Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
gipcu
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19891 Post autor: gipcu » 5 sie 2019, o 09:06

Wela pisze:
5 sie 2019, o 08:58
somebody_correct pisze:
5 sie 2019, o 07:33
Pytanie przez Rocha zostalo zadane na PRIV jak pisal przez to ze wkurzyl sie ze Wela nie odpisal tutaj.
Wela gdybys nie byl od tych ciulikow grabarzy to bylby z Ciebie chop bos wariat dobry ale kazdy wie po co sa wam kibice i kazdy eie ze 0ierwsze co to te ci*** sie dorobiom. Wiec wybacz. RUCH TO MY
Dziękuję Ci za dobre słowo...
Co do reprezentowania przeze mnie akcjonariuszy... Masz rację. Wg własności prawno - fiansnowej, to akcjonariusze są właścicielami klubu. Ja od siebie dodaję, że pod kątem terytorialnym - Miasto, ale pod kątem sportowym, duchowym i wszelkim innym - Kibice są właścicielem Klubu, mamy do tego prawo, bo jak słusznie prawi Simon i reszta Kibiców - Ruch to my!
Ja jednak uważam, że moim zadaniem jest uporządkowanie relacji między akcjonariuszami, Miastem i Kibicami. Zamierzam poprzez prawdę poukładać wszystko na swoim miejscu. Przyjąłem taką drogę: DIALOG /w tym PRAWDA/ - ZGODA - WSPÓŁPRACA = WYNIKI!
Miasto chce mieć porządek i korzyści z Klubu, wszelkie możliwe, akcjonariusze to biznesmeni, którzy chcą, żeby Klub przynosił Im zyski, a Kibice chcą wszystkiego, ale przede wszystkim prawdy, uczciwości, szczerości, transparentności, a dalej wyników sportowych i rzetelnego zarządzania Klubem, żeby ten mógł się rozwijać.

Ja uważam, że walczyć to nie znaczy wyzywać, obrażać, poniżać...
Tak mnie wychowała moja Ś.P. Mama, która odeszła w 1996 r. w chorzowskim szpitalu na Strzelców Bytomskich. Ona mnie uczyła, że człowiek odważny i honorowy szanuje przeciwnika, tak jak płk Wołodyjowski, który każdego pokonanego i rannego przeciwnika nakazywał opatrywać i nie pozwalał go dobijać. Mając przy tym świadomość, że tenże przeciwnik dobiłby Go, gdyby sytuacja była odwrotna.

Dla mnie musi być koniec dojenia Ruchu i wszelkich dziwnych działań finansowych, po których Klub leci na pysk w dół...

Najbardziej boję się tych błędów, które popełnili poprzednicy, dlatego tak bardzo chciałbym, żeby do zarządu wszedł przedstawiciel Kibiców, który zna wszystkie te sytuacje jak z matrixa, które miały miejsce w Ruchu...

Jeszcze na nic nie jest za późno, a jeśli będę miał w Was oparcie, podpowiedzi i pomoc, to uniknę błędów poprzedników. Tak jak mi podpowiadają Pracownicy i dzięki Nim małymi kroczkami zmierzamy do przodu.

I zdaję sobie sprawę, że za chwilę będą kolejne terminy wypłat dla Pracowników, Zawodników i Trenerów i znowu muszę się sprężać, żeby nie powtarzać ciężkich momentów sprzed ostatnich tygodni.

Jeszcze nie wiem jak, ale muszę Was przekonać, że Kibice maja bardzo realny wpływ na decyzje zarządu i wcale nie przez naciski, ale przez współpracę i szacunek dla wzajemnej pracy na rzecz Klubu.

Liczę na Kibiców i nie wyobrażam sobie Klubu bez Kibiców. Nie wyobrażam...

pyRsk!
Kolejny raz nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie związane z bojkotem.
Zadam pytanie po raz setny:
Kiedy i w jakiej kwocie akcjonariusze zamierzają dofinansować SA (nie pożyczkami zabezpieczonymi pożyczkami)? Dziwię się, że tak unikasz odpowiedzi na to pytanie ponieważ to jest główny warunek powrotu kibiców, na czym podobno bardzo Ci zależy.

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19892 Post autor: DaReQ93 » 5 sie 2019, o 09:19

Odpowiadaj na pytania w krótkich żołnierskich słowach a nie pisz kaj Ci matka umarła i jakie to nie mosz wielkiego serca do Ruchu po raz setny. Nikogo to nie obchodzi!!

Pierwsze z brzegu:
gerhat pisze:
5 sie 2019, o 08:02
Dwa krótkie pytania do Weli:
1. Ile wynosi zadłużenie Ruchu wobec byłych i aktualnych akcjonariuszy oraz firm które reprezentują?
2. Ile mln zł zamierzają wyłożyć główni akcjonariusze oprócz miasta w roku 2019 oraz 2020 w celu ratowania Ruchu? I w jakiej formie?

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19893 Post autor: Thoth » 5 sie 2019, o 09:22

Co do 2 pytania to całkiem niedowno jeden z głownych akcjonariuszy pedzioł że jest pusty żeby cokolowiek wykłodać a jedyne co może zaoferować to usługi medyczne :przestraszony: :przestraszony: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:i od siebie
PANIE WELA MNIEJ PIERDOLENIA A WIĘCEJ KONKRETÓW!
Ostatnio zmieniony 5 sie 2019, o 09:26 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

scaneRboy
Kontakt:

#19894 Post autor: scaneRboy » 5 sie 2019, o 09:24

Wela pisze:
akcjonariusze to biznesmeni, którzy chcą, żeby Klub przynosił Im zyski,
Muszę pamiętać o tym, żeby nie mieć nic w ustach gdy zaczyna czytać Twoje posty, bo się można udławić.

Tu się logują różni ludzie. W zdecydowanej większości zadajemy ci konkretne, merytoryczne pytania. Jak Ty chcesz prowadzić ten klub??? Odpowiesz wreszcie?

Właśnie pojawił się nowy wątek, okazuje się, że mamy do spłacenia układ, bieżące zobowiązania w tym kolejne pożyczki a teraz właśnie się okazuje, że Spółka doprowadzona do opłakanego stanu, bez zdolności generowania przychodów musi jeszcze płacić zyski (DYWIDENDA????) akcjonariuszom. Niech mi ktoś wytłumaczy, po co są ci akcjonariusze? Po co jest ta spółka? Kto pożyczał pieniądze Spółce? Kto obsadzał stanowiska w Spółce? Kto podejmował decyzje o fundamentalnym znaczeniu dla przychodów takie jak zwolnienie Fornalika czy wyprzedaż zawodników?

Zainwestowali pieniądze, trudno... interesu trzeba było pilnować, a nie oddawać w zarządzanie nieodpowiedzialnym ludziom.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19895 Post autor: Ozor » 5 sie 2019, o 09:34

Gratulacje Wela po tej merytorycznej odpowiedzi zadanej na moje pytania zostałeś dodany do ignorowanych i twoje nic nie wynoszące posty już mi się nie będą wyświetlać. Całej reszcie polecam również takie rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19896 Post autor: Slawko » 5 sie 2019, o 09:36

Panie Waszczuk, to może łatwiejsze pytanie:
- jakie jest całkowite zadłużenie Ruchu Chorzów( w mln zł ) i plan realizacji spłaty tego zadłużenia?

I nie, opowieści o Wołodyjowskim nie wyczerpią odpowiedzi na to pytanie.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

Wela

#19897 Post autor: Wela » 5 sie 2019, o 09:37

Aciubiciabiciba,

pierwsze Twoje pytanie także mnie nurtuje, ale daj mi czas dobrze poznać wszystkie dane, liczby, sytuacje w Klubie. Jestem tu 4 tygodnie i nic innego nie robiłem poza gaszeniem pożarów. Gdybym wszedł do normalnej sytuacji, to zacząłbym od audytu, ale nie było na to warunków.
Wierzę, że poradzę sobie z tym, żeby nikt już nie wyprowadzał kasy z Klubu... Po czynach mnie ocenicie!

Sam o tym mówiłem, że to p. Bik proponował mnie do zarządu, bo to jest prawda, a przecież chcecie prawdy, ale nie jestem człowiekiem p. Bika i niczyim człowiekiem! Chciałbym jednak, żebyście spojrzeli na tę sytuację na spokojnie, choć wiem jakie jest wku...nie! W mojej ocenie p. Bik chce uratowania Klubu, oczywiście jako Spółki, ale dla mnie w konsekwencji Klubu. Przecież to są Wasze oceny - Kibiców, że to prezes Bik uratował Ruch kilka lat temu. Być może gdyby sam zarządzał Klubem, to zrobiłby dobry wynik, ale to kolejne zarządy nie radziły sobie z problemem. Teraz p. Bik postawił na mnie i nie byłbym taki pewny, że jest ze mnie zadowolony.

Pytasz, jak wyprowadzić Klub z tak dużego zadłużenia?
1. Poprzez realizację układu restrukturyzacyjnego,
2. Poprzez pozyskiwanie nowych sponsorów,
3. Poprzez wspólne działania, np. śladami Wisły Kraków,
4. Poprzez systematyczne spłacanie zadłużeń i rozmowy z wierzycielami. Poprzez szacunek do ludzi można bardzo wiele wskórać...

Nie mogę Ci odpowiedzieć, czy po ugaszeniu pożarów pozostanę w Klubie. Decyzja należy do RN. Mogę Ci odpowiedzieć za siebie - ja chciałbym związać się na tak długo z Ruchem, na ile będę przydatny dla Klubu!

Ozor, wyżej wspomniałem. O jakie oświadczenie pytasz, bo było ich kilka?

Cwajka, mylisz się Stary, nie jestem ani człowiekiem p. Bika, ani nikogo innego. Jestem wolny w poglądach, wierze, we wszystkim. I wyznaję zasadę, że lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach!

Gerhat,
na to pytanie odpowiem, jak poznam i przestudiuję finanse Spółki szczegółowo - oczywiście w tych ramach, gdzie będę mógł odpowiedzieć i nie będzie tajemnic handlowych.
Pytasz, ile akcjonariusze włożą do Klubu? Zanim Oni włożą, to najpierw ja muszę coś zorganizować i włożyć do Klubu. Po to tu przyszedłem. Moim zadaniem, jako zarządu jest organizować środki. Teraz, kiedy mieliśmy pożary, to jeździłem po kasę do akcjonariuszy, ale nie po to tu przyszedłem, żeby patrzeć ile Oni dadzą, ale szukać własnych źródeł finansowania Ruchu. Jak tylko uporządkujemy sytuację, to ruszam w Polskę, załatwiać, lobbować, a wręcz żebrać, bo niy ma mi gańba, żebrać dla ukochanego Klubu!

Karol Fryna, gdybym miał Ci pedzieć, co mie sie marzy, to wiadomo... Awans...
Jednak trenerzy bardzo mnie stopują i po rozmowach z wieloma trenerami byłymi i tymi bardzo doświadczonymi, odpowiadam Ci, że najważniejszym celem jest zbudować silny zespół, a to jak zgodnie wielu mówi, ok. 2 lat. Zatem mamy walczyć i wzmacniać drużynę, żeby piąć się do góry.

Gipcu, nie wiem ile włożą, ale najpierw sam chcę zorganizować wsparcie dla Ruchu, żeby akcjonariusze zobaczyli, że nie przyszedłem tutaj, żeby ciągnąć kasę od Nich, ale i samemu radzić sobie. Póki co, to tylko od Nich pozyskaliśmy środki. Prywatny sponsor także jest dzięki wsparciu akcjonariuszy. Pod tym kątem, tak szczerze, to jeszcze nie rozpocząłem swojej pracy tak, jak ją planuję prowadzić.

To tyle pytań, ile wychwyciłem z marszu.

Może Admini odblokowaliby wątek "Wela..." i tam pisalibyście pytania do mnie. Byłoby mi łatwiej je odszukiwać... bo słowo daję - nie unikam żadnych pytań! Jeśli tylko będę mógł, to będę na Wasze pytania odpowiadać!

pyRsk Ludkowie!

AsembleR

#19898 Post autor: AsembleR » 5 sie 2019, o 09:41

Wela przekaż swoim przełożonym, że dopóki Kurczyk i Bik będą w klubie dopóty kibice nie będą mieli żadnego zaufania i nie będą wspierać tego bajzlu. Czekamy aż sami zrezygnują z dojenia klubu. A właściwie miasta.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Roch1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19899 Post autor: Roch1920 » 5 sie 2019, o 09:42

Jak już zostałem wezwany do tablicy, to kilka słów ode mnie.
Napisałem pytania na PW ze względu na brak odpowiedzi na nie w tym temacie. Zapytacie dlaczego PW? Otóż opcje forum pozwalają mi, jako nadawcy, widzieć czy wiadomość została odczytana.
Nie są to moje pytania, a jedynie zaczerpnięte z tego tematu od mihau (jeśli mnie pamięć nie myli).
Odpowiedzi zostały już tutaj wklejone, wcześniej zapoznali się z nimi członkowie Wielkiego Ruchu.
Również zostałem poproszony o przesłanie reszty pytań, niestety tego nie zrobię. Nie mam zamiaru być w jakikolwiek sposób pośrednikiem między wiceprezesem a kibicami.
Moim skromnym zdaniem pisanie wypracowań o zgodzie i współpracy, przy braku odpowiedzi na konkretne pytania, jest wizytówką obecnego zarządu.
Tym bardziej kłują mnie w oczy odniesienia do Boga, gdy ktoś nie potrafi się zastosować do cytatu z Nowego Testamentu: "Wasza mowa niech będzie: "Tak - tak, nie - nie". A co nadto, z zepsucia jest." Mt 5,37.
Więc skoro wiceprezesowi zależy na zgodzie, to proponuję zmianę retoryki "lania wody" na konkretne odpowiedzi, na konkretne pytania, jakie pojawiły się w tym temacie.

#Ruch nigdy nie zginie
#Ruch jest tam gdzie jego kibice

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19900 Post autor: Darth Kabut » 5 sie 2019, o 09:44

Wela pisze:
5 sie 2019, o 09:37
...
Może Admini odblokowaliby wątek "Wela..." i tam pisalibyście pytania do mnie. Byłoby mi łatwiej je odszukiwać... bo słowo daję - nie unikam żadnych pytań! Jeśli tylko będę mógł, to będę na Wasze pytania odpowiadać!

pyRsk Ludkowie!

Ty ciulu mamlasty!
Bełkot, bełkot i jeszcze raz bełkot!
Ty nie masz żadnego planu.
Twoim planem jest brak planu!

A teros pitej bajtel!
Zbanujcie tego gamonia

scaneRboy
Kontakt:

#19901 Post autor: scaneRboy » 5 sie 2019, o 09:52

AsembleR pisze:
5 sie 2019, o 09:41
Wela przekaż swoim przełożonym, że dopóki Kurczyk i Bik będą w klubie dopóty kibice nie będą mieli żadnego zaufania i nie będą wspierać tego bajzlu. Czekamy aż sami zrezygnują z dojenia klubu. A właściwie miasta.

Pozdrawiam.
wydaje mi się, że warunki zawieszenia bojkotu zostały ŚCIŚLE SPRECYZOWANE i nie ma potrzeby dopowiadać, nawet jeśli drugi postulat wydaje się logiczną konsekwencją pierwszego.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

viperR
Kontakt:

#19902 Post autor: viperR » 5 sie 2019, o 09:53

ja Was trochę nie rozumiem,

Zadajecie konkretne pytanie niewłaściwemu człowiekowi.
na wszystkie te pytanie odpowiedział już p.Bik,p.Stalowa Twarz i Prezydent.

pieniędzy nie ma i nie ma z czego dosypać.

więc dalsze zadawanie pytań jest bez sensu.
ewentualnie Miasto może nagiąc warunki umowy żeby jakaś kropla spłyneła.

JEDI_V
Kontakt:

#19903 Post autor: JEDI_V » 5 sie 2019, o 09:54

somebody_correct pisze:
5 sie 2019, o 09:42
zibi170 pisze:
5 sie 2019, o 09:17
CZłowieku, czy ty naprawdę myślisz, że masz po drugiej stronie ciemny lud ? Bez politycznych aluzji, ale ma wrażenie, że gadasz jak obecnie rządząca partia - wyłącznie do swojego elektoratu (durnych głąbów w większości). Ale czy ty w ogóle masz takowy ?
Przestań już z tym sloganiarstwem. TEgo się nie da czytać.
W jaki sposób chcesz "uporządkować" relacje akcjonariusze - Miasto - Kibice ?????
Z takimi Chrapkami w Radzie Nadzorczej ??????????????? Znasz pozostałych członków Rady Nadzorczej i ich dotychczasowe życiowe "zasługi" ? Pewnie wiesz o czym teraz piszę.
Z akcjonariuszami, którzy oficjalnie powiedzieli, że "nie ma pieniędzy dla Ruchu" ? Z Bikiem, który chciał uczynić z Ruchu filię Dynama Kijów ??????? Z prezydentem, który zwodzi KIbiców w sprawie stadionu od lat i martwi się o swoje tylne siedzenie obecnie ?
Przestań odwoływać się do Boga, bo kłamstwo jest grzechem !
Gdzie konkrety człowieku ???????????????????????????
Zacznij wreszcie odpowiadać na konkretne pytania Kibiców, albo zamilcz i nie rób z siebie błazna.
Kolego poziomem nawet nie dorownujesz (nie wierze ze to pisze) Weli. On do tej pory nikogo nie obrazila Ty obrazasz prawie 50% Polakow majacych prawo do glosowania. I nie mowie ze jestem za PiS. Wyjechalem za rzadow PO i mialem bardzo wiele podstaw do tego. Co najgorsze Ty i Tobie podobni (domyslam sie ze lewacka opozycja)
Ciagle tylko obrazaja elektorat partii rzadzacej gdyz juz od ktorejs osoby z kolei (wielce nie sa za PO poprostu nie cierpia PIS-uja prawda) slysze lub czytam jacy to Ci ludzie sa durni. Najlepsze ze w wiekszosci mowia to dupni "przedsiebiorcy" ktorzy maja pootwierane firmy i na czarno ludzi zatrudniaja. Za pojazd po tych ludziach na forum ktore powonno byc apolityczne i w dodatku za pojazd po czesci kibicow Ruchu powinienes zaliczyc tutaj bana a w zyciu prywatnym ...! Powstrzymam sie wyzywac ciebie i znizajac sie do Twojego poziomu. Nie odpisuj mi prosze gdyz kazdy doslownie kazdy Twoj post bedzie przezemnie ignorowany.
Szacun za odpowiedz 👍
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#19904 Post autor: Radvan138 » 5 sie 2019, o 09:55

gipcu pisze:
5 sie 2019, o 09:06
Wela pisze:
somebody_correct pisze:
5 sie 2019, o 07:33
Pytanie przez Rocha zostalo zadane na PRIV jak pisal przez to ze wkurzyl sie ze Wela nie odpisal tutaj.
Wela gdybys nie byl od tych ciulikow grabarzy to bylby z Ciebie chop bos wariat dobry ale kazdy wie po co sa wam kibice i kazdy eie ze 0ierwsze co to te ci*** sie dorobiom. Wiec wybacz. RUCH TO MY
Dziękuję Ci za dobre słowo...
Co do reprezentowania przeze mnie akcjonariuszy... Masz rację. Wg własności prawno - fiansnowej, to akcjonariusze są właścicielami klubu. Ja od siebie dodaję, że pod kątem terytorialnym - Miasto, ale pod kątem sportowym, duchowym i wszelkim innym - Kibice są właścicielem Klubu, mamy do tego prawo, bo jak słusznie prawi Simon i reszta Kibiców - Ruch to my!
Ja jednak uważam, że moim zadaniem jest uporządkowanie relacji między akcjonariuszami, Miastem i Kibicami. Zamierzam poprzez prawdę poukładać wszystko na swoim miejscu. Przyjąłem taką drogę: DIALOG /w tym PRAWDA/ - ZGODA - WSPÓŁPRACA = WYNIKI!
Miasto chce mieć porządek i korzyści z Klubu, wszelkie możliwe, akcjonariusze to biznesmeni, którzy chcą, żeby Klub przynosił Im zyski, a Kibice chcą wszystkiego, ale przede wszystkim prawdy, uczciwości, szczerości, transparentności, a dalej wyników sportowych i rzetelnego zarządzania Klubem, żeby ten mógł się rozwijać.

Ja uważam, że walczyć to nie znaczy wyzywać, obrażać, poniżać...
Tak mnie wychowała moja Ś.P. Mama, która odeszła w 1996 r. w chorzowskim szpitalu na Strzelców Bytomskich. Ona mnie uczyła, że człowiek odważny i honorowy szanuje przeciwnika, tak jak płk Wołodyjowski, który każdego pokonanego i rannego przeciwnika nakazywał opatrywać i nie pozwalał go dobijać. Mając przy tym świadomość, że tenże przeciwnik dobiłby Go, gdyby sytuacja była odwrotna.

Dla mnie musi być koniec dojenia Ruchu i wszelkich dziwnych działań finansowych, po których Klub leci na pysk w dół...

Najbardziej boję się tych błędów, które popełnili poprzednicy, dlatego tak bardzo chciałbym, żeby do zarządu wszedł przedstawiciel Kibiców, który zna wszystkie te sytuacje jak z matrixa, które miały miejsce w Ruchu...

Jeszcze na nic nie jest za późno, a jeśli będę miał w Was oparcie, podpowiedzi i pomoc, to uniknę błędów poprzedników. Tak jak mi podpowiadają Pracownicy i dzięki Nim małymi kroczkami zmierzamy do przodu.

I zdaję sobie sprawę, że za chwilę będą kolejne terminy wypłat dla Pracowników, Zawodników i Trenerów i znowu muszę się sprężać, żeby nie powtarzać ciężkich momentów sprzed ostatnich tygodni.

Jeszcze nie wiem jak, ale muszę Was przekonać, że Kibice maja bardzo realny wpływ na decyzje zarządu i wcale nie przez naciski, ale przez współpracę i szacunek dla wzajemnej pracy na rzecz Klubu.

Liczę na Kibiców i nie wyobrażam sobie Klubu bez Kibiców. Nie wyobrażam...

pyRsk!
Kolejny raz nie odpowiedziałeś na najważniejsze pytanie związane z bojkotem.
Zadam pytanie po raz setny:
Kiedy i w jakiej kwocie akcjonariusze zamierzają dofinansować SA (nie pożyczkami zabezpieczonymi pożyczkami)? Dziwię się, że tak unikasz odpowiedzi na to pytanie ponieważ to jest główny warunek powrotu kibiców, na czym podobno bardzo Ci zależy.
I nie odpowie. Bo jedyne co umie to pi***olic frazesy i PRowa papke. Wszystkie pytania sa bez sensu. Gosc jest zwyklym slupem ktory niema kompletnie niczego do powiedzenia. Jedne i te same glupoty, odwolywanie sie do jakis wojskowych pajacow, boga i polskosci. Polskosci ktora z kazdej strony pluje na slazakow. Zero planow. Jedynym planem sa kredyty i kasa z miasta. To jest zwykly karierowicz, do tego nieudolny ale karierowicz.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19905 Post autor: robbo2k » 5 sie 2019, o 10:05

16 lipca zadałem PONOWNIE to pytanie i ciągle Wela nie odpowiedział (mamy 5 sierpnia). Podanie tych liczba ujawni realne koszty i przychody klubu i będzie pokazywać ile brakuje. Za 10 dni raport okresowy za II kwartał stawiam kolejny milion straty kwartalnie i wzrost zobowiązań do 29mln.

Panie Wele moze Panu umknęło.... zadane pytanie? Rozmawiamy poważnie czy frazesami?

Na dzień dobry poproszę o coś czego poprzedni prezes nie chciał ujawnić:

1) proszę o przygotowania szczegółowych danych finansowych z zakresu kosztów i przychodów z podziałem na składniki szczegółowe - zawierające co najmniej:
- koszty wynagrodzeń pracowników
- koszty wynagrodzeń sztabu I drużyny
- koszty wynagrodzeń zawodników I druzyny
- koszty utrzymania drużyny (srzęt, fizjoterapia, badania lekarskie)
- koszty organizacji meczów domowych
- koszty utrzymania Akademii Piłkarskiej i drużyn młodzieżowych.

- przychody z kontraktów reklamowych z podmiotami prywatnymi (z wyróżnianiem umów z akcjonariuszami)
- przychody w postaci umów z podmiotami publicznymi w tym miastem Chorzów i spółkami miejskimi.
- przychody z dnia meczowego z podziałem na bilety i caterging
- przychody ze sklepu i sprzedaży gadgetów
- przychody ze składek rodziców AP

2) Wyjaśnienia co do własności znaków towarowych związanych z klubem sportowym Ruch Chorzów. Wedle mojej wiedzy znaki towarowe nalezą do Ganbist Limited. Czy to jest prawda? Czy znaki należą już bezpośrednio do Ruch Chorzów S.A Jeśli jest to Ganbist Limited to proszę o informację kto zasiada we władzach tej spółki i czy spółka ta, posiada jakieś zadłużenie i znak towarowy jest zastawiony pod kredyt. Czy inwestycja długoterminowa w kwocie 12,974mln złotych to udziały w Ganbist Limited czy jakaś inna spółka córka
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

ODPOWIEDZ