Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
-
Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Tomasz pisze: ↑2 sie 2019, o 23:08
Czy wy widzicie co piszecie? Ci ludzie mają dwa podstawowe powody żeby pracować w Ruchu. Kochają Ruch dwa żyją z tego. Ciekaw jestem jakbyście się zachowali w ich sytuacji. Wypowiedzenie z winy pracodawcy wiarze się z sądem pracy. Macie pojęcie ile to trwa? Wiecie kiedy I czy się te kasę odzyskuje? Mam dość jeszcze jednej rzeczy.. teraz powolujecie się na to że jesteśmy zbawcami A jak "kumaci" kumali razem że smagoremto bojkotu nie było. Tacy jak wielu z nas którzy nie mają kontaktów w klubie czekają na informacje i byli tak samo oszukiwani I mamieni przez swoje środowisko jak i przez zarząd.... wiem wiem wkładam kij w mrowisko Ale jesteśmy sami sobie winni i sami przylozylismy do tego cegielke I zgadzam się z bojkotem Ale kurka wyciagnijmy z tego wnioski
Owszem masz rację ale w dzisiejszych czasach pracować dla Ruchu S.A. za pieniądze to samobójstwo i masochizm.
Mam tylko pytanie do pracowników jeśli są tu na forum:
"Czy zostały spełnione Wasze żądania/prośby, że zdecydowaliście się zakończyć strajk?
Czy otrzymaliście wszystkie Wasze zaległe pensje i czy dostaliście kasę by móc w spokoju pracować?"
MOŻE BYĆ NA PRIV - MOŻE BYĆ TUTAJ ZA POŚREDNICTWEM INNYCH
-
_BiADACZ_
-
Kontakt:
tito pisze: ↑2 sie 2019, o 22:05
nie chce wsadzać kija w mrowisko ale jo stary chop nie rozomiu po co momy jeżdzić na wyjazdy jak bojkutejemy S,A a jak pojademy na wyjazd to kibicujemy żeby wygrali czy nie totalana paranoja konflikt interesów
nie obrażając, ale trzeba mieć IQ chodnika, żeby tego nie rozumieć...
na wyjazdach gołodupce z zarządu nie zarabiają, a my jesteśmy z Ruchem (nie spółką) w trudnych chwilach, jesteśmy z drużyną! (nie z gołodupcami).
zapraszam jutro na mecz Ruchu o 11:00 przy ul. Lompy, dowiesz się wszystkiego.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
gerhat
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Darth Kabut pisze: ↑2 sie 2019, o 23:28
Czy wy widzicie co piszecie? Ci ludzie mają dwa podstawowe powody żeby pracować w Ruchu. Kochają Ruch dwa żyją z tego. Ciekaw jestem jakbyście się zachowali w ich sytuacji. Wypowiedzenie z winy pracodawcy wiarze się z sądem pracy. Macie pojęcie ile to trwa? Wiecie kiedy I czy się te kasę odzyskuje? Mam dość jeszcze jednej rzeczy.. teraz powolujecie się na to że jesteśmy zbawcami A jak "kumaci" kumali razem że smagoremto bojkotu nie było. Tacy jak wielu z nas którzy nie mają kontaktów w klubie czekają na informacje i byli tak samo oszukiwani I mamieni przez swoje środowisko jak i przez zarząd.... wiem wiem wkładam kij w mrowisko Ale jesteśmy sami sobie winni i sami przylozylismy do tego cegielke I zgadzam się z bojkotem Ale kurka wyciagnijmy z tego wnioski
Owszem masz rację ale w dzisiejszych czasach pracować dla Ruchu S.A. za pieniądze to samobójstwo i masochizm.
"Czy zostały spełnione Wasze żądania/prośby, że zdecydowaliście się zakończyć strajk?
Czy otrzymaliście wszystkie Wasze zaległe pensje i czy dostaliście kasę by móc w spokoju pracować?"
Nie jestem pracownikiem ale uważam że zadajesz prowokacyjne pytania.
-
pko
-
Kontakt:
[login on}
Jak dla mnie pracownicy se mogą pracować za darmo bo pewnie kolejnych wypłat nie zobaczą ... ale niech potem nie płaczą i nie oczekują wsparcia
Tak wiem ile trwa czasu postępowanie w sądzie pracy bo przez to przechodziłem ... a najlepsze że będąc w miarę uczciwym napisałem pisemne wypowiedzenie a "pan pracodawca" se to nazwał porozumieniem stron (nie płacił 4 miesiące) ... sędzina prowadząca sprawę powiedziała że powinienem wstać i wyjść bez papierków a było by prościej i szybciej ... to tak dla informacji ludzi których nikt nigdy nie przerobił na kasę w robocie
Generalnie moim zdaniem powinni pi***olnąć drzwiami i wyjść szukać nowej roboty
ps. Harpo sorry ale pi***olisz - ratować to trzeba było za pierwszym razem ... ilu przyszło kibiców pod trybuna jak za rogali ważyły się losy klubu ... nie wiem czy była nas setka. Teraz zostały już tylko zgliszcza i nagle ktoś chce to naprawiać?
ps. Dzięki vice prezesowi umieramy z przytupem w atmosferze płaczu i śmiechu ... z szabelką na czołgi już to kiedyś przerabiano
[login of]
-
Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
gerhat pisze: ↑3 sie 2019, o 07:50
Darth Kabut pisze: ↑2 sie 2019, o 23:28
Nie jestem pracownikiem ale uważam że zadajesz prowokacyjne pytania.
Co jest w tych pytaniach prowokacyjnego?
-
gerhat
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
-
Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Dzięki. Odpowiedź wyczerpująca
-
robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Moim zdaniem stoimy na rozdrożu. Skoro pracownicy popierają Waszczuka i akcjonariuszy wydaje się iż całkowity bojkot spółki i drużyny jest oczywistym lub jego odowolanie. Nie można być trochę w ciąży. Wybór należy do Was. Trzeba też realizować wariant istnienia dwóch seniorskich Ruchów. Decyzyjnych czeka wybor. Prędzej czy pozniej pracownicy będą chcieli biletów, koszulek i frekwencji od kibicow
Moim zdaniem trzeba doprowadzić UKS czy Nowy Ruch do IV ligi bo wtedy i piłkarzom i pracownikom można zaoferować alternatywę w zatrudnieniu. UKS nawet jak zakończy się bojkot będzie postrzegany jako zaplecze Ruchu a grający w IV lidze czy wyżej będzie przyciągał dzieciaki. Dlatego bojkot SA i praca dla UKS, leży u nich strona i marketing na FB i TT a to mogą dać kibice za darmo. Do tego WR mógłby stać się sponsorem generalnym UKSu. Damy rade
Ostatnio zmieniony 3 sie 2019, o 09:15 przez
robbo2k, łącznie zmieniany 2 razy.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester
-
mihau
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Wg mnie błędem swego czasu było pozbycie się zespołu rezerw. Zupełnie inaczej jednak się ogrywa piłkarzy w 4 lidze czy okręgowej a inaczej będzie w klasie b. Tutaj ciezko będzie ściągać kogokolwiek sensownego, chyba że liczymy na magię nazwy i marki...
... oddać w ręce Polaków przemysł Śląska, to jak wkładać w łapy małpy zegarek...
David Lloyd George (1863–1945) – premier Wielkiej Brytanii w latach 1916–1922.
-
robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Dlatego UKS idzie do IV ligi. Jak zakończy się bojkot i staniemy się jedna rodzina to UKS zostanie zapleczem Ruchu. Jak się nie dogadamy z SA albo SA padnie to łatwiej b dzie ruszyć z IV ligi niż z niczego. Dlatego niezależnie jak skończy SA pracujmy wszyscy na UKS w IV lidze a potem zobaczymy. Do tego wejście w UKS to kuźnia kadr do zarządzania klubem. Wielu nauczy się jak to działa ile wymaga pracy. Strategia winwin
-
Rafał19R20
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Tak naprawde Nasz bojkot zweryfikuje 1 mecz Ruchu S.A. u siebie..Jezeli bedzie w miare wysoka frekwencja nasz bojkot moze umrzec z czasem...
Jezeli bedzie widiczna solidarnosc kibicowska i publika rzedu 500 os.. na pewno zadziala to na nasza korzysc i utwierdzi w slusznosci sprawy
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Wieczny pisze: ↑2 sie 2019, o 23:13
Miał być inwestor ale kotala nie chciał mu dać dekralacji że stadion poswatnie więc zrezygnował, tego stadionu też nigdy nie będzie taka prawda
Jak niy bydzie stadionu to mogymy zamykac cały tyn cyrk . dzis bez stadionu nie ma prawa przetrwac zodyn klub, a co dopiyro odbudowac jak w naszym wypadku .
bez synsu jakokolwiek walka
-
robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Powiedz to ŁKS czy Lechia Gdansk... Które startowały w kurnikiem. Stadion jest potrzebny ale też niczego nie gwarantuje
-
Aveni1920
-
Kontakt:
robbo2k pisze: ↑3 sie 2019, o 10:25
Powiedz to ŁKS czy Lechia Gdansk... Które startowały w kurnikiem. Stadion jest potrzebny ale też niczego nie gwarantuje
Zupełnie inne czasy
Łowcy cy9anów
-
robbo2k
- Wspiera "Wielki Ruch"

-
Kontakt:
Owszem ale my nie jesteśmy Widzew żeby nas było w IV lidze stać na utrzymanie 18tys stadionu. Co nie zmienia faktu iż stadion też nie powstanie w 2019 więc jakby budowa ruszyła to dla sponsorów też jest perspektywa że jak klub będzie się rozwijał to bedzie gdzie grać.