Lech Poznań - Ruch Chorzów / Sobota 04.11.23 Godz 20:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Lech Poznań - Ruch Chorzów / Sobota 04.11.23 Godz 20:00

#196 Post autor: Scypion » 5 lis 2023, o 00:05

Musi bo? Co na to wskazuje?

Elmer
Kontakt:

#197 Post autor: Elmer » 5 lis 2023, o 00:07

Drużyna wyglądała jak moja paczka z Allegro przygotowana do zwrotu, która wcześniej że ślinotokiem została otwarta.

Tyle. Liczę, że to jednak ruszy. Jak nie. To wiosną taniec na ekstraklasowym Titanicu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Midway
Kontakt:

#198 Post autor: Midway » 5 lis 2023, o 00:24

Zawodnicy Lecha warci 37,85 mln ojro Ruch 7,5🤦‍♂️o czym my chcemy rozmawiać...z czym do piłki? Który trener by ogarnął zawodników 1 ligowych na drużynę grająca niedawno w eliminacjach europejskich pucharów?! Wam się w dupach poprzewracało! Gdybyśmy grali teraz w 2 lidze i byli w czołówce byście się podniecali, że idziemy do przodu. A zrobienie czegoś ponad stan przez człowieka, którego nosiliście niedawno na rękach i teraz przegrywa nie mając materiału na ekstraklasę chcecie zwalniać jest czymś chorym. Były 2 zmiany trenerów w Łodzi. Która dała coś pozytywnego?! Cicha? Chyba was pojebało! Nigdy więcej jako kibic nie mam zamiaru załatwiać potrzeb w toi toiu! I oglądać meczu w warunkach ligi okręgowej. Koniec! Te czasy się skończyły! Z resztą mamy umowę ze stadionem śląskim na lata. Z jednym się mogę zgodzić jak w poniedziałek nie wygramy to jest koniec marzeń o utrzymaniu.
Ostatnio zmieniony 5 lis 2023, o 00:30 przez Midway, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy mecz na Cichej 6: 10.04.2004: Ruch Chorzów 2-2 Podbeskidzie Bielsko Biała
Pierwszy wyjazd: Polonia Bytom 0-0 Ruch Chorzów 19.08.06
Najwyższe zwycięstwo: Ruch Chorzów 5-0 Piast Gliwice 31.05.06, Najwyższa porażka: Jagiellonia Białystok 6-0 Ruch Chorzów 15.09.13
Sukcesy: 1 wicemistrzostwo Polski, 2x 3 miejsce, finał Pucharu Polski x2, awans do Ekstraklasy x2

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#199 Post autor: jajo » 5 lis 2023, o 00:28

Midway pisze:
5 lis 2023, o 00:24
Zawodnicy Lecha warci 37,85 mln ojro Ruch 7,5🤦‍♂️o czym my chcemy rozmawiać...z czym do piłki? Który trener by ogarnął zawodników 1 ligowych na drużynę grająca niedawno w eliminacjach europejskich pucharów?! Wam się w dupach poprzewracało! Gdybyśmy grali teraz w 2 lidze i byli w czołówce byście się podniecali, że idziemy do przodu. A zrobienie czegoś ponad stan przez człowieka, którego nosiliście niedawno na rękach i teraz przegrywa nie mając materiału na ekstraklasę chcecie zwalniać jest czymś chorym. Były 2 zmiany trenerów w Łodzi. Która dała coś pozytywnego?! Cicha? Chyba was pojebało! Nigdy więcej jako kibic nie mam zamiaru załatwiać potrzeb w toi toiu! I oglądać meczu w warunkach ligi okręgowej. Koniec! Te czasy się skończyły! Z resztą mamy umowę ze stadionem śląskim na lata.
i to tylko wg transfermarkt.

faktycznie to my moglibysmy sprzedac mlodziez: Wojtowicza, Baranskiego, Potocznego i to pewnie za milion ojro lacznie.
i pewnie Kozaka ze Szczepkiem za jakies 100k ojro.
reszta to zawodnicy za ktorych nikt gotowki na stol nie polozy.

Amica tez oczywiscie nie jest warta 37mln, ale za kilku zawodnikow mozna zaplacic milion+
west72 pisze:
4 lis 2023, o 23:08
W ciagu ostatnich lat zrobilismy powrót z zaświatów do ekstraklasy. W tym czasie nie wytransferowalismy, żadnego pilkarza do Ekstraklasy to sami sobie wszyscy odpowiedzmy jakich mamy piłkarzy. Zrobiliśmy awans bo bogatsi i lepsi pilkarsko dawali dupy w decydujacych meczach taka jest prawda. Mamy fajnego prezesa, ciekawy sztab trenerski i ambitnych pilkarzy, ale niestety mimo to EKSTRAKLASA przez lata naszego niebytu znacznie nam odjechała we wszystkich aspektach. To gdzie teraz jestesmy sprawilo, ze moze w koncu zbuduja nam dom,, ze mimo wszystko jakos posplacamy czesc zadłużenia, moze bedzie szansa przy dobrej frekwencji zainteresowac klubem jakiegos inwestora. Bez odpowiednich finansów nie zrobimy następnego kroku...... Potrzebujemy wzmocnien w pionie zarządzania, moze w pionie trenerskim, ewidentnie w pionie sportowym i to nie tylko jeśli chodzi o trenerow i zawodników. Kibice robia co mogą ale to za malo na Ekstraklasę.... Fajna oprawą spotkań na SŚ ligi nie utrzymamy.
Familijny sposób zarzadzanie takim klubem jak RUCH niestety w Ekstraklasie już się nie sprawdza.......
Ale sam przyznajesz, ze nam brakuje glownie pieniedzy.
jak kazdemu z beniamikow.
akurat "Fajna oprawą spotkań na SŚ ligi nie utrzymam" mozemy przyciagac sponsorow, budowac frekwencje (wplywy z dnia meczowego) i docelowo inwestora.
nasz sztab w tym okienku popelnil bledy, ale oni tez weszli na wyzszy szczebel gry. na poziomie nizszym sie bronili transferami. jak weszli na poziom, gdzie juz pieniadz gra duzo mocniej troche nie dali rady.

Ozor pisze:
4 lis 2023, o 20:51
0 celnych strzałów to mówi wszystko. Można przegrywać po dobrej grze dającej nadzieję ale Ruch Skrobacza prezentuje antyfutbol
Ozor - akurat wiem, ze sie znasz na pilce. Serio celne strzaly sa wyznacznikiem? 3 byle jakie kopniecia z 30 w srodek bramki, ktore bys sam przyjal zamiast zlapac, by wystarczyly? Wojtowicz mogl uderzyc lepiej. Po calkiem zgrabnej akcji Szczepek mogl lepiej przyjac i miec lepsza pozycje do uderzenia. Przede wszystkim sytuacja Michalskiego, ktora mimo braku strzalu wg mnie moze byc uwazana za setke.

arcio pisze:
4 lis 2023, o 22:42
Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:36
arcio pisze:
4 lis 2023, o 22:32
19JeRRy20 pisze:
4 lis 2023, o 22:18
Feliks już dostawał szanse w 1 składzie i też nic z tego dobrego nie było.

Grając na boku pomocy czy wahadle to on nam nie pomoże.
Ot to...Niby logiczne ale jak widać...
Ty szukasz logiki a tu niektórzy patrzą na mecz i nie widzą ze gramy 5 w obronie 😂😂😂
Gramy w 5 z tyłu a dostajemy prostopadła piłkę przez środek na 2-0 😂😂😂
Ja już nie mam złudzeń. Logiki nie widzę, widzę za to bladzenie po omacku. Dziś był Moneta czyli z Radomiakiem powrót Pląskowskiego? 😋
Piłka po stronie zarządu...
grajac 3 z wahdlami, to w takim meczu jak z Amica bedzie to wygladala jak 5 w obronie. to samo ustawinie w 1 lidze, czy np z Mielcem wygladalo jak 3 obroncow i 3 skrzydlowych.
HullCityFC pisze:
4 lis 2023, o 22:53
Jak z Radomiakiem nie wygramy to jest koniec. Ta druzyna jeszcze jakos funkcjonuje bo zalozono ze od szpilubz Radomiakiem zaczniemy ounktowac. Wyjebanie die na 1 przeszkodzie zniszczy ich mentalnie.

Dla mnie spadlismy po remisie ze Stala Mielec. Zakladalem przed runda 4 druzyny z ktorymi musimy wygrac - LKS, Warta, Stal M i Puszcza. Z 12 pkt mamy 5.
spasc w 4 czy tam 5 kolejce? tego jeszcze nie grali w swiatowym futbolu. fakt, ze dzisiaj wspominalem slowa kumpla: "to wcale nie jest dobrze, ze bylismy lepsi, bo jak takich meczy nie wygrywamy, to jakie chcemy? nie zgadzam sie, ale ogolnie z tym takim zalozeniem, ze jeden mecz zmienia wszystko. oczywiscie tabela ucieka, ale w tej lidze wciaz jest w cholere punktow do zrobienia, a po meczu ze Stala Mielec bylo jeszcze wiecej.

ciudu pisze:
4 lis 2023, o 22:54
Nadszedl czas pozegnan.Jak zech jeszcze niydowno wierzol ze Skrobacz to pochyto to po ostatnich szpilach niy widza innyj opcji jak wymiana trynera (z calym szacunkiem do niego).Niystety niy widza progresu ,niy widza stylu,widza caly czos zle ustawiynie bo np. wpuszczajac np.Feliksa w pomocy robia mu krzywda,tak samo ja Wojtowicza w grzr obronnyj.Tym ludziom co wyliczajom ile my punktow zrobixmy z tymi niby slabszymi przeciwnikami powiy ino tela,gora 1.Niystety czas klepania po plecach sie skonczol,czas na dzialania bo w przerwie zimowyj bydzie juz za pozno.
ok. przyjmijmy zaklad.
jak zrobia 0-1 punkt, to Ty wplacosz 1000zł na Wielki Ruch, jak zrobia wiecej to jo 3000 ok?

Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:22
19JeRRy20 pisze:
Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:14
19JeRRy20 pisze:
4 lis 2023, o 22:10
Parafrazujac już od tego czy Skrobacz powinien być zwolniony czy też nie wy na prawdę myślicie, że jeśli dojdzie do zmiany trenera to nagle nasi zaczną grać w piłkę? Moze ktoś w jakiś realny sposób uargumentowac czy coś to zmieni?
Może trzeba przestawić kilka pionków żeby gra się lepiej kupy trzymała? Może to tylko tyle albo aż tyle. Skrobacz tego nie widzi bo Feliks siedzi non stop na ławie a my gramy lagi na Szczepka. Wójtowicz gra w obronie kiedy wszyscy wiemy że to samobójstwo. Więc jak to jest że wszyscy to widzą tylko nie trener ?
Feliks już dostawał szanse w 1 składzie i też nic z tego dobrego nie było. Próbowaliśmy grać na 2 napastników i też nie było efektów. Wojtowicz gra w defensywie bo bronimy się praktycznie w 9 zawodników, a że Tomek nie umie się bronić to niestety będziemy też tracić bramki przez jego błędy w kryciu. Niestety ale mamy kadrę jaka mamy, nasza wartość klubu na transfermarkt wynosi chyba 7 mln euro co i tak wydaje mi się zakłamana liczba. Taka Amika warta jest prawie 40. Musimy się z tym pogodzić czy tego chcemy czy nie, ale w ekstraklasie jesteśmy intruzami i cudem się tutaj dostaliśmy. Odbudowa Ruchu dalej trwa.
No właśnie i może tu jest pies pogrzebany. Spróbował raz na dwóch napastników nie udało się więc wrócił do swojego standardu który nie działa jeszcze bardziej. Sparzył się raz i odpuścił. Ale to że parzy się co mecz to jest już okej. Może właśnie trzeba by spróbować ustawienia na dwóch w dwóch spotkaniach pod rząd i dać się spróbować im ustawić samym z boiska. Dla mnie Skrobacz wali czystą improwizorke i udaje że coś ogarnia wiedząc że nie ogarnia zbyt wiele.
kto w tej lidze gra na 2 napastnikow? to jest jakis przesad, ze gra na 2 napastnikow jest bardziej ofensywna. w takim meczu jak dzis, to my bysmy z pola karnego nie wyszli, a obok Szczepka na srodku boiska stalby drugi typ. co by to dalo?

Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:00
To był jednostronny mecz i niech nikogo nie zmyli stosunkowo niski wynik. Ruch przyjechał po remis i to się zemściło. Atakował zbyt małą liczbą zawodników, a niektóre kontrataki można było skwitować jedynie śmiechem. Jedyną poważną interwencję Bartosz Mrozek zaliczył w 89. minucie po strzale Daniela Szczepana.
Idealne podsumowanie.
pod teze chcial ktos to napisac. pewnie weszlo, oni lubia nie ogladac meczow. zgadlem?
jak ktos liczyl, ze my wyjdziemy zagrac tam otwarta pilke to jest albo nawiny albo liczyl na 5-0.
zagralismy tak, ze swoje okazje mielismy. Mielec na Lazienkowksiej mial mniej. zrobilismy tez swoje bledy, zwlaszcza ten przy 2-0 niewymuszony. mogl ten mecz dluzej potrwac przy 1-0 i dalibysmy sobie szanse.

quote=pedro-sbl post_id=1039089 time=1699135449 user_id=28420]
jajo pisze:
najciekawsze jest to, ze najbardziej o wyjebaniu trenera pisza ci co kalkulowali pewny wp***dol...
copy/paste co szpil, w tym jest problym. Czytej ze zrozumieniem. 13 razy to samo. Niy wierza, ze profesjonalny zespol, zlozony z kilku zawodnikow, kierzy byli w ekstraklasie, niy poradzi dac jednyj, dwoch porzadnych akcji.

Strzaly 20 - 8
Celne 8 - 3
Niecelne 9 - 3
Grozne ataki 40 - 16
Posiadanie 65% - 35%
[/quote]
ale co sie spodziewales? ze zdominujemy Amcie? no wlasnie o tym pisze.
naczelni pesymiscie, nagle drza szaty, ze na Amice nas zdominowali.
w odpowiedzi do Ozora wymienilem Ci 3 porzadne akcje z 1 polowy.

W Amcie na boisku wszedl w 2 polowie Golizadeh. Oni na niego zaplacili (bez wyplat - tylko kwota odstepnego) 1,8mln ojro. tyle to gdzies placimy na rok calej kadrze. niech to bedzie jakims wyznacznikiem dla tych co sa zszokowani, ze taka Amica wyglada na klase lepszy zespol.

kroy pisze:
4 lis 2023, o 23:05
jajo pisze:
najciekawsze jest to, ze najbardziej o wyjebaniu trenera pisza ci co kalkulowali pewny wp***dol...
jajo , jasne, dużo jest takich osób. Ale też są osoby jak ja które nie uważały, że trenera trzeba zmienić a po tych ostatnich meczach to sam już nie wiem. Może zmiana trenera to jedyne co w obecnej sytuacji jest możliwe i może przynieść efekt. Też klub od początku wyznawał zasadę bez skrupułów i pozbywał się często piłkarzy których np bronili kibice. I tutaj po prostu jest dylemat bo nie wiadomo czy to pomoże ale tak samo nie wiadomo czy pozostawienie trenera tych szans nie pogrzebie.
nie, to nie jest tak, ze ja uwzam ze Skrobacz jest nietykalny.
tak jak tez Ozor pisal: mozna bylo zwolnic Wyrobka, to tym bardziej Skrobacza.

mi chodzi o zasadnosc takiej decyzji:
- wp***dol z Amica byl wkalkulowany
- tragiczne bylo pierwsze 15minut, potem sie postawilismy. znow nam braklo skutecznosci (to nie Skrobacz ich uczy podstaw pilkarskiego wyszkolenia) i poplenilismy babola w obronie (tu juz pretensje do Skrobacza mozna miec)
- gramy wg naszego potencjalu, nie mamy 2 punkty jak Łks i Puszcza 10.
- korzystniejszy kalendarz dopiero nadejdzie*
- nie ma dowodow, ze bedzie lepiej za nowego trenera, a ten efekt nowego trenera wystepuje raz. ŁKS chyba wlasnie go spalil.
- mamy ograniczone budzet, zmiana trenera to nie tylko jedna wyplata. dodatkowo nowy trener jak teraz zwolnimy JS to nie przyjdzie na umowe z 3msc wypowiedzeniem.
- widze jedno sensowne nazwisko na rynku: Brosz - ci co sie domagaja zmiany trenera, za miesiac bez wynikow beda pierwsi do "wyjebania szczewusa"

oczywiscie ten korzystny kalendarz wcale nie jest tai fajny. wolalbym mieszane mecze, ktore pozwalaja nie tracic pewnosci siebie. jak sobie ogladam Jage i przypomne nasz mecz w Gliwicach... mysmy sie wtedy nie bali i byli blisko urwania punktow, nawet moglismy to wygrac. teraz niby nadejda slabsi przeciwnicy, ale nasza pewnosc diametralnie spada

tak, mnie tez zastanawiaja niektore decyzje Skrobacza. Jak Wojtowicz raz jest kolo Exposito a raz kolo Ishaka to nie mam pojecia.

ale ciagle mam swiadomoc, ze wiele meczy nam sie moglo potoczyc inaczej, ale przede wszystkim, ze my bylismy kandydatem do spadku, mimo tego ze MY SOM RUCH.
to ostatnie daje mi nadzieje, ze jak ktos ma sie z tego odkopac to wlasnie MY. i jak cala ta historia ostatnich 7 lat, ideladnie do nas by pasowalo, zebysmy zrobili to wlasnie z tym samym sztabem
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

arcio
Kontakt:

#200 Post autor: arcio » 5 lis 2023, o 00:45

Jajo, porównaj grę w obronie (nie cały czas, tylko przy bronieniu się) z dwóch ostatnich meczów i przed tymi meczami. Teraz mamy 5 w jednej linii z tyłu, 4 w jednej linii w pomocy i Szczepana. Nie przegrać, takie założenie. Czy słuszne? Każdy by dwa punkty w dwóch ostatnich meczach przyjął z pocałowaniem ręki, ale... No właśnie. A co do amici i kalkulacji przegranej. Jak czytam niektóre wypowiedzi to chyba się rozjeżdża sedno sprawy. Można taką porażkę wkalkulować ale ja tu wyczytałem że chodzi bardziej o styl i pomysł oraz brak jakiejkolwiek spójnej wizji na przyszłość. A to jest "drobna" różnica w odbiorze.
nigdy nie jest za późno

GPR
Kontakt:

#201 Post autor: GPR » 5 lis 2023, o 01:00

jajo pisze:
5 lis 2023, o 00:28
Midway pisze:
5 lis 2023, o 00:24
Zawodnicy Lecha warci 37,85 mln ojro Ruch 7,5🤦‍♂️o czym my chcemy rozmawiać...z czym do piłki? Który trener by ogarnął zawodników 1 ligowych na drużynę grająca niedawno w eliminacjach europejskich pucharów?! Wam się w dupach poprzewracało! Gdybyśmy grali teraz w 2 lidze i byli w czołówce byście się podniecali, że idziemy do przodu. A zrobienie czegoś ponad stan przez człowieka, którego nosiliście niedawno na rękach i teraz przegrywa nie mając materiału na ekstraklasę chcecie zwalniać jest czymś chorym. Były 2 zmiany trenerów w Łodzi. Która dała coś pozytywnego?! Cicha? Chyba was pojebało! Nigdy więcej jako kibic nie mam zamiaru załatwiać potrzeb w toi toiu! I oglądać meczu w warunkach ligi okręgowej. Koniec! Te czasy się skończyły! Z resztą mamy umowę ze stadionem śląskim na lata.
i to tylko wg transfermarkt.

faktycznie to my moglibysmy sprzedac mlodziez: Wojtowicza, Baranskiego, Potocznego i to pewnie za milion ojro lacznie.
i pewnie Kozaka ze Szczepkiem za jakies 100k ojro.
reszta to zawodnicy za ktorych nikt gotowki na stol nie polozy.

Amica tez oczywiscie nie jest warta 37mln, ale za kilku zawodnikow mozna zaplacic milion+
west72 pisze:
4 lis 2023, o 23:08
W ciagu ostatnich lat zrobilismy powrót z zaświatów do ekstraklasy. W tym czasie nie wytransferowalismy, żadnego pilkarza do Ekstraklasy to sami sobie wszyscy odpowiedzmy jakich mamy piłkarzy. Zrobiliśmy awans bo bogatsi i lepsi pilkarsko dawali dupy w decydujacych meczach taka jest prawda. Mamy fajnego prezesa, ciekawy sztab trenerski i ambitnych pilkarzy, ale niestety mimo to EKSTRAKLASA przez lata naszego niebytu znacznie nam odjechała we wszystkich aspektach. To gdzie teraz jestesmy sprawilo, ze moze w koncu zbuduja nam dom,, ze mimo wszystko jakos posplacamy czesc zadłużenia, moze bedzie szansa przy dobrej frekwencji zainteresowac klubem jakiegos inwestora. Bez odpowiednich finansów nie zrobimy następnego kroku...... Potrzebujemy wzmocnien w pionie zarządzania, moze w pionie trenerskim, ewidentnie w pionie sportowym i to nie tylko jeśli chodzi o trenerow i zawodników. Kibice robia co mogą ale to za malo na Ekstraklasę.... Fajna oprawą spotkań na SŚ ligi nie utrzymamy.
Familijny sposób zarzadzanie takim klubem jak RUCH niestety w Ekstraklasie już się nie sprawdza.......
Ale sam przyznajesz, ze nam brakuje glownie pieniedzy.
jak kazdemu z beniamikow.
akurat "Fajna oprawą spotkań na SŚ ligi nie utrzymam" mozemy przyciagac sponsorow, budowac frekwencje (wplywy z dnia meczowego) i docelowo inwestora.
nasz sztab w tym okienku popelnil bledy, ale oni tez weszli na wyzszy szczebel gry. na poziomie nizszym sie bronili transferami. jak weszli na poziom, gdzie juz pieniadz gra duzo mocniej troche nie dali rady.

Ozor pisze:
4 lis 2023, o 20:51
0 celnych strzałów to mówi wszystko. Można przegrywać po dobrej grze dającej nadzieję ale Ruch Skrobacza prezentuje antyfutbol
Ozor - akurat wiem, ze sie znasz na pilce. Serio celne strzaly sa wyznacznikiem? 3 byle jakie kopniecia z 30 w srodek bramki, ktore bys sam przyjal zamiast zlapac, by wystarczyly? Wojtowicz mogl uderzyc lepiej. Po calkiem zgrabnej akcji Szczepek mogl lepiej przyjac i miec lepsza pozycje do uderzenia. Przede wszystkim sytuacja Michalskiego, ktora mimo braku strzalu wg mnie moze byc uwazana za setke.

arcio pisze:
4 lis 2023, o 22:42
Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:36
arcio pisze:
4 lis 2023, o 22:32
19JeRRy20 pisze:
Feliks już dostawał szanse w 1 składzie i też nic z tego dobrego nie było.

Grając na boku pomocy czy wahadle to on nam nie pomoże.
Ot to...Niby logiczne ale jak widać...
Ty szukasz logiki a tu niektórzy patrzą na mecz i nie widzą ze gramy 5 w obronie 😂😂😂
Gramy w 5 z tyłu a dostajemy prostopadła piłkę przez środek na 2-0 😂😂😂
Ja już nie mam złudzeń. Logiki nie widzę, widzę za to bladzenie po omacku. Dziś był Moneta czyli z Radomiakiem powrót Pląskowskiego? 😋
Piłka po stronie zarządu...
grajac 3 z wahdlami, to w takim meczu jak z Amica bedzie to wygladala jak 5 w obronie. to samo ustawinie w 1 lidze, czy np z Mielcem wygladalo jak 3 obroncow i 3 skrzydlowych.
HullCityFC pisze:
Jak z Radomiakiem nie wygramy to jest koniec. Ta druzyna jeszcze jakos funkcjonuje bo zalozono ze od szpilubz Radomiakiem zaczniemy ounktowac. Wyjebanie die na 1 przeszkodzie zniszczy ich mentalnie.

Dla mnie spadlismy po remisie ze Stala Mielec. Zakladalem przed runda 4 druzyny z ktorymi musimy wygrac - LKS, Warta, Stal M i Puszcza. Z 12 pkt mamy 5.
spasc w 4 czy tam 5 kolejce? tego jeszcze nie grali w swiatowym futbolu. fakt, ze dzisiaj wspominalem slowa kumpla: "to wcale nie jest dobrze, ze bylismy lepsi, bo jak takich meczy nie wygrywamy, to jakie chcemy? nie zgadzam sie, ale ogolnie z tym takim zalozeniem, ze jeden mecz zmienia wszystko. oczywiscie tabela ucieka, ale w tej lidze wciaz jest w cholere punktow do zrobienia, a po meczu ze Stala Mielec bylo jeszcze wiecej.

ciudu pisze:
4 lis 2023, o 22:54
Nadszedl czas pozegnan.Jak zech jeszcze niydowno wierzol ze Skrobacz to pochyto to po ostatnich szpilach niy widza innyj opcji jak wymiana trynera (z calym szacunkiem do niego).Niystety niy widza progresu ,niy widza stylu,widza caly czos zle ustawiynie bo np. wpuszczajac np.Feliksa w pomocy robia mu krzywda,tak samo ja Wojtowicza w grzr obronnyj.Tym ludziom co wyliczajom ile my punktow zrobixmy z tymi niby slabszymi przeciwnikami powiy ino tela,gora 1.Niystety czas klepania po plecach sie skonczol,czas na dzialania bo w przerwie zimowyj bydzie juz za pozno.
ok. przyjmijmy zaklad.
jak zrobia 0-1 punkt, to Ty wplacosz 1000zł na Wielki Ruch, jak zrobia wiecej to jo 3000 ok?

Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:22
19JeRRy20 pisze:
Rickenn10 pisze:
19JeRRy20 pisze:
4 lis 2023, o 22:10
Parafrazujac już od tego czy Skrobacz powinien być zwolniony czy też nie wy na prawdę myślicie, że jeśli dojdzie do zmiany trenera to nagle nasi zaczną grać w piłkę? Moze ktoś w jakiś realny sposób uargumentowac czy coś to zmieni?
Może trzeba przestawić kilka pionków żeby gra się lepiej kupy trzymała? Może to tylko tyle albo aż tyle. Skrobacz tego nie widzi bo Feliks siedzi non stop na ławie a my gramy lagi na Szczepka. Wójtowicz gra w obronie kiedy wszyscy wiemy że to samobójstwo. Więc jak to jest że wszyscy to widzą tylko nie trener ?
Feliks już dostawał szanse w 1 składzie i też nic z tego dobrego nie było. Próbowaliśmy grać na 2 napastników i też nie było efektów. Wojtowicz gra w defensywie bo bronimy się praktycznie w 9 zawodników, a że Tomek nie umie się bronić to niestety będziemy też tracić bramki przez jego błędy w kryciu. Niestety ale mamy kadrę jaka mamy, nasza wartość klubu na transfermarkt wynosi chyba 7 mln euro co i tak wydaje mi się zakłamana liczba. Taka Amika warta jest prawie 40. Musimy się z tym pogodzić czy tego chcemy czy nie, ale w ekstraklasie jesteśmy intruzami i cudem się tutaj dostaliśmy. Odbudowa Ruchu dalej trwa.
No właśnie i może tu jest pies pogrzebany. Spróbował raz na dwóch napastników nie udało się więc wrócił do swojego standardu który nie działa jeszcze bardziej. Sparzył się raz i odpuścił. Ale to że parzy się co mecz to jest już okej. Może właśnie trzeba by spróbować ustawienia na dwóch w dwóch spotkaniach pod rząd i dać się spróbować im ustawić samym z boiska. Dla mnie Skrobacz wali czystą improwizorke i udaje że coś ogarnia wiedząc że nie ogarnia zbyt wiele.
kto w tej lidze gra na 2 napastnikow? to jest jakis przesad, ze gra na 2 napastnikow jest bardziej ofensywna. w takim meczu jak dzis, to my bysmy z pola karnego nie wyszli, a obok Szczepka na srodku boiska stalby drugi typ. co by to dalo?

Rickenn10 pisze:
4 lis 2023, o 22:00
To był jednostronny mecz i niech nikogo nie zmyli stosunkowo niski wynik. Ruch przyjechał po remis i to się zemściło. Atakował zbyt małą liczbą zawodników, a niektóre kontrataki można było skwitować jedynie śmiechem. Jedyną poważną interwencję Bartosz Mrozek zaliczył w 89. minucie po strzale Daniela Szczepana.
Idealne podsumowanie.
pod teze chcial ktos to napisac. pewnie weszlo, oni lubia nie ogladac meczow. zgadlem?
jak ktos liczyl, ze my wyjdziemy zagrac tam otwarta pilke to jest albo nawiny albo liczyl na 5-0.
zagralismy tak, ze swoje okazje mielismy. Mielec na Lazienkowksiej mial mniej. zrobilismy tez swoje bledy, zwlaszcza ten przy 2-0 niewymuszony. mogl ten mecz dluzej potrwac przy 1-0 i dalibysmy sobie szanse.

quote=pedro-sbl post_id=1039089 time=1699135449 user_id=28420]
jajo pisze:
copy/paste co szpil, w tym jest problym. Czytej ze zrozumieniem. 13 razy to samo. Niy wierza, ze profesjonalny zespol, zlozony z kilku zawodnikow, kierzy byli w ekstraklasie, niy poradzi dac jednyj, dwoch porzadnych akcji.

Strzaly 20 - 8
Celne 8 - 3
Niecelne 9 - 3
Grozne ataki 40 - 16
Posiadanie 65% - 35%
ale co sie spodziewales? ze zdominujemy Amcie? no wlasnie o tym pisze.
naczelni pesymiscie, nagle drza szaty, ze na Amice nas zdominowali.
w odpowiedzi do Ozora wymienilem Ci 3 porzadne akcje z 1 polowy.

W Amcie na boisku wszedl w 2 polowie Golizadeh. Oni na niego zaplacili (bez wyplat - tylko kwota odstepnego) 1,8mln ojro. tyle to gdzies placimy na rok calej kadrze. niech to bedzie jakims wyznacznikiem dla tych co sa zszokowani, ze taka Amica wyglada na klase lepszy zespol.

kroy pisze:
4 lis 2023, o 23:05
jajo pisze:
jajo , jasne, dużo jest takich osób. Ale też są osoby jak ja które nie uważały, że trenera trzeba zmienić a po tych ostatnich meczach to sam już nie wiem. Może zmiana trenera to jedyne co w obecnej sytuacji jest możliwe i może przynieść efekt. Też klub od początku wyznawał zasadę bez skrupułów i pozbywał się często piłkarzy których np bronili kibice. I tutaj po prostu jest dylemat bo nie wiadomo czy to pomoże ale tak samo nie wiadomo czy pozostawienie trenera tych szans nie pogrzebie.
nie, to nie jest tak, ze ja uwzam ze Skrobacz jest nietykalny.
tak jak tez Ozor pisal: mozna bylo zwolnic Wyrobka, to tym bardziej Skrobacza.

mi chodzi o zasadnosc takiej decyzji:
- wp***dol z Amica byl wkalkulowany
- tragiczne bylo pierwsze 15minut, potem sie postawilismy. znow nam braklo skutecznosci (to nie Skrobacz ich uczy podstaw pilkarskiego wyszkolenia) i poplenilismy babola w obronie (tu juz pretensje do Skrobacza mozna miec)
- gramy wg naszego potencjalu, nie mamy 2 punkty jak Łks i Puszcza 10.
- korzystniejszy kalendarz dopiero nadejdzie*
- nie ma dowodow, ze bedzie lepiej za nowego trenera, a ten efekt nowego trenera wystepuje raz. ŁKS chyba wlasnie go spalil.
- mamy ograniczone budzet, zmiana trenera to nie tylko jedna wyplata. dodatkowo nowy trener jak teraz zwolnimy JS to nie przyjdzie na umowe z 3msc wypowiedzeniem.
- widze jedno sensowne nazwisko na rynku: Brosz - ci co sie domagaja zmiany trenera, za miesiac bez wynikow beda pierwsi do "wyjebania szczewusa"

oczywiscie ten korzystny kalendarz wcale nie jest tai fajny. wolalbym mieszane mecze, ktore pozwalaja nie tracic pewnosci siebie. jak sobie ogladam Jage i przypomne nasz mecz w Gliwicach... mysmy sie wtedy nie bali i byli blisko urwania punktow, nawet moglismy to wygrac. teraz niby nadejda slabsi przeciwnicy, ale nasza pewnosc diametralnie spada

tak, mnie tez zastanawiaja niektore decyzje Skrobacza. Jak Wojtowicz raz jest kolo Exposito a raz kolo Ishaka to nie mam pojecia.

ale ciagle mam swiadomoc, ze wiele meczy nam sie moglo potoczyc inaczej, ale przede wszystkim, ze my bylismy kandydatem do spadku, mimo tego ze MY SOM RUCH.
to ostatnie daje mi nadzieje, ze jak ktos ma sie z tego odkopac to wlasnie MY. i jak cala ta historia ostatnich 7 lat, ideladnie do nas by pasowalo, zebysmy zrobili to wlasnie z tym samym sztabem
[/quote]
A Ci z Mielca to ile są warci? Tak tylko zapytam :cwaniak:

Harpo
Kontakt:

#202 Post autor: Harpo » 5 lis 2023, o 01:05

TommyHilfiger pisze:
4 lis 2023, o 23:43
Na Cichej jak najszybciej powinniśmy postawić nowe/używane oświetlenia i w razie spadku tam wrócić, nie wyobrażam sobie żebyśmy grali w I lidze na stadionie śląskim...
z całym szacunkiem, ale Cicha (w obecnym stanie!) jest do zaorania.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#203 Post autor: jajo » 5 lis 2023, o 01:06

nie wiem czy wiecej niz nasi, bo niekoniecznie maja zdolnych nastolatkow, ale o tych co tam kreuja gre przegralismy negocjacje latem.
TAK, Stal Mielec placi wiecej niz my.
TAK, nie stac nas na pilkarzy Stali Mielec.

moze to komus uswiadomi, z ktorego miejsca my licytujemy.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#204 Post autor: kroy » 5 lis 2023, o 01:11

@jajo - zgadzam się, że nie można przesądzać ale w okolicy 70 min widziałem Podstawskiego bez energii chęci i przekonania do gry. Do tego powtarzalne błędy w obronie, brak stabilizacji, nie do końca zrozumiałe ruchy kadrowe.
Nie jestem przeciwnikiem JS, bardzo szanuję to co zrobił ale z każdym meczem mam wrażenie że może małe odświeżenie szatni nie zaszkodzi. Zwolnienie go po meczu z Lechem może też nie jest czymś miłym bo wiadomo jak to wygląda a z drugiej strony czy będzie lepszy czas?
Trudna decyzja prezesa i mam nadzieję że te posty o „naciskach kibiców” to farmazony bo jeśli jest inaczej to mamy jeszcze większy problem.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#205 Post autor: jajo » 5 lis 2023, o 01:16

kroy pisze:
5 lis 2023, o 01:11
@jajo - zgadzam się, że nie można przesądzać ale w okolicy 70 min widziałem Podstawskiego bez energii chęci i przekonania do gry. Do tego powtarzalne błędy w obronie, brak stabilizacji, nie do końca zrozumiałe ruchy kadrowe.
Nie jestem przeciwnikiem JS, bardzo szanuję to co zrobił ale z każdym meczem mam wrażenie że może małe odświeżenie szatni nie zaszkodzi. Zwolnienie go po meczu z Lechem może też nie jest czymś miłym bo wiadomo jak to wygląda a z drugiej strony czy będzie lepszy czas?
Trudna decyzja prezesa i mam nadzieję że te posty o „naciskach kibiców” to farmazony bo jeśli jest inaczej to mamy jeszcze większy problem.
zawsze jest jakas presja kibicow.
dla mnie byloby mila odmiana, gdyby u nas decyzyjni, nalegali na danie szansy dotychczasowemu trenerowi, a nie domagali sie zmiany...

... bo chyba wszyscy sie zgadzaja, ze patologia polskiej pilki sa zbyt czeste zmiany trenerow...

...chyba ze sie zgadzaja tylko wtedy, gdy nie dotyczy to ich klubu.

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#206 Post autor: Jano99 » 5 lis 2023, o 02:53

Prezes powinien odbyć męską rozmowę z Trenerem. Bardzo bym chciał poznać jego pomysł na poprawę sytuacji. Ostatnio można odnieść wrażenie, że bardziej przeszkadza niż pomaga. 5-4-1 na Lecha? Okej, chcemy grać z kontry ale czemu z Wójtowiczem na lewej obronie i Letniowskim na prawej pompie? Ten pierwszy nie umie bronić, jest szybki i mógłby zrobić trochę wiatru z kontry a drugi typowy środkowy pomocnik bez dużej szybkości. Nie wiem czy ktoś ogląda mecze Radomiaka, ale tam jest potencjał na pierwszą ”8” spokojnie. Henrique, Wolski czy Semedo to goście z dużą jakością o której możemy pomarzyć. Odnoszę wrażenie, że nasza ostatnia szansa to powrót Starzyńskiego w dobrej formie który wprowadzi trochę spokoju i będzie potrafił wykorzystać Kozaka i Wójta na skrzydłach. W zmianę trenera przed końcem rundy nie wierzę. Nie chce oceniać jego warsztatu trenerskiego, ale na pewno pod względem psychologii jest słaby . Jego mimika na ławce, wywiady w których cały czas podkreśla jak słabych ma piłkarzy nie mówiąc tego wprost nie może dobrze wpływać na zespół. Ten skreślony Monet sygeruje, że niestety się pogubił

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#207 Post autor: heli » 5 lis 2023, o 03:43

Nie dobry znak, bo człowiek się zaczął przyzwyczajać i tą porażkę przyjąłem jakby zbyt spokojnie. Wiadomo Lech wyjazd, ale jednak nie powinno tak być.
Najbardziej niezrozumiale są powielające się podobne błędy i sytuacje w których tracimy gole i gra na osamotnionego Szczepana. Niestety, ale jak pokazał dzisiejszy mecz rezerw polowa wzmocnień to się z okazało wzmocnieniem dla drugiego składu, gdzie pierwszy wcale nie podnosi im wysoko poprzeczki, jedna czwarta złapała kontuzje, a ta ostatnia częsc to gracze co przychodzili do nas w ostatniej chwili.
Naprawdę przestaję wierzyć, że bez impulsu w postaci zmiany trenera da się cokolwiek zmienić.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

chorzowski_rsl
Kontakt:

#208 Post autor: chorzowski_rsl » 5 lis 2023, o 07:17

Bol,widziol,mecz bez histori
NRŚL GANG

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#209 Post autor: Rafał19R20 » 5 lis 2023, o 08:19

pedro-sbl pisze:
-7 po 13 szpilach.

Ta liga jest jeszcze to UTRZYMANIA! Ino trzeba zmian. Czy tyn lech serio tak dobry fusbal dzisiej zagrol? btw ta murawa raczyj dupiato.
A widzisz jakieś racjonalne argumenty żebyśmy się utrzymali?
1 zwycięstwo na 13 meczy , tutaj żadna matematyka.nie da Nam utrzymania...przykre ale prawdziwe, jesteśmy 1 mogą w 1 lidze...
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

pedro-sbl
Kontakt:

#210 Post autor: pedro-sbl » 5 lis 2023, o 08:48

kroy pisze:
5 lis 2023, o 01:11
Tyz mom tako nadzieja, bo to moze byc znak, ze problym jest duzo wiynkszy.
14182888 pisze:
5 lis 2023, o 02:04
Najistotniejsza jest śląskość i białość mannschaftu, a nie liga w której gramy. Kibice reaktywowali ten klub, niemalże wywalczyli stadion i trzymają to jakoś zussamen. A społeczniaki z forum sobie mogą tylko popisać.
Ja i jeszcze pochytali miliony na splata dlugu. Idz budowac rzesza do Argentyny.

Roznice we wartosciach skladu. Wiela potrzeba wydac na zawodnikow abo trynera, zeby my niy stracili tora po rzucie wolnym? Co szpil to jedno i to samo.

Pudrujmy chopa, kiery od 13 kolejek niy poradzi niczego ogarnonc. Te same rozwiazania 13 razu niy daja efektu, sprobujmy jeszcze 14 roz.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

ODPOWIEDZ