Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#19081 Post autor: Ozor » 27 lip 2019, o 22:01

W Polsce jest jednak trochę inaczej. Możesz sobie dawkę endorfin zapewnić za darmo. Posiadanie klubu nie oznacza posiadania jakiegokolwiek większego majątku. „Mam klub piłkarski” brzmi ekstrawagancko, ale nie musi oznaczać czegoś więcej niż „mam sklep z butami” albo „prowadzę warzywniak”. Ba, sklep z butami i warzywniak muszą na siebie zarobić, więc właściciel może być z dumny – pracuje i utrzymuje rentowną firmę. A na klubie piłkarskim można pasożytować.

Mniej więcej rok temu przeprowadzałem wywiad z Krzysztofem Sachsem, szefem komisji licencyjnej. Jak zwykle bywa w przypadku spotkań właśnie z nim, zasiedzieliśmy się na dobre dwie godziny albo i dłużej. Sachs to niezwykle kompetentna osoba, a w dodatku energiczna i pełna piłkarskiej pasji. On – ekspert od finansów – powiedział wtedy, że jednego nie jest w stanie pojąć: tego jak funkcjonuje Ruch Chorzów. Twierdził, że takiego modelu zarządzania jeszcze nie widział i kwestią czasu jest, kiedy ten klub się całkowicie wywróci. Jak nie za rok, to za dwa. Jak nie za dwa, to za trzy. Ale raczej za rok, niż za trzy, co w sposób oczywisty wynikało z dokumentów.
był rok 2016
https://www.przegladsportowy.pl/felieto ... zu/welrxpm
Jak widać tu nie trzeba było być specem od finansów aby dostrzec w którą stronę to szło i sprawdziło się co do joty.

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19082 Post autor: robbo2k » 27 lip 2019, o 22:05

Wela trafiłeś właśnie do TOP 5 szkodników Ruchu.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19083 Post autor: Siwy82 » 27 lip 2019, o 22:07

Smagorowicz tez gral na emocjach gdy prosil o 18 mln i tez obiecywał ze jak tylko dostanie te pieniądze to wszystko będzie git, mozna poszukac w internecie. Ani złotówki dla grabarzy! szkoda tylko pracownikow, mam nadzieje ze szybko znajda normalna prace, a w przyszłości moze nawet w normalnym klubie - odrodzonym Ruchu.
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

viperR
Kontakt:

#19084 Post autor: viperR » 27 lip 2019, o 22:08

Ozor pisze:
27 lip 2019, o 22:01
W Polsce jest jednak trochę inaczej. Możesz sobie dawkę endorfin zapewnić za darmo. Posiadanie klubu nie oznacza posiadania jakiegokolwiek większego majątku. „Mam klub piłkarski” brzmi ekstrawagancko, ale nie musi oznaczać czegoś więcej niż „mam sklep z butami” albo „prowadzę warzywniak”. Ba, sklep z butami i warzywniak muszą na siebie zarobić, więc właściciel może być z dumny – pracuje i utrzymuje rentowną firmę. A na klubie piłkarskim można pasożytować.

Mniej więcej rok temu przeprowadzałem wywiad z Krzysztofem Sachsem, szefem komisji licencyjnej. Jak zwykle bywa w przypadku spotkań właśnie z nim, zasiedzieliśmy się na dobre dwie godziny albo i dłużej. Sachs to niezwykle kompetentna osoba, a w dodatku energiczna i pełna piłkarskiej pasji. On – ekspert od finansów – powiedział wtedy, że jednego nie jest w stanie pojąć: tego jak funkcjonuje Ruch Chorzów. Twierdził, że takiego modelu zarządzania jeszcze nie widział i kwestią czasu jest, kiedy ten klub się całkowicie wywróci. Jak nie za rok, to za dwa. Jak nie za dwa, to za trzy. Ale raczej za rok, niż za trzy, co w sposób oczywisty wynikało z dokumentów.
był rok 2016
https://www.przegladsportowy.pl/felieto ... zu/welrxpm
Jak widać tu nie trzeba było być specem od finansów aby dostrzec w którą stronę to szło i sprawdziło się co do joty.
a jak nam dawali kary to forum grzmiało że nas chcą ud***ć, a udupili nas Ci co składali dokumenty.kolos na glinianych nogach..

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19085 Post autor: spyru » 27 lip 2019, o 22:12

Po co wy z nim w ogóle dyskutujecie?
Pytanie z innej beczki. Wie ktoś gdzie te skurwiele mieszkają? Gieksiarze potrafili pod domem króla zrobić grilla...
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19086 Post autor: Goscioo » 27 lip 2019, o 22:18

Wela hahaha. Dawno takiej dobry komedii niy bylo. Bhuha kolejny bajkopisarz. Wzieli cie chyba ino z kuli tego ze mosz potencjal jak slynni bracia bajkopisarze

marek79
Kontakt:

#19087 Post autor: marek79 » 27 lip 2019, o 22:40

Emocjonalny wywiad Pani Ani Bargiel u Romana Kołtonia.

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19088 Post autor: Darth Kabut » 27 lip 2019, o 22:42

marek79 pisze:
27 lip 2019, o 22:40
Emocjonalny wywiad Pani Ani Bargiel u Romana Kołtonia.
Do teraz mnie trzęsie...

marek79
Kontakt:

#19089 Post autor: marek79 » 27 lip 2019, o 22:48

Pracownicy opowiadają ze łzami w oczach a akcjonariusze wyjeb.ane po calości pewnie piją wszak sobota.

Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

#19090 Post autor: stillimatic82 » 27 lip 2019, o 23:17

Wela widać na konferencji z pracownikami z klubu jak Pan przemawia to z tyłu reakcje połowa nie wie czy parsknąć śmiechem czy puścić pawia ..weź Pan se daruj i skończ dupić fleki jest Pan figurantem obecnych oszustów i grabarzy tego zasłużonego klubu

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19091 Post autor: Rafał19R20 » 27 lip 2019, o 23:26

Przydalaby sie manifestacja u Grabarzy pod domami i ich firmami! ale nie po to by cos laskawie zaplacili ale po to by zapamietali z kim zadarli i co zniszczyli!!! jak sie slucha tego co mowi pani Bargiel to mam wrazenie ze Nasi akcjonariusze wrecz czerpia przyjemnosc z faktu upokorzenia naszego Ruchu!!
SKURWYSYNI!!! COS CIE ZROBILI Z NASZYM RUCHEM!!
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19092 Post autor: Mirek » 27 lip 2019, o 23:47

Ruch to KLUB, nasz KLUB. Wy Panie Wela jesteście jego grabarzami. Odejdzcie i tyle. Miejcie na tyle honoru. 99 lat i tak idzie w las, moje 41 też. Brak słów. Plakac sie chce.

adamo_R

#19093 Post autor: adamo_R » 28 lip 2019, o 00:03

Ktoś na górze kiedyś powiedzioł. ze na G. Śląsku mo byc yno jeden klub, kery bydzie reprezentantem tego regionu. Nawet w najgorszych snach nie przewidziołch, że niby tyn godo o likwidacji Ruchu, bo zagrożo jednymu komunistycznemu tworowi z 1948 roku. Za rok 100 lecie, a nikomu nie bydzie świetowac, bo Ruchu nie bydzie :/

...a tyn WELA niech wy***rdala .... znaloz sie ratownik... Raus ciulu.

Kotala idom po ciebie cwaniaku ..

Awatar użytkownika
markomaniak
Kontakt:

#19094 Post autor: markomaniak » 28 lip 2019, o 00:22

"zbyszko cyganiewicz
‏ @ZbyszkoOne
4h4 hours ago

Wiceprezes Ruchu Chorzów pisze płomienne apele do potencjalnych pożyczkodawców a akcjonariusz, który go tam wsadził, w tydzień sprzedał obligacje za 40 mln pln. Mały paradoks."

ja pie...ole!! :wsciekly:

nrsl-halemba
Kontakt:

#19095 Post autor: nrsl-halemba » 28 lip 2019, o 00:58

Rafał19R20 pisze:
27 lip 2019, o 23:26
Przydalaby sie manifestacja u Grabarzy pod domami i ich firmami! ale nie po to by cos laskawie zaplacili ale po to by zapamietali z kim zadarli i co zniszczyli!!! jak sie slucha tego co mowi pani Bargiel to mam wrazenie ze Nasi akcjonariusze wrecz czerpia przyjemnosc z faktu upokorzenia naszego Ruchu!!
SKURWYSYNI!!! COS CIE ZROBILI Z NASZYM RUCHEM!!
Takie akcje bylby codziennoscia gdyby rzadzily odpowiednie osoby. Aktualnie nas stac jedynie na pisanie postow na fejsie. Grupy kibicowskie zaczynajac od Ultrasow zamiast dzialac wola malowac wiadukty i wrzucac zdjecia o bojkocie.
Niebieska Dzielnica Halemba

ODPOWIEDZ