Optymalna godzina rozpoczecia meczow Ruchu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów

Optymalna godzina rozpoczecia meczu na Cichej

15:00
12
6%
16:00
7
3%
17:00
57
27%
18:00
61
29%
19:00
71
34%

Liczba głosów: 208

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: spyru » 20 wrz 2005, o 14:16

gerhat napisał:
Jeżlei masz żonę, narzeczoną, laske itp. to patrzysz nie tylko na siebie ale tez na nią. Grając o 19.00 to 18.00 zrywasz sie z domu i wracasz ok. 22.00 więc sobota z punktu widzenia twojej partnerki stracona
Ja sie z moją partnerką nie widze w ten dzień kiedy gra Ruch. Kobite można do tego przyzwyczaić. :wink:
Mówisz: ide na mecz. Widzimy sie jutro.
i koniec gadki 8)

Wracając do tematu to chyba troche wcześniej niż 19 mogłoby być. Np. 18.00. Choc z 2 strony to wiadomo że jak jest mecz przy światłach to idzie lepsze oprawy przygotować. Przynajmniej druga połowa musi być przy sztucznym oświetleniu

Gość

#17 Post autor: Gość » 20 wrz 2005, o 14:33

najwazniejsze jest to zeby rozgrywac mecze w sobote a nie wtygodniu. mielismy chyba pierwszy mecz w sobote.
jezeli ktos chce przyjsc na Ruch i go kocha to nie wazna jest dla niego godzina ani aura.
19 to idealna pora.

Awatar użytkownika
L-o
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: L-o » 20 wrz 2005, o 14:40

wszystko jedno o ktorej... co ta ma za znaczenie ze np. beda grac o 18.00 czy o 19.00 ? spieszy sie do dom czy jak. zimno to se wes kurtka na zima i 5 swetrow... jakos rok temu wszyscy robili o 17.00 i mecze mialy byc puzniej a teraz sa pozniej to nie bo zimno. wezcie se dejcie siana bo takie tlumaczenia ze jest zimno albo inne gowna to mnie naprzyklad nie zrazaja. ida na mecz pokibicowac i popatrzec jak gro RUCH a nie zeby sie ogrzac!!!!!!!

volek
Kontakt:

#19 Post autor: volek » 20 wrz 2005, o 14:45

Dla mnie osobiście najważniejsze jest to ,aby szpil był richtig w sobota,
a nie jak to w tym sezonie juz bywało w piatek.
A co do godziny-19,ewentualnie 18.
"W życiu piękne są tylko chwile..."-Ryszard R.
[img]http://images21.fotosik.pl/219/a35f04d4d948e135.jpg[/img]

Awatar użytkownika
fRyta
Kontakt:

#20 Post autor: fRyta » 20 wrz 2005, o 15:17

w listopadzie i tak jak jest zimno to caly dzien i nie ma zadnej roznicy czy mecz jest od 17 czy o 19.
Zawsze wierni i oddani Siemianowice Śląskie !

fuhr
Kontakt:

#21 Post autor: fuhr » 20 wrz 2005, o 15:31

piatek decydowanie 19 - poprostu czesc musi zdarzyc z pracy na mecz...

sobota - mi jest obojetne ale gdzies miedzy 17 a 19
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

tomasz_

#22 Post autor: tomasz_ » 20 wrz 2005, o 15:54

To jest wlaśnie dupienie... na inne mecze kibice przychodza nawet o 20... Im później tym lepiej... A zimno przeciez w zime bedzie o kazdej porze... Godzina 19 jest cool.

kobrrra
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: kobrrra » 20 wrz 2005, o 18:08

Moim zdaniem najlepsza pora rozpoczynania meczu to 17-19. Pózniejsze godziny to np. problemy z powrotem do domu, zwłaszcza, jesli ktos musi jechac z przesiadkami. Pamietam, jak kiedys mecz w PP ze Śląskiem był w niedziele koło poludnia, ale to chyba nie najlepszy pomysł. Poza tym nie da sie tak ustawic godziny meczu, zeby wszystkim pasowało, ale zawsze mozna spróbowac pokombinowac i pojechac...i wrócic :wink:

PS. "Jak jest zima, to musi być zimno" :lol:
maszeRuj albo Giń

COYD!

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#24 Post autor: Neo » 20 wrz 2005, o 18:29

Moim skromnym zdaniem... obojętna jest godzina! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji że siedza w domu, a Ruch gro i nie pojechołech bo za zimno! Od tego są cieplejsze części ubrania (nie byda wymienioł). Jak bydom grać o 21 to i tak pojada! O 13 też! A takie wymówki, że musza być w szkole (jak mecze były w piątek) nie tłumaczą! Ze szkoły można sie zwolnić albo... wiecie :wink: Chyba, że ktoś mo wazny egzamin na studiach. Jak jestem chory to też jada na szpil, chyba że nie moga wyjść z łóżka! Kto mo Ruch w sercu to zrozumie o co chodzi w moim poście...

COBRA

#25 Post autor: COBRA » 20 wrz 2005, o 18:42

Dokladnie godzina nic niema w spolnego z tym ze tak malo ludzi chodzi,sa inne powody!

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#26 Post autor: wolfik » 20 wrz 2005, o 18:51

A mnie bardzo cieszy, ze nasi dzialacze pytaja w takich sprawach kibiców. Widac, ze rozumieja ze mecze sa dla kibiców. A co do samej godziny mi to obojetne, ale uwazam ze powinna zostac wybrana pora, pasujaca jak najwiekszej ilosci sympatyków niebieskich
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

Awatar użytkownika
m-p
Kontakt:

#27 Post autor: m-p » 20 wrz 2005, o 18:52

Dla stalych bywalcow godzina nie ma znaczenia.
Jak trzeba bedzie to i na 3 w nocy moge dojechac :D
Ale na powaznie to mecze z lebrami mozna rozgrywac
wczesniej n.p. w sobote o 15-30 (tak jak w porzadnej B-lidze)
mecze z rywalami lepszymi kibicowsko (Jaga, Widzew, Ślask,Lechia) mozna
grac w pozniejszej porze np o 17.
Wazne zeby zawodnicy prezentowali przyzwoity poziom to godzina
rozgrywania meczow bedzie sprawą drugorzedną

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#28 Post autor: jajo » 20 wrz 2005, o 19:10

Wszyscy mowicie, ze niewazne o ktorej, bo i tak ebdizeice. I pewnie tak jest. Ja tez bede. Tylko, ze beedzie nas z 1000-1500. Bo ci beda chyba zawsze. Ale cala w sprawa lezy w tym, co zrobic zeby bylo nas wiecej. I tu moim zdaniem ma juz znaczenie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#29 Post autor: Raul22 » 20 wrz 2005, o 19:24

my sie tu wypowiadamy i piszemy o godzinach w ktorych grac a wiekszosc z nas i tak zawsze jest na meczu i godziny nam nie przeszkadzaja wiec wydaje mi sie tak troszke bez sensu ta debata bo to ci co nie chodza by musieli sie wypowiedziec a nie my co zawsze jestesmy na meczach

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#30 Post autor: gerhat » 20 wrz 2005, o 19:34

spyru pisze:gerhat napisał:
Jeżlei masz żonę, narzeczoną, laske itp. to patrzysz nie tylko na siebie ale tez na nią. Grając o 19.00 to 18.00 zrywasz sie z domu i wracasz ok. 22.00 więc sobota z punktu widzenia twojej partnerki stracona
Ja sie z moją partnerką nie widze w ten dzień kiedy gra Ruch. Kobite można do tego przyzwyczaić. :wink:
Mówisz: ide na mecz. Widzimy sie jutro.
i koniec gadki 8)

Wracając do tematu to chyba troche wcześniej niż 19 mogłoby być. Np. 18.00. Choc z 2 strony to wiadomo że jak jest mecz przy światłach to idzie lepsze oprawy przygotować. Przynajmniej druga połowa musi być przy sztucznym oświetleniu
Wiesz jo też nie mom z tym problemów bo moja kobieta też kibicuje, tylko jo nie pisza ze swojego punktu widzenia tylko diagnozuja problem. Mom wielu kumpli co jak założycli rodziny to przestali chodzić na szpile bo nie umieli pogodzić zycia rodzinnego z kibicowaniem i zjawiają sie sporadycznie na Cichej.
Większość tutej wypowiada się w ze swojego i tylko swojego punktu widzenia. Student i ultras będzie chcioł jak najpóźniej, żonaty w niedzielę a tyn co robi nocki w połednie. Niezależnie jako będzie godzina i dzień zawsze znajdą się tacy co im to nie pasuje i temat prędzej czy później przerodzi się w pyskówka, a to tylko zwykło ankieta.
A na poważnie to tematem winien się zająć spec od marketingu, ponoć jest taki w klubie (chyba nawet już drugi bo pierwszy ino był) i ustawiać pory rozgrywania wg. tych wszystkich czynników które mają wpływ na frekwencję. Latem gromy o 20.00, w listopadzie np. w niedziela o 15.00, w Wileko Sobota tak żeby my jajka mogli poświęcić, w tygodniu później żeby wszyscy zdążyli z roboty, na śniegu w południe, a jak w parku jest impreza to przenoszymy szpil na środa itp.
Jednakowa pora rozgrywania meczy to mrzonka, nikt tak nie gro na świecie, Bundesliga i Premiership też większość meczy gra w dzień zwłaszcza te w sobotę, bo cały świat w sobota wieczór się bawi, pije i imprezuje a nie patrzy na Polkowice.

ODPOWIEDZ