Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Pamiętajcie, że Zubkov wpadł do nas bez żadnego okresu przygotowawczego z drużyną, na świeżości robił różnicę, potem już było gorzej. Tak naprawdę oceniać go możemy dopiero w przyszłej rundzie jak u as zagra.
Marković jak dla mnie to negatywne zaskoczenie, pierwsze mecze miał katastrofalne, potem trochę lepiej ale kompletnie z przodu nic nie dawał, grał co najwyżej przeciętnie. Nie wiem czy zostanie w Chorzowie, wszystko pewnie kwestia tego czy uda się znaleźć godnego następce Mokrego i od jego warunków finansowych.
Co do porównania Żuka do Wójtowicza to chyba najlepszym wskaźnikiem kto jest lepszy jest to, że jak piłka lądowała u Mokrego, Fosy czy Ecika w środku pola to w 9 na 10 akcji do gry zapraszali Wójtowicza.
Marković jak dla mnie to negatywne zaskoczenie, pierwsze mecze miał katastrofalne, potem trochę lepiej ale kompletnie z przodu nic nie dawał, grał co najwyżej przeciętnie. Nie wiem czy zostanie w Chorzowie, wszystko pewnie kwestia tego czy uda się znaleźć godnego następce Mokrego i od jego warunków finansowych.
Co do porównania Żuka do Wójtowicza to chyba najlepszym wskaźnikiem kto jest lepszy jest to, że jak piłka lądowała u Mokrego, Fosy czy Ecika w środku pola to w 9 na 10 akcji do gry zapraszali Wójtowicza.
-
- Kontakt:
Zubkova absolutnie nie skreślam i uważam, że powinniśmy przedłużyć z nim kontrakt na rozsądnych warunkach.orzechruch pisze: ↑1 cze 2022, o 11:25Pamiętajcie, że Zubkov wpadł do nas bez żadnego okresu przygotowawczego z drużyną, na świeżości robił różnicę, potem już było gorzej. Tak naprawdę oceniać go możemy dopiero w przyszłej rundzie jak u as zagra.
Tak jak pisałem, Markovic, jak wchodził na zmęczonych rywali to dawał jakość. Przed meczem z Radunią byłem na trybunie już w trakcie rozgrzewki i to co Markovic robił z piłką, to szok (technika jak Messi). Dla mnie to człowiek, który spokojnie poradzi sobie w I lidze.
Żuka i Wójtowicz absolutnie nie porównuję. Tomkowi jak dojdą liczby, to jest absolutny top drużyny i to w tak młodym wieku! Żuk przez większość rundy grał słabo, ale ostatnie dwa mecze pokazał, że też powinien dawać radę w I lidze.
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zuk jest bardzo slaby w ofensywie natomiast wywiazue sie dobrze z zadan defensywnych. Wojtowicz za to jest dobry w ofensywie, gorzej z defensywa. Wedlug mnie potrzebujemy ich obu bo w tej lidze nie bedziemy tak czesto jak w 2 prowadzic gry i atakowac pozycjnie. Z silnymi przeciwnikami mozemy raczej zagrac z kontry a wtedy byc moze Zuk bedzie mial wiecej atutow.orzechruch pisze: ↑1 cze 2022, o 11:25Pamiętajcie, że Zubkov wpadł do nas bez żadnego okresu przygotowawczego z drużyną, na świeżości robił różnicę, potem już było gorzej. Tak naprawdę oceniać go możemy dopiero w przyszłej rundzie jak u as zagra.
Na pewno potrzebujemy jeszcze jednego skrzydlowego i zgadzam sie z wszystkimi ze Moneta bylby idealnym wzmocnieniem.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
Wg mnie Żuk byłby bardzo dobrym prawym obrońca w czworce, ale wahadlowym jest srednim. O ile w 2 lidze dal rade, tak w 1 to moze byc dla niego za duzo, tak czy inaczej zostawilbym go. Na tej pozycji swietnie moim zdaniem wpasowałby sie Lizakowski, tymbardziej teraz gdy jest wolnym zawodnikiem.
Monet moim zdaniem fajny transfer, ale jak juz wspomniałem nie widziałbym go na zadnej pozycji, trzeba by było zmienic system gry na skrzydla, bo na wahadle skoro Wojtowicz ma kłopoty z gra obronna, to Monet nie potrafi grac w obronie. Ale ogolnie fajny synek, moze rozpatrywalbym go na pozycji Fosy?
Monet moim zdaniem fajny transfer, ale jak juz wspomniałem nie widziałbym go na zadnej pozycji, trzeba by było zmienic system gry na skrzydla, bo na wahadle skoro Wojtowicz ma kłopoty z gra obronna, to Monet nie potrafi grac w obronie. Ale ogolnie fajny synek, moze rozpatrywalbym go na pozycji Fosy?
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tanżyna to akurat synek z Niebieskiego Południa, zwiazany z Ruchem. Po prostu jeszcze nie miał okazji u nas zagrac.niebieski98 pisze: ↑1 cze 2022, o 09:21Z graczy niezwiązanych z Ruchem trafiłem na jakieś ploty o Tanżynie oraz tym obcokrajowcy z Grodziska. W 2 lidze wyciągaliśmy solidnych graczy z 1 ligi - Szczepan, Szywacz, myślę że po awansie będziemy mieć jeszcze większe szanse na złowienie kogoś na rynku transferowym.
Żuk był nominalnym obronca, a Wojtowicz skrzydlowym. takze nie ma co sie dziwic, ze temu drugiemu lepiej wychodzilo podlaczanie do atakow.orzechruch pisze: ↑1 cze 2022, o 11:25Co do porównania Żuka do Wójtowicza to chyba najlepszym wskaźnikiem kto jest lepszy jest to, że jak piłka lądowała u Mokrego, Fosy czy Ecika w środku pola to w 9 na 10 akcji do gry zapraszali Wójtowicza.
jesli chodzi o Zuka to widac bylo postep w przeciagu rundy. na poczatku byl po prostu poprawny, pod koniec zaczal cos dawac tez do przodu. jako, ze kiedys byl uwazany za talent, to dalbym mu szanse, ze sie rozwinie jeszcze. traci jednak najwiekszy atut, czyli bycie mlodziezowcem.
Lizakowski tez juz nie bedzie mlodziezowcem w tym sezonie. to nie znaczy, ze nie dalby rady jako zwyczajnie dorosły gosc

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Monet grywał w Stomilu czasami na pozycji na której dzisiaj grają Janoszka z Foszmańczykiem czyli jednej z "10" w systemie z trzema obrońcami. Staty może i nie powalają 6 bramek i asysta ale jak popatrzymy na naszych wahadłowych to tylko Szkati dawał konkretne liczby - Wójtowiczowi brakuje jeszcze dośrodkowania jak i chłodnej głowy przy wykończeniu, Żuk dopiero pod koniec rundy zaczął coś tworzyć w przodzie. Dodajmy że Łukasz rozegrał cały sezon w wyższej lidze w pierwszym składzie gdzie poziom jednak jest wyższy od drugoligowego. Szywacz był skreślony na tym poziomie przez wielu, dzisiaj trudno sobie obronę bez niego wyobrazić i wydaje się że spokojnie da radę w 1 lidze. Moneta stary nie jest, wręcz w najlepszym piłkarsko wieku więc ma najlepszy czas żeby zabłysnąć. Ja bym się nie zastanawiał, jak na beniaminka to byłby konkretny transfer, pamiętajcie że w tej lidze nie będziemy drugim bądź trzecim wyborem dla graczy tak jak to miało miejsce w zakończonym niedawno sezonie, w walce o piłkarzy ze sporym doświadczeniem na tym poziomie trzeba się będzie mierzyć z sporą konkurencją.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kiedyś ktoś pisał, że nie ma co chopa po jednym meczu, gdzie przeciwko nam dobrze wystąpił od razu ściągać.
Nie mam pojęcia czy ten Lizakowski byłby wzmocnieniem czy nie, ale w barażach już tak dobrze nie zagrał jak w meczu ligowym.
I drugie co powiedział trener, że mierząc wyżej nie można ściągać tylko zawodników z tej ligi co się jest albo z niższej.
Nie mam pojęcia czy ten Lizakowski byłby wzmocnieniem czy nie, ale w barażach już tak dobrze nie zagrał jak w meczu ligowym.
I drugie co powiedział trener, że mierząc wyżej nie można ściągać tylko zawodników z tej ligi co się jest albo z niższej.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- rafraf32
- Kontakt:
Jak ten Lizakowski jest taki dobry to dlaczego odpalo się go z Radunii ?
NIe padło tukej jeszcze jedno nazwisko jakie bych widzioł z R na piersi ... Bartosz Biel z Tychów ... Do środka Urbańczyk (raczej nie realne) lub i to jest koncert życzeń Grzegorz Tomasiewicz z Mielca ... , ale nie stać nos . Bargiel , hmmm w 2 lidze w rezerwach Śląska nie mo statystyk i często grzoł ława ... nie wiem czy udało by się go odbudować, bo szpec od stawiania chopów na nogi robi teroz w Gliwicach.
NIe padło tukej jeszcze jedno nazwisko jakie bych widzioł z R na piersi ... Bartosz Biel z Tychów ... Do środka Urbańczyk (raczej nie realne) lub i to jest koncert życzeń Grzegorz Tomasiewicz z Mielca ... , ale nie stać nos . Bargiel , hmmm w 2 lidze w rezerwach Śląska nie mo statystyk i często grzoł ława ... nie wiem czy udało by się go odbudować, bo szpec od stawiania chopów na nogi robi teroz w Gliwicach.
"W życiu piękne są tylko szpile ! "
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to, ze mu sie skonczyl kontrakt to nie znaczy, ze go sie odpalo...rafraf32 pisze: ↑1 cze 2022, o 14:37Jak ten Lizakowski jest taki dobry to dlaczego odpalo się go z Radunii ?
np. u nas Mokrego tez sie nie odpalilo.
Tomasiewicz to jak odejdzie z Mielca, to do lepszego klubu z Esy, a nie lige nizej.
- niebieski98
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Żagiel i Stępień byli najlepszymi zawodnikami w 3 lidze których mogliśmy ściągnąć do siebie po awansie rok temu. Szału jak do tej pory nie zrobili. Różnica między 1 a 2 liga jest mniejsza niż między 2 a 3 niemniej jednak podejrzewam że taki Lizakowski mógłby być co najwyżej uzupełnieniem na ławce w 1 lidze. Pewnie będą i z 2-3 transfery tego typu, pytanie czy nie lepiej obok młodych wahadłowych Żuka i Wójtowicza nie zostawić Szkatuły który najbardziej ucierpiał na odejściu Neugebauera, a uzupełnień nie poszukać na innych pozycjach. Jest jeszcze Malec który wchodząc z ławki dawał dobre zmiany, zobaczymy czy nie zdecydujemy się na ściągnięcie go na stałe. Jest też Pląskowski do wzięcia z graczy z którymi rywalizowaliśmy w 2 lidze, być może jego obecność na półfinale baraży nie była przypadkowa.
Z konferencji wynika że na dniach powinny się pojawiać oficjalne informacje nt. transferów - start przygotowań za dwa tygodnie dobrze byłoby ściągnąć większość nowych zawodników do tego czasu.
Z konferencji wynika że na dniach powinny się pojawiać oficjalne informacje nt. transferów - start przygotowań za dwa tygodnie dobrze byłoby ściągnąć większość nowych zawodników do tego czasu.
- rafraf32
- Kontakt:
Wiem, ale byś walczył o dobrego zawodnika ... NIe wiem jaki mo kontrakt jeszcze Miłosz Szczepański z Rakowa - trocha pogroł w tej Warcie i raczej w Rakowie nie będzie dla niego miejsca ... , mogymy sam pisać, marzyć itp ... a jo mom wrażenie , że trener Szkrobacz doł lista z nazwiskami Siemionowi i godo ... jo zrobił swoje, teroz Twoja kolyjjajo pisze: ↑1 cze 2022, o 14:40to, ze mu sie skonczyl kontrakt to nie znaczy, ze go sie odpalo...rafraf32 pisze: ↑1 cze 2022, o 14:37Jak ten Lizakowski jest taki dobry to dlaczego odpalo się go z Radunii ?
np. u nas Mokrego tez sie nie odpalilo.

"W życiu piękne są tylko szpile ! "
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no, ale my tez walczylismy o Mokrego, ale pewnych pulapow nie przeskoczysz. gosc mogl powiedziec, ze jak nie bedzie awansu to on idzie do 1 ligi i tyle. nie wiem jak jest w jego przypadku, ale brak przedluzenia kontraktu jest z dwoch powodow. albo gosc juz jest na klub za slaby albo ten klub przerasta i chce isc wyzej.
nie ma co liczyc na takich jak Szczepanskich, czyli wschodzacych w Ekstraklasie. czemu on mialby chciec zejsc nizej. to nie nasze pulapy finansowe tak poza tym.
nie ma co liczyc na takich jak Szczepanskich, czyli wschodzacych w Ekstraklasie. czemu on mialby chciec zejsc nizej. to nie nasze pulapy finansowe tak poza tym.
-
- Kontakt:
Miłosz Trojak? Solidny sezon w Odrze ograny na tym poziomie rozgrywkowym, kontrakt do czerwca 2022.
- L-o
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I Kikut do tego.