RUCH Chorzów - Polonia Nysa | 03.10.2020 | 18:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: RUCH Chorzów - Polonia Nysa | 03.10.2020 | 18:00

#16 Post autor: jajo » 3 paź 2020, o 23:31

fanatyczny1920 pisze:
3 paź 2020, o 22:54
grzechub pisze:
3 paź 2020, o 22:27
Każdy ma swoje zdanie. Dla mnie gramy słabo, bez pomysłu i polotu. W zeszłym sezonie super się patrzyło na mecz z Polonią, Śląskiem II, czy choćby z Rekordem. W tym sezonie nawet mecze z wysokim zwycięstwem mnie męczą. Miejmy nadzieję że uciekniemy z tej ligi i wtedy dopiero będzie weryfikacja.
Ty chcesz pomysłu i polotu w 3 lidze ? De facto 4 lidze w Polsce ? Gdzie ekstraklasowa Legia przegrywa z Azerbejdżanem ? Jest 4;0 są 3 punkty ! Jadymy dalij Auuuu!
tak. takiego polotu jaki prezentowalismy w sierpniu.
ta druzyna pod wodza tego samego sztabu pokazala, ze mozna. przerastala ta lige o 2 klasy. dawala nadzieje na to, ze w 2 lige tez bysmy grali o awans.
we wrzesniu stalo sie cos zlego. we wrzesniu czlapiemy, wygrywamy slaboscia przeciwnikow. wygrywamy tym, ze profesjonalisci graja z amatorami (chyba, ze ktos polamatorow sensownie ustawi - Zmigrod), po prostu lepsi pilkarze wygrywaja z gorszymi. wygladamy jednak jak przypadkowa zbieranina, ktora wygrywa indywidualnymi umiejetnosciami a nie jako druzyna.

daleko mi do marudy. czesto tutaj bronilem druzyny po porazkach. staram sie jednak szerzej patrzec na mecze niz tylko na wynik.
strzal w 40 min odbilby sie 5cm bardziej w prawo, po prowadzeniu do przerwy Nysa zamurowalaby sie jeszcze bardziej i juz by byly inne nastroje na forum.
Ostatnio zmieniony 4 paź 2020, o 00:06 przez jajo, łącznie zmieniany 1 raz.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

mody Ruch
Kontakt:

#17 Post autor: mody Ruch » 4 paź 2020, o 00:01

Moim zdaniem cza robić 3pkt z półamatorami ...a mecze ze Ślęza i Polonia mamy u siebie przy pełnych trybunach tylko kasować sleze i polonie potem wzmocnienia bo richtich słabo to wyglądo my są Ruch!!!goscie jeżdżą do nos autami na mecz bo bus im sie popsuł porażka kaj my gromy... Bedzie dobrze!!!

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#18 Post autor: Raul22 » 4 paź 2020, o 08:50

Nam sie w ekstraklasie popsul bus i pilkarze go pchali. Wiec nie wiem czy to az takie smieszne, ze komus w 4 lidze zepsul sie bus i autami dojezdzali.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: Rafał19R20 » 4 paź 2020, o 09:58

Czy My juz jestesmy na tym etapie by po pasmach kompromitacji narzekac po zwyciestwach 4:0?...
Cieszmy sie tym co mamy. Ilez to meczow " pieknych" przegrywalismy...Poziom tej ligi jest jaki jest stad taki poziom meczow , przypominam ze to 4 poziom rogrywkowy nie oczekujmy cudów. Mówiąc juz o samym poziomie spotkania ja uwazam ze od 1 bramki fajnie sie ogladalo ten mecz, a akcja z bramka Winciersza poziom ektraklasowy :)
3 pkt dopisac i jedziemy dalej. Teraz Sleza gra z Polonia wiec mamy duza szanse by nieco uciec dwóm rywalom.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

mody Ruch
Kontakt:

#20 Post autor: mody Ruch » 4 paź 2020, o 10:37

Właśnie myśmy wogole nie powinni grać w tej lidze jest jak jest...cieszy mnie ze klepiemy amatorów 4 ale my som Ruch!Ta ligę powinni my wygrać z kopyta jak Psg ligę francuska czy Juve (co mnie nie cieszy bo pszaja Milanowi)serie a...macie racje za styl nikt pkt nie daje oby ostatni rok męczenia sie w tej lidze i do przodu yno Ruch!!Milej niedzieli panowie!Nadejdzie wiosna...i lepsze czasy...

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21 Post autor: chropaczow » 4 paź 2020, o 10:45

Moim zdaniem, trzeba sie martwic stylem, a raczej jego brakiem. Wygrywamy kondycja. W wyzszej lidze z taka gra... Czarno to widze. Nic sie nie rozwijamy pilkarsko. Potrzebne wzmocnienia i konkurent dla Idzika. Punkty sa wazne, ale przyjemnosc dla oka kibica tez.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: HullCityFC » 4 paź 2020, o 11:21

Po pierwsze jak awansujemy to bankowo ktos bedzie musial dojsc i na pewno dojdzie. Mamy graczy na III lige, po ewentualnym awansie dojda gracze o wyzszych umiejetnosciach.

Na razie martwmy tym co jest teraz.

grzechub
Kontakt:

#23 Post autor: grzechub » 4 paź 2020, o 11:52

Właśnie, że mamy graczy o wyższym poziomie niż ta III liga stąd moje wymagania. Zresztą pokazali to w zeszłym sezonie. Teraz doszli Ecik, Kwaśniewski, Będzieszak i Kawula, którzy też pokopali wyżej i raczej tam sobie radzili. Poza tym Winciersz, Idzik, Sikora, czy Nowak (wiem, po kontuzji) w zeszłym sezonie wyglądali lepiej niż Bartolewski, a ten wczoraj zagrał prawie cały mecz w śmiesznej ekstraklasie. W tym sezonie dla mnie nikt z nich nie pokazuje żadnego błysku, a wręcz wygląda jakby się uwsteczniali (zwłaszcza Sikora, Winciersz). Każdego rywala dochodzimy praktycznie dopiero po 60min, więc jak wyżej, wygrywamy kondycyjnie jedynie.
Ale żeby nie bylo, w dwóch ostatnich meczach bardzo podoba mi się gra Kulejewskiego. Zawsze zastanawiałem się, co trenerzy w nim widzą, a teraz pokazuje, że umiejętności ma i potrzebował jedynie doświadczenia.

Awatar użytkownika
tedeus63
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#24 Post autor: tedeus63 » 4 paź 2020, o 12:12

Wczoraj rowniez wkurzalem sie gra zwlaszcza w 1 polowie. Ale mysle ze dzis styl nie wazny ,wazne by wydostac sie z tej ogorkowej ligi .na styl mysle ze przyjdzie czas jak mlodziki nabiora troche doswiadczenia ,zgrania i rutyny .jesli bedziemy prowadzic druzyne madrze i spokojnie efekty powinny przyjsc same .

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#25 Post autor: RNK95 » 4 paź 2020, o 12:54

My w tej lidze raz, że jesteśmy przez wszystkich uważani za bezpośredniego kandydata do awansu, a dwa - sama ranga klubu, status Ruchu w polskiej piłce stanowi motywację dla naszych rywali. Ciężko się gra na zespoły, które stoją praktycznie we własnym polu karnym i nie wychodzą z własnej połowy, nastawiają się tylko na wybijanie, strzały z dystansu, czekanie na błędy lub kontry. Większość drużyn boi się grać z nami otwarty futbol, ich celem jest przetrwać - zremisować, nie stracić za dużo bramek, pokazać się, utrzeć nosa. Ja nie liczę w tej lidze na piękny futbol i grę w stylu Liverpoolu Kloppa. Tu liczy się fizyka, kondycja, skuteczność, nie barcelońska tiki-taka. Wolę wygrać 4:0 po średnim stylu, niż grać pięknie i pięknie przegrywać jak to robiliśmy w 1 i 2 lidze. My musimy być pragmatyczni, punktować, iść po swoje, a na wiosnę 'nasrać' na tę agroturystryczną ligę, w której nigdy nie powinniśmy się znaleźć, zapewnić sobie awans jak najszybciej się da i patrzeć już w stronę rozgrywek 2 ligi, budować pod to kadrę.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#26 Post autor: chropaczow » 4 paź 2020, o 13:17

Kiedy to przegrywalismy pieknie w 1i 2 lidze ? Pamietam tylko kleski z Siedlcami itp. Ostatnie pieknie bylo za Kociana.
Jest dobra taktyka, czyli styl, to beda i wygrane. Nie ma co sie cieszyc z wygranej u siebie z lichym 4 ligowcem. To co gra Ruch ostatnio,w zyciu mi sie nie spodoba.

Ostapowicz

#27 Post autor: Ostapowicz » 4 paź 2020, o 14:07

Za Rochy były momenty bardzo dobrej (ładnej) gry, z wynikami bywało różnie.

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#28 Post autor: _BiADACZ_ » 4 paź 2020, o 14:57

wynik 4:0, a sam ludzie narzekajom... my by z dospelami 4:0 wygrali i tyż byście sam godali, że w chujowym stylu, a przede wszystkim drugo połowa była dość fajno. 2gi tor majstersztyk, 3ci to samo. wygrana bez stylu? aha.
nie bronia piłkarzyków, ale to co godali w wywiadach po szpilu, mogło ich mimo wszystko trocha wybić z rytmu, piątkowo sytuacja to samo.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#29 Post autor: Rafał19R20 » 4 paź 2020, o 15:45

chropaczow pisze:
4 paź 2020, o 13:17
Kiedy to przegrywalismy pieknie w 1i 2 lidze ? Pamietam tylko kleski z Siedlcami itp. Ostatnie pieknie bylo za Kociana.
Jest dobra taktyka, czyli styl, to beda i wygrane. Nie ma co sie cieszyc z wygranej u siebie z lichym 4 ligowcem. To co gra Ruch ostatnio,w zyciu mi sie nie spodoba.
ja pamiętam szczególnie w 1 lidze gdzie zazwyczaj otwieraliśmy spotkanie bramką i traciliśmy punkty w końcówce po karny czy jakimś głupim błędzie będą stroną przeważająca...
Tak jak pisał RNK95 slogan "MY SOM RUCH" nie wystarczy i dawno stracił na znaczeniu... Na Nas mobilizują się takie wioski jak Żmigród jakby grali mecz o mistrzostwo. Nasz przyjazd stanowi wydarzenie sezonu dla większości Naszych rywali.. Nie , nie jesteśmy jak PSG w lidze francuskiej, pamiętajmy że jednak większość kadry stanowią młodzieżowcy którzy się jeszcze ogrywają i będą popełniać błędy. Nie zapominajmy też o kwestiach finansowych.. dług nie zniknął, a co za tym idzie nie stać Nas na taką jakość by wszystkim spuszczać wp***dol po 5:0...
Reasumując w tej lidze musimy przede wszystkim stawiać na skuteczność i punktowanie, jestem pewien że i z czasem przyjdzie styl. Zresztą fragmentami budujemy naprawdę fajne akcje i dobrze się to ogląda. Jeżeli zakończymy jesień na dobrym miejscu, myślę że będziemy mogli sobie już pozwolić na wstępne wzmocnienia z perspektywą gry w 2 lidze, pewnie będzie w czym wybierać jeśli przykładowo skończymy na pozycji lidera.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

sławcio
Kontakt:

#30 Post autor: sławcio » 4 paź 2020, o 20:40

chropaczow pisze:
4 paź 2020, o 10:45
Moim zdaniem, trzeba sie martwic stylem, a raczej jego brakiem. Wygrywamy kondycja. W wyzszej lidze z taka gra... Czarno to widze. Nic sie nie rozwijamy pilkarsko. Potrzebne wzmocnienia i konkurent dla Idzika. Punkty sa wazne, ale przyjemnosc dla oka kibica tez.
Konkurent dla Idzika powiadasz ... Hmmm jutro może się okazać że nie konkurent ale jego zamiennik jest nam potrzebny ...

https://www.widzewtomy.net/Widzew-wzmoc ... celowniku/
sławcio

ODPOWIEDZ