A ja bym miał pytanie do nowego prezesa jakie są jego plany na zapełnienie stadionu kibicami. Kibica trzeba jakoś przyciągnąć. Za chwilę, czy to nam się podoba czy nie, trzeba będzie się przenieść na Stadion Śląski. Warto byłoby wykorzystać tą okazję marketingowo. Wiadomo, że na samym początku stadion przyciągnie osoby które na mecze chodzą sporadycznie i trzeba ich na tym stadionie zatrzymać. Potrzeba wyników - to wiadomo. Ale ludzi już trzeba zacząć do Ruchu przyciągać. Denerwuje mnie ten zastój. Ja wiem, że w Ruchu na chwilę obecną są ważniejsze sprawy : zmiana prezesa, licencja, długi itd wszyscy to wiemy. Ale spójrzcie : po Katowicach jeżdżą autobusy zapraszające na mecze GKSu (jeżdżą też po Chorzowie, co normalne nie jest, ale z miasta wyjeżdżają już "przyozdobione" w eRki). W Zabrzu, Gliwicach i Rudzie są bilbordy zapraszające na mecze Górnika. A co z Chorzowem? Była akcja co w zakładach pracy i szkołach oferowano karnety... a na Cichą przychodzi 6.000 osób. Jedyną reklamą na mieście są (albo były bo już dawno nie widziałem) zaproszenia na mecz wiszące na płocie stadionu dość dobrze widoczne z DTŚki w kierunku Świon. A czeka nas przeprowadzka na moloch. Dużo osób jest sceptycznych ale musimy go zapełnić przynajmniej w tych 15.000 - 20.000 żeby to jakoś wyglądało.... (Oczywiście nie biore pod uwagę możliwości spadku z ligi) Możliwe, że tyle będzie na pierwszych trzech meczach. Na pewno na Legii, może jak GKS awansuje albo Zagłębie. Ale co na innych meczach? Jeśli zarząd chce zarobić na kibicach musi ich jakoś zachęcić! Tylko że na razie ja żadnych pomysłów, a tym bardziej efektów nie widzę