Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Właśnie o odpowiedź na takie pytania chodzi.
Czy Rada Nadzorcza (w obecnym składzie) odwołała już obraźliwe oświadczenie skierowane do KIbiców, ale głównie do Simona ?
Czy Rada Nadzorcza (w obecnym składzie) odwołała już obraźliwe oświadczenie skierowane do KIbiców, ale głównie do Simona ?
- mihau
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To są odpowiedzi ?Wela pisze: ↑5 sie 2019, o 09:37Aciubiciabiciba,
......
Pytasz, jak wyprowadzić Klub z tak dużego zadłużenia?
1. Poprzez realizację układu restrukturyzacyjnego,
2. Poprzez pozyskiwanie nowych sponsorów,
3. Poprzez wspólne działania, np. śladami Wisły Kraków,
4. Poprzez systematyczne spłacanie zadłużeń i rozmowy z wierzycielami. Poprzez szacunek do ludzi można bardzo wiele wskórać...
........
Jak moja żona się mnie pyta skąd weźmiemy kasę na wakacje, remont czy inne wydatki to jej mówię: zaoszczędzić możemy tu i tu, tyle i tyle możemy wziąć z oszczędności, żeby coś jeszcze zostało na wszelki wypadek i to są konkrety.
A tu mam odpowiedzi w stylu - pitu pitu pierdu pierdu..... jak nasi politycy. Grunt żeby nawinąć jak najwięcej naiwnych ale żeby nie odpowiedzieć na pytanie.
1. Jak chcecie realizować układ - jak rata przeterminowana ponad miesiąc i nie ma raczej perspektyw na jej spłatę a za niecałe 2 miesiące kolejna ? Wiem - pojawia się propozycja przesunąć 3 raty układowe w czasie i na przyszły rok bądź wydłużenie układu - to spoko - ale to jest rolowanie zadłużenia a nie jego zmniejszanie czy spłata. Spłata to spłata - a nie przesuwanie w czasie.
2. Konkrety poproszę - ile i jakich sponsorów udało się załatwić w tym pięknym czasie i jak wielkim zaufaniem przedsiębiorców się cieszy marka Ruch S.A. ? Nie pytam się o spółki komunalne bądź takie, które są z miastem w jakiś sposób związane kontraktami itp. bo tu wiadomo, że przyjdzie prikaz z góry i kasa pójdzie a z Pana strony będzie odtrąbiony sukces. Dopóki nie zdobędziecie zaufania chorzowskiego biznesu to nic nie ugracie a zaufania w tym sektorze nie macie. Nikt Wam nie da ani złotówki - ja też nie. Rozmawiałem natomiast z Szymonem i swoimi klientami - jest spora grupa drobnego biznesu chorzowskiego, które woli wesprzeć UKS w B-klasie niż RUCH S.A. w III lidze (nie zrobią tego też ani w II ani w I) - ciekawe czemu .....
3. Chyba tylko kibice widzą, że Wisła ma nowy stadion, bardziej przychylne media i przede wszystkim gra w E-klasie.... Skoro nie ma dla Pana różnicy czy to klub, który ma zagwarantowane finansowanie na poziomie 25-30 milionów tylko z biletów i praw medialnych, czy klub który ma zagwarantowane finansowanie na poziomie 2-3 milionów i garb 30 milionów długu bez zainteresowania medialnego to brawo...
4. taaa - szacunek zdobywacie rolując kolejne zadłużenia i przeciągając płatności w nieskończoność. Ciekaw jestem jak wyglądał bilans za I kwartał i za II kwartał - jak systematycznie zmniejsza się to zadłużenie ? Jak wygląda struktura i wiekowanie zobowiązań. Czy przybywa przeterminowanych czy ubywa i jaki jest procentowo udział zobowiązań wobec akcjonariuszy i wszelkich podmiotów z nimi powiązanych w zobowiązaniach ogółem.
Takiej wiedzy oczywiście nikt nam nigdy nie udostępni bo wyszłoby na jaw kto doił, kto doi i kto ma zamiar jeszcze coś wydoić.
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...
David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.
David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.
-
- Kontakt:
było godane podczas meczu UKS-u, walka o utrzymanie.karol fryna pisze: ↑5 sie 2019, o 08:41to moze takie prosciejsze pytanko -jaki jest cel druzyny w sezonie 2019-2020?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pozyczka bikaZarząd spółki "Ruch" Chorzów Spółka Akcyjna z siedzibą w Chorzowie informuje, iż w dniu 1 sierpnia 2019 roku Spółce została udzielona przez podmiot niepubliczny pożyczka, z terminem spłaty do dnia 31 grudnia 2019 roku, na kwotę 230 000,00 zł (słownie: dwieście trzydzieści tysięcy złotych 00/100).

-
- Kontakt:
Panowie, to nie ten wątek...
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
to się szarpnął...a nie, bo i tak ma być zwrócone.HKSADIK pisze: ↑5 sie 2019, o 11:07pozyczka bikaZarząd spółki "Ruch" Chorzów Spółka Akcyjna z siedzibą w Chorzowie informuje, iż w dniu 1 sierpnia 2019 roku Spółce została udzielona przez podmiot niepubliczny pożyczka, z terminem spłaty do dnia 31 grudnia 2019 roku, na kwotę 230 000,00 zł (słownie: dwieście trzydzieści tysięcy złotych 00/100).![]()
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
pozyczka na spłate pozyczki, którą finalnie wg tych rekinów biznesu, ma spłacić podatnik w postaci dotacji z UM.HKSADIK pisze: ↑5 sie 2019, o 11:07pozyczka bikaZarząd spółki "Ruch" Chorzów Spółka Akcyjna z siedzibą w Chorzowie informuje, iż w dniu 1 sierpnia 2019 roku Spółce została udzielona przez podmiot niepubliczny pożyczka, z terminem spłaty do dnia 31 grudnia 2019 roku, na kwotę 230 000,00 zł (słownie: dwieście trzydzieści tysięcy złotych 00/100).![]()
Amber Gold to przy tym pikus

"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
-
Równego finansowania klubu przez akcjonariuszy nie będzie na pewno. Więc pozostaje czekać... nikt normalny tych akcji od nich nie wykupi.
-
- Kontakt:
Wela wypisz tu;
1. wszystkie pozyczki/faktoringi/zastawy itp. ktore wiszą na Ruch S.A.
2. do powyzszego na jakim %.
3. wymien podmioty wewnetrze i zewnetrzne, ktorym Ruch S.A. jest winien kase i w jakiej wysokosci.
4. ile Ruch S.A ma zajec komorniczych i na jakie kwoty.
1. wszystkie pozyczki/faktoringi/zastawy itp. ktore wiszą na Ruch S.A.
2. do powyzszego na jakim %.
3. wymien podmioty wewnetrze i zewnetrzne, ktorym Ruch S.A. jest winien kase i w jakiej wysokosci.
4. ile Ruch S.A ma zajec komorniczych i na jakie kwoty.
nrsl
-
- Kontakt:

Ma Pan za zadanie tylko i wyłącznie wyciągnąć 4 miliony z miasta wszelkimi sposobami, do czego są potrzebni pracownicy i kibice, gratulacje bo tych pierwszych na jakiś czas już się udało przyciągnąć.
- RNK95
- Wspiera "Wielki Ruch"
Wydaje mi się, że ta informacja przytoczona powyżej na temat pożyczki Bika zamyka sens jakiejkolwiek dalszej dyskusji na temat bojkotu, jego odwieszenia, oraz odpowiada na pytanie czy akcjonariusze planują dofinansować spółkę bez pożyczek. Nie planują, ten twór ma po prostu trwać, kasa ma być pompowana jak długo tylko się da, Wela jest czymś co można porównać do urządzenia podtrzymującego oddychanie, ale koniec końców lekarz i tak stwierdzi zgon.
- somebody_correct
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wiem ze nie ten watek totez wyjasnilem to koledze wyzej. Na przyszlosc prosze nie wycinac kawalka mojej wypowiedzi i manipulowac nia. A wiec albo calosc albo wgl (tylko nik). Zeby nie bylo ze odbilem od tematu jak przeczytasz to usun ta wypowiedz. Nie 0isalem PRIVA bo sam tego nie zrobiles
Wszyscy - #wspieram WR - WIELKI RUCH
Kto nie daje ten z policji hej!
Kto nie daje ten z policji hej!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wszystko fajnie ino rozumiysz że sam żodyn w to niy wierzy? Kożdy normalny człowiek wolołby oglondać Ruch w III lidze niż zaczynać od nowa i grać pieron wie kaj (wybór pomiyndzy cholerom a dżumom) ale jes napier****** tyle mln długów że my tego nie spłacymy przez najbliższe 50 lot. Kaj? Skond? Fto? Niy ma żodnego konkretngo planu ino domysły że "bydymy szukać". Jako jes gwarancja że zdobyndziesz chociaż 1mln dla tego klubu?Wela pisze: ↑5 sie 2019, o 09:37Aciubiciabiciba,
pierwsze Twoje pytanie także mnie nurtuje, ale daj mi czas dobrze poznać wszystkie dane, liczby, sytuacje w Klubie. Jestem tu 4 tygodnie i nic innego nie robiłem poza gaszeniem pożarów. Gdybym wszedł do normalnej sytuacji, to zacząłbym od audytu, ale nie było na to warunków.
Wierzę, że poradzę sobie z tym, żeby nikt już nie wyprowadzał kasy z Klubu... Po czynach mnie ocenicie!
Sam o tym mówiłem, że to p. Bik proponował mnie do zarządu, bo to jest prawda, a przecież chcecie prawdy, ale nie jestem człowiekiem p. Bika i niczyim człowiekiem! Chciałbym jednak, żebyście spojrzeli na tę sytuację na spokojnie, choć wiem jakie jest wku...nie! W mojej ocenie p. Bik chce uratowania Klubu, oczywiście jako Spółki, ale dla mnie w konsekwencji Klubu. Przecież to są Wasze oceny - Kibiców, że to prezes Bik uratował Ruch kilka lat temu. Być może gdyby sam zarządzał Klubem, to zrobiłby dobry wynik, ale to kolejne zarządy nie radziły sobie z problemem. Teraz p. Bik postawił na mnie i nie byłbym taki pewny, że jest ze mnie zadowolony.
Pytasz, jak wyprowadzić Klub z tak dużego zadłużenia?
1. Poprzez realizację układu restrukturyzacyjnego,
2. Poprzez pozyskiwanie nowych sponsorów,
3. Poprzez wspólne działania, np. śladami Wisły Kraków,
4. Poprzez systematyczne spłacanie zadłużeń i rozmowy z wierzycielami. Poprzez szacunek do ludzi można bardzo wiele wskórać...
Nie mogę Ci odpowiedzieć, czy po ugaszeniu pożarów pozostanę w Klubie. Decyzja należy do RN. Mogę Ci odpowiedzieć za siebie - ja chciałbym związać się na tak długo z Ruchem, na ile będę przydatny dla Klubu!
Ozor, wyżej wspomniałem. O jakie oświadczenie pytasz, bo było ich kilka?
Cwajka, mylisz się Stary, nie jestem ani człowiekiem p. Bika, ani nikogo innego. Jestem wolny w poglądach, wierze, we wszystkim. I wyznaję zasadę, że lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach!
Gerhat,
na to pytanie odpowiem, jak poznam i przestudiuję finanse Spółki szczegółowo - oczywiście w tych ramach, gdzie będę mógł odpowiedzieć i nie będzie tajemnic handlowych.
Pytasz, ile akcjonariusze włożą do Klubu? Zanim Oni włożą, to najpierw ja muszę coś zorganizować i włożyć do Klubu. Po to tu przyszedłem. Moim zadaniem, jako zarządu jest organizować środki. Teraz, kiedy mieliśmy pożary, to jeździłem po kasę do akcjonariuszy, ale nie po to tu przyszedłem, żeby patrzeć ile Oni dadzą, ale szukać własnych źródeł finansowania Ruchu. Jak tylko uporządkujemy sytuację, to ruszam w Polskę, załatwiać, lobbować, a wręcz żebrać, bo niy ma mi gańba, żebrać dla ukochanego Klubu!
Karol Fryna, gdybym miał Ci pedzieć, co mie sie marzy, to wiadomo... Awans...
Jednak trenerzy bardzo mnie stopują i po rozmowach z wieloma trenerami byłymi i tymi bardzo doświadczonymi, odpowiadam Ci, że najważniejszym celem jest zbudować silny zespół, a to jak zgodnie wielu mówi, ok. 2 lat. Zatem mamy walczyć i wzmacniać drużynę, żeby piąć się do góry.
Gipcu, nie wiem ile włożą, ale najpierw sam chcę zorganizować wsparcie dla Ruchu, żeby akcjonariusze zobaczyli, że nie przyszedłem tutaj, żeby ciągnąć kasę od Nich, ale i samemu radzić sobie. Póki co, to tylko od Nich pozyskaliśmy środki. Prywatny sponsor także jest dzięki wsparciu akcjonariuszy. Pod tym kątem, tak szczerze, to jeszcze nie rozpocząłem swojej pracy tak, jak ją planuję prowadzić.
To tyle pytań, ile wychwyciłem z marszu.
Może Admini odblokowaliby wątek "Wela..." i tam pisalibyście pytania do mnie. Byłoby mi łatwiej je odszukiwać... bo słowo daję - nie unikam żadnych pytań! Jeśli tylko będę mógł, to będę na Wasze pytania odpowiadać!
pyRsk Ludkowie!
Przecież to jes matematycznie niymożliwe żeby z tego wyjść. Serce płacze ale i My jako kibice i Ty wela dobrze wiysz że to sie nie może udać i nikt fto potrafi rachować w to niy uwierzy.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nasz DOBROCZYŃCAHKSADIK pisze: ↑5 sie 2019, o 11:07pozyczka bikaZarząd spółki "Ruch" Chorzów Spółka Akcyjna z siedzibą w Chorzowie informuje, iż w dniu 1 sierpnia 2019 roku Spółce została udzielona przez podmiot niepubliczny pożyczka, z terminem spłaty do dnia 31 grudnia 2019 roku, na kwotę 230 000,00 zł (słownie: dwieście trzydzieści tysięcy złotych 00/100).![]()

Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!
-
- Kontakt:
I Pan Waszczuk znów zamilkł.....
Odezwie się pewnie któregoś ranka (albo nocy) i znów będzie : "Panie Włodyjowski larum grają", trochę o Bogu, trochę o przodkach oraz o miłości do Ruchu, z którym się rozstał na 30 lat (ach ta armia ....).
A kabarecik będzie się kręcił .....
Odezwie się pewnie któregoś ranka (albo nocy) i znów będzie : "Panie Włodyjowski larum grają", trochę o Bogu, trochę o przodkach oraz o miłości do Ruchu, z którym się rozstał na 30 lat (ach ta armia ....).
A kabarecik będzie się kręcił .....