Polonia Bytom zagra na Ruchu :D

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Blue-White.....
Kontakt:

#76 Post autor: Blue-White..... » 16 lip 2007, o 23:22

Dom sie reke udupic ze nie jeden chorzowski pudzie na szpil jak bydzie Polonia grac z Wisla K albo Legia a Ruch bydzi grioł kajs na wyjezdzie no ale nie mo sie zamiaru tukej wadzic czy to skandal czy cosik innego tak mi sie wydaje....zreszta zoboczymy jak to bydzie wygladac...nie mom nic przeciwko zeby Polonia grala unos ALE NIE WIDZI MI SIE TO!!! ida spac Nara
http://www.youtube.com/watch?v=DqaG4DyuseY&eurl=http://www.niebiescy.pl/?id=2583 :ok:
[color=blue][b] Może Kiedyś na RUCHU ;) -> [/b][/color] http://www.youtube.com/watch?v=04dmcdOHsJA&feature=related

Awatar użytkownika
art82
Kontakt:

#77 Post autor: art82 » 16 lip 2007, o 23:22

RudaSlaska7 pisze:Polonia Bytom - Widzew Łódź 20 października, 18:00

Polonia Bytom - Górnik Zabrze 15 września, 18:00
:hyhy:
Moim zdaniem w tych 2 meczach powinna byc zmiana gospodarza.
To istna paranoja ze Polonia bedzie grala "u siebie" z naszymi ziomkami
na naszym stadionie. Mam nadzieje ze będzie jak
mówie.
A co do niektórych wypowiedzi o "układach" itd, to wydaje mi się
że to już należy w geście odpowiednich ludzi z obywdu ekip i nie nam o
tym decydowac.
dobranoc :spi:
Ostatnio zmieniony 16 lip 2007, o 23:25 przez art82, łącznie zmieniany 1 raz.
komentarz żabola po derbach:D Podziękujmy naturze, bo jakby była zielona murawa to dostalibyśmy 8-0, a może i więcej.

slavo
Kontakt:

#78 Post autor: slavo » 16 lip 2007, o 23:22

Lutz. Na dzień dzisiejszy i chwilę obecną NIE ! Nie pomógłbym żabolom i nie wynika to ze znacznie bardziej negatywnego mojego stosunku do nich, niż do PB. Tylko z tego powodu jak postąpili z PB. Na dzień dzisiejszy dostaliby taką samą odpowiedź: "możecie grać, ale nie możecie grać". :hyhy:
W sytuacji dokładnie odwrotnej czyli żabskie awansują po ponad 20 latach w uczciwej sportowej walce do OE, a wszystkie "super Śląskie" kluby by sie na nich wypięły byłbym za tym, żeby ich wspomóc. Choć nie przeczę, że subiektywne odczucia tez tu grają dużą rolę, a te mam znacznie pozytywniejsze jeśli chodzi PB niż a żabskich bufonów. Bo nic mnie tak nie zraża do ludzi, jak szybka amnezja w momencie jak manna zaczyna lecieć z nieba:
a zdanie: "to po co się cisną do OE skoro nie mają kasy" wzbudzają moje obrzydzenie (szkoda, że niektórym kibicom Ruchu też szybko przyszło zapomnieć, że jakimś potentatem nie jesteśmy, a i 100% gwarancji wolności od kłopotów ze stadionem nie mam)
Jaśniej ?

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#79 Post autor: Lutz » 16 lip 2007, o 23:31

slavo pisze:a zdanie: "to po co się cisną do OE skoro nie mają kasy"
To som Twoje słowa - niy moje !! Jo czegoś takiego nigdy niy napisoł.
Wiela razy jeszcze mom Ci trombić że moje zdanie na tyn temat wyniko z wielkiego uprzedzynio i antypatii do tego klubu i ich kibiców. Mom swoje powody !!
Zoboczymy co z tego wylezie , bele bych niy boł złym prorokiym.

Tomasz
Kontakt:

#80 Post autor: Tomasz » 16 lip 2007, o 23:35

Normalnie nie wyczymia! Panowie, jo tam nie mom nic do poloni lubic ich czy nie lubic, mie jest jedno! Idzie ino o to, ze po pierwsze nie Ruch bydzie miec z tego szmal i Ruch tu nie mo nic do godania! Zgoda wyrazil Kopel na prosba swojego kolegi To po piyrsze po drugie, jak byla godka o Mlodej OE to wielkie larmo, ze murawa byla by przeorano jak by mode grali przed abo po starych i takie tam! teraz bydzie modo oe plus jeszcze polonia i caly ten sasrany remont murawy jest do zici wsadzic! Kopelc sie wycfanil i chce sie robic przyjazny chopek ino jak zwykle naszym kosztem!!! To nie my pomogomy ino Chorzow pomogo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ruch nie bydzie miol z tego nic ino ewentualny burdel w terminarzu, zasrano cołko murawa i do pierona gizdów na stadionie, skuli mie to na naszym stadionie mogom byc rozgrywane wszystkie mecze OE, ino ze Ruch mo cos z tego miec! Kopel mo nie tylko obiecac stadion ale zaczonc go robic i nie zwalac wszystkiego na klub bo założa sie ze wszystko sie tak skonczy! mało momy jeszcze problemów??? zastanówcie sie nad tym od ty strony...
Ruch Ruch HKS!

sylwiiis

#81 Post autor: sylwiiis » 16 lip 2007, o 23:37

jednym z nas sie nie podoba, inni są za. Lutz...jak coś będzie nie tak, to pewnie przypomnisz, żeś mioł złe przeczucie, ale spróbować można. Ktoś potrzebuje pomocy, trzeba mu pomóc. jak już to wiele razy pisaliście, nie wiadomo czy my nie bedziemy potrzebować pomocy(odpukać). Polonia wolałaby grać mecze u siebie, ale nic na to nie poradzą, bez stadionu good bye. Nie wiem komu to bardziej nie pasuje....im czy nam?? wyobraźcie sobie dyskomfort kibiców spiewających, że są u siebie :wstyd:
pb1920 pisze:wielkie dzieki i szacunek dla ruchu za ten gest . Osobiscie jestem wam bardzo wdzięczny za udostepnienie nam waszego stadionu i udowodniliscie mi ze mocie sląski charakter
własnie...pokażmy, że stać nas na gest! :hyhy:

slavo
Kontakt:

#82 Post autor: slavo » 16 lip 2007, o 23:37

Lutz pisze:
slavo pisze:a zdanie: "to po co się cisną do OE skoro nie mają kasy"
To som Twoje słowa - niy moje !! Jo czegoś takiego nigdy niy napisoł.
Wiela razy jeszcze mom Ci trombić że moje zdanie na tyn temat wyniko z wielkiego uprzedzynio i antypatii do tego klubu i ich kibiców. Mom swoje powody !!
Zoboczymy co z tego wylezie , bele bych niy boł złym prorokiym.
to nie są ani Twoje, ani moje słowa. To są słowa większości żaboli (żeby nie powiedzieć wszystkich). I niestety niektórych niebieskich, wiec o co sie pieklisz.

Nie wiem, co z tego wylezie. Ale też nie wiem co to ma oznaczać, bo ja sie na nic nie nastawiam (sztamy, układy itp), może tylko na jedną rundę rozejmu, spokoju i szacunku wzajemnego.
Powody, nie powody. Na Warszawa się skarżymy, że nas je***, a sami się dzielimy i w takich chwilach nie potrafimy pomóc. Dlatego jak napisałem pomimo wszystkich animozji, to nie jest wielki dzień Ruchu, ani wielki dzień Polonii, to jest dobry dzień dla Górnego Śląska, nawet jeśli dla przeciwwagi spotykamy się z taka postawą jak tych nowobogackich z Zabrza

Pavlique
Kontakt:

#83 Post autor: Pavlique » 16 lip 2007, o 23:43

Powody, nie powody. Na Warszawa się skarżymy, że nas je***, a sami się dzielimy i w takich chwilach nie potrafimy pomóc. Dlatego jak napisałem pomimo wszystkich animozji, to nie jest wielki dzień Ruchu, ani wielki dzień Polonii, to jest dobry dzień dla Górnego Śląska, nawet jeśli dla przeciwwagi spotykamy się z taka postawą jak tych nowobogackich
dobrze pedziane!!!!!
a żaboli niych ...uj boli...
Choć musza oddać, ze jako niyftorzy kibice som spoks i pomogom jak cza.... tela że tak to idzie napisać ło wszyskich :hyhy: Dobra juz wiyncyj niy pisza :zawstydzony:
No ale jak maniana odwalo przy bele jakich aliansach i innych toż trudno sie godo...
Jeszcze roz Ruch udowodnioł dizsioj że jest ponad takiymi jak żabole... jest prawdziwie Górnoślonskim klubym!!!!
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#84 Post autor: Lutz » 16 lip 2007, o 23:47

Kolega Tomasz na poprzedni stronie wyrazioł swoja opinio na tyn temat - pozwola sie ja w całości zacytować :
Normalnie nie wyczymia! Panowie, jo tam nie mom nic do poloni lubic ich czy nie lubic, mie jest jedno! Idzie ino o to, ze po pierwsze nie Ruch bydzie miec z tego szmal i Ruch tu nie mo nic do godania! Zgoda wyrazil Kopel na prosba swojego kolegi To po piyrsze po drugie, jak byla godka o Mlodej OE to wielkie larmo, ze murawa byla by przeorano jak by mode grali przed abo po starych i takie tam! teraz bydzie modo oe plus jeszcze polonia i caly ten sasrany remont murawy jest do zici wsadzic! Kopelc sie wycfanil i chce sie robic przyjazny chopek ino jak zwykle naszym kosztem!!! To nie my pomogomy ino Chorzow pomogo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ruch nie bydzie miol z tego nic ino ewentualny burdel w terminarzu, zasrano cołko murawa i do pierona gizdów na stadionie, skuli mie to na naszym stadionie mogom byc rozgrywane wszystkie mecze OE, ino ze Ruch mo cos z tego miec! Kopel mo nie tylko obiecac stadion ale zaczonc go robic i nie zwalac wszystkiego na klub bo założa sie ze wszystko sie tak skonczy! mało momy jeszcze problemów??? zastanówcie sie nad tym od ty strony...
:padam:

I to jedyn z wielu argumyntów na NIY !! Fto nom pomoże ja bydzie murawa zaorano idonc tropym tego przykładu ?? Pójdymy potym do Poloni i poproszymy o nowo trowa ?? Bez lato je ok , ale jak przidzie jesiyń , dyszcz i maras ?? Co dali ??
Monyj prezydynt Bytomio nom zafunduje nowo murawa ?? Niy wiym ??

slavo
Kontakt:

#85 Post autor: slavo » 16 lip 2007, o 23:50

Lutz ! A kto Cie wtajemniczył w szczegóły umowy najmu stadionu i podstaw wyliczenia kosztu użytkowania, w tym amortyzacji murawy ?

RudaSlaska7
Kontakt:

#86 Post autor: RudaSlaska7 » 16 lip 2007, o 23:51

z tym Gornikiem to tak zeby podgrzac atmosfere ;)

wiem ze niby maja przeniesc ten mecz do Zabrza ale oficjalnie dalej podany jest nasz stadion

poza tym nie wyobrazam sobie zeby na meczu Poloni z Widzewem przy Cichej zabraklo wsparcia z naszej strony ;)
pozdRo

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#87 Post autor: Lutz » 16 lip 2007, o 23:58

:hyhy: mie żodyn w to niy wtajemniczoł, jo rozważom wszyskie możliwe scenariusze ( na końcu zdania , napisołech dyć, że niy wiym) . Ale na prosty chopski rozum 3, 4 szpile bez tydziyń w jesiyń przy deszczu ---- tego nawet trowa na Camp Nou niy wytrzimie i jak mosz zamiar ta murawa w przeciongu poru dni naprawić . To je ino jedna z możliwych teorii , kero przemawio na zdecydowane NIY .
A już co by my tak richtig prowda godali: mi sam niy fulejcie wszyscy o taki dupny ślonskości Polonni, bo zarozki sam powklejom zdjyncia ze stadionu kaj nikaj niy widać ani naszego Adlerka, ani żółto- niebieki fany, zamiast tego wisi Bioły Orełek - ale to tak na marginesie.

slavo
Kontakt:

#88 Post autor: slavo » 17 lip 2007, o 00:07

1. Ok, ja nie znam szczegółów, ty nie znasz więc to co pisze Tomasz to nie argumenty tylko wizjonerstwo (w tym wypadku typowe polskie szkamranie i czarnowidztwo; ewentualnie kolokwialnie - klachy).
2. Bytom to jest Śląskie miasto czy tam nawieszasz adlerków czy nie (Wadowice mają w herbie śląskiego adlerka i jakoś Śląskim miasteczkiem nie są). A Polonia to jest klub ze Śląska mimo, że kresowiaków tam ci od groma.
Podobnie jak w Bochum Turków i Poloków, a nikt nie neguje tego, że VFL to klub z Nordrhein-Westfalen

DjMaciar
Kontakt:

#89 Post autor: DjMaciar » 17 lip 2007, o 00:10

jo tu walna tera tekst i ida sie stracic

a jak wyjdzie FIFA 2008 to jaki stadion bydzie miala polonia??
:hyhy: :hyhy: :hyhy:

ciau
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

slavo
Kontakt:

#90 Post autor: slavo » 17 lip 2007, o 00:12

DjMaciar pisze: a jak wyjdzie FIFA 2008 to jaki stadion bydzie miala polonia??
:hyhy: :hyhy: :hyhy:
żuzlowy, dobrou noc

ODPOWIEDZ