Frekwencja na meczach Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
RudaSlaska7
Kontakt:

#91 Post autor: RudaSlaska7 » 19 sie 2009, o 12:42

nie przesadzaj :wstyd:
mysle ze w tych komunikatach chodzi bardziej o ilosc sprzedanych biletow tzn na mecz z Arka sprzedano 6000 biletow i do tego nalezy doliczyc niecałe 2000 karnetów wtedy ok.
gorzej jak klub sobie robi jaja i specjalnie podaje bledna liczbe widzow co z reszta kazdy ogarniety zauwazy czy na meczu jest 5 czy 9 tys.

scaneRboy
Kontakt:

#92 Post autor: scaneRboy » 19 sie 2009, o 13:11

kolejna akcja:

co jakiś czas zapraszać na nasz stadion ambulans do pobierania krwii.. +media
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
vinc84
Kontakt:

#93 Post autor: vinc84 » 19 sie 2009, o 13:29

przeprowadzam taka mala sonde na moich znajomych z gg, nk itp :hyhy:

Witam, robimy małą ankietę na temat frekwencji kibiców na meczach Ruchu Chorzów: (przy założeniu ze jesteś kibicem "Niebieskich") Pytanie brzmi: „Dlaczego rzadko lub wogóle nie uczęszczasz na mecze Ruchu".

a. Nie pracuję, nie stać mnie na bilet/karnet/identyfikator
b. W drodze na mecz i na samym stadionie jest niebezpiecznie
c. Brak wyników sportowych( walka o MP, puchary)
d. Niefunkcjonalny stadion(słaba widoczność, brak gastronomii)
e. Jestem "kibicem niedzielnym" wolę oglądać mecz w pubie lub w domu
f. Jestem przeciwny prosląskości kibiców Ruchu
g. Mam inne rozrywki (kino, disco, park)
h. Inne (jakie)

Można wybrać więcej niż jedną odpowiedź!
Proszę o szczere odpowiedzi.

Jeżeli jesteś na większości spotkań "Niebieskich" sonda cię nie dotyczy.

jeszcze wszystkich odpowiedzi nie dostalem ale zgadnijcie jaka pada prawie w 100% odpwiedz??

b. W drodze na mecz i na samym stadionie jest niebezpiecznie !!!!
GŮRNY ŚLŮNSK

scaneRboy
Kontakt:

#94 Post autor: scaneRboy » 19 sie 2009, o 13:50

to daje do myślenia.
Nie wiem czemu, ale mogę dać przykład mojego szwagra:
- mówi, ze wszystcy motocykliści to idioci, choć nigdy w życiu nie jechał motocyklem, a jego pierwsza próba skończyła się przewróceniem stojącego na parkingu motoru,
- na mecz nie pójdzie i synom też zabrania (wszyscy ich koledzy chodzą i w poniedziałek dyskutują o meczu), bo jest niebezpiecznie... zgadnijcie ile razy był na meczu????

nigdy
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#95 Post autor: Scypion » 19 sie 2009, o 15:24

U nos wazniejsze niz kibice sa akcje na +.

RudaSlaska7
Kontakt:

#96 Post autor: RudaSlaska7 » 19 sie 2009, o 19:57

tez was rozumiem i jestem za tym co piszecie ale panowie
w Zabrzu w niedziele znowu po raz kolejny byla akcja na + i ludzie chodza na mecze po kilka tys.
a i jeszcze sponsor jest a u nas nastepna akcja pewnie bedzie za 2 lata to po meczu powiedza ze akurat mieli sponsora ale po akcji nici ze sponsoringu :rotfl:

mrad72
Kontakt:

#97 Post autor: mrad72 » 19 sie 2009, o 20:59

vinc84 pisze:b. W drodze na mecz i na samym stadionie jest niebezpiecznie !!!!
Zapewne po mnie wpisze się jeszcze kilkanaście osób w lekceważącym tonie na ten temat. A to duży błąd.

Powiem więcej: na WDŚ znaleźli się obok mnie tacy, którzy na wyrażone przeze mnie niezadowolenie w wiadomej sprawie nakazali mi "trzymać ryj" bo "ta ekipa tam na dole to nasi najlepsi kibice". Po tych słowach bliżsi i dalsi sąsiedzi pokiwali głowami i... posłusznie "trzymali ryj", z tym że nie tylko w przerwie meczu, ale już do końca :zalamany:

Czy oni byli od tego czasu na szpilu? Wątpię, ale mam nadzieję że kiedyś wrócą...
RudaSlaska7 pisze:w Zabrzu w niedziele znowu po raz kolejny byla akcja na + i ludzie chodza na mecze po kilka tys.
Ale tam atmosferę robią sami kibice. Ich dział marketingu mimo, że niewątpliwie robi jakąś tam robotę jest tylko uzupełnieniem. Mobilizacja i pozytywne nakręcanie się mają non stop a nie tylko przy okazji WDŚ i finału PP. A u nos? "Baby z marketingu nic nie robią, Sobstylowo u kosmetyczki a Mosór buduje dom zamiast szukać sponsora" - nic ino się pochlastać takie pr***ebane jest te niebieskie życie. Dobrze, że jest chociaż nasze kochane forum :hyhy:
RudaSlaska7 pisze:u nas nastepna akcja pewnie bedzie za 2 lata to po meczu powiedza ze akurat mieli sponsora ale po akcji nici ze sponsoringu :rotfl:
Jeśli tak rozumujesz, to gratuluję dobrego samopoczucia...
Naprawdę ktoś z was myśli, że Allianz jest w Zabrzu bo tam chodzi dużo kibiców na mecze i jest komu sprzedawać polisy???
[size=150][color=blue][b]INO RUCH[/b][/color][/size]

RudaSlaska7
Kontakt:

#98 Post autor: RudaSlaska7 » 19 sie 2009, o 21:06

mrad tu bardziej chodzi o wymówki naszych działaczy i byle wine na kibiców zrzucić
zreszta to nie temat o sponsorze.
powiem jeszcze raz
dla mnie akcja na "plus" to tak naprawde akcja na "minus"

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#99 Post autor: Scypion » 19 sie 2009, o 21:16

RudaSlaska7 pisze:tez was rozumiem i jestem za tym co piszecie ale panowie
w Zabrzu w niedziele znowu po raz kolejny byla akcja na + i ludzie chodza na mecze po kilka tys.
a i jeszcze sponsor jest a u nas nastepna akcja pewnie bedzie za 2 lata to po meczu powiedza ze akurat mieli sponsora ale po akcji nici ze sponsoringu :rotfl:
Zwroc uwage na to, ze u nas akcje na plus rozegraly sie na Derbach i finale PP najwazniejszych meczach, najbardziej naglosnionych medialnie. Ktore mialy byc nasza szansa nie tylko na przyciagniecie sponosra, ale i poprawe frekwencji. Kto w Polsce ostatnio zrobil tak powazna zadyme na sytadionie w meczu u siebie?

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#100 Post autor: Lutz » 19 sie 2009, o 22:22

Jeśli klub jawi się jako czysty, transparentny i jest na giełdzie, nie może bawić się w takie beznadziejne zagrywki, jak zaniżanie frekwencji. Trzeba sobie otwarcie powiedzieć że w gazetach i na portalach jest podawana LICZBA WIDZÓW oglądających spotkanie, a nie ilość sprzedanych biletów
Liczba oglądajoncych spotkanie padosz, a jak łone to rachujom ? Siedzi na trybunie jaki krasnoludek z abakusem i pokolei jednego po drugim liczy ? RudaSlonsko7, richtig napisoł. Sprzedali 6000 biletów, a tych co majom karnety smolom.
Nojlepszym rozwionzaniym na to som kołowrotki ( jak to je w kożdym cywilizowanym kraju) ino u nos kołowrotki :wstyd: , na szpil we sobota musiołbyś już w czwortek zaczonć włazić i tak po prowdzie niy wiym czy byłoby to na rynka zarzondowi.

Awatar użytkownika
woj
Kontakt:

#101 Post autor: woj » 19 sie 2009, o 22:30

już były kołowrotki :hyhy:
woj

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#102 Post autor: Scypion » 20 sie 2009, o 07:29

simonsays pisze:zauwazyliscie moze czy w telewizji bylo podawane, ze ne meczu Ruchu kibice zbierali kase na Adamku?

zauwazyliscie moze czy w telewizji mowili o tym, ze kibicom Ruchu zalezy na tym, zeby coraz wiecej ludzi w tym rodzin przychodzilo na Ruch?odpowiedz: nie. jest w polsce grupa ludzi, ktorej zalezy na marginalizowaniu pilki noznej. jesli sie cos mowi, to tylko o chuliganach.
Racja i od tego są dział marketingu i rzecznik prasowy zeby dotrzec do co najmniej kilku dziennikarzy o wiekszej nieco obiektywnosci niz czernik i doprowadzic do tego, ze o tym sie powie. Zwroc uwage na to ze jezeli zadymy robia szczewa to kochajacy ich dziennikarze bagatelizuja sprawe. Kwestia PR.

simonsays pisze:swiadomosc ludzi jest bardzo mala i nie zdaja sobie sprawy z tego, ze idac na mecz i nie wyrazajac checi walki z kibicami przeciwnej druzyny nic im sie zlego nie stanie. bo na meczu to niech sie oni boja skorpionow czy policji, ktore to skolei przedstawiane sa w mediach jako jedyne dobro na meczu.
Jak pracowalem w sieci handlowej to wsrod instrukcji byly rozne statystyki, min. o zlych wrazeniach klient opowie co najmniej 20 ludziom natomiast o dobrych srednio 4. W przypadku fussbalu jest tak samo. Poza tym podejmowac walke z innymi kibicami NA MECZACH powinniscie przede wszystkiem za pomoca dopingu i opraw. Obijac mozecie sie na hołdach, w lasach etc. Haja na meczu powoduje powstanie uczucia zagrożenia wsrod ludzi chcacych tylko obejrzec mecz zwlaszcza nieoswojonych z pewnym sytuacjami, a jak juz sie zaczynajs ganianki ze najpier sie atakuje potem sp***dala na spokojne sektory i tak pare razy, ciepie kamieniami, ochrona pstryko gazem, wtedy o panike łatwo.

scaneRboy
Kontakt:

#103 Post autor: scaneRboy » 20 sie 2009, o 09:33

simonsays pisze:zauwazyliscie moze czy w telewizji bylo podawane, ze ne meczu Ruchu kibice zbierali kase na Adamku?

zauwazyliscie moze czy w telewizji mowili o tym, ze kibicom Ruchu zalezy na tym, zeby coraz wiecej ludzi w tym rodzin przychodzilo na Ruch?

odpowiedz: nie. jest w polsce grupa ludzi, ktorej zalezy na marginalizowaniu pilki noznej. jesli sie cos mowi, to tylko o chuliganach. swiadomosc ludzi jest bardzo mala i nie zdaja sobie sprawy z tego, ze idac na mecz i nie wyrazajac checi walki z kibicami przeciwnej druzyny nic im sie zlego nie stanie. bo na meczu to niech sie oni boja skorpionow czy policji, ktore to skolei przedstawiane sa w mediach jako jedyne dobro na meczu.
to idzie znacznie dalej, zauważcie, że jak pokazują w TV żaboli, legia czy polonia, to ZAWSZE w tle jest logos sponsora, a na Ruchu, czy dawniej Lechu Poznań rzadko lub nigdy. Ciekawe, ile trzeba odpalić telewizji? Łatwo można poznać, że media mają swoich pupili.
Wg mnie najprostrzym sposobem byłoby pozyskanie sponsora, który wydaje dużo forsy na reklamę (typu: Plus GSM, Gilette), gdybyśmy mieli kogoś takiego w portfelu sponsorów, to żaden szmatławy przegląd sportowy, czy pajac Szczęsny nie pozwolili by sobie, pisać/mówić o nas bzdur i wycierać nami gębę. Tak zrobił Lech Poznań, za symboliczną kwotę oddali miejsce pod reklamę coca-coli. Kto teraz odważy się szkalować Lecha, skoro ich sponsor wydaje miliardy na reklamę w gazetach i TV??? to z ich reklam żyją pismaki! He?

Awatar użytkownika
MBR-200
Kontakt:

#104 Post autor: MBR-200 » 20 sie 2009, o 11:52

zauwazyliscie moze czy w telewizji mowili o tym, ze kibicom Ruchu zalezy na tym, zeby coraz wiecej ludzi w tym rodzin przychodzilo na Ruch?

odpowiedz: nie. jest w polsce grupa ludzi, ktorej zalezy na marginalizowaniu pilki noznej. jesli sie cos mowi, to tylko o chuliganach. swiadomosc ludzi jest bardzo mala i nie zdaja sobie sprawy z tego, ze idac na mecz i nie wyrazajac checi walki z kibicami przeciwnej druzyny nic im sie zlego nie stanie.
Mam taki pomysł na tanią w realizacji akcję - warto byłoby opisać wszystkie pozytywne działania kibiców Ruchu oraz, że wbrew temu co podają media na stadionie nie jest niebezpiecznie, a sami kibice na stadionie to nie szara masa matołów, ale też sporo ludzi z wyższym wykształceniem, a nawet przewodniczący PE ;) Taki zwięzły tekst dla odmitologizowania całej negatywnie postrzeganej otoczki okołomeczowej i wbrew powszechnym lękom zapraszający na szpil. A na koniec - dużymi literami napisać, że bez zapchanej do granic możliwości Cichej nie będzie nowych sponsorów, walki o najwyższe cele ligowe czy też nowego stadionu.
Potem jakoś to graficznie urozmaicić, ale tak by każdy mógł se to wydrukować, powielić i wrzucić do skrzynek pocztowych w swoim bloku/kamienicy/familoku/osiedlu.
O Boże Boże Bożenko, jak mogłaś to robić z cyGanem??

Awatar użytkownika
wolfik
Kontakt:

#105 Post autor: wolfik » 20 sie 2009, o 12:00

Może warto w tym temacie przypomnieć opcje biletów grupowych.

Wg stronki to bilety dla szkół, instytucji sportowych. Bilety za 5 zł dla grup conajmniej 10-osobowych, oczywiście na sektor rodzinny.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.

ODPOWIEDZ