Zarzad

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
ZIBI13
Kontakt:

#106 Post autor: ZIBI13 » 24 sie 2007, o 08:38

simonsays pisze:Zibi, chyba zle zrozumiales mojego posta, wiec ciezko mi sie odniesc do Twojego. Ja mowilem raczej o olaniu akcji warki a Ty o olaniu meczow. Z tym ze sprawa o ktorej piszesz nie jest chyba tak prosta jakby sie moglo nam wydawac. Kibice nie kupuja tylko biletow. Kibice kupuja c+ i inne produkty ktore przy okazji meczow sa reklamowane. Do tego spora liczba kibicow Ruchu u siebie i na wyjazdach teoretycznie zacheca sponsorow do lozenia w Ruch srodkow, bo Ci kibice to przy okazji klienci. Taka dajmy na to warka, weszla w pilke i zrobila akcje. Watpie ze gdyby nie zaczeli inwestowac w ta dyscypline, to kibice Ruchu kupiliby kilkadziesiat tysiecy butelek tego piwa bez powodu. Itd. Kibice to na prawde jest to dzieki czemu istnieja kluby na calym swiecie.

Na koniec chce sie odniesc do Twojego zdania
ZIBI13 pisze:lepiej nie zaczepiac,bo duzo starcic mozemy
Wybacz, ale to nie my zaczepialismy pierwsi :

chodzi mi o to ze tak naprawde to nie az tak duzo kasy jest od nas na funkcjonowanie takiego klubu.jakbysmy zyli w innym kraju.....zobacz ile placi sie za mecze ligowe w niemczech czy hiszpani a nie wpsomne w anglii.Jakbysmy placili tyle samo byloby pieknie bo klub byloby na wszytsko stac,ale tak nie jest bo zyjemy w panstwie w ktorym zeby zarabiac trzeba wyjezdzac.nasza sytuacja i klubu jest ciezka.spoleczenstwo nie ma wystarczajaco duzo kasy zeby placic tyle za bilety zeby dla klubu to byl prawdziwy dochod....i kolo sie zamyka.jestemy w OE.jeszcze niedowno o tym marzylismy.zamiast sie cieszyc ze gramy i niezle gramy to na wszytsko narzekamy.to jest przykre,zeby nabrac pokory musimy spasc zeby znowu zatesknic???? niestety zawsze tak jest i wszedzie ze jednego stac drugiego nie. jak np.bedzie koncert genesis to maja znizyc bilety do 40 zl ze 100 a czasem wiecej zeby wszyscy mogli przyjsc???? to jest przykre ale jak ktos nie ma 5 zl zeby dorzucic do bilety to swiadczy o tym w jakim panstwie przyszlo nam zyc.jest mi z tego powodu przykro,zamiast coraz lepiej to coraz gorzej.napewno na slasku bo gdzie indziej nie narzekaja na ceny biletow,a wszyscy graja w tej samej lidzie i sa kluby ktore bilety maja drozsze.

BLUEMAN

#107 Post autor: BLUEMAN » 24 sie 2007, o 09:55

Niech mi tu nikt łaskawie nie opowiado jaki to Klimek i ta drugo łajza są wspaniali i ile to wykładajom kasy. Ciekawe jak weznom kasiora z orange na koniec sezonu to czy dali bedom do zadku. Ciekawe jak by tak Ruch zagroł w pucharach to też bedom do zadku. Jak sprzedajom jakiegoś chopa kerego wzieli za darmocha to taż bedom do zadku. To je do nich normalny biznes, inwestujom żeby zarobić pojmijcie to co niekerzy. Prowda jest tako że jakby co niekerzy nie włazili bez przerwy zarządowi do dupy, to by w ciula nie byli robieni. Nikt nigdy nie zdobył się szacunku i poważania w godce włazidupstwem. Wasz kochany zarząd zatrudnił gieksiara, a tu na forum znaleźli się posrani ze szczęścio, jako to ona jest niebiesko, wystarczyło że roz do niekerych gemba otwarła. Ale komu jo to godom, wychowanym w tolerancji, 15 letnim wielbicielom czarnuchów nawet.

Ps. Czasem to bych woloł 4 liga w normalnym gronie, zamiast Orange z kretynami i gieksiarzami w zarządzie i na trybunach. Ale jeszcze przidom takie czasy że tyn stadion bydzie pusty (przy takij polityce to pryndzyj niż dalij) i wtedy bedzie w miara normalnie. Ino drugi roz błędu z zapełnianiem na siła stadionu wielce tolerancyjnymi i posranymi ze szczęścio jak się bedom mogli postoć kole rzeczniczki abo prezeski bolkami nie bydzie można popełnić.

ZIBI13 pisze: chodzi mi o to ze tak naprawde to nie az tak duzo kasy jest od nas na funkcjonowanie takiego klubu.jakbysmy zyli w innym kraju.....zobacz ile placi sie za mecze ligowe w niemczech czy hiszpani a nie wpsomne w anglii...
Niy dupc. zarobki fuzbalerów też niy som takie jak w Anglii, wydatki klubu na zakup fuzbalerów tyż nie som takie jak w Anglii ( w zasadzie to wogóle ich niy ma), wydatki klubu na sezon ligowy tyż nie som takie jak w Anglii...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#108 Post autor: gerhat » 24 sie 2007, o 10:57

Simone pisze:Narazie slychac tylko ze jednemu i drugiemu cos powiedzieli nieoficjalnie
Zadnego oficjalnego stanowiska ze beda zwroty a tylko to sie liczy

Wiadomo ze te kobiety tam chooja wiedza i choooja ich zdanie znaczy wiec sami sobie robicie na zlosc pytajac o takie kwestie
Simone, tutaj pozwolę się nie zgodzić z Tobą, bo dajesz przyzwolenie dla stawiania tego na głowie. W kazdym normalnym kraju, w każdej normalnej (czytaj profesjonalnej instytucji) jeżeli cos dzieje sie pod szyldem danej firmy to firma za to odpowiado.
Jak pójdziesz do banku wpłacić pieniądze, a po jakimś czasie bank się tego wyprze i powie że te pieniadze to dałes sprzątaczce która akurat sprzątała za okienkiem a nie kasjerce i Ci tej kasy nie da albo nie da Ci odsetek, bo oficjalnioe ich nie zaksięgował to też pretensje będziesz mial do siebi że nie sprawdziłes umocowań osoby w okienku.

Analogicznie jak ktos siedzi w okienku kasy Ruchu Chorzów lub podnosi telefon "Ruch Chorzów słucham" to reprezentuje nasz klub i klub powinien brać za niego odpwoiedzialność. Wiem że tak nie jest i to nie jeste normalne i tego nie powinnismy akceptować ale piętnować, bo do tego nie czeba oficjalnych stanowisk lecz uczciwych i kompetentnych ludzi.

ps
Kto lub co jest oficjlanym stanowiskiem klubu?
Mylne komunikaty Pani rzecznik, z których często sie wycofuje i zmienia zdanie
Obietnice własciciela z których nie zawsze się wywiazuje
Obietnice Dyrektora Ziętka że licencja to formalność
Slowa porzadkowego który kontroluje lub przymyka oczy na niewłaścniwe bilety.

Moim zdaniem nie ma oficjalnych lub nieoficjalnych stanowisk wyrażanych przez osoby zatrudnione w klubie. Wszystkie są stanowiskiem Ruchu Chorzów i za wszystkie zarówno te mądre jak i gupoty wypowiadane przez panienki z okienka odpwoiedzialnośc biora władze klubu.
Oczywiście każde stanowisko ma swoje kompetencje i trudno oczekiwac stanowiska od porządkowego ws. pozyskania sponsora bo to nie jego zakres, ale pytanie o ceny biletu, karnetu do panienek w okienkach czy sekretariatach uważam za jak najbardziej właściwe. To by dopiero było gdyby o coś takiego należało pytać Klimka czy Smagrowicza, bo są oficjalni.
Burdel z tymi biletami i karnetami jest i tyle i nic ich nie tłumaczy.

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#109 Post autor: Simone » 24 sie 2007, o 11:07

Ja sie z Toba zgadzam Gerhat w calej rozciaglosci

Ja jednak napisalem o podejsciu praktycznym a nie teoretycznym

Pracownicy sa niekompetentni to trzeba z szefem zalatwic problem ich niekompetencji

Caly burdel to tylko nastepstwa tego o czym pisze

Nie ma sensu wyklucac sie o te bilety , trzeba rozwiazac sprawe ich nieudolnosci bo jak kase sie uda zalatwic narobia kolejnego bigosu

Ja w kazdym razie tych sekretarek tam po dotychczasowych doswiadczeniach o zadne istotne zagadnienia dotyczace finansow oraz inne bym nie pytal a tym bardziej im nie wierzyl

Cos w rodzaju instynktu samozachowawczego

Jednak racja jest po Twojej stronie , niestety zycie swoje ...

Awatar użytkownika
Slawko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#110 Post autor: Slawko » 24 sie 2007, o 11:44

BLUEMAN pisze:Ciekawe jak weznom kasiora z orange na koniec sezonu to czy dali bedom do zadku. Ciekawe jak by tak Ruch zagroł w pucharach to też bedom do zadku. Jak sprzedajom jakiegoś chopa kerego wzieli za darmocha to taż bedom do zadku. To je do nich normalny biznes, inwestujom żeby zarobić pojmijcie to co niekerzy.
Nie sadze zeby Klimek zarobil jakiekolwiek pieniadze na Ruchu.
W Polsce nie da sie zarabiac na pilce.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.

BLUEMAN

#111 Post autor: BLUEMAN » 24 sie 2007, o 14:18

jeszcze nie, ale takie mo zamiary...

olej
Kontakt:

#112 Post autor: olej » 24 sie 2007, o 14:23

BLUEMAN pisze:
ZIBI13 pisze: chodzi mi o to ze tak naprawde to nie az tak duzo kasy jest od nas na funkcjonowanie takiego klubu.jakbysmy zyli w innym kraju.....zobacz ile placi sie za mecze ligowe w niemczech czy hiszpani a nie wpsomne w anglii...
Niy dupc. zarobki fuzbalerów też niy som takie jak w Anglii, wydatki klubu na zakup fuzbalerów tyż nie som takie jak w Anglii ( w zasadzie to wogóle ich niy ma), wydatki klubu na sezon ligowy tyż nie som takie jak w Anglii...
dokladnie! poziom zycia i zarobki tez sa rozne wiec nie dupc

U96

#113 Post autor: U96 » 25 sie 2007, o 11:02

w naszym klubie zatrudnionych jest bodajże 13-14 osób w tym ludzie od koszenia trawy i pani sprzątaczka. W Lechu 18 osób odpowiada za sam marketing a gdzie ludzie tworzacy listę działaczy?? U nas jedynym działaczem tak naprawdę teraz jest pan Mosór po zwolnieniu pana Ziętka który też do działaczy się zaliczał. Jeżeli rzecznik Ruchu ma zajmować się wszystkim oprócz finansów tj. od biletów do organizacji meczu to mnie już nic nie dziwi.... Pani prezes zajmuje się finansami a co nie grało przy uzyskaniu licencji?? No, finanse..... No więc kto zawinił a kto się pożegnał z klubem???? Każdy wie..... Pojawiło się info że poszukuje się osób do marketingu ale na moje zapytanie o coś wiecej nie spotkało się z żadną reakcją ze strony klubu. Więc czy oni w końcu szukają kogos czy też nie??? Wokól stadionu Lecha po meczu kibice zostawiają mnóstwo kasy bo mają gdzie się napić browara i zjeść kiełbasa z grilla a u nas?? Dlaczego tylko benefisy mają tak ogromną reklamę w mediach i na plakatach??? Dlaczego współpracujące z nami od kilku lat Radio Katowice nie reklamuje naszych meczy??? Czy aż tak trudno jest to załatwić??? Można mnożyć absurdy związane z działaniem badź niedziałaniem naszych "działaczy" ale skoro jest ich tak mało to należy powiększyć własne grono o kilka osób. Jesli tak ma wyglądać klub 1-ligowy :szok: to nie mam pytań....Były kiedys bilbordy z panem Cieślikiem ale juz ich nie ma, itd....
Co niektórzy piszą coś takiego: "Co ty pi***olisz za głupoty, jak żeś jest taki mądry to idz i zrób cos dla klubu, dej kasa, itd". A ja sie pytam - a od czego są ludzie w klubie
(p. Prezes?). To ja mam iść i im pokazać jak się robi szum medialny wokół klubu Ekstraklasy????? To ja mam im pokazać jak się drukuje plakaty?? Mam im pokazać jakie ma być zdjęcie stadionu na karnetach (Ruchu czy Sląskiego??)?? Skoro pewne grono ludzi, akcjonariuszy, powieżyło swoje pieniądze na akcje klubu a teraz w taki sposób nimi rozporzadza i nie potrafi na klubie zarobić to marni z nich działacze i biznesmani! Jeśli przychodzi sponsor i chce mieć swoje logo na koszulkach a pani prezes mówi "Nie, za mało kasy oferujecie" i w efekcie dalej jest logo reporter a Ruchowi kasa przechodzi koło nosa to co jest lepsze? Mieć mało (w opinii p. Prezes) czy nie miec nic???
Można by mnożyć idiotyzmy naszych "działaczy", może i p. Klimek dobrze zarządza Reporterem ale w Ruchu wybrał sobie mało kompetentne osoby i tak naprawdę dziwie mu się że im powieża swoje pieniądze. Chwała mu za stopniowe spłacanie klubowych długów ale na tym się kończą pozytywy. Ja placę wystarczająco dużo za bilet żeby wymagac lepszej pracy klubu. Jesli zabieram ze sobą 6-7 znajomych i płacimi ponad 30zł za bilet na trybuna to z tej kasy zapewniam komus wypłate w klubie za kilka dni roboczych i myslę że to wystaczy bo ja nic wiecej nie oczekuje od klubu jak dobrej gry i wyników bo ja przychodzę na mecz i za mecz płacę. Nie przychodze w tygodniu oglądac zmagań pani prezes ani sekretarek więc niech na tych ludzi płaci p. Klimek bo to oni zarządzają jego kasą. pozdrawiam

los_madeyos

#114 Post autor: los_madeyos » 25 sie 2007, o 11:20

U96, skąd info o Ziętku? Na razie był to plotki, jeśli masz to potwierdź bo sam jestem ciekaw.

Ciekawostka - Lech wycofuje się z konkursu Orange Fair Play http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=215276

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#115 Post autor: gerhat » 25 sie 2007, o 12:15

Boje sie ze jeżeli przyjdą grosze wyniki piłkarsko, ta cały ten kolos na glinianych nogach runie. Jezlei bylaby sprawna organizacja to przetrwa kazdy kryzys sportowy ale nasza organizacja klubu jest nieudolna i niesprawna co źle im wrózy na przyszłość. Martwię się też o to że nasze fuzbalery mając z czymś takim do czynienia na codzień będa stad pitać a ci co zostaną sami popadną w standard przeciętności i bylejakości.
I nie można tego zwalać na karb długów i skromnych etatów. Uczciwość i porządek sa niezalezne od budżetu, ale własciciele zdają sie tego nie rozumieć i doraźne bilanse finansowe przysłaniają im zdrowy rozsądek i pracę u podstaw.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#116 Post autor: jajo » 25 sie 2007, o 14:24

U96 pisze:.. Jeśli przychodzi sponsor i chce mieć swoje logo na koszulkach a pani prezes mówi "Nie, za mało kasy oferujecie" i w efekcie dalej jest logo reporter a Ruchowi kasa przechodzi koło nosa to co jest lepsze? Mieć mało (w opinii p. Prezes) czy nie miec nic???
ogolnie duzo racji, ale tutaj sie nie zogdze.
Przerysuje przyklad.
Jesli damy komus logo na koszulce za 100zł, to juz nikt nigdy nie da nam tysiaca. I warto nie miec jakis sponsorow niz sprzedawac to po mocno zanizonych cenach
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Pavlique
Kontakt:

#117 Post autor: Pavlique » 26 sie 2007, o 13:31

A tak naprowdy to dopiyro szokujace zmiany sie szykują i niy chca krakać ale ... :zalamany:
Pożyjymy łobejżymy!!!!
I'm a man who walks alone

adamo_R

#118 Post autor: adamo_R » 26 sie 2007, o 17:26

Propozycja do zarzadu szpil z Zaglebiem Lubin (przeca to MP) bilety podnieś na 30 zł.. :wstyd:

CoksRd1
Kontakt:

#119 Post autor: CoksRd1 » 27 sie 2007, o 12:57

...coroz gorzej..............30 zł?????? :przestraszony: To juz zaczynom zbierać kasa(byda przynajmniyj mioł jakis szpil w OE zoliczony w młynie) :hyhy:

Tomasz
Kontakt:

#120 Post autor: Tomasz » 27 sie 2007, o 13:47

ja a kaj jest tyn nasz nowy sponor co miało być fest pierdolniyncie ... ?? a odnosnie stowarzyszenia kibiców bo tam kajs boło tako godka, to jo mysla że to jest niyzbyndne i my wcale do tego klubu nie poczebujymi stowarzyszeni moze założyc kożdy... 15 chopa zebrac zrobic zebranie zalozycielskie i kulać potyn do nich z kozdom sprawom niy jako kibice ruchu kere sie wybrali dwoch abo czech chopcow za reprezentacjo ino jako organizacja co mo osobowosc prawno i o kasa na dzialnosc potyn tyz je latwij- wyjazdy-oprawy... jo mysla ze to jest dobry pomysl... po 3 zgodzom sie z gerhatem odnosnie tego koloa na glinianych nogach, bo tak jak my mieli euforia po awansie i wszystko wyglondalo ze juz moze byc teroz coroz lepi tak teraz widac, ze tyn zarzond to niy som odpowiednie ludzie na odpowiednim miejscu.... pozdro
Ruch Ruch HKS!

ODPOWIEDZ