slask.sport.pl pisze:Zaskakujący transfer Ruchu Chorzów. Piłkarz prosto z 1.FC Kaiserslautern!
Jakub Świerczok, napastnik niemieckiego 1.FC Kaiserslautern, ma jesienią strzelać gole dla Ruchu Chorzów.
21-letni zawodnik był w ostatnim sezonie piłkarzem Piasta Gliwice, który wypożyczył go właśnie z 1.FC Kaiserslautern. W Gliwicach jednak Świerczok za wiele nie pograł. We wrześniu minionego roku, podczas meczu w barwach młodzieżowej reprezentacji Polski, zawodnik z Tychów doznał poważnego urazu kolana. Piłkarz zerwał wiązadła krzyżowe i na ligowe boiska już nie wrócił.
Po zakończeniu sezonu Świerczok obrał z powrotem kierunek na Niemcy.
- Pewności co do mojej przyszłości nie mam, ale przygotowania do nowego sezonu rozpocznę w Niemczech. Kaiserslautern przegrało niedawno baraże o Bundesligę, więc szansa na załapanie się do jego kadry jest większa. Ja sam wolę drugą ligę niemiecką od ekstraklasy, bo tam na mecz potrafi przyjść 50 tys. osób i stworzyć niesamowitą otoczkę - mówił piłkarz .
Okazuje się jednak, że ekstraklasa jest chyba Świerczokowi pisana. Zawodnik pomyślnie przeszedł testy medyczne zorganizowane przez klub z Cichej. Ruch chce wypożyczyć Świerczoka, ale z opcją pierwokupu.
Przypomnijmy, że tego lata Ruch już pozyskał jednego piłkarza , który grał dotąd w Niemczech.
Transfery - lato 2013/2014
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Transfery - lato 2013/2014
My Wspieramy zawsze Cie
Głośny doping, mecz wygrany
To dziś dla nas liczy się ...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ciekawy ruch 
Chłopak ma spory potencjał, nawet niezłe miał wejście do K'lautern, ale jednak zabrakło doświadczenia i jeszcze umiejętności. U nas może wypalić

Chłopak ma spory potencjał, nawet niezłe miał wejście do K'lautern, ale jednak zabrakło doświadczenia i jeszcze umiejętności. U nas może wypalić

-
- Kontakt:
Tyz tak godom, ze to je blank ciykawy ruch. Szkoda, ze mu w Lautern niy wyszlo, bo jednak som klub i 2 liga do takiego synka to moglo byc dobre miejsce na rozwoj i ciykawo kariera. Oby bou zdrowy i gorszy uod Kuswika niy bydzie. Ciykawe jak to je finansowane, kto mu placi geldtag.HKSADIK pisze:Ciekawy ruch
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
-
- Kontakt:
jak ominą go kontuzje i wróci do formy z Bytomia i początku K'lautern to może coś z tego będzie
, obyśmy go zakontraktowali coraz lepiej to wygląda dużo młodych może taki kierunek zaprocentuje.

Batory Fans
-
- Kontakt:
spodziewałem się że będą trafiać do nas tylko zawodnicy do tej pory anonimowi dla nas ale okazuje sie że można też znaleźć tego typu postacie. nie chwaląc dnia przed zachodem słońca to jak narazie nie ma jakichś poważnych powodów do obaw choć cholernie mi przszkadza nasz jeden "filar" defensywy 
oczywiście bez pompowania balonów, bez hurraoptymizmu ale z lekką dozą zadowolenia bo jak wspomniałem wydawało się że będzie dużo gorzej.
idzie nowe

oczywiście bez pompowania balonów, bez hurraoptymizmu ale z lekką dozą zadowolenia bo jak wspomniałem wydawało się że będzie dużo gorzej.
idzie nowe

-
Jankowski - Świerczok, ciekawie to będzie wyglądać
-
- Kontakt:
Jak przidzie Swierczok to Jankowski pewnie bydzie jodl prawdziwo belgijsko szekolada
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
mam tylko nadzieje ze chlopak sie nie posypie, bo jednak ostatnie 2 lata to ciagle jego kontuzje, teraz tez jest po bardzo powaznej kontuzji, jego forma to calkowita niewiadoma bo po takich zerwaniach wiazadel nie jeden nie wracal do normalnej formy. By nie okazał sie drugim Sadlokiem zarabiajacym na L4 nie ze swojej winy oczywiscie. Jesli ze zdrowiem bedzie oki i wykorzystamy jego potencjal to calkiem calkiem transfer. Az jestem zaskoczony 

-
- Kontakt:
klub może jeszcze zaoferować Niemcom mecz sparingowy w ramach rozliczeń transferowych 

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To jo jak mom być szczery jakoś powątpiewom, że to będzie wzmocnienie i jakoś nie widza sensu ogrywać Świerczoka, odstawiając np. Kwiatkowskiego, Świerczok ostatnio dobro runda to mioł w I lidze w Polonii, a że młody i perspektywiczny to szybko go sprzedali, ale potem już tak dobrze nie było.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
Raczej Kuświk -ŚwierczokNiebieskaDruzyna pisze:Jankowski - Świerczok, ciekawie to będzie wyglądać

-
Szkoda że nie zainteresowaliśmy się tym Cupriakiem co w Górniku jest 1994 rocznik, drugi Milik to będzie. Oprócz Świerczoka przydałoby się jeszcze jednego napastnika pozyskać.
-
- Kontakt:
Na jakiej podstawie sadzisz, ze drugi Milik ? Bez przesady.Nasz Korczynski tez zaladowal 9 bramek w 10 meczach w SLJS i ma to odrazu oznaczac. ze bedzie gwiazda ? Chyba ten sam rocznik.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Świerczok to taki drugi żart obok Kuświka. Będziemy mieli atak śmiechu
historiaruchu.pl
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Odnosnie kontraktu Ecika, nikt z nim o niczym nie gadal, nie wiem czy to wymysl dziennikarza, czy Mosor klamie, zeby za miesiac powiedziec ze pilkarz za duzo chce i nie przedluza z nim kontraktu, ale na 100% zadnych rozmow nie bylo.
Odnosnie Dziwniela, to podobno calkiem niezle prezentowal sie na treningach, bardzo dobra wydolnosc i dobre dosrodkowania, troche fizycznie w sensie przypakowania na silowni jeszcze do poprawy, ale powinno to byc wzmocnienie. Oczywiscie wszystko zweryfikuje liga.
Odnosnie Dziwniela, to podobno calkiem niezle prezentowal sie na treningach, bardzo dobra wydolnosc i dobre dosrodkowania, troche fizycznie w sensie przypakowania na silowni jeszcze do poprawy, ale powinno to byc wzmocnienie. Oczywiscie wszystko zweryfikuje liga.