Mniejsza o jeden post, był zaraz po awansie. Ważne, że będzie inny trener. Koniec tematu JS z mojej strony.Konrad pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:22Kolego Chropaczow, jesteś etatowym krytykiem Skrobacza, w 2 lidze, w 1 lidze i teraz w ex. Jak dobrze pamietam, po ktorymś awansie popelniłes post, w którym sam przyznaleś, ze mylileś sie co do JS. Ja nie będę bronił trenera, bo w wielu sprawach masz rację, ale k.urwa zluzuj.... Nie musisz kochać JS, ale teraz forma awansu Ci nie pasuje? Jprdl....chropaczow pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:15Oba awanse były wymęczone, wuj tam, ale były. Co do wypłacenia do końca kontraktu... Pewnie premie za awanse dostał,a trzeba oszczędzać.cisiu pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:05Jak dojdzie do zwolnienia to: umowa to umowa, a niech mu nawet zaplacom do końca kontraktu. Należy mu się. To co my przeżyli min. dzięki JS to nom nikt niy weźnie.chropaczow pisze: ↑30 wrz 2023, o 19:59Czy ma niebieskie serducho, okaże się przy rozwiązaniu umowy. Ciekawe ile trzeba będzie mu płacić i jak długo.cisiu pisze: ↑30 wrz 2023, o 19:55Potrzebny jest spokój i rozmowy, mom nadzieja że bydom podjynte mondre decyzje. Kożdy się zżył z JS, ale jak trzeba bydzie zmian to trudno, tako praca trynera. Jo go fest lubia, take niybieske serducho, zoboczymy. Co do meczu to wtoś fajnie napisoł: Swędro kozak, Kozak kozakMoże jeszcze to zaskoczy.
Czas na nowego trenera, świeże spojrzenie i będzie dobrze![]()
Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, sobota 30.09.2023
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Puszcza Niepołomice - Ruch Chorzów, sobota 30.09.2023
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Trzymam za slowo! PzdRchropaczow pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:30Mniejsza o jeden post, był zaraz po awansie. Ważne, że będzie inny trener. Koniec tematu JS z mojej strony.Konrad pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:22Kolego Chropaczow, jesteś etatowym krytykiem Skrobacza, w 2 lidze, w 1 lidze i teraz w ex. Jak dobrze pamietam, po ktorymś awansie popelniłes post, w którym sam przyznaleś, ze mylileś sie co do JS. Ja nie będę bronił trenera, bo w wielu sprawach masz rację, ale k.urwa zluzuj.... Nie musisz kochać JS, ale teraz forma awansu Ci nie pasuje? Jprdl....chropaczow pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:15Oba awanse były wymęczone, wuj tam, ale były. Co do wypłacenia do końca kontraktu... Pewnie premie za awanse dostał,a trzeba oszczędzać.cisiu pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:05Jak dojdzie do zwolnienia to: umowa to umowa, a niech mu nawet zaplacom do końca kontraktu. Należy mu się. To co my przeżyli min. dzięki JS to nom nikt niy weźnie.chropaczow pisze: ↑30 wrz 2023, o 19:59Czy ma niebieskie serducho, okaże się przy rozwiązaniu umowy. Ciekawe ile trzeba będzie mu płacić i jak długo.cisiu pisze: ↑30 wrz 2023, o 19:55Potrzebny jest spokój i rozmowy, mom nadzieja że bydom podjynte mondre decyzje. Kożdy się zżył z JS, ale jak trzeba bydzie zmian to trudno, tako praca trynera. Jo go fest lubia, take niybieske serducho, zoboczymy. Co do meczu to wtoś fajnie napisoł: Swędro kozak, Kozak kozakMoże jeszcze to zaskoczy.
Czas na nowego trenera, świeże spojrzenie i będzie dobrze![]()
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
nie wiem czy tak będzie, czy to kolejne niepotwierdzone plotki jakich mnóstwo w ostatnim czasie, ale akurat najmniejszym problemem sa pozycje kaj Moneta może grać.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Dla mnie zwalnianie teraz Trenera będzie dużym błędem, ale co ja tam mogę wiedzieć.
Papszun w swoim 1 sezonie w ekstraklasie po 10 kolejkach miał ledwo 2 pkt więcej a na koniec sezonu skończyli w środku tabeli.
Papszun w swoim 1 sezonie w ekstraklasie po 10 kolejkach miał ledwo 2 pkt więcej a na koniec sezonu skończyli w środku tabeli.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
My potrafimy grać, ale nie wiem co się dzieje, że takie sinusoidy nas łapią w trakcie spotkania. Potrafimy zagrać jak równy z równym z Rakowem i Zagłębiem Lubin, którzy nas zjadają składem, postawić się Legii, która już jakiś czas temu odjechała Ekstraklasie, a jednocześnie gramy padakę której nie widziałem od czasu Smagora i paralityków bez ambicji spuszczających nas liga po lidze. Dawno się tak dziwnie nie czułem oglądając mecze Ruchu, właściwie nie wiedząc skąd takie abominacje boiskowe. Wierzę, że nowy trener da świeżość i wpompuje trochę pewności siebie naszym chłopakom. I proszę, przestańcie wyzywać ich jakby byli największymi ścierami, bo to nie przystoi w porównaniu do Cichockich i Hanzeli "reprezentujących" nasz klub w przeszłości.
- Zip
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Miałem tutaj trochę bronić Skrobacza ale po tej wypowiedzi to już ręce opadają - zamiast budować zawodnika to takie teksty… tam atmosfera to chyba nie jest najlepsza i pewnie dlatego boją się ryzykować.Skrobacz pisze:Feliks strzelił, ale 3 minuty wcześniej po jego błędzie mogło być 1:3. Dlatego ma tych minut mniej, czasem szwankuje jego odpowiedzialność za piłkę. Na na tych pozycjach rywalizacja w naszej kadrze jest stosunkowo duża
In Siemian We Trust
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dobrze że się podnieśli, potrzebujemy pozytywów i na tym powinniśmy się skupić. Meczu nie wygraliśmy nie przez trenera tylko przez idiotyczne błędy indywidualne
-
- Kontakt:
Straty robi każdy zawodnik tak samo z odpowiedzialnością za piłkę ale też robi najwięcej pozytywnego przez ten czas co jest na boisku
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Niestety pozytywów za wiele nie widać, szkoda ze zawsze potrafimy zagrac dobry kawałek meczu jedynie jak przegrywamy i gonimy wynik. Swędrowski to jest piłkarz przed duże P, Kozak ambicja i zaangazowaniem pożera wszystkich, mysle ze dojdzie ogranie i automatyzmy i zacznie przynosic liczby. Bardzo dobre wejscie Letniowskiego, dal mega duzo kreatywnosci z przodu i razem z Feliksem powinien wywalczyc sobie przez ten mecz sklad. Jak dla mnie druzyna nie robi zadnego postepu, a wrecz cofa sie do tylu i zmiana trenera byc powinna, oczywiscie dzis stracilismy pkt przez idiotyczne bledy, ale wiekszego pomyslu trenera w tym wszystkim nie bylo. Na pierwsza polowe kupa w batkach, zero akcji i na drugiej polowie szarpanie do przodu i fart ze Puszcza nie umiala ukuc nas. Koniec koncow dobry musimy szanowac ten punkt, ale przyszlosc nie napawa optymizmem
-
- Kontakt:
Cenzura na forum chyba duża
-
- Kontakt:
Ta wypowiedź kompromituje Skrobacza. Jeśli nie miał wpływu na budowanie kadry, to nie powinien brać odpowiedzialności za wyniki drużyny, a skoro jednak wziął, to teraz taka wypowiedź brzmi jak szukanie alibi. A dodatkowo to uderzenie w zarząd, co oznacza, że trener przewiduje, że zostanie zwolniony, ale sam do dymisji nie chce się podać. Ciekawe, czy i jak zareaguje zarząd.
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Chciałbym zwrocić jeszcze uwagę na jeden szczegół. Z rożnych, zrozumiałych wzgledów Fosa jako kapitan nie może być na boisku. Kapitanem jest Sikor, ktory niestety nie ogarnia m.in tego (pewnie z emocji), ze przy karnym nie wbiegamy na pole karne kiedy nie wolno. Czasami warto też jako kapitan podskoczyć do sedziego i wywrzeć presję przy niejednoznacznych sytuacjach. Sikor schodzi i opaskę kapitana zaklada Maciek.... i ku.rwa naklada herbem do góry nogami.... Ktoś powie, ze przypieprzam sie drobiazgóŵ, ale z drobiazgów sklada sie świat.... Nic to ... jedyny pozytyw, ze pokazali, iż umieją grać w pilke, ze potrafią sie podniesc z trudnej sytuacji
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
-
- Kontakt:
Na spokojnie. Wiemy w jakim miejscu jesteśmy i na co się pisaliśmy awansując. Nie jestem w klubie więc mogę tylko napisać że przypuszczam, że nas nie stać na lepszych zawodników bez życia na kredyt. Tak samo z trenerem. Raczej nie stać na nowego ale chyba trzeba tutaj zaryzykować i jednak dać nowy impuls. W mojej ocenie ten trener nie da rady naszych wyciągnąć poza strefę spadkową. Niestety bo facet spoko ale jednak na EX jeszcze nie ma papierów. Dziś też po raz kolejny trener się lekko rozminął. Można powiedzieć, że zagrał ustawieniem jaki większość chciała ale kurde, myśmy w pierwszej połowie zagrali katastrofalnie jakby nikt nie wiedział co robić... Druga połowa to chyba trzy inne warianty w czasie 45 minut, walka, trochę więcej chęci i wyszarpany remis z wątroby. Puszcza zagrała w II połowie ultra defensywnie i na tym straciła.
Wiem że Swędrowski strzeli i asystował ale ja jakoś dziś nie uważam, że zagrał - oczywiście nie liczą akcji bramkowych - jakoś wybitnie. A wręcz grając na 10 mega słabo. Jego miejsce - jak już ma grać - to niżej, nawet na 6. Dziś w II połowie wielokrotnie, tak jak Sikora, cofał się na środek obrony rozpychając stoperów i przesuwając boki na wahadła. Kiedyś o tym pisałem i za to plus. Wspomniany Sikora to wg mnie dzisiaj znowu potwierdził że EX dla niego za wysokie progi i to mocno. Myślę o graniu w pomocy. Jednak bym go zostawił, jak ma grać, na środku obrony w 3osobowym bloku stoperów. Wójtowicz dziś na skrzydle słabo. Kozakowi coraz bardziej chyba wychodzi i się chce. Szczepan szarpał ale w II połowie niewidoczny, co aż dziwi. Jemu zaszkodziło granie na więcej niż jednego napastnika co pokazuje, że ten schemat w ogóle nie był chyba trenowany. Obrona znowu niepewna ale może jak w końcu zaczną się zgrywać w JEDNYM ustawieniu to będzie lepiej. Pierwsza bramka to znowu parodia. Koleś wrzuca z autu, naszych dwóch skacze (jeden z przodu a drugi z tyłu) i przegrywają główkę. Piłka leci dalej i znowu to samo. Skacze chyba Bartol z przeciwnikiem i na ch*** doskakuje Michalski zostawiając swojego. Głowa przegrana znów przez naszych dwóch, piłka spada pod nogę puszki a Wójtowicz za daleko, ale to nie był jego chłop i bramka. Rok temu pisałem żeby zatrudnić kogoś do uczenia gry w defensywie skoro nie ma w sztabie nikogo kto to ogarnia.
I na koniec pytanie do trenera. Co musi zrobić Feliks żeby mógł zagrać tam gdzie mu najlepiej pasuje czyli na 9????? Wchodzi Steczyk na szpicę i nie ma żadnego zagrożenia. Feliks bramka z miejsca gdzie powinien grać.
Zobaczymy czy zarząd się zdecyduje na nowego trenera. Ja bym chyba ryzykował. Bo jak przed sezonem mogliśmy przypuszczać że będziemy słabi ale kurde ja tu widzę w tym zespole potencjał na utrzymanie. Tylko trzeba inaczej tych ludzi dobrać, poprowadzić i ustawić.
Wiem że Swędrowski strzeli i asystował ale ja jakoś dziś nie uważam, że zagrał - oczywiście nie liczą akcji bramkowych - jakoś wybitnie. A wręcz grając na 10 mega słabo. Jego miejsce - jak już ma grać - to niżej, nawet na 6. Dziś w II połowie wielokrotnie, tak jak Sikora, cofał się na środek obrony rozpychając stoperów i przesuwając boki na wahadła. Kiedyś o tym pisałem i za to plus. Wspomniany Sikora to wg mnie dzisiaj znowu potwierdził że EX dla niego za wysokie progi i to mocno. Myślę o graniu w pomocy. Jednak bym go zostawił, jak ma grać, na środku obrony w 3osobowym bloku stoperów. Wójtowicz dziś na skrzydle słabo. Kozakowi coraz bardziej chyba wychodzi i się chce. Szczepan szarpał ale w II połowie niewidoczny, co aż dziwi. Jemu zaszkodziło granie na więcej niż jednego napastnika co pokazuje, że ten schemat w ogóle nie był chyba trenowany. Obrona znowu niepewna ale może jak w końcu zaczną się zgrywać w JEDNYM ustawieniu to będzie lepiej. Pierwsza bramka to znowu parodia. Koleś wrzuca z autu, naszych dwóch skacze (jeden z przodu a drugi z tyłu) i przegrywają główkę. Piłka leci dalej i znowu to samo. Skacze chyba Bartol z przeciwnikiem i na ch*** doskakuje Michalski zostawiając swojego. Głowa przegrana znów przez naszych dwóch, piłka spada pod nogę puszki a Wójtowicz za daleko, ale to nie był jego chłop i bramka. Rok temu pisałem żeby zatrudnić kogoś do uczenia gry w defensywie skoro nie ma w sztabie nikogo kto to ogarnia.
I na koniec pytanie do trenera. Co musi zrobić Feliks żeby mógł zagrać tam gdzie mu najlepiej pasuje czyli na 9????? Wchodzi Steczyk na szpicę i nie ma żadnego zagrożenia. Feliks bramka z miejsca gdzie powinien grać.
Zobaczymy czy zarząd się zdecyduje na nowego trenera. Ja bym chyba ryzykował. Bo jak przed sezonem mogliśmy przypuszczać że będziemy słabi ale kurde ja tu widzę w tym zespole potencjał na utrzymanie. Tylko trzeba inaczej tych ludzi dobrać, poprowadzić i ustawić.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Sam dziennikarz zadając pytanie o to czemu Feliks nie ma tyle minut ile by się wydawało wspomniał, że "nie były to jego najlepsze minuty przez błędy w defensywie", więc to nie jest tak, że Skrobacz wyjął to nagle sam, żeby chłopa zdemotywować, tylko potwierdził to co padło w pytaniu. Cała odpowiedź dotyczyła właśnie powodów jego małej liczby minut, więc odpowiedź jest logiczna. Sumarycznie został za dzisiaj pochwalony.Zip pisze: ↑30 wrz 2023, o 20:39Miałem tutaj trochę bronić Skrobacza ale po tej wypowiedzi to już ręce opadają - zamiast budować zawodnika to takie teksty… tam atmosfera to chyba nie jest najlepsza i pewnie dlatego boją się ryzykować.Skrobacz pisze:Feliks strzelił, ale 3 minuty wcześniej po jego błędzie mogło być 1:3. Dlatego ma tych minut mniej, czasem szwankuje jego odpowiedzialność za piłkę. Na na tych pozycjach rywalizacja w naszej kadrze jest stosunkowo duża