Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - Stal Rzeszów, środa, 20.08.2025, 20:30
Szwedzik wiadomo MVP, hat-trick plus asysta. Pozytywne zaskoczenie to Bała. Na trybunach wkurw na Niego był. Można się przyczepić, że brakuje m instynktu napastnika ale po co krytkować gościa, która zalicza 2 asysty? Jeśli taka ma być jego efektywność to na gole można poczekać.
Oglądając ten mecz przypomniały mi się mecze z czasów poprzednich kadencji Waldka w Ruchu. Może na palcach jednej ręki moglibyśmy policzyć mecze, w których musieliśmy się wstydzić za drużynę. Nie chcę zapeszać i pisać o awansie bo mocne towarzystwo wokół a to dopiero pierwsze zwycięstwo pod Jego wodzą. Jestem jednak przekonany, że będzie przyzwoicie i tak długo jak Fornalik będzie trenerem, tak długo wstydzić się za drużynę nie będziemy musieli.
Oglądając ten mecz przypomniały mi się mecze z czasów poprzednich kadencji Waldka w Ruchu. Może na palcach jednej ręki moglibyśmy policzyć mecze, w których musieliśmy się wstydzić za drużynę. Nie chcę zapeszać i pisać o awansie bo mocne towarzystwo wokół a to dopiero pierwsze zwycięstwo pod Jego wodzą. Jestem jednak przekonany, że będzie przyzwoicie i tak długo jak Fornalik będzie trenerem, tak długo wstydzić się za drużynę nie będziemy musieli.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Zelazna 11 plus pierwsze zmiany okolo 70 minuty. To cos z czym zawsze kojarzyl mi sie King. No i tesknilem za tym. Dobry mecz. Kazdy zagral na dobrym poziomie. Oby w niedziele poprawic i wracamy do gry.
Z konferencji wynika, ze Nono jednak wydaje sie skreslony. Reakcja Waldka "nastepne pytanie" wiecle mowi na temat przyszlosci Hiszpana. Ciekawe czy najlepszy u nas z poczatku sezonu Ceglarz wroci do wyjsciowego skladu.
Z konferencji wynika, ze Nono jednak wydaje sie skreslony. Reakcja Waldka "nastepne pytanie" wiecle mowi na temat przyszlosci Hiszpana. Ciekawe czy najlepszy u nas z poczatku sezonu Ceglarz wroci do wyjsciowego skladu.
- Radvan138
- Kontakt:
Podobne zachwyty byly po przyjsciu Szulczka i paru wygranych szpilach. Tak ze narazie dajcie se na wstrzymanie.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
O tym samym pomyślałem. Bardzo podobnie to wygląda. Nagle zaczęli biegać i myśleć.
Ciekawe że mimo że graliśmy dość słabym środkiem pola, bo tercet Szymański Żurawski Szwoch to nie są Himalaje tej ligi, to i tak rywale nie mieli za dużo do powiedzenia. Ciekawi mnie jak za Waldka będzie wyglądał Ceglarz, to może być absolutny wymiatacz.
Pochwalę znowu Leśniak-Paducha, kolejny świetny mecz, dawno nie widziałem tak inteligentnie grającego zawodnika, trochę wygląda na ociężałego z piłką przy nodze, ale mimo to potrafi się rozpędzić. Widzę w nim potencjał na grajka nawet pod kątem reprezentacji za 4, 5 lat. Trochę przypomina wczesnego Helika, on też z meczu na mecz rósł, a potem wypadł na 2 lata.
Bała to całkowite przeciwieństwo tego Bały ze Stali, który był pewnym egzekutorem, typową dziewiątką, a tutaj daje podania jak typowa dycha, a pod kątem wykończenia wygląda jak bramkarz, niesamowicie nieporadnie. Ale koniec końców przyda się taki typ zawodnika. Ma pole do rozwoju.
Szwedzik ma to czego nie ma Bała, jak ma okazję to nie kombinuje tylko wykańcza, i to wykańcza całkiem nieźle. To podanie do Szwocha też tak nie w jego stylu, było widać w tym jakość, nie doceniałem go ale przy lepszej jakościowej drużynie daje liczby.
-
- Kontakt:
Ja tą reakcje bardziej interpretuje jako irytacje pytaniem, bo co może więcej powiedzieć WF po dwóch treningach, w których wziął udział Nono, a ciagle jest o niego pytany, ale może być tak ty piszesz.HullCityFC pisze: ↑21 sie 2025, o 10:53Zelazna 11 plus pierwsze zmiany okolo 70 minuty. To cos z czym zawsze kojarzyl mi sie King. No i tesknilem za tym. Dobry mecz. Kazdy zagral na dobrym poziomie. Oby w niedziele poprawic i wracamy do gry.
-
- Kontakt:
Wieczysta i Wisła. Jeśli w tych meczach będę widzieć różnice i grę taką jak wczoraj będę w stanie zapomnieć poprzedni sezon i uznam ze coś poszło do przodu. Wczoraj było ok...
........:::::::: 19 R 20 ::::::::.........
-
- Kontakt:
A teraz nie widzisz różnicy? To dopiero początek, ale widać, że ruszyło. Od dawna bardzo dawna da się ten zespół oglądać. Przecież Siedlce to podobny poziom do Stali. Tam jeszcze nie było "tego". No i w końcu nasi zawodnicy wygrywali pojedynki biegowe z rywalem.
Jest dużo pracy, ale w końcu czeka się z radością na kolejny mecz. No i zainteresowanie wzrasta. Już słyszę, że na derby pójdzie wielu wcześniej obrażonych.
Jest dużo pracy, ale w końcu czeka się z radością na kolejny mecz. No i zainteresowanie wzrasta. Już słyszę, że na derby pójdzie wielu wcześniej obrażonych.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- Radvan138
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Zatwardziały fan Szulczka
:

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Czyli Szulczek powinien zostac?
- Rickenn10
- Kontakt:
Ja uważam, że Waldek nie jest pewnym gwarantem sukcesówHullCityFC pisze: ↑21 sie 2025, o 13:33Czyli Szulczek powinien zostac?
Aczkolwiek może się to udać jak najbardziej
Raczej nie jest wypalony
BEzpośredni raczej ciężko

- Radvan138
- Kontakt:
a czy ja gdzies tak napisalem?HullCityFC pisze: ↑21 sie 2025, o 13:33Czyli Szulczek powinien zostac?
tak bardzo ze od samego poczatku gadalem, ze Szulczek nigdy nie powinien trafic do tego klubuHarpo pisze: ↑21 sie 2025, o 13:28Zatwardziały fan Szulczka:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dodam jeszcze, że podobne wypowiedzi jak Ventury oraz to co dalo sie uslyszec wokol typu "wszyscy odetchneli" to slyszalem po odejsciu Skrobacza, po odejsciu Niedzwiedzia i teraz po odejsciu Szulczka.
pomijajac poczatek Skrobacza (bo on przyszedl po sukcesie a nie kryzysie) tez komentarze byly takie, ze teraz to ruszylo i widac reke trenera.
ja bardzo bym chcial, zeby z Fornalikiem ruszylo na dobre.
niemniej nie umiem sie pozbyc obawy, ze za rok znow jakis grajek powie, ze "teraz to wszyscy odetchneli", a forum zawyrokuje, ze teraz to widac warsztat Dziółki czy tam Skowronka.
bardzo bym sie chcial mylic i byc za 2 lata tutaj etatowym obronca Fornalika, przed rozgrzanymi glowami sfrustrowanymi zaledwie 8 miejsce w Ekstraklasie

wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Różnica jest oczywista. Inny trener, inny skład, inne ustawienie, inna taktyka.
Dokąd nas to zaprowadzi to się okaże, ale na pewno nie gramy tak jak do tej pory.
Dokąd nas to zaprowadzi to się okaże, ale na pewno nie gramy tak jak do tej pory.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.