Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
adamo_R

Re: Sponsorzy

#616 Post autor: adamo_R » 22 cze 2010, o 00:32

bRayan72 pisze:udział urzędów miast w klubach piłkarskich.
http://www.tvs.pl/informacje/sport/26001/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest dobrze, ale według niektórych radnych mogło być jeszcze lepiej. - Gdybym ja decydował, podjąłbym decyzję, aby w całości przejąć akcje GKSU Katowice, uwiarygodnić podmiot, wybudować stadion na miarę 300-tysięcznego miasta, a potem szukać inwestora - twierdzi Marek Szczerbowski, radny Katowic
to je tyn ze Stadionu Slonskiego :mur:

Jak momy grac ma SS to cza tego ciula wy***ać, bo bydzie fajnie

Awatar użytkownika
w19n20c
Kontakt:

#617 Post autor: w19n20c » 22 cze 2010, o 14:28

Lysy pisze:Mom nadzieja ,że to wom oczy otwiero na tego gnoja co Ruch namawio do gry na Stadionie Śląskim a cyganom chce budować nowy stadion. Było nie było z Bukowej jest bliżej na Śląski ale ta cygańska menda to nos namawio do gry na Śląskim.Czy do wos wreszcie dociero ,że to judasz i wróg?Że w jego i cy9anów interesie jest coby Ruch nie mioł nowego stadionu i groł na Śląskim a potym jak już bydzie po ptokach to dadzą nom takie ceny wynajmu że sie zesromy i nie bydymy mieli kaj grać. Obudzcie sie!!!!!!!
prawda i to juz wiadomo od dawna. to nie ino kibice maja przejrzec na oczy ale i działacze...
Vide Cul Fide

http://oi42.tinypic.com/34g7zns.jpg
''gieksa, to banda pedalow'' Grosik z Tauzena

scaneRboy
Kontakt:

#618 Post autor: scaneRboy » 24 cze 2010, o 12:16

http://newconnect.pb.pl/2139075,78340,k ... n?ref=col2" onclick="window.open(this.href);return false;

Kluby piłkarskie znalazły przystań
2010-06-24 10:52

Biedujące kluby piłkarskie liczą, że wejście na giełdę pozwoli im odbić się od dna. Najbliżej debiutu są ŁKS i GKS Katowice.
Klub ze stolicy Górnego Śląska pochwalił się wczoraj, że podwyższy kapitał o maksymalnie 4,6 mln zł, a akcje obejmą miasto Katowice
i niewymieniony z nazwiska, "znany inwestor giełdowy". Sponsorem tytularnym zostanie giełdowa spółka
Energomontaż Południe. Inna —Centrozap — poprzez spółkę zależną CentroPromSport (zmieni nazwę na GKS GieKSa Katowice) nadal będzie kontrolować GKS, który obecnie występuje na zapleczu ekstraklasy, a jeszcze niedawno, po ogłoszeniu upadłości, tułał się po niższych ligach. Akcje spółki zostaną wkrótce wprowadzone do obrotu na NewConnect.

Od półtora roku na alternatywnym rynku GPW notowane są już akcje rywala katowiczan zza miedzy —Ruchu Chorzów. W zakończonym sezonie "niebiescy" zajęli trzecie miejsce w ekstraklasie i zagrają w europejskich pucharach. Klub nadal boryka się z problemami finansowymi. Obecność na giełdzie nie zmieniła wiele, bo kolejne emisje akcji nie przyniosły gotówki wystarczającej do spokojnej egzystencji. Spółka nie przynosi zysków i ma ujemne kapitały własne. Na przełomie roku głośno było o zaległościach płatniczych wobec piłkarzy.

W jeszcze gorszej sytuacji jest Łódzki Klub Sportowy, którego nowi właściciele — firma
Tilia, dystrybutor nawierzchni sportowych, starają się załatać dziurę w budżecie. Brak awansu do ekstraklasy poważnie pokrzyżował plany, bo zabraknie spodziewanych wpływów ze sprzedaży
praw do transmisji telewizyjnych. Plan B to emisja akcji, z której włodarze słabszego z łódzkich ligowców (Widzew właśnie awansował do ekstraklasy) mają nadzieję uzyskać nawet 4 mln zł. Pod koniec lipca ŁKS ma zadebiutować na NewConnect.

Taki scenariusz rozważają też szefowie Polonii Bytom. Wkrótce spółka ma zostać wyceniona i jeśli miasto nie będzie zainteresowane dofinansowaniem klubu, bytomianie przeprowadzą prywatną emisję akcji i wejdą na małą giełdę.

— Byłby to dobry krok. Z perspektywy czasu
możemy powiedzieć, że wejście na giełdę było właściwą decyzją. Klub stał się przejrzystym i poważniejszym partnerem dla innych przedsiębiorców. Dostaliśmy możliwość nie tylko łatwiejszego uzyskania finansowania, ale też zdobycia sponsorów — mówi Dariusz Gęsior, doradca zarządu Ruchu Chorzów.

Na przełomie roku sponsorem Ruchu został Tauron Polska Energia.

Kamil Zatoński
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Bogdan Kalus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#619 Post autor: Bogdan Kalus » 25 cze 2010, o 02:40

A co nas obchodzą inne kluby? Patrzmy na siebie! Moim zdaniem wejście na giełdę nie było dobrym pomysłem! Gdyby tak było, to Real, Barcelona, Chelsea czy inne wielkie kluby już dawno by na tych giełdach były! Póki co ich tam nie ma i radzą sobie znakomicie! Sukcesem ma być to, żeby się sprzedawały karnety! A w Chorzowie w tym temacie rewelacji nie ma! Moim marzeniem jest, żeby w dniu meczu bilety były sprzedawane tylko przez "koników", a do tego jeszcze daleka droga! Chyba, że naprawdę przyjdzie "moda" na Ruch! A owa "moda" może przyjść tylko wtedy, kiedy będziemy mieli STADION z prawdziwego zdarzenia, a na to się nie zanosi!

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#620 Post autor: jurek » 25 cze 2010, o 07:19

Bogdan Kalus pisze:A co nas obchodzą inne kluby? Patrzmy na siebie! Moim zdaniem wejście na giełdę nie było dobrym pomysłem! Gdyby tak było, to Real, Barcelona, Chelsea czy inne wielkie kluby już dawno by na tych giełdach były! Póki co ich tam nie ma i radzą sobie znakomicie! Sukcesem ma być to, żeby się sprzedawały karnety! A w Chorzowie w tym temacie rewelacji nie ma! Moim marzeniem jest, żeby w dniu meczu bilety były sprzedawane tylko przez "koników", a do tego jeszcze daleka droga! Chyba, że naprawdę przyjdzie "moda" na Ruch! A owa "moda" może przyjść tylko wtedy, kiedy będziemy mieli STADION z prawdziwego zdarzenia, a na to się nie zanosi!
Panie Bogdanie
to juz nom wraz z wejsciem nowego systemu sprzedazy biletow, monitorowanio kibicow i inkszych codów raczyj niy grozi :D
Wejscie na giełda tuzom z Madrytu, Londynu czy inkszym Manchasterom je potrzebne jak migacze we fligrze ;)
Oni sie juz o reklamodawcow mizdrzyc nie muszom ino porzebierajom w ofertach. Wejscie na gielda (choc som ni ma zech jeszcze na 100% przekonany do tego) to jest pomysl tych biydnych klubow jak nasz czy blank biydnych jak tych z Katowic (jak sie slyszy) w tym zasciankowym fussbalowo kraju coby pokozac "my som biedne ale uczciwe i transparentne"
Czy to bolo dobre w naszym wykonaniu? Ciort wi, w klubie godajom ze do Lotto czy Taurona to bola tako beigaba co przekonala te firmy
ale czy tak je richtig?

scaneRboy
Kontakt:

#621 Post autor: scaneRboy » 25 cze 2010, o 14:08

Bogdan Kalus pisze:A co nas obchodzą inne kluby? Patrzmy na siebie! Moim zdaniem wejście na giełdę nie było dobrym pomysłem! Gdyby tak było, to Real, Barcelona, Chelsea czy inne wielkie kluby już dawno by na tych giełdach były! Póki co ich tam nie ma i radzą sobie znakomicie! Sukcesem ma być to, żeby się sprzedawały karnety! A w Chorzowie w tym temacie rewelacji nie ma! Moim marzeniem jest, żeby w dniu meczu bilety były sprzedawane tylko przez "koników", a do tego jeszcze daleka droga! Chyba, że naprawdę przyjdzie "moda" na Ruch! A owa "moda" może przyjść tylko wtedy, kiedy będziemy mieli STADION z prawdziwego zdarzenia, a na to się nie zanosi!
Boguś, materiał dodałem, bo już na zawsze temat piłka nożna&giełda będzie kojarzony, porównywany, komentowany w odniesieniu do Ruchu Chorzów. Twoja opinia i to co jest w tekście powyżej jest bardzo podobna.
Mi się wydaje, że wejście na giełde akurat Ruchu, akurat w tym czasie nie było złym posunieciem, ponieważ oddaliło od nas różne konteksty korupcyjne. O Ruchu pisze sie różne bzdurne rzeczy, ale przynajmniej od korupcji mamy święty spokój. I ja też wolę czytać mało porywające komunikaty inwestorskie niż pseudo sensacyjki o przekrętach.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
krispo40
Kontakt:

#622 Post autor: krispo40 » 25 cze 2010, o 14:12

w19n20c pisze:
Lysy pisze:Mom nadzieja ,że to wom oczy otwiero na tego gnoja co Ruch namawio do gry na Stadionie Śląskim a cyganom chce budować nowy stadion. Było nie było z Bukowej jest bliżej na Śląski ale ta cygańska menda to nos namawio do gry na Śląskim.Czy do wos wreszcie dociero ,że to judasz i wróg?Że w jego i cy9anów interesie jest coby Ruch nie mioł nowego stadionu i groł na Śląskim a potym jak już bydzie po ptokach to dadzą nom takie ceny wynajmu że sie zesromy i nie bydymy mieli kaj grać. Obudzcie sie!!!!!!!
prawda i to juz wiadomo od dawna. to nie ino kibice maja przejrzec na oczy ale i działacze...
Jasne. Więc idąc takim tokiem rozumowania, to cały Zarząd województwa, sejmik z radnymi i w ogóle całe województwo idzie za gieksą. Bo to oni powołali Szczerbowskiego na dyrektora SŚl i to on przed nimi przedstawia rozliczenia z działalności, z któręj zyski (jeśli są w ogóle) idą one do kasy budżetu wojewódzkiego - na częściowe chociaż pokrycie finansowania obiektu. Nie chcę uchodzić za adwokata pana Sz. i mam o nim swoje zdanie. Z tego miałem okazję widzieć lubi dużo gadać, ma parcie na szkło i "świetne" pomysły średnio parę razy na dzień (słyszałem plotkę o pomyśle, by K-ce przejęły od Chorzowa część parku ze stadionem), no i ma dużo większe ambicje niż być tylko radnym i dyrektorem SŚl. Ale żeby zaraz widzieć jeden wielki spisek wokół naszego KLUBU, to już troszkę przesada. No bo pewnie też i Tauron i Centrozap (może zwłaszcza on?) to gieksiarze, którzy chcą nas wykończyć? Ludzie, troszkę rozsądku ! Zresztą jakby coś, to możecie panu Sz. powiedzieć to wszystko w oczy osobiście. Wystarczy na C6 wejść na trybunę główną, do loży . Jest tam ten pan na każdym meczu Ruchu. Pewnie na przeszpiegi przychodzi...:) :hyhy:

ENDZA
Kontakt:

#623 Post autor: ENDZA » 25 cze 2010, o 14:32

krispo40 pisze:
w19n20c pisze:
Jasne. Więc idąc takim tokiem rozumowania, to cały Zarząd województwa, sejmik z radnymi i w ogóle całe województwo idzie za gieksą. Bo to oni powołali Szczerbowskiego na dyrektora SŚl i to on przed nimi przedstawia rozliczenia z działalności, z któręj zyski (jeśli są w ogóle) idą one do kasy budżetu wojewódzkiego - na częściowe chociaż pokrycie finansowania obiektu. Nie chcę uchodzić za adwokata pana Sz. i mam o nim swoje zdanie. Z tego miałem okazję widzieć lubi dużo gadać, ma parcie na szkło i "świetne" pomysły średnio parę razy na dzień (słyszałem plotkę o pomyśle, by K-ce przejęły od Chorzowa część parku ze stadionem), no i ma dużo większe ambicje niż być tylko radnym i dyrektorem SŚl. Ale żeby zaraz widzieć jeden wielki spisek wokół naszego KLUBU, to już troszkę przesada. No bo pewnie też i Tauron i Centrozap (może zwłaszcza on?) to gieksiarze, którzy chcą nas wykończyć? Ludzie, troszkę rozsądku ! Zresztą jakby coś, to możecie panu Sz. powiedzieć to wszystko w oczy osobiście. Wystarczy na C6 wejść na trybunę główną, do loży . Jest tam ten pan na każdym meczu Ruchu. Pewnie na przeszpiegi przychodzi...:) :hyhy:
O tym ze większość pracowników stowarzyszenia gieksa ma w CV Stadion Śląski nie napisałeś...

oiowiec
Kontakt:

#624 Post autor: oiowiec » 25 cze 2010, o 15:48

Dobrze powiedziane 100% poparcia kolego Lysy!!!!!!!!!!!! :ok:
I'm not anti system!!!!
This system is anti me !!!!!!!!!!!

Pierwszy raz na Cichej 6
Ruch- Zagłębie Sosnowiec 11.08.1984r 2:2

jugador
Kontakt:

#625 Post autor: jugador » 26 cze 2010, o 02:46

Gra Gieksy w Chorzowie i kazdego innego klubu to porazka marketingowa i ro***erdala mnie powiedzenie" dlaczego nie proponuje gry Gieksy w Chorzowie".Wy sie kooorwa zastanowcie a pozniej tutaj piszcie.Jak powazny klub moze grac w innym miescicie ? No ja pierooole , szkoda gadac.Robicie z siebie skrajnych ulowmow.
" ... ten ciezki ranek i to ciezkie powietrze, ktore przeciez kochasz i ktorego nie chcesz , tu zimne slonce jest wymieszane z deszczem, to jest , to jest , to jest ... "

Czy zarzad Ruchu jest wstanie ubic aktualnie jakikolwiek interes ? Nie.Z nimi nie ubilbym nawet muchy w kiblu.

tramp3k
Kontakt:

#626 Post autor: tramp3k » 26 cze 2010, o 09:38

jugador pisze:Gra Gieksy w Chorzowie i kazdego innego klubu to porazka marketingowa i ro***erdala mnie powiedzenie" dlaczego nie proponuje gry Gieksy w Chorzowie".Wy sie kooorwa zastanowcie a pozniej tutaj piszcie.Jak powazny klub moze grac w innym miescicie ? No ja pierooole , szkoda gadac.Robicie z siebie skrajnych ulowmow.
Przecież GKS całe życie grał w Chorzowie :rotfl: :rotfl: ;) Chyba dwa lata temu Katowice dopiero wykupiły ten teren o ile mnie pamięć nie myli?

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#627 Post autor: mulan » 26 cze 2010, o 10:02

Lysy pisze:człowieku to lepiej ty się zastanów nad tym co piszesz i weż pod uwaga ,że Stadion Śląski nie jest własnością Ruchu. Ochłoń trocha.
Stadion Miejski w Poznaniu
Stadion Legii w Warszawie
Stadion Wisły w Krakowie
Stadion Cracovii
Stadion GOSIR w Gdynii
Dialog Arena
Stadion Miejski we Wrocławiu
Stadion MOSIR w Białymstoku
Arena Kielc
A teraz napisz mi który z tych stadionów należy do jakiegoś z klubów? SŚ jak reszta tych stadionów budowane są za nasze pieniądze, rozumiesz? Tak samo Ruch może grać w Poznaniu jak i w Gdynii jak zapłaci! Każdy z klubów w Ekstraklasie nie będzie grał na swoim stadionie...

Jugador ma racje

marek79
Kontakt:

#628 Post autor: marek79 » 26 cze 2010, o 10:16

mulan pisze:
Lysy pisze:człowieku to lepiej ty się zastanów nad tym co piszesz i weż pod uwaga ,że Stadion Śląski nie jest własnością Ruchu. Ochłoń trocha.
Stadion Miejski w Poznaniu
Stadion Legii w Warszawie
Stadion Wisły w Krakowie
Stadion Cracovii
Stadion GOSIR w Gdynii
Dialog Arena
Stadion Miejski we Wrocławiu
Stadion MOSIR w Białymstoku
Arena Kielc
A teraz napisz mi który z tych stadionów należy do jakiegoś z klubów? SŚ jak reszta tych stadionów budowane są za nasze pieniądze, rozumiesz? Tak samo Ruch może grać w Poznaniu jak i w Gdynii jak zapłaci! Każdy z klubów w Ekstraklasie nie będzie grał na swoim stadionie...

Jugador ma racje

wynająć może każdy ale czy Policja wyda zgodę na organizację imprezy to juz inna sprawa

bogas1985

#629 Post autor: bogas1985 » 26 cze 2010, o 13:26

Na Cichej tez niedawno gralismy na przemian z Polonia Bytom. W Wodzislawiu tez Piast gral na przemian z Odra.

Z Cichej moga nas tak samo wy***ac jak z Slaskiego. Maja do tego pelne prawo.

niezniszczalnibozywi
Kontakt:

#630 Post autor: niezniszczalnibozywi » 26 cze 2010, o 16:00

Śląski stadion jest remontowany za prawie czterysta baniek. Ale za kasę z urzędu marszałkowskiego. Rozumiem radykalne poglądy, ale śmieszy mnie kiedy wypowiadają je osoby nie mające specjalnej wiedzy teoretycznej na sprawy na temat których tak chętnie piszą. Z jednej strony GKS może grać na Rozwoju albo na stadionie Kolejarza..., ale z drugiej komu to przeszkadza, że w WPKiW odbywają się mecze zespołu z Katowic. Mnie na pewno nie.

ODPOWIEDZ