Górnik Łęczna - Ruch Chorzów / 29.03.2025 godź 15:00

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Górnik Łęczna - Ruch Chorzów / 29.03.2025 godź 15:00

#136 Post autor: Mirek » 29 mar 2025, o 23:14

jajo pisze:
29 mar 2025, o 22:02
tynbydziedobry pisze:
29 mar 2025, o 21:11
i tak już przechodzimy do szydery tych miernot na boisku więc pochwale admina Górnika :)

https://x.com/zielono_czarni/status/190 ... FfkVQ&s=19

a u nas dalej, PPD
Serio to jest fajne?
Ja rozumiem, wręcz bardzo lubię różnego rodzaju szpileczki w lokalnego wroga, wieloletniego rywala, czy po prostu wykorzystanie jakiejś chwilowej spiny.
Ale nic takiego nie miało miejsca.
Jakby Ferens się tam wyzlosiwial nt. Statystyk i poszła kontra to spoko.
Tak, to dla mnie brak klasy i durna napinka.
Może nam czasem brakuje zęba w sovialach, ale nie w takim stylu i na tym poziomie.
Widok z sektora vip...
Obrazek
Obrazek

Inna sprawa, że to podobny widok do naszej gry na wiosnę...

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#137 Post autor: jajo » 29 mar 2025, o 23:26

WolnyLogin pisze:
29 mar 2025, o 23:11
Z Chrobrym czy Odrą Opole skuteczność była 100-procentowa, gromiliśmy rywali, a kibice piali z zachwytu. Dziś mogło być podobnie, ale jednak szczęście nie dopisywało, zanotowaliśmy kolejną porażkę i frustracja wzrasta. Trzeba podkreślić jednak, że pierwsza połowa w naszym wykonaniu - najlepsza w tym roku (nie odstawaliśmy szybkościowo, stworzyliśmy z pięć groźnych sytuacji podbramkowych, ciekawe SFG).
Szulczek mnie rozczarował (byłem zwolennikiem jego zatrudnienia), ale trzeba przyznać, że realnie kadrą dysponuje mierną. Obojętnie jak skończy się ten sezon (z trofeum/awansem czy bez), w czerwcu trzeba podjąć bardzo odważne decyzje i zaakceptować fakt, że powrót do Ekstraklasy może zająć więcej niż 2 sezony.
O! Ten post też chętnie podbije.
Bardzo zblizone mecze.
Tam nam wpadli wszystko - dziś nic.
Tam przeciwnik nie wykorzystał swoich 2/3 okazji - dziś wszystko.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
kibol-siem-ce
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#138 Post autor: kibol-siem-ce » 29 mar 2025, o 23:43

Ciężko dojść do siebie po takim meczu. Gdyby na początku coś tam wpadło, mogło być podobnie jak z Odrą. Brak napastników niestety. Dalej twierdza jak już pisołech tej drużynie potrzebny jest psycholog!
SIEMIANOWICE NAJLEPSI RUCHU KIBICE

uszy
Kontakt:

#139 Post autor: uszy » 30 mar 2025, o 00:04

Tej drużynie potrzebny jest koniec sezonu i rozgromienie emerytów oraz niewypałów transferowych

maxim

#140 Post autor: maxim » 30 mar 2025, o 00:12

uszy pisze:
30 mar 2025, o 00:04
Tej drużynie potrzebny jest koniec sezonu i rozgromienie emerytów oraz niewypałów transferowych
Soma i Szczepek mają wysokie kontrakty jeszcze przez 2,5 roku. Sami nie zrezygnują. Przyjdzie koniec sezonu to się przewietrzy szatnię i będzie walka od początku o awans :)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#141 Post autor: Ozor » 30 mar 2025, o 04:50

kibol-siem-ce pisze:
29 mar 2025, o 23:43
Ciężko dojść do siebie po takim meczu. Gdyby na początku coś tam wpadło, mogło być podobnie jak z Odrą. Brak napastników niestety. Dalej twierdza jak już pisołech tej drużynie potrzebny jest psycholog!
Nie jak z Odrą bo to jej z początku nie wpadło i mieliśmy furę szczęścia .

ruuby
Kontakt:

#142 Post autor: ruuby » 30 mar 2025, o 07:29

Jak trzeba grać z nożem na gardle pokozali PIŁKARZE Śląska Wrocław a nie to co odpiedalalją nasi pajace

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#143 Post autor: Scypion » 30 mar 2025, o 07:54

kroy pisze:
29 mar 2025, o 23:13
Nie pamiętam kto mówi o spisku bukmacherów ale mam pytanie do tej osoby - czy dziś Ruch też był w tej grupie czy po prostu jest nieporadny? ;)
Ruch jest w czołówce, notował oatatnio dobre wyniki i grał z outsiderem?

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#144 Post autor: gerhat » 30 mar 2025, o 08:22

ruuby pisze:
30 mar 2025, o 07:29
Jak trzeba grać z nożem na gardle pokozali PIŁKARZE Śląska Wrocław a nie to co odpiedalalją nasi pajace
Piłkarze Śląska Wrocław wcześniej kilkanaście razy pokazywali jak nie należy grać i byli przeklinani przez swoich kibiców jako niewypały, darmozjady, dywersanci - jednym słowem każdy z nich był Monetą, Atkonisem i Fosą więc nie zapatrywałbym się na WKS i stawiał ich jako przykład czegokolwiek.

Co do samego meczu - widziałem tylko pierwszą połowę i wyglądało to bardzo dobrze - wysoki pressing, celne podania, odbiór piłki, asekuracja, przerzuty i ilość dogodnych sytuacji zakończonych strzałem - to wszystko wyglądało lepiej jak w każdym wiosennym meczu a nawet lepiej gdyby zebrać te wszystkie mecze razem nie mieliśmy łącznie w nich 45 minut tak dobrej gry - oczywiście biorę pod uwagę z kim graliśmy ale nad Siedlcami też nie dominowaliśmy jak tutaj.
Nie miałem nawet pretensji o tą skuteczność bo czułem że jak zagramy drugą połowę tak samo to bramki dla nas są kwestią czasu.
Nie wiem co się stało? czy ich trener przeczytał Szulczka i zmienił ustawienie? Czy w przerwie pojawiło się rozluźnienie, czy jak dostaliśmy pierwszą to się znów posraliśmy?

Gdzie jest lider tej drużyny? Dlaczego trzech nominalnych kapitanów od Ex (Fosa, Sadlok, Moneta) to najsłabsze ogniwa i pełnią swoje funkcje na ławce a nie boisku. Od tego chyba trzeba zacząć - postawić na lidera który gra i tego Szulczek nie zrobił podobnie jak jego poprzednicy. Bez tego drużyna nie będzie miała charakteru choćbyśmy im założyli na plecy dwa razy więcej GPS i użyli jeszcze więcej wahadeł.

Nie wiem jak straciliśmy te gole bo mam póki co wstręt na oglądanie powtórki i tabeli ale przed meczem zdziwiły mnie personalia w obronie, dlaczego na ławie siedział Lukić skoro ostatni mecz zagraliśmy na zero a trener mówi o pracy nad stabilizacją w obronie - niedyspozycja? obawa przed wykartkowaniem na Legię? O co kaman?
Ostatnia rzeczą byłaby zmiana trenera tak jak błędem była poprzednia zmiana - to dzisiaj już widać, że nie ma trenerów cudotwórców którzy w 2 tygodnie zmienią wszystko co było złe. Błędy leżą gdzie indziej - najważniejsza jest diagnoza i wnioski oraz łut szczęścia, który czasami w piłce zmienia wszystko.

Mieliśmy na tę rundę dwa cele i marzenia - pierwsze oddala się coraz bardziej mentalnie i realnie - a drugie? Dowiemy się w środę - to jest jeden mecz inny niż wszystkie, na który muszą spiąć poślady i oby Bielu miał znowu ten dzień.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#145 Post autor: chropaczow » 30 mar 2025, o 08:53

gerhat pisze:
30 mar 2025, o 08:22
ruuby pisze:
30 mar 2025, o 07:29
Piłkarze Śląska Wrocław wcześniej kilkanaście razy pokazywali jak nie należy grać i byli przeklinani przez swoich kibiców jako niewypały, darmozjady, dywersanci - jednym słowem każdy z nich był Monetą, Atkonisem i Fosą więc nie zapatrywałbym się na WKS i stawiał ich jako przykład czegokolwiek.

Co do samego meczu - widziałem tylko pierwszą połowę i wyglądało to bardzo dobrze - wysoki pressing, celne podania, odbiór piłki, asekuracja, przerzuty i ilość dogodnych sytuacji zakończonych strzałem - to wszystko wyglądało lepiej jak w każdym wiosennym meczu a nawet lepiej gdyby zebrać te wszystkie mecze razem nie mieliśmy łącznie w nich 45 minut tak dobrej gry - oczywiście biorę pod uwagę z kim graliśmy ale nad Siedlcami też nie dominowaliśmy jak tutaj.
Nie miałem nawet pretensji o tą skuteczność bo czułem że jak zagramy drugą połowę tak samo to bramki dla nas są kwestią czasu.
Nie wiem co się stało? czy ich trener przeczytał Szulczka i zmienił ustawienie? Czy w przerwie pojawiło się rozluźnienie, czy jak dostaliśmy pierwszą to się znów posraliśmy?

Gdzie jest lider tej drużyny? Dlaczego trzech nominalnych kapitanów od Ex (Fosa, Sadlok, Moneta) to najsłabsze ogniwa i pełnią swoje funkcje na ławce a nie boisku. Od tego chyba trzeba zacząć - postawić na lidera który gra i tego Szulczek nie zrobił podobnie jak jego poprzednicy. Bez tego drużyna nie będzie miała charakteru choćbyśmy im założyli na plecy dwa razy więcej GPS i użyli jeszcze więcej wahadeł.

Nie wiem jak straciliśmy te gole bo mam póki co wstręt na oglądanie powtórki i tabeli ale przed meczem zdziwiły mnie personalia w obronie, dlaczego na ławie siedział Lukić skoro ostatni mecz zagraliśmy na zero a trener mówi o pracy nad stabilizacją w obronie - niedyspozycja? obawa przed wykartkowaniem na Legię? O co kaman?
Ostatnia rzeczą byłaby zmiana trenera tak jak błędem była poprzednia zmiana - to dzisiaj już widać, że nie ma trenerów cudotwórców którzy w 2 tygodnie zmienią wszystko co było złe. Błędy leżą gdzie indziej - najważniejsza jest diagnoza i wnioski oraz łut szczęścia, który czasami w piłce zmienia wszystko.

Mieliśmy na tę rundę dwa cele i marzenia - pierwsze oddala się coraz bardziej mentalnie i realnie - a drugie? Dowiemy się w środę - to jest jeden mecz inny niż wszystkie, na który muszą spiąć poślady i oby Bielu miał znowu ten dzień.
Niestety lidera nie ma. Pewnie miał być nim Starzyński, ale wyszło jak wyszło. Z legią nie ma większych szans. Nie ma komu strzelać. Jedyna szansa to karne i Bielu.
Jeszcze przed startem rundy, myślałem, że jednak awansujemy. Dziś nie mam złudzeń. Brak promocji, powinien przynieść poważne zmiany w klubie. Taki układ się nie sprawdza.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#146 Post autor: Mirek » 30 mar 2025, o 09:11

@gerhat z Legią PP więc kartki z ligi się nie liczą - to w kontekście Lukicia.

Buger

#147 Post autor: Buger » 30 mar 2025, o 09:15

Trener się pogubił, z całą dozą aprobaty dla niego ale gdy jest kryzys ewidentnie nie potrafi znaleźć rozwiązania i czeka na jakiś cud. Konferencje prasowe to parodia. Mam nadzieję że poklepywanie po plecach w gabinetach wiecznie uśmiechniętych się skończy.

Harpo
Kontakt:

#148 Post autor: Harpo » 30 mar 2025, o 10:42

Czytam i oczom nie wierzę :szok:
Porownujecie wczorajszy badziew do meczu z Odra zwalajac na.... brak szczescia.
Wysłałbym Was wszystkichbdo okulisty po mocne brele.
To że wczoraj cos tam sie ruszali i spora czesc meczu byli na połowie rywala świadczy tylkon i wyłącznie onkiepskim lrzeciwniku, który oddawał nam pilke na naszym polu nie potrafiac skonstruowac jakiejkolwiej groźnej akcji.
Wiekszksc dosrodkowan Koza czy Mo kończyly sie na rywalu lub bramkarzu. Nienże ich obrońca musial zronic krok, wysunac noge- nie. Nasinw nich po prostubwalili jak w tarcze.
Druga sprawa to te nieszczesne dosrodkowania: czy kazde z nich musza pokonać lot z 15-sto metowej wysokosci?? Przeciez takie lagi zawsze trafiają w rece bramkarza.
Nie, nie da sie na ich patrzec. A epcenie flekow o braku szczescie to se wsadźcie....
My po prostu mamy brak umiejetnosci, checi i przygotowania (fizycznego i trenerskiego) o czym swiadcza wlasnie "stracone bramamki z dupy".
Brak asekuracji, koncentracji i odpowiedniego ustawienia. Czyżby za tym nie stał trener?

Nie wiem co to bedzie z Legia, ale kolejnej kompromitacji nie zdzierżę na żywo.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#149 Post autor: gerhat » 30 mar 2025, o 11:39

Ci co są z Ruchem na dobre i złe na pewno będą na meczu z Legią. Ci którzy tylko na dobre - właśnie wymiękają.

mody Ruch
Kontakt:

#150 Post autor: mody Ruch » 30 mar 2025, o 12:09

Aaaaaa Ci co biegają po boisku są słabi i niegodni koszulki z eRka.... Pieeeeerdolenie o wieRności,my z forum napewno będziemy,ale frekwencję budują co wiąże się z kasą dla klubu Ci co chcą widzieć wygrywająca dRużynę...prawda taka że ta runda to totalna porażka... Szacunek dla kibiców bo jak zawsze jesteśmy TOP

ODPOWIEDZ