Sezon 2014/15
-
Re: Sezon 2014/15
Dokładnie Puchar Polski, jest to do zrobienia. Jakby nie patrzeć fajna i łatwa ( teoretycznie ) droga do 1/2.
Janek Kocian zaprowadzi nas znowu do celu...
Janek Kocian zaprowadzi nas znowu do celu...
-
- Kontakt:
no własnie... w Beskidach... a nie na jakimś podpiździcu które jest tak samo sztucznym tworem jak ten klubscaneRboy pisze:Jest taka mala miejscowosc w Beskidach, caly swoj malutki stadionik maja wymalowany w nasze eRki. Nie napisze gdzie to, bo kazda wieksza ekipa moglaby przejazdem narobic im problemow. Wiem, ze kilka osob z tamtad przyjezdza na Cicha.
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE
-
-
- Kontakt:
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
https://twitter.com/czesmich/Oglądałem dziś trening Ruchu w Gdyni, Viśnia w gazie a grupa "Ciechocinek" w dobrym nastroju, nie widać u nich popucharowego zmęczenia
-
- Kontakt:
Małe porównanie obecnego sezonu i poprzedniego. Jak widać Kocian nie jest nic lepszy od Zielińskiego.

A teraz na poważnie, bo zdanie powyżej to oczywiście żart. W poprzednim sezonie od ósmej kolejki zaczynaliśmy mozolne wspinanie się w tabeli, chociaż styl dopiero przychodził z czasem. W tym sezonie jakość i styl już jest, Kocian zna zawodników... Wtedy był zlepek piłkarzy skazany na katastrofę, teraz piłkarze, którzy udowodnili, że potrafią też pograć w piłkę i prawie perfekcyjnie przystosować się do przedmeczowych założeń.
W porównaniu obu sezonów jest jeszcze istotna sprawa. W poprzednim sezonie z siedmiu meczów, gdy trenerem był Zieliński, aż cztery zostały rozegrane na własnym boisku, a w tym sezonie pięć na wyjeździe (w większości z drużynami z czołówki tabeli), a można jeszcze doliczyć mecz z Łęczną, który odbył się na neutralnym gruncie, bo 999 osób w Gliwicach - z całym szacunkiem dla osób, który były i dopingowały zespół - to nie to samo co mecz u siebie.
Co ważne, mamy dwa punkty straty mniej do Legii, a to Legia jest murowanym faworytem do mistrzostwa. W teorii Wisła, Górnik powinny "spuchnąć"

A teraz na poważnie, bo zdanie powyżej to oczywiście żart. W poprzednim sezonie od ósmej kolejki zaczynaliśmy mozolne wspinanie się w tabeli, chociaż styl dopiero przychodził z czasem. W tym sezonie jakość i styl już jest, Kocian zna zawodników... Wtedy był zlepek piłkarzy skazany na katastrofę, teraz piłkarze, którzy udowodnili, że potrafią też pograć w piłkę i prawie perfekcyjnie przystosować się do przedmeczowych założeń.
W porównaniu obu sezonów jest jeszcze istotna sprawa. W poprzednim sezonie z siedmiu meczów, gdy trenerem był Zieliński, aż cztery zostały rozegrane na własnym boisku, a w tym sezonie pięć na wyjeździe (w większości z drużynami z czołówki tabeli), a można jeszcze doliczyć mecz z Łęczną, który odbył się na neutralnym gruncie, bo 999 osób w Gliwicach - z całym szacunkiem dla osób, który były i dopingowały zespół - to nie to samo co mecz u siebie.
Co ważne, mamy dwa punkty straty mniej do Legii, a to Legia jest murowanym faworytem do mistrzostwa. W teorii Wisła, Górnik powinny "spuchnąć"
-
- Kontakt:
Osobiscie uwazam, ze Wisla bedzie mocna do konca sezonu, mecz z nimi to jeden z tych, na ktory czekam najbardziej.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
-
- Kontakt:
spadłem z krzesławojt pisze:Jakie to mo teraz znaczenie w obliczu takiej wiadomości, Stary Kontynent, a może i cały Świat uratowany uratowany! "Słońce Peru" już świeci nad Europą i otacza ja swoim kaszubskim blaskiem,biją dzwony w kościołach, ludzie padają na kolana, a ty Mirku na forum w takiej chwili oglondosz żaboli?
![]()

Wygląda na to, że fest wyrównana liga będzie. Ci z pierwszego miejsca znów będą mieli zadyszkę, a my myślę za niedługo zaczniemy pościg

Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Patrząc na to co grają to nasz remis u nich nabiera jeszcze większej wartościscaneRboy pisze:Osobiscie uwazam, ze Wisla bedzie mocna do konca sezonu, mecz z nimi to jeden z tych, na ktory czekam najbardziej.

-
- Kontakt:
Wyobrazam to sobie tak, ze mecz znimi bedzie rozpoczynal bezposrednia walke o czolowe lokaty. W kolarstwie to jest jeszcze nie finisz, ale ostatni przed meta podjazd, jak masz dobra pozycje, to przestajesz juz kalkulowac, tylko zapierddalasz do mety.
-
- Kontakt:
wisła jest bardzo wąska kadrowo, sam smuda o tym wspomina, wielu dziennikarzy też a Cupiał nie jest juz tak rozrzutny jak dawniej. poszumią troche i się skończy na walce o 4-5 miejsce, mozliwe że z nami lub bezpośrendio pod nami 

-
- Kontakt:
wąska kadrowo? a kto jest szeroki? wszyscy się z tym borykają, co prawda Smuda nie posługuje się żadnym oficjalnym językiem ale nie jest głupim trenerem
-
- Kontakt:
W tym sezonie 5 z 7 meczy było na wyjeździe nie jak podajesz 4, mecz z Wisłą miałbyć u siebie, ale Wisła zgodziła się na zamianę i następny gramy u siebie, a ten traktujemy jako wyjazd.19aRtuR20 pisze:...
W poprzednim sezonie z siedmiu meczów, gdy trenerem był Zieliński, aż cztery zostały rozegrane na własnym boisku, a w tym sezonie cztery na wyjeździe
Te porównanie tabel ewidentnie pokazuje, że te same ekipy co mają na początku dobrą formę teraz miały ostatnio (Legia, Wisła, Górnik), a te co późno weszły ostatnio (Zawisza, Ruch, Cracovia, Korona) podobnie grają tym razem. Natomiast ostatnio tą formę bez jakichś długich okresów słabszej gry utrzymała tylko Legia, a z dołu Ruch, Zawisza (w PP) osiągnęły bardzo dobre rezultaty.19aRtuR20 pisze: Co ważne, mamy dwa punkty straty mniej do Legii, a to Legia jest murowanym faworytem do mistrzostwa. W teorii Wisła, Górnik powinny "spuchnąć"
Sezon długi...
-
- Kontakt:
Dzięki, poprawione... nie wiem jak to zrobiłch, chyba nie zauważyłch meczu z Piastemmiechowiner13 pisze:W tym sezonie 5 z 7 meczy było na wyjeździe nie jak podajesz 4, mecz z Wisłą miałbyć u siebie, ale Wisła zgodziła się na zamianę i następny gramy u siebie, a ten traktujemy jako wyjazd.19aRtuR20 pisze:...
W poprzednim sezonie z siedmiu meczów, gdy trenerem był Zieliński, aż cztery zostały rozegrane na własnym boisku, a w tym sezonie cztery na wyjeździe

-
- Kontakt:
na pewno szersza jest Legia i amika, pewnie i Lechia o ile ten wynalazek wypali. może to troche śmieszne ale nawet podpiździe jest szersze od wisły choc omoże jakościowo trochę słabsze. pokusze sie nawet o stwoerdzenie że Ruch jest od Wisły kadrowo szerszy. Dejcie Jankowi teraz w spokoju przepracować przerwę, wpasować w swoja taktiku nowe twarze i jademy z tym całym barachłem jak z bura sukąscaneRboy pisze:wąska kadrowo? a kto jest szeroki? wszyscy się z tym borykają, co prawda Smuda nie posługuje się żadnym oficjalnym językiem ale nie jest głupim trenerem