Do Mariusza S. dot. postu o 100 bramce
-
- Kontakt:
Do Mariusza S. dot. postu o 100 bramce
Mariusz to nie jest do konca tak jak napisales i zapewnie myslisz. Telegazety demonstracyjnie nie wylaczylem na meczu w Jaworznie tez nie bylem nie uwierzysz ale bylem bardzo zadowolony z Twojego przelamania sie. Na meczach RUCHU jestem zawsze od 1983 roku z przerwa w latach 1988-90 (wojsko ale na ostatni mecz sezonu 88/89 urwalem sie i bylem- niezapone tego SWIETA do konca zycia). Nie zycze Ci ani nie mysle o tobie tak zle jak to z niektorych moich posto wynika, ale obserwujac Cie od 1991 roku moge smialo powiedziec, ze czuje duzy niedosyt co do twojej bramkostrzelnosci. Wiem niema ludzi doskonalych, ale w mojej skromnej opinii z twoim potencjalem powinienes teraz swietowac conajmniej 150 bramke w lidze z gra druzyny ustawiona pod Ciebie.
Nastepna sprawa to forma i styl gry prezentowany przez niebieskich w tym sezonie. Ty znasz sprawe od podszewki tzn. szatni wiec pytam CO JEST GRANE? przeciez Lukasz Surma (nieodkryje nic nowego) tez przygotowywal sie z Wami i jak gra on a co wyprawiacie na boisku wy.Niemow mi, ze niema zadnych podzialow w druzynie, konfliktu z Zarzadem bo poprostu w to NIEUWIERZE, niemow mi, ze z Biza jestescie dobrymi kumplami czy nawet cos wiecej jak tego na boisku niewidac bo po prawie siedmiu latach gry ze soba w ataku powinniscie grac ze soba z zamknietymi oczami a niestety czesto mozna zaobserwowac, ze sie unikacie albo udajecie, ze sie nie widzicie-to samo tyczy sie Bizaka.
Mariusz wiem, ze jestes typem czlowieka niepokornego i upartego, ja rowniez do takich naleze i mowie to co mysle i czesto niestety na tym zle wychodze, ale coz taka to "uroda".
Ja zarabiam okolo polowy sredniej krajowej i jestem w wybornej sytuacji, ze prace mam a ilu jest takich co niemaja nic nawet prawa do zasilku, ty jako pilkarz przyznajesz sie do 2-3 srednich ja Tobie ani nikomu niezazdroszcze, ale na Boga nierobcie nas kibicow w CIULA przechodac obok meczu bo jakis pan wam niezaplacil, albo niepodoba Wam sie geba czlowieka zatrudnionego w klubie jako trener. Wielu z nas przychodzacych i przyjezdzajacych do Chorzowa musi odmowic sobie paru rzeczy aby sie na meczu byc a tu obciach i olewka z Waszej strony bo niewierze zescie zapomnieli jak sie gra aby kibice byli zadowoleni.
To jest wiekszosc moich zali ktore strescilem w poscie "100 !!! NARESZCIE ?" w jednym zdaniu.
Reasumujac:
1. Nie chce sie wybielac ale smiac mi sie chce z niektorych osob wypowiadajacych sie na tym forum ktorzy jak jest zle to wieszaja na Tobie psy, a za chwile nawet w tym samym poscie nosili bby Cie na rekach i calowali po pietach. ja nierozumiem takich ludzi poglady chyba trzeba miec jede a nie jak wiatr zawieje.
2. Krytyka jest niekiedy wskazana przekonale sie nieraz o tym na wlasnej skorze w ciagu moich 34 lat ktore przezylem.
Pozdrawiam i zycze ustrzelenia "RUDEGO" 102 w najblizszym meczu.
PS. Odpiszesz czy nie twoja sprawa. W sobote jestem na Cichej - sektor 1
MARCYK 504820068
Nastepna sprawa to forma i styl gry prezentowany przez niebieskich w tym sezonie. Ty znasz sprawe od podszewki tzn. szatni wiec pytam CO JEST GRANE? przeciez Lukasz Surma (nieodkryje nic nowego) tez przygotowywal sie z Wami i jak gra on a co wyprawiacie na boisku wy.Niemow mi, ze niema zadnych podzialow w druzynie, konfliktu z Zarzadem bo poprostu w to NIEUWIERZE, niemow mi, ze z Biza jestescie dobrymi kumplami czy nawet cos wiecej jak tego na boisku niewidac bo po prawie siedmiu latach gry ze soba w ataku powinniscie grac ze soba z zamknietymi oczami a niestety czesto mozna zaobserwowac, ze sie unikacie albo udajecie, ze sie nie widzicie-to samo tyczy sie Bizaka.
Mariusz wiem, ze jestes typem czlowieka niepokornego i upartego, ja rowniez do takich naleze i mowie to co mysle i czesto niestety na tym zle wychodze, ale coz taka to "uroda".
Ja zarabiam okolo polowy sredniej krajowej i jestem w wybornej sytuacji, ze prace mam a ilu jest takich co niemaja nic nawet prawa do zasilku, ty jako pilkarz przyznajesz sie do 2-3 srednich ja Tobie ani nikomu niezazdroszcze, ale na Boga nierobcie nas kibicow w CIULA przechodac obok meczu bo jakis pan wam niezaplacil, albo niepodoba Wam sie geba czlowieka zatrudnionego w klubie jako trener. Wielu z nas przychodzacych i przyjezdzajacych do Chorzowa musi odmowic sobie paru rzeczy aby sie na meczu byc a tu obciach i olewka z Waszej strony bo niewierze zescie zapomnieli jak sie gra aby kibice byli zadowoleni.
To jest wiekszosc moich zali ktore strescilem w poscie "100 !!! NARESZCIE ?" w jednym zdaniu.
Reasumujac:
1. Nie chce sie wybielac ale smiac mi sie chce z niektorych osob wypowiadajacych sie na tym forum ktorzy jak jest zle to wieszaja na Tobie psy, a za chwile nawet w tym samym poscie nosili bby Cie na rekach i calowali po pietach. ja nierozumiem takich ludzi poglady chyba trzeba miec jede a nie jak wiatr zawieje.
2. Krytyka jest niekiedy wskazana przekonale sie nieraz o tym na wlasnej skorze w ciagu moich 34 lat ktore przezylem.
Pozdrawiam i zycze ustrzelenia "RUDEGO" 102 w najblizszym meczu.
PS. Odpiszesz czy nie twoja sprawa. W sobote jestem na Cichej - sektor 1
MARCYK 504820068
ad reasumujac 1 : poczulem sie jakoby to bylo do mnie wiec odpowiem ze nie ma tylko czerni i bieli co by uproscilo sprawe a ze istnieje szarosc mozna jednoczesnie wieszac na kims psy i za inne przymioty wychwalac i spiewac peany i nie jest to smieszne a jedynie ludzkie ... zreszta jak przeczytasz swojego posta jeszcze raz na chlodno zauwazysz pewne sprzecznosci do ktorych sie w reasumujac doczepiles u innych uzytkownikow forum
rowniez bede na meczu ... na bank nie dla gry czy pilkarzykow ale bo tak mnie wychowano (sa tylko dwa nieodwolalne powody dla ktorych odwroce sie od ruchu ... czarny gracz i sponsor w nazwie a co skoro zydzi moga byc ortodoksyjni to ja chyba rowniez ale to tylko ot tak dodane zeby zmienic temat bo ten mnie juz meczy)
rowniez bede na meczu ... na bank nie dla gry czy pilkarzykow ale bo tak mnie wychowano (sa tylko dwa nieodwolalne powody dla ktorych odwroce sie od ruchu ... czarny gracz i sponsor w nazwie a co skoro zydzi moga byc ortodoksyjni to ja chyba rowniez ale to tylko ot tak dodane zeby zmienic temat bo ten mnie juz meczy)
Cieszę się,że podchodząc już bardzo na "chłodno"do tematu stwierdziłeś,że cieszyłeś się jednak z mojej bramki.Bo niezrozumiały był dla mnie fakt ,że kibic Ruchu a mianujesz się wiernym kibicem nie cieszy się z bramki dla swojej drużyny.Bo przecież moje bramki czy to 1,15 czy 100 to przede wszystkim bramki dla Ruchu.Ja nie mam ,ani nie chcę mieć patentu na gwiazdiorstwo,nie oczekuję uwielbienia ani pochwał.Gram dla Ruchu ,dla niego chcę strzelać bramki bo chcę żeby Ruch wygrywał.Co do zarzutów: jak sami mogliście czytać na Forum i w prasie ,nie jest między nami a zarządem różowo i tu jakby nie ma co fałszować sytuacji.Są punkty zapalne,są zarzuty nie zawsze sprawiedliwe ale tak bywa jeśli nie ma wyników wtedy wszyscy szukają winnych.Ale nie chodzi w tym o to, żeby stworzyć kółko wzajemnej adoracji.Trzeba zrozumieć fakt,że wszyscy ciągniemy w jedną stronę i jeśli tego faktu nie wszyscy są w stanie zaakceptować to nie ma mowy o wspólnym działaniu.Co do drużyny:kiedy jest taka sytuacja jak u nas na dzisiaj ,to w żadnym klubie nie ma sielanki,choc nie uważam żeby były konflikty .To jest taki stan,że wystarczy jedno zwycięstwo i wrócimy do normy.Co do mnie i Bizaka,kiedyś mi powiedziano że prawdziwy napastnik jest sępem w polu karnym ,bo inaczej nici z jego skuteczności.I może takie sytuacje też mają między nami miejsce,ale z całą stanowczością stwierdzam ,że nie robimy sobie tego specjalnie.Dla mnie Bizak jest najbliższym kumplem w drużynie i ja na pewno nie robię mu pod górkę a nie wierzę ,że on mógłby celowo nie grać ze mną.To chybe tyle w temacie.
Teraz ja reasumuję:
Zacząć w końcu wygrywać .Nie mam na dzisiaj innych zadań.
Pozdrowienia .
Teraz ja reasumuję:
Zacząć w końcu wygrywać .Nie mam na dzisiaj innych zadań.
Pozdrowienia .
-
- Kontakt:
OK Mariusz wszystko gra i buczy twoja zdobyta bramka cieszy nas wszystkich chociaz na goraco po meczu napisalem ze niemasz sie z czego cieszyc ale to bylo wszystko na goraco pod wplywem impulsu ale odpowiec mi na to czy ta bramka cie ucieszyla bo byla setna czy przez to ze szczelasz do barw RUCHu CHorzow bo moim odczuciem jest ze to pierwsze a bramki strzelane w takim spotkaniu jak to nie daja satysfakcji bo bylo to spotkanie przegrane i juz
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CHORZOWSKICH A KLUBOWI ZYCZE ABY ZACZOL SIE DOBRY CZAS (juz od nastepnego spotkania)
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CHORZOWSKICH A KLUBOWI ZYCZE ABY ZACZOL SIE DOBRY CZAS (juz od nastepnego spotkania)
-
- Kontakt:
-MARIUSZ dzieki za odpis i troche wyjasnien wiem ze wszystkich brudow i niedomowien nie mozesz a nawet nie nalezy wyciagac na swiatlo dzienne, ale musze sobie teraz ja pozwolic na mala uszczypliwosc: zwyciestwo juz bylo niewazne w jakim stylu ale bylo z Lechem 1:0 a pozniej wpadka a raczej powazna wpada w Jaworznie. No ale mysle i wiem, ze wierzysz w to co mowisz i teraz powinno juz byc tylko NIEBIESKO.
-PKO jak juz wspomnialem w "reasumujac pkt.2" krytyka jest wskazana i ja twoja przyjmuje lecz nie moge sie z toba zgodzic w kwesti odwrotu od RUCHU
a/. czarny - rasista nie jestem choc twierdze, ze asfalt ma swoje miejsce lecz zyjemy w takich czasach, ze wczesnie czy pozniej jakis czarny, czerwony czy sklonowany pomaranczowy na Cicha trafi. Kolorowy przyjdzie, kolorowy odejdzie takie jest prawo dzungli.
a jak ma sie czuc Adolf H. w grobie gdy w jego Manschafcie gra czarny jak smola Asamoah?
b/. zmiana nazwy - niewierze ze jakikolwiek Zarzad Ruchu dopusilby do tego, choc jak wiadomo podchody juz byly robione.
Nawet po spelnieniu punktow a/. i b/. w moim i wielu innych sercach bedzie RUCH. Mozna na znak jakiegos glupiego protestu darowac sobie przychodzenie na mecze (jak tam z twoim wychowaniem?) ale odwracac sie od RUCHU nigdy w zyciu. Z raz obranej drogi sie nie schodzi czego dowiedli niedawno kibice gieksy oni pokazali co znaczy dla nich ich klub i co maja w sercach po nastaniu ery dospelu. Za to przynajmniej u mnie zasluzyli na slowa uznania i szacunku. A byc na meczu poto zeby byc? Mnie tez wychowywali tak zebym nie pil i nie palil a pale i pia sobie nie odmowie.
-ZET 1920 dzieki za pochwalke lecz zostaje przy tym co robie, nastepnego palanta pismaka juz w Polsce nie potrzeba, zresztom siednymy kejs w Chacie przi piwie i sie pogodomy.
CZY WYGRYWA CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE, W MOIM SERCU JEST RUCH, NA DOBRE I ZLE.
-PKO jak juz wspomnialem w "reasumujac pkt.2" krytyka jest wskazana i ja twoja przyjmuje lecz nie moge sie z toba zgodzic w kwesti odwrotu od RUCHU
a/. czarny - rasista nie jestem choc twierdze, ze asfalt ma swoje miejsce lecz zyjemy w takich czasach, ze wczesnie czy pozniej jakis czarny, czerwony czy sklonowany pomaranczowy na Cicha trafi. Kolorowy przyjdzie, kolorowy odejdzie takie jest prawo dzungli.
a jak ma sie czuc Adolf H. w grobie gdy w jego Manschafcie gra czarny jak smola Asamoah?
b/. zmiana nazwy - niewierze ze jakikolwiek Zarzad Ruchu dopusilby do tego, choc jak wiadomo podchody juz byly robione.
Nawet po spelnieniu punktow a/. i b/. w moim i wielu innych sercach bedzie RUCH. Mozna na znak jakiegos glupiego protestu darowac sobie przychodzenie na mecze (jak tam z twoim wychowaniem?) ale odwracac sie od RUCHU nigdy w zyciu. Z raz obranej drogi sie nie schodzi czego dowiedli niedawno kibice gieksy oni pokazali co znaczy dla nich ich klub i co maja w sercach po nastaniu ery dospelu. Za to przynajmniej u mnie zasluzyli na slowa uznania i szacunku. A byc na meczu poto zeby byc? Mnie tez wychowywali tak zebym nie pil i nie palil a pale i pia sobie nie odmowie.
-ZET 1920 dzieki za pochwalke lecz zostaje przy tym co robie, nastepnego palanta pismaka juz w Polsce nie potrzeba, zresztom siednymy kejs w Chacie przi piwie i sie pogodomy.
CZY WYGRYWA CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE, W MOIM SERCU JEST RUCH, NA DOBRE I ZLE.
marcyk ja tez nie popieram zmiany nazwy klubu i to co zrobili kibice Gieksy zasluguje na uznanie, ale gdyby Ruch zmienil nazwe i nazywalby sie np. dospel Chorzow wolalbym chodzic na rezerwy 5lige ktore zachowaly swoja nazwe. Nasz klub to klub z tradycjami i wiem, ze obecny prezes nigdy nie dopusci do czegos takiego. Podobnie gdyby zyl dalej sp>Marian Dziurowicz tez Gieksa nie zmienilaby nazwy tego moge byc pewien.
wiem ze to niema nic wspólnego z 100. golem Srutwy. Bo to jest to wlasciwie tematem, ale powiedz mi PKO co masz przeciwko czarnym graczom? albo wogóle ludziom o czarnej skórze?pko pisze:sa tylko dwa nieodwolalne powody dla ktorych odwroce sie od ruchu ... czarny gracz i sponsor w nazwie
Wiesz chyba ze gdybys urodzil sie 60 lat wczesniej to bys w piecu wyladowal jako polak, czy nie uwazales na lekcjach historii?
-
- Kontakt:
ak a ja bym chcial zeby w Ruchu grali sami Slazacy bo na Slasku jest bardzo wiele utalentowanej mlodziezy i uwazam, ze nie trzebaby bylo wcale sprowadzac obcokrajowcow czy goroli do naszego klubu
bylibysmy wtedy cos na wzor Atletico Bilbao tam graja sami baskowie
ja w sumie nie mam nic do czarnych itp ludzi ale denerwowaloby mnie to jezeli przyjezdzaliby tu i zabierali miejsca pracy naszym narazie nie widac tego ale mysle ze powoli to sie zacznie np.na szaber placu juz widac armenow w ch** i kitajcow ktorzy maja wystawione te podrobki adasia itp a nasi sie boja to dla mnie paranoja
bylibysmy wtedy cos na wzor Atletico Bilbao tam graja sami baskowie
ja w sumie nie mam nic do czarnych itp ludzi ale denerwowaloby mnie to jezeli przyjezdzaliby tu i zabierali miejsca pracy naszym narazie nie widac tego ale mysle ze powoli to sie zacznie np.na szaber placu juz widac armenow w ch** i kitajcow ktorzy maja wystawione te podrobki adasia itp a nasi sie boja to dla mnie paranoja
Viro zgodzom sie z toba w 100%. Ale popatrz wiela nos tu na tym slasku zotalo rodowitych hanysow, gorole wpierdalaja sie wszedzie kaj ino umia, jak by ich tak wy***ac ze slaska (co jest nie mozliwe) to u nos by nie bylo bezrobocia itp. rzeczy. No ale coz jest demokracja i wolny kraj, az sie boja co bydzie u nos za rozpizdziel jak wlezymy do Unii Europejskiej :?
- Patton
- Kontakt:
ak, bez obrazy, ale nie wiem jak Ty uwazales na historii, badz jakiej cie uczyli, ale mniejsza o to. Viro, rowniez sie z Toba zgodze co do tego, ze najwspanialsza rzecza byloby, gdyby Ruch byl klubem wszystkich hanysow... Ale to jest we wspolczesnych czasach raczej nierealne
A Zet, Ty sie nie boj, co bydzie jak wlezymy, Ty sie ciesz, bo to jedyny ratunek dla Gornego Slaska!! 8) Pozdrawiam

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
Unia to dla nas jedyny ratunek Fuhr dobrze godo
ja studiuje ten kierunek i wiem co nie co na ten temat
zobaczycie ze te wszystkie kopalne co sa zawierane bada jeszcze kiedys otwarte
Fuhr ja wcale nie uwazam ze klub co graja w nim sami hanysi to jest cos niemozliwego
uwazam ze to jest rzecz do zrealizowania tylko potrzeba prezesa i ludzi w klubie ktorzy mysla tak jak my
zobacz ze najlepsze szkolki trenerskie sa na Slasku
Gwarek Zabrze, Ruch Chorzow, Stadion Slaski, Gornik Zabrze -- to szkolki pilkarskie z ktorych wywodzi sie wielu pilkarzy
pozdro
ja studiuje ten kierunek i wiem co nie co na ten temat
zobaczycie ze te wszystkie kopalne co sa zawierane bada jeszcze kiedys otwarte
Fuhr ja wcale nie uwazam ze klub co graja w nim sami hanysi to jest cos niemozliwego
uwazam ze to jest rzecz do zrealizowania tylko potrzeba prezesa i ludzi w klubie ktorzy mysla tak jak my
zobacz ze najlepsze szkolki trenerskie sa na Slasku
Gwarek Zabrze, Ruch Chorzow, Stadion Slaski, Gornik Zabrze -- to szkolki pilkarskie z ktorych wywodzi sie wielu pilkarzy
pozdro
- Patton
- Kontakt:
ekhm... Viro, dobrze nicki skojarzyles?
Nie wiem, co Fuhr sadzi o Unii... A co do tych pilkarzy, nie napisalem, ze niemozliwe, ale raczej nierealne. Bo watpie, zeby nam sie udalo w najblizszych latach jakos ten klub tak postawic na nogi, zeby produkowal takie talenty jak np. Ajax... Chociaz powiem Ci, iz chcialbym, aby np. znalezli sie jacys ludzie, ktorzy nie tylko wypatrywali przyszlych kandydatow na pilkarzy w szkolkach pilkarskich, ale tez na roznych meczach nizszego szczebla. Bo jest wiele chopcow, ktorzy nie maja mozliwosci gry w takich klubach jak Gwarek, Ruch, Gornik, a niekiedy z takich samoukow mozna wyszlifowac brylanty...
Pozdrawiam.

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
- amra
- Kontakt:

[b][size=167][color=blue] NASZYM HONOREM JEST NASZ KLUB[/color][/size][/b]
[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]
[img]http://img55.imageshack.us/img55/7136/naforum0tp.jpg[/img]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/1124/narod5zv.jpg[/img]