Gęsior, Probierz, Lech w Ruchu?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Gęsior, Probierz, Lech w Ruchu?

#1 Post autor: jalboss » 12 cze 2003, o 07:53

Jak podaje Gazeta Wyborcza prawdopodobnie szeregi Ruchu zasilą Gęsior, Probierz i Lech.
Tylko pozostaje pytanie czy nas będzie stać na takich zawodników? Być może warto by poszukac kogoś młodszego w niższych klasach okręgowych niż zatrudniać, powiedzmy to szczerze, piłkarzy przed emeryturą (myślę o Gęsiorze).
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#2 Post autor: radzion » 12 cze 2003, o 08:29

nie moge sie z toba zgodzic w zupelnosci,w tej chwili w klubie sa potrzebne osoby pokroju Maria,Bizy Lecha,Probierza czy nawet Gesiora?dlaczego?bo oni maja wiele lat gry na cichej!!!im zalezy na ruchu,beda chcieli wyciagnacgo zbagna!!!oczywiscie potrzeba kilku mlodych dobrych zawodnikow!!alke musi byc jakas rownowaga!trzeba sie liczyc z tym ze 2 liga to ciezka walka,zreszta ten temat gdzies juz jest walkowany!!!
tak wiec ja osobiscie jestem za,przynajmniej za probierzem i gesiorem!!lech????moze i dobry bramkarz ale my mamy nowaka i to jego widze miedzy slupkami w nastepnym sezonie!!

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#3 Post autor: vahanara » 12 cze 2003, o 09:20

Dwoma rękoma się podpisuję pod takimi transferami. Z całym szacunkiem ale Gęsior czy Probierz to nie są jeszcze zawodnicy pokroju Maćka Mizi. Trzeba nam takich ludzi. Dobry zespół to połączenie rutyny (tacy ludzie właśnie) i młodych. Tych młodych paru u nas - mimo wszystko - jest. Suker, Szyndrowski, Jarczyk, Balul, Krzęciesa wrócą może Loch i Potok. To już pół składu. Ci młodzi tak naprawdę nie są tacy źli. Potrzebują trochę pewności siebie. Zauważcie że Jarczyk ostatnio grał bardzo poprawnie, Balul bdb. Trzba im dać szansę ale wprowadzać ich muszą właśnie tacy ludzie jak Mario, Gęsior czy Probierz.

marcyk
Kontakt:

#4 Post autor: marcyk » 12 cze 2003, o 09:22

Lech, Gesior, Probierz pilkarze moze w wieku przedemerytalnym, ale taki np. kulawik moglby od nich brac przyklad w temacie "Klub na ktorym mi zalezy"
Mysle tak jak wspomnial powyzej radzion; paru starszych ale pewnych ludzi uzpelnic mlodzierza no i moze pod reka Wyrobka stworzy sie jakas mieszanka szalenstwa z doswiadczeniem pod tytulem "RUCH" CHORZOW
Jestem ZA

Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#5 Post autor: vahanara » 12 cze 2003, o 09:23

I jeszcze jedno. Pamiętam że jak Ruch spadał za pierwszym razem to wrócili Wrona, Wira itd. Wracali żeby pomóc Ruchowi. Teraz wygląda to podobnie. Oby tak było...

AndRe
Kontakt:

#6 Post autor: AndRe » 12 cze 2003, o 10:49

Nawet logiczne te transfery (co zdarza sie u nas rzadko)

Lech - ma odejsc Matuszek , pewnie tez odejdzie Jurjev - a w kadrze musi byc conajmniej 2 bramkarzy.

Probierz - kiedys zwany Judaszem 8) - koles z charakterem - glownie gra na pozycji defensywnego pomocnika ale z rozgrywaniem pilki nie powinien miec problemow

Gesior - pamietam wywiad jak mowil ze do Chorzowa nie wroci juz nigdy 8) -tez raczej defensywny pomocnik

Jezeli te transfery wypala to:

-cieszy fakt ze wkoncu ktos pomyslal o sprowadzeniu pomocnikow
- i ze sa to goscie zwiazani z Hajdukami.(choc do Probierza i Gegaly mam stosunek nijaki -ale nie chce byc malkontentem :wink: )
Martwi:
-wiek tych pilkarzy
- oraz to ze bylo mowione o sprowadzeniu 3 pilkarzy czyli jesli beda to w/w persony to:
-- to golym okiem widac brak skrzydlowych!!!!!!!!!!

Molek gra slabo , Krajonowski i Krzeciesa - mlodzi niesprawdzeni

Ale jak mowie wedlug mnie jesli przyjda do Nas powinni byc wzmocnieniem (uzupelnieniem?? ) kadry.

Viro

#7 Post autor: Viro » 12 cze 2003, o 11:06

Probierz jak najbardziej :lol: przypomina mi Mietka Szewczyka ta jego zadziornosc w grze takiego zawodnika nam trzeba on bedzie potrafil poderwac zespol do gry

SLawa

#8 Post autor: SLawa » 12 cze 2003, o 11:41

Probierz mógłby przyjść ,Lech podobno przedłużył kontrakt z żabolami także temat chyba nieaktualny, a Gęsiora jakoś tu nie widze,zresztą słaby jest :D

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#9 Post autor: gerhat » 12 cze 2003, o 11:52

AndRe, jak juz pisałem wzceśniej Probierz przestał byc dla mnie Judaszem po meczu w Jaworznie, więc tutaj nie widzę problemu. Sportowo to wzmocnienie bezdyskusyjne.
Gęgol - bardzo uniwersalny zawodnik może być ustawiany jako defensywny, ofensywny pomocnik, w Widzewie grał z powodzeniem na prawym skrzydle i charatał od pola karnego do pola karnego. Poza tym jest bramkostrzelny (nareszcie moglibysmy strzelać bramki z głowy) i wybiegany. I co najważniejsze to jest pupilem Wyrobka, bo takich meczy jak zagrał wówczas w Zabrzu lub gol dający Puchar Polski się nie zapomina.
Lech - to był wogóle błąd, że się go pozbylismy, gdyby odszedł Matuszek to warto by go mieć, bo Nowak zaprezentował się dobrze w kilku meczach ale na tej pozycji jedna wpadka może spalić zawodnika.

Jestem trzy razy za, ale zdaję sobie sprawę, że to prasowe przymiarki i do tego czy u nas zagrają jeszcze droga daleka i "kosztowna".

Tomasz_W

#10 Post autor: Tomasz_W » 12 cze 2003, o 11:56

Probierz OK. Podobala mi sie jego gra w meczu sZCZAKOWIANKA- gORNIK....
Lech - wg mnie nr 1 to Nowak, Lech moglby byc 2gim bramkarzem. Co do Gesiora nie mam zdania. Moglby byc....

KK
Kontakt:

#11 Post autor: KK » 12 cze 2003, o 12:51

Na razie spokojnie panowie...
Jak znajdziecie na glownej duza fotke Probierza albo Gesiora i obszerny news to wteyd mozecie byc pewni ze przyjda
Na razie poczekajmy... Choc mysle ze gdyby sie udalo sprowadzic kogos zdwojki Probierz-Gesior bylby to duzy sukces i spore wzmocnienie.
Osobiscie wole Probierza. Gosc ma 31-lat wiec jeszcze troche pokopie, a na pewno bedzie waznym ogniwem pomocy.
Przy takimProbierzu i Gesiorze mozna ogrywac mlodych pokroju Krzeciesy, Krajanowskiego, Potoka...
Niektoryz tu pisza ze trzeba odmlodzic kadre...
Ale na II lige zespol o sredniej 24 lat sobie nie poradzi, bo moze bedzie bardzo chcial, ale zabraknie doswiadczenia a i psychika moze nawalic po jakims niepowodzeniu
Mysle ze Biza, Mario, Wlecial + kilku pokroju Probierza + wychowankowie + kilku innych mlodych graczy
Mysle ze Jurek Wyrobek jest obecnie jednym z najlepszych specjalistow od wylapywania mlodych talentow...
Zestawil Pogon z mlodych graczy z IV ligi, ale ten zespol walczyl, a zabraklo wlasnie kilku starszych zawodnikow z nazwiskiem i doswiadczeniem

BLUEMAN

#12 Post autor: BLUEMAN » 12 cze 2003, o 13:19

Lecha od jego zachowania podczas przegranego 0-4 meczu w Dębicy nie chcę nigdy widzieć w niebieskiej koszulce. Zresztą nawet jak grał później i niektórzy skandowali jego nazwisko, to mnie ch** strzelał.

WOJTEKK

#13 Post autor: WOJTEKK » 12 cze 2003, o 13:39

Ja si zgadzam z KK zbyt młody skład w II lidze mógłby sie zagubic przy pierwszych niepowodzeniach,o psychice nie wspomne,własnie takich graczy z doswiadczeniem nam porzeba.Niektórzy krzycza na Gaske a ja go osobiscie lubie i ten jego bieg jakby niebyło na długich jak sztachety nogach :lol: .Co do Macka Mizi vahanara sie z toba nie zgodze,bo nawet taki zawodnik chocby na jedna połowe ale moze pomóc własnie swiom doswiadczeniem,tylko pytanie czy Pan Wyrobek wykozysta ich doswiadczenie ???

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#14 Post autor: Lutz » 12 cze 2003, o 14:02

Witom :) niektorzy powiedzom zech je daleko ,ze sie niy znom itd itp..ale pomimo tego napisza co mysla !! Z czego som Poloki (slonzoki tyz) znane ?:z narzykakanio,biadolynio,plakanio , zwalanio winny na innych.ku*** mac co mo to tego ze Probierz jak wy to godocie to judasz??
Chce dobry chop grac w Ruchu to zas sie niektorym niy podobo bo "judasz"- niyrozumia.To som zawodowcy i fusbalym zarabiajom na chlyb.Nie jedyn z nos poszol by do firmy kero lepi placi, wto z nos niy zmienil roboty na lepi platno?
Gesior zas je za stary ??Jak je dobry i chce nasz klub z gowna wyciagac to zas sie wom niy podobo ze je za stary.A wto mo nos z II ligi wyciagac ?
Juniory??!!Tam potrzeba doswiadczynio,obycio na boisku,sprytu,odwagi itp.........Mlodziki po 22,23 lata to moga zrobic maistra ,ale nigdy nie wlezom nazod do ekstraklasy.Bez to przestonmy(cie)biadolic ,jak dobre chopy chca w Ruchu grac to przywitejmy ich z otwartymi rynkami a niy okrzykami "judasz".
Pozdro.

WOJTEKK

#15 Post autor: WOJTEKK » 12 cze 2003, o 14:15

i dlatego Lutz- narzekamy,opierdalamy i wypowiadamy sie tak jak chcemy :lol: jedni moze tak inni inaczej,jeszcze inni tak czy siak i to jest własnie dobre bo znamy opinie kazdego,który sie chce wypowiedziec na dany temat :D

ODPOWIEDZ