RUCH- SWIT NDM
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z dopingiem może nie było najlepiej ale mnie sie wydaje że może po Widzewie oczekiwania były zbyt wielkie. Z początku głownie dopingowała prawa strona (tam był bęben) a lewa siedziała cicho, bo nie było tam nikogo kto by pokierował dopingiem, po chwili prawej tez nie było słychać. Jeżlei ktos mysli że doping powstanie samoistnie to jest w błedzie, samoistny doping jest możliwy po dobrych akcjach albo bramkach, a jak poczatek jest niemrawy (tak było wczoraj) to niestety musi ktoś to poprowadzić. Po interwencji amry i łysego (może to pepek) lewa strona zaczeła doping i było stereo (srodka nie było słychać) a może nawet był on lepszy niż po prawej.
Mogło byc lepiej ale jak ktoś tu napisał brakuje kogoś kto poprowadził to dobrze, bo to było śpiewanie na jedną nutę zgodnie z wezwaniem: Kuuurrrwa śpiewać: Ruuuuuuch..... Nie mom do niego pretensji bo chciał napewno dobrze ino się źle za to broł.
Wniosek z tego taki że bez prowadzącego doping jest kiepski, z prowadzeniem jest lepiej a z umiejętnym prowadzeniem będzie super, a ci*** zazwyczaj siedzą w sektorze gości, ale wczoraj tam było pusto.
Mogło byc lepiej ale jak ktoś tu napisał brakuje kogoś kto poprowadził to dobrze, bo to było śpiewanie na jedną nutę zgodnie z wezwaniem: Kuuurrrwa śpiewać: Ruuuuuuch..... Nie mom do niego pretensji bo chciał napewno dobrze ino się źle za to broł.
Wniosek z tego taki że bez prowadzącego doping jest kiepski, z prowadzeniem jest lepiej a z umiejętnym prowadzeniem będzie super, a ci*** zazwyczaj siedzą w sektorze gości, ale wczoraj tam było pusto.
-
- Kontakt:
Amra, to niy ma trudno. Jak się taki temat pojawił, taka rzecz miała miejsce, to trzeba wszystko zrobić, żeby w następnych meczach było lepiej, o niebo lepiej.amra pisze:jeszce jedno z tego tematu zroboł sie całkiem inny powazny temat ale trudno
Długo się zastanawiałem czy brać udział w tej dyskusji, ale w końcu pomyślołech, że przydo się mój post w tej dyskusji.
O tym, co było na meczu...
Każda ze stron po części ma rację. Ja w tym dniu postanowiłem wejść na trybunę górną na kartę mojego ojca, choć zawsze chodzę na młyn lub krzesełka. Widziałem, że "trocha" ludzi czeko przed wejściem, więc stałem razem z nimi. Większość kibiców wrzucała po 5 zł do worka, który trzymali chopcy przed wejściem na stadion (zresztą stoł tam chyba Bogas_PF, więc może on się wypowie). Nie można więc powiedzieć, że wszyscy wleźli za friko

I teraz kilka słów o dopingu i organizacji na meczu...
Przy wychodzeniu piłkarzy na boisko lewa część (patrząc tak, jak się siedzi na trybunie)podniosła kartony, zaś prawa nie wiedziała co robić... I moim zdaniem wina nie leży po stronie tych, którzy siedzieli po tej stronie, tylko osoby, która była odpowiedzialna za tą choreografię. Zabrakło tutaj komunikacji

Doping przez prawie całą I połowę był bardzo przeciętny. Momentami to w ogóle go nie było. Ja za ten stan rzeczy wcale nie obwiniam kibiców, którzy siedzieli na stołkach. Kolega prowadzący doping ( w I połowie)
sporadycznie śpiewał, a co za tym idzie - reszta kibiców. Po drugie- PePka rzeczywiście nie było słychać po lewej stronie. Stąd też nie dziwi mnie fakt, że z trybuny górnej raz po raz ktoś próbował "rozkręcić" młyn

Na szczęście piłkarze strzelili bramkę i potem doping szedł już żwawiej w II odsłonie meczu. Zgadzam się też tutaj z tym, że kibice są najlepsi jak zostanie strzelona bramka.
Moim zdaniem, aby doping był dobry,potrzeba czlowieka, którz ma za to odpowiadać. Jeżeli jest zły doping, odpowiada za to kibic X. Trzeba poszukac osoby, która konkretnie weźmie się za sprawy dopingowania. Taka osoba musi budzić respect wśród kibiców. Kibic na młynie musi wiedzieć, że jak nie zaśpiewa to może dostać wpier***.
O tym, co na forum...
Co raz częściej, dochodzi między nami- kibicami do sprzeczek. Roz większych, roz mniejszych. Ale tako sytuacja powoli mnie wkurzo. Z całym szacunkiem do radziona i WojtkaO. Nazywanie WŁASNYCH (

Nieczego takiego nie było, nikt nie marudziołRadzion pisze:przyszly dziady bo widzieli ze za friko, siedli sie, i jeszcze zaczli marudzic ze maja spiewac abo pomachac fanka!

To tyla z mojij strony

-
- Kontakt:
amra pisze:U nos wyglondo to tak :
jak grajom , jak szczcelom - to sie kibicuje, jak im nie idzie to sie słyszy pi***olenie - do takij gry kibicować ?? - odpowiadom wlaśnie do takij żeby żeby poczuli presja że słabo grajom a my czekomy na coś wiecej, bo tak to to oni pier ........
Święte słowa, powiem szczerze czekałam na takie (zwłaszcza z Twoich ust radzion), przypomnę tylko jedno słowo - JAWORZNO. Po tym meczu użyłam podobnych słów, tylko wtedy mnie się dostało od prawdziwych kibiców, ale nieważne, powiedzmy, że już zapomniałam. Mam nadzieję, że Ty nie zapomnisz tego co teraz powiedziałeś.radzion pisze:co? kozdy z wos potrafi ryknac .....ale ino jak strzelymy brama?tacy wierni z wos kibice??kibice od czasu do czasu, jak zespolowi dobrze idzie!
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października
- Lutz
- Kontakt:
Jak byś dobrze czytoł forum to byś wyczytoł ze sie dociepuja :-).Bogas_PF pisze:Dobre mnie to tam nie ineresi ila juz lot na ruch lazisz.A jak bys czytol dobrze to bys wiedziol o co mi lazi.A mi lazi glownie o atmosfera zwionzano wokol kibicow, mlyna, wyjazdow i wszystkim co z tym sie wiarze.A co do ciebie to nic nie mom NIE i cie nawet pozdrowia sary wierny kibico RUCHU i mysla ze dociepniesz cos do naszych skladek
Na tym kończymy tyn niywdziynczny temat

-
- Kontakt:
Slowa gerhata: Jeżlei ktos mysli że doping powstanie samoistnie to jest w błedzie, samoistny doping jest możliwy po dobrych akcjach albo bramkach, a jak poczatek jest niemrawy (tak było wczoraj) to niestety musi ktoś to poprowadzić.
Slowa Robsona: Moim zdaniem, aby doping był dobry,potrzeba czlowieka, którz ma za to odpowiadać. Jeżeli jest zły doping, odpowiada za to kibic X. Trzeba poszukac osoby, która konkretnie weźmie się za sprawy dopingowania.
Te dwa cytaty powinny wyjasnic temat dopingu, a takich postow bylo wiecej.
Slowa radziona: "no wlasnei o to mi lazi!!i takich kibicow mom w zici!i to do nich byly skierowane te slowa o kiere tak dupnie sie ciepol stan01." Przepraszam radzion, jo sie o nich nie ciepol, tylko zwrocil uwaga na slowa okreslajace ta grupe.
Slowa Pana radziona: "panie stan01: nie przegiolch paly bo tako jest prowda, i nie nazywom ciulami kilkuset osob ino tych co wlezli za friko i im sie pyska nie chcialo otworzyc!
a ppza tym za przproszeniem .............cie obchodzi kim jestem, wazne ze chce cos zrobic!ze inni chca cos zrobic a tako banda to umie ino zdupic!! "
Za przeproszeniem, rzeczywiscie , ..................mnie to powinno obchodzic kim Jestes i co robisz. Ale. Widzialem Twoje zaangazowanie na dolnej trybunie. I niestety, po ochlonieciu, przynajmniej czesciowo musze przyznac Ci racje. Mam nadzieje, ze od Podbeskidzia CIULI na RUCHU CHORZOW juz nie bedzie!!!
Slowa Robsona: Moim zdaniem, aby doping był dobry,potrzeba czlowieka, którz ma za to odpowiadać. Jeżeli jest zły doping, odpowiada za to kibic X. Trzeba poszukac osoby, która konkretnie weźmie się za sprawy dopingowania.
Te dwa cytaty powinny wyjasnic temat dopingu, a takich postow bylo wiecej.
Slowa radziona: "no wlasnei o to mi lazi!!i takich kibicow mom w zici!i to do nich byly skierowane te slowa o kiere tak dupnie sie ciepol stan01." Przepraszam radzion, jo sie o nich nie ciepol, tylko zwrocil uwaga na slowa okreslajace ta grupe.
Slowa Pana radziona: "panie stan01: nie przegiolch paly bo tako jest prowda, i nie nazywom ciulami kilkuset osob ino tych co wlezli za friko i im sie pyska nie chcialo otworzyc!
a ppza tym za przproszeniem .............cie obchodzi kim jestem, wazne ze chce cos zrobic!ze inni chca cos zrobic a tako banda to umie ino zdupic!! "
Za przeproszeniem, rzeczywiscie , ..................mnie to powinno obchodzic kim Jestes i co robisz. Ale. Widzialem Twoje zaangazowanie na dolnej trybunie. I niestety, po ochlonieciu, przynajmniej czesciowo musze przyznac Ci racje. Mam nadzieje, ze od Podbeskidzia CIULI na RUCHU CHORZOW juz nie bedzie!!!
- radzion
- Kontakt:
hmnm, jo poprostu juz mom dosyc sepow kiere ino patrza zeby wdupic sie kajs za friko,i najlepiej zeby im jeszcze kreple dali jak na jednym ze szpili,
a inno sprawa to juz jest to ze momy niekumatych (lagodnei piszac) kibicow!
bo skoro od samego poczatku jak ludzie wlazili na sektory godalo sie prawie kozdemu ze kartoniki i fanki ido w gora w momencie jak pilkarze wyleza z tunelu a ludzie dalij nie wiedza co maja zrobic i tzreba lotac tam i nazot zeby kozdemu ryknac ze mo dzwignac cos to jzu chyba jest cos nie tak!
ni jo np juz nie wiem jak mom nazwac takie zjawisko!!
i jeszcze co do mlynowego!!
kurde,przeca my wiemy ze do tego musi byc porzadnei przygotowano osoba, z dobrym glosem io do tego osoba kiero by ludzie trocha sluchali!!
ale prowda jest takoi ze niestety nie ma takij osoby w tej chwili!!i jeszcze przez jakis czas nie bydzie!trzeba szukac innych rozwiazan!
jo juz mom jednego pomysla co by zrobic zeby wszyscy slyszeli(w kozdym miejscu sektoru) to co sie spiewo i co akurat mo sie zrobic, no ale zoboczymy co z tego wylezie
a inno sprawa to juz jest to ze momy niekumatych (lagodnei piszac) kibicow!
bo skoro od samego poczatku jak ludzie wlazili na sektory godalo sie prawie kozdemu ze kartoniki i fanki ido w gora w momencie jak pilkarze wyleza z tunelu a ludzie dalij nie wiedza co maja zrobic i tzreba lotac tam i nazot zeby kozdemu ryknac ze mo dzwignac cos to jzu chyba jest cos nie tak!
ni jo np juz nie wiem jak mom nazwac takie zjawisko!!
i jeszcze co do mlynowego!!
kurde,przeca my wiemy ze do tego musi byc porzadnei przygotowano osoba, z dobrym glosem io do tego osoba kiero by ludzie trocha sluchali!!
ale prowda jest takoi ze niestety nie ma takij osoby w tej chwili!!i jeszcze przez jakis czas nie bydzie!trzeba szukac innych rozwiazan!
jo juz mom jednego pomysla co by zrobic zeby wszyscy slyszeli(w kozdym miejscu sektoru) to co sie spiewo i co akurat mo sie zrobic, no ale zoboczymy co z tego wylezie
- KOCHŁOWICE
- Kontakt:
- radzion
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- 19r20
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Oprócz głosu młynowy musi mieć pomysł na doping, musi mieć to coś co pociąga tłum, dobry żart itp.
(tak apropos naszło mnie w niedzielę, że podkreślamy swoją śląskość tymczasem ani jednej piosenki nie śpiewomy po slonsku, czasami wręcz czystą polszczyzną, chyba nalezy to zmienić, o niemieckich piosenkach nie wspomnę, większość dzisiejszych bywalców młynba nawet nie wie ze takie piosenki się spiewało)
To tak jak z wicami, albo się je umie opowiadać i wtedy nawet ze starego wica wszyscy się śmieją, albo nie.
Kiedyś doping zaczynał się 15 min przed meczem, a teraz .... przed meczem paraduje ok. 20 oraganizatorów wszelakiej maści (nie mam na mysli radziona czy amry, bo oni robią dużo i maja prawo tam być) nie wiem od czego, głównie chyba od tego żeby się pokazać, ale do dopingu nie ma nikogo, a oczekiwania są duże, zwłaszcza po tym co się widziało na Widzewie, ale tam było 10-cio krotnie więcej publiki więc i doping był co najmniej 10 razy lepszy.
Jedno jest pewne, przezywanie się ciulami dopingu nie poprawi ale jak większośc tutaj pisze znane są przyczyny więc powinno byc nastepnym razem lepiej.
(tak apropos naszło mnie w niedzielę, że podkreślamy swoją śląskość tymczasem ani jednej piosenki nie śpiewomy po slonsku, czasami wręcz czystą polszczyzną, chyba nalezy to zmienić, o niemieckich piosenkach nie wspomnę, większość dzisiejszych bywalców młynba nawet nie wie ze takie piosenki się spiewało)
To tak jak z wicami, albo się je umie opowiadać i wtedy nawet ze starego wica wszyscy się śmieją, albo nie.
Kiedyś doping zaczynał się 15 min przed meczem, a teraz .... przed meczem paraduje ok. 20 oraganizatorów wszelakiej maści (nie mam na mysli radziona czy amry, bo oni robią dużo i maja prawo tam być) nie wiem od czego, głównie chyba od tego żeby się pokazać, ale do dopingu nie ma nikogo, a oczekiwania są duże, zwłaszcza po tym co się widziało na Widzewie, ale tam było 10-cio krotnie więcej publiki więc i doping był co najmniej 10 razy lepszy.
Jedno jest pewne, przezywanie się ciulami dopingu nie poprawi ale jak większośc tutaj pisze znane są przyczyny więc powinno byc nastepnym razem lepiej.
-
- Kontakt:
Jo ino powiem tyla wiekszosc ludzi dala 5zl niektorzy dali 10zl. i dzieki im za to bo pieniadze byly naprawde potrzebne.Ale i tak bardzo duzo nie dalo pieniedzy i zesmy ich wpuscili w wiekszosci tych najmlodszych.Wiadomo pierwszy mecz to niekturzy nie wiedzili.Dobra ale wszyscy powinni dopingowac nie warzne czy mo sie 10 20 czy 40 lot karzdy moze troszka poryczec.Fanie by bylo zalatwic jakis megafon lub jeszcze lepiej mikrofon zoboczymy co do sie zrobic.Mysla ze wszystko sie zmnieni jak otworza reszta stadionu i zoboczymy wtedy ila ludzi przyjdzie do mlyna dopingowac NIEBIESKICH ale musicie pamietac ze trybuna jak i sektor 1 jak bydzie otwarty to musi tyz nos na drugiej stronie pomagac. Mysla ze wszcyscy dojdymy do porozuminia i z biegiem czasu wszystko dojdzie do normy i wszyscy bydymy dopingowac przez cale 90 min naszych NIEBIESKICH pozdR.