Działania marketingowe

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Przemo1234
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Działania marketingowe

#7186 Post autor: Przemo1234 » 25 paź 2023, o 19:06

Z tego co wiem są jakieś regulaminy imprezy masowej dotyczące wpuszczania z kijem (i flagą). Jak weźmiesz drewnianą to Cię nie wpuszczą bo byś mógł komuś zęby wyłamać. :) Kiedyś jako bajtel się zdziwiłem jak mi ochrona kazała wyrzucić kija :)

Ale ogólnie temat flag propsuję mocno.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów 3-2 Odra Wodzisław Śląski (20 kwietnia 2010 r.)
Karnetowicz: od 2011 roku
Wielki Ruch: członek od kwietnia 2019 r.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7187 Post autor: jajo » 25 paź 2023, o 19:10

to z tv lub przeciwnej strony wyglada dobrze...
ale z wewnatrz, to jednak zdecydowana wiekszosc ludzi chce ogladac mecz. ktos sobie macha i jest zadowolony ale dziesiatki innych osob moze meczu nie widziec. troche jak z trabka :P jeden trabi, reszta wkurwiona ;)
mnie nawet denerwuje jak po oprawie machajki zostaja na dluzej - ja, wiem, starzeje sie :) ale no tych starszych, zmierzlych na stadionie tez jest niemalo :)
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

KubaK
Kontakt:

#7188 Post autor: KubaK » 25 paź 2023, o 19:40

A gdyby tak każdy fanclub miał swoją dużą flage na kiju i z każdego FC po jednej osobie machaliby nimi na płycie przed wyjściem piłkarzy i w trakcie hymnu. Kilkanaście takich flag rozsianych po całej murawie przy hymnie robiłoby super efekt.

disu
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7189 Post autor: disu » 25 paź 2023, o 22:23

Powiedzcie mi, gdzie na stronie idzie sprawdzić rozmiarówkę kurtek i bluz, bo abo jej nie widzę, albo jej tam nie ma? Chciałem ogarnąć dla potencjalnych, nowoprzybyłych kibiców niebieskie łachy, ale za cholerę nie widzę rozmiarów :|

DoBojuNiebiescy
Kontakt:

#7190 Post autor: DoBojuNiebiescy » 26 paź 2023, o 07:48

Dla działu marketingu polecam fotobudke 360. Widziałem ją na dużych eventach gdzie ludzie stali w kolejkach by skorzystać i przy takiej sprzedaży biletów to będzie strzał w 10 i dużo większa ekspozycja w social mediach i też dobrej jakości kontent. Trzeba zrobić wszystko by wykorzystać ten dzień na długofalowy sukces.

Awatar użytkownika
MakeRson
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7191 Post autor: MakeRson » 26 paź 2023, o 08:35

disu pisze:
25 paź 2023, o 22:23
Powiedzcie mi, gdzie na stronie idzie sprawdzić rozmiarówkę kurtek i bluz, bo abo jej nie widzę, albo jej tam nie ma? Chciałem ogarnąć dla potencjalnych, nowoprzybyłych kibiców niebieskie łachy, ale za cholerę nie widzę rozmiarów :|
Nie ma czegoś takiego jak rozmiarówka na stronie 😁
Na odpowiedź mejlową lub telefoniczną też raczej szans nie ma, bo po prostu nikt się tym w klubie nie interesuje, a jeżeli jakimś cudem odpowiedź dostaniesz, to podziel się tutaj - dla potomnych :ok:
Niebieskie Mysłowice

sabereR
Kontakt:

#7192 Post autor: sabereR » 26 paź 2023, o 10:06

Dostać coś fajnego w rozmiarze L graniczy z cudem. Najpopularniejszy rozmiar a taki mały nakład ubrań. Na aksie nie wiedza kiedy w ogóle coś będzie. Słabo

Dżem
Kontakt:

#7193 Post autor: Dżem » 26 paź 2023, o 11:09

Super akcja z panią Renią!!!!!

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7194 Post autor: kroy » 26 paź 2023, o 12:03

Dżem pisze:
26 paź 2023, o 11:09
Super akcja z panią Renią!!!!!
Oj tak!! Mistrzowsko! Mi tylko brakowało żeby jakiegoś pierona z murawy przegoniła ;)
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7195 Post autor: jajo » 26 paź 2023, o 16:12

"Dlatego oprócz promocji filmu w naszych mediach społecznościowych, na Stadionie Śląskim pojawią się kody QR, które po zeskanowaniu będą kierować do materiału – mówi Seweryn Siemianowski, Prezes Ruchu."

https://www.ksruch.com/w/niezwykly-film-pani-renia

Scanner- chyba do Ciebie :padam:
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#7196 Post autor: scaneRboy » 27 paź 2023, o 07:14

Ile to wszystko jest warte to się okaże za kilka tygodni oraz na wiosnę. Niemniej warto bacznie przyglądać się wszystkiemu, co się w tej chwili dzieje. Ciekawi mnie na przykład zasięg akcji plakatowej. Plakaty są po prostu ładne i pojawiły się w dobrze widocznych miejscach w Chorzowie, co mogłoby sugerować odpalenie "ukrytego smoka" w postaci mieszkańców miasta. "Ukryty smok" polega na tym, że w mieście nie ma już żadnych rozrywek dla ludzi (brak kin, koncertów, nawet zwykłego bilarda trudno już znaleźć, pojeść też za bardzo nie ma gdzie). Pamiętacie piosenkę: "co to za miasto, co to za wieś?... -możemy to sobie teraz pośpiewać o Chorzowie.
Jeśli w sobotę dostaną piłkarskie show na poziomie może być naprawdę ciekawie. Emocje i poczucie dumy ze swojego miasta, identyfikacja społeczna. Może nie ma co za bardzo wybiegać w przyszłość.

Jeśli chodzi o kody QR to rzeczywiście chodziło o drobiazgi, które dadzą efekt i nie wymagają nakładów finansowych oraz bazują na już posiadanych zasobach.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7197 Post autor: gerhat » 27 paź 2023, o 07:39

scaneRboy pisze:
27 paź 2023, o 07:14
Ile to wszystko jest warte to się okaże za kilka tygodni oraz na wiosnę. Niemniej warto bacznie przyglądać się wszystkiemu, co się w tej chwili dzieje. Ciekawi mnie na przykład zasięg akcji plakatowej. Plakaty są po prostu ładne i pojawiły się w dobrze widocznych miejscach w Chorzowie, co mogłoby sugerować odpalenie "ukrytego smoka" w postaci mieszkańców miasta. "Ukryty smok" polega na tym, że w mieście nie ma już żadnych rozrywek dla ludzi (brak kin, koncertów, nawet zwykłego bilarda trudno już znaleźć, pojeść też za bardzo nie ma gdzie). Pamiętacie piosenkę: "co to za miasto, co to za wieś?... -możemy to sobie teraz pośpiewać o Chorzowie.
Jeśli w sobotę dostaną piłkarskie show na poziomie może być naprawdę ciekawie. Emocje i poczucie dumy ze swojego miasta, identyfikacja społeczna. Może nie ma co za bardzo wybiegać w przyszłość.

Jeśli chodzi o kody QR to rzeczywiście chodziło o drobiazgi, które dadzą efekt i nie wymagają nakładów finansowych oraz bazują na już posiadanych zasobach.
Mądrze godosz 👍

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#7198 Post autor: Rickenn10 » 27 paź 2023, o 07:42

scaneRboy pisze:

Jeżeli chodzi o aspekt społeczny to może to mieć ogromny wpływ na naszą przyszłość. Tak jak mówisz w Chorzowie prócz kilku knajp już nie ma w zasadzie nic.
A takie wydarzenia 2x w miesiącu mogą wprowadzić nowy nawyk. Ludzie będą mieli świadomość, że w mieście w końcu coś się dzieje, nikt nie jest chętny jeździć na mecze do sąsiedniego miasta bo tak to działa natomiast zupełnie inaczej to wygląda kiedy to powróciło już do miasta i mimo że jest to moloch to na głowę nie pada, możesz iść do toalety w godnych warunkach, całe zaplecze cateringowe i cała infrastruktura już pozwala czuć się wygodnie. Jeżeli to pójdzie wraz z atmosferą i w końcu emocjami i wynikami to naprawdę jest szansa to miasto ożywić i ukierunkować właśnie na Ruch z prostego względu - nic innego w tym mieście nie ma.
Zobaczymy

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7199 Post autor: kroy » 27 paź 2023, o 09:12

scaneRboy pisze:

Z plakatami to racja, nawet mama mi mówiła że całe swiony obklejony! Promocja niskim nakładem a i skuteczna
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#7200 Post autor: Darth Kabut » 27 paź 2023, o 09:18

Rickenn10 pisze:
27 paź 2023, o 07:42
scaneRboy pisze:

Jeżeli chodzi o aspekt społeczny to może to mieć ogromny wpływ na naszą przyszłość. Tak jak mówisz w Chorzowie prócz kilku knajp już nie ma w zasadzie nic.
A takie wydarzenia 2x w miesiącu mogą wprowadzić nowy nawyk. Ludzie będą mieli świadomość, że w mieście w końcu coś się dzieje, nikt nie jest chętny jeździć na mecze do sąsiedniego miasta bo tak to działa natomiast zupełnie inaczej to wygląda kiedy to powróciło już do miasta i mimo że jest to moloch to na głowę nie pada, możesz iść do toalety w godnych warunkach, całe zaplecze cateringowe i cała infrastruktura już pozwala czuć się wygodnie. Jeżeli to pójdzie wraz z atmosferą i w końcu emocjami i wynikami to naprawdę jest szansa to miasto ożywić i ukierunkować właśnie na Ruch z prostego względu - nic innego w tym mieście nie ma.
Zobaczymy
Typish Dortmund

ODPOWIEDZ