czuję że do lutego tego ćpuna już w rządzie nie będzie.

ODPOWIEDZ