Fana Oberschlesien

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#121 Post autor: KOSTA » 10 wrz 2003, o 19:46

Z calym Szacunkiem do wos panie Gerardzie ale Slask byl zawsze Polski ???? A ze napis jest po niemiecku to nie powinno nikogo szterowac. Kto mo inne poglady to jest jego sprawa . Wolny Górny Śląsk !!!
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

MiG29

#122 Post autor: MiG29 » 10 wrz 2003, o 20:12

To, że cos było w gazecie nie znaczy, ze to od razu powiedział pan Cieślik, to równie dobrze mógł ktos zmyslić, albo wyciać zdanie z kontekstu. Dziennikarze czasem takie rzeczy sobie zmyslają, by uwiarygodnić swój artykuł

Konrad - Łysy mówi prawde. Korfanty był przeciwnikiem Piłsudskiego i to wielkim. Piłsudski, gdy doszedł do włądzy wtracił Korfantego do wiezienia w Berezie Kartuskiej - bardzo cieżkiego wiezienia dla politycznych. W 1935 roku Korfanty musiał opuscić Polskę - wrócił w 1939 roku, natychmiast trafił do wiezienia, gdzie bardzo cieżko zachorował. Zwolniony z wiezienia ze wzgledu na tragiczny stan zdrowia zmarł po kilku dniach. Sprawa jego śmierci nie jest znana do dzis - jest ale uzasadnione podejrzenie, ze po prostu wykończyli go zwolennicy Piłsudskiego. I nie ważne, ze Piłsudski już nie żył - jego nastepcy byli wykonawcami jego woli nawet po śmierci marszałka

Awatar użytkownika
Konrad
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#123 Post autor: Konrad » 10 wrz 2003, o 22:24

MIG29 - Łysy przedstawił fakty, o których doskonale się orientuję, a czy Piłsudski miał wole wykończyć Korfantego? - nie będę polemizował, tyle, że jakby chciał to zrobić, to zrobiłby to za zycia i nie oczekiwał jego śmierci już zza grobu.....
Pozdrawiam
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!

grhoak

#124 Post autor: grhoak » 12 wrz 2003, o 13:20

Dobrze by było żeby doping prowadzić też w języku niemieckim.

Ganol
Kontakt:

#125 Post autor: Ganol » 12 wrz 2003, o 13:42

Fan ajest całkiem zajebiesta i nie wiem czemu tylke zamieszania ze jest napis w języku niemieckim przecierz RUCH am duzo fanó za zachodznią granicą Polski
Zawsze wieRni ŚWIĘTOCHŁOWICE

marekk

#126 Post autor: marekk » 12 wrz 2003, o 15:57

Patton- twoj argument z niemieckimi fanami bayernu nie jest chyba najlepszy, bo Bayern bylby gosciem w Chorzowie. Tu chodzi o fane, ktora jest "u siebie" na Cichej 6.
ta fana bedzie kontrowersyjna dla wielu. Glownie dla wychowanych na czterech pancernych i innych hansach klosach, ktorym niemiecki przeszkadza i zle sie kojarzy.
mnie osobiscie ona nie przeszkadza.
pozdrowienia dla wszystkich Niebieskich

stan01
Kontakt:

#127 Post autor: stan01 » 12 wrz 2003, o 21:35

Mimo WIELKIEGO SZACUNKU dla Pana Cieslika, nie zgadzam sie z Jego wypowiedzia i watpie w to , tak jak kilku z nas, ze to Jego slowa, a szczegolnie :
"Niemiecki napis na stadionie w Chorzowie poruszył mnie do żywego."
A gdyby to byla reklama niemieckiego sponsora Ruchu (oczywiscie bez zmiany nazwy naszego Klubu) , to tez bylaby taka afera?
Mam propozycje. Nie jestem znawca jezykow obcych, ale moze obok kontrowersyjnej fany umiescic napis : "Haute Silesie" ( podobno po francuzku Górny Śląsk), lub moze po rosyjsku, ale tu juz nie bede sie produkowal.
Moze te gamonie nie wiedza co na tej fanie pisze?.
stan :D

gosc

#128 Post autor: gosc » 1 paź 2003, o 13:00

A mnie sie ta Waszo fana BARDZO PODOBO !!!!!!!! Mimo iz nie jestech sympatykiem Waszego klubu to szanuja wszystkie SLONSKIE kluby i uwazom ze fana jest EXTRA
Pzdr i duze jasne dla pomyslodawcy(ow)
***** TYLKO GKS KATOWICE TYLKO Górny Śląsk *****
JESTESMY WSZEDZIE NORDRHEIN - WESTFALEN

wodny
Kontakt:

fana

#129 Post autor: wodny » 6 paź 2003, o 02:15

Fana jest za***ista i szlus.Panowie co wymislili fane pelen szacuneczek i uklony.Pamietam w latach 80 wieszalismy Niemieckie flagi i nie bylo problemuno czasami z polocja ale zarzad i pzpn i pan Gerard Cieslik nie powiedzieli ani slowa .A teraz jest afera .Cos mi sie wydaje panowie ze autonomia jest blizyj niz nom sie wydaje.Oby tak dalej i nie zalamywac sie .Zaluja ze nie morze mie tam byc ale serce moje jest slaskie a krew niebieska .Pozdrowienia dla wszystkich niebieskich.TYLKO AUTONOMIA TYLKO WOLNY NIEPODLEGLY SLASK.zwyrazami szacunku WODNY.
wierny do konca

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#130 Post autor: jalboss » 6 paź 2003, o 09:22

Wodny, a nie mosz tam pod ręką jakiego biznesmena co by chciał zainwestowac jakies pieniądze w nasz Ruch?
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

TOMEK-K

#131 Post autor: TOMEK-K » 7 paź 2003, o 02:26

Cześć Wodny.
Ten synek co zrobił ta fana jest z Kostuchny (on som zrobił ta fana), i nieroz ześ z nim był na szpilu, tak ze go znosz.

Pozdro z Piotrowic.

USH
Kontakt:

#132 Post autor: USH » 7 paź 2003, o 07:44

TOMEK-K pisze: Pozdro z Piotrowic.
przyłączam się ,Wodny 3 mej sie

xore

fana Oberschlesien

#133 Post autor: xore » 3 lut 2004, o 20:07

ta flaga to naprawde za***isty pomysł.
WOLNY Śląsk OD POLAKÓW!
Oberschlesien OK

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#134 Post autor: Scypion » 6 lut 2004, o 08:54

Wodny weź sie jeszcze roz przeczytej coś tam napisoł ..autonomia bliży niż nom sie wydaje ? chopie coś Ci sie chyba pomylyło , abo myslisz ze autonomia jest fest daleko , chopy wszystke duperele ło jakich sam godomy som po prostu smiyszne . bo po piyrwsze zodyn niy do nom autonomii w bylejakim zakresie a po druge z czym wy chcecie sie w ty autonomii żądzić ? Ze splajtowanymi grubami i werkami? Z tymi wszyskimi wsiokami co to na jednym kole przijechali a tera som dupne emeryty gornicze? Co sam łostało po restrukturyzjacji ?
A na temat fany to mi sie osobiscie bardzo podobo ale napis powinien byc w dwoch jynzykach polskim i niymieckim , żeby nie wspominac lo czeskim , bo wszyskie te narody swoj wplyw na rozwoj Ślonska mioly ...
a wymazywanie ze Ślonska polskości jest chory i smierdzi faszyzmym .

ADAM.K

#135 Post autor: ADAM.K » 7 lut 2004, o 00:03

Grohak ales doj..ol,tys chyba GOROL !!! RUCH JEST NASZ !!! SLASKI!!! Pl and D !!! :lol:

Zablokowany