Sparingi
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Po tym co widziałem na boisku w Skotnikach, na tle dobrze zorganizowanej 3 ligowej druzyny i po tym co czytam o sparingu z prawie 3 ligowcami z Grecji, wiem że w tym roku nie mamy szans na awans. Chodzi mi głównie o gre w drugiej linii zespołu. Pamietam nie tak dawno mecze Ruchu za kadencji Pietrzaka i Lorensa, kiedy nasi zawodnicy swobodnie operowali piłką i tworzyli kombinacyjne akcje. Ofensywny futbol przynosił efekty, a napastnicy po dobrych zagraniach pomocników mieli ułatwione zadanie i trafiali czesto do siatki. Teraz jest zupełnie inaczej Ruch prawie zawsze sie broni nie potrafi nawet po stracie gola szybko przenieść ciężaru gry na druga stronę boiska. Bramki i akcje to przeważnie przypadkowe zagrania. Kto tego nie widzi, że kluczem do dobrej ofensywnej gry jest rola drugiej linii i ofensywnych obrońców, zwala wine jak zwykle na napstników(Śrutwa). Na obecnym poziomie mozemy wygrać kilka meczów w lidze, pokonać czasami po heroicznej grze jakiegoś faworyta, ale awansu zrobić sie nie da. Drużyna która myśli o 1 lidze, musi wygrać w sezonie minimum 10 meczów, kilka zremisowac a tylko w 2,3 przypadkach może pozwolic sobie na wpadkę. Przy takiej grze na trzy tygodnie przed ligą, tak chimeryczną obecną drużynę stać jedynie na kilka zwyciestw z słabszymi zespolami i na jedną lub dwie niespodzianki. Obym sie mylił i musiał w czerwcu to odszczekać.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
podom kilka wynikow
Sosnowiec - Belchatow 1:7
Sosnowiec - Vitoria Jaworzno 0:2
KSZO - Stal Rzeszow 1:2
Gornik Wieliczka - Podbeskidzie 2:1
LKS - Stal Glowno 1:2
Widzew - KSZO 1:4
Slask Wroclaw - Mieszko Gniezno 1:4
Jagiellnia - LKS Lomza 0:0
Kmita - Szczakowianka 8:5
Jest jeszcze kilka ale juz mi sie nie chcialo szukacm kazdy ma swoje wpadki a nikt mi nie wmowi Stal Rzeszow jest lepsza od Widzewa, kere zdupilo z KSZO, ktore z kolei zdupilo z Stala Rzeszow, kera my nie dawno ograli w barazach...
Sosnowiec - Belchatow 1:7
Sosnowiec - Vitoria Jaworzno 0:2
KSZO - Stal Rzeszow 1:2
Gornik Wieliczka - Podbeskidzie 2:1
LKS - Stal Glowno 1:2
Widzew - KSZO 1:4
Slask Wroclaw - Mieszko Gniezno 1:4
Jagiellnia - LKS Lomza 0:0
Kmita - Szczakowianka 8:5
Jest jeszcze kilka ale juz mi sie nie chcialo szukacm kazdy ma swoje wpadki a nikt mi nie wmowi Stal Rzeszow jest lepsza od Widzewa, kere zdupilo z KSZO, ktore z kolei zdupilo z Stala Rzeszow, kera my nie dawno ograli w barazach...
-
- Kontakt:
- vinc84
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- AdiC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
To juz sie robi coraz bardziej nudne co sezon to samo,porazka z beniaminkiem 3 ligi to juz gorzej niz wstyd.Niech sie wypowiedzom ci co zawsze\sraja ze to ino sparingi.Powiem krotko-Zas baraze i to samo co zawsze,nic sie niezmienilo i powiem to 3 raz potencjal jest ino niema TRENERA wspomnicie to na wiosna.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Tym co zapomnieli przypomnę: TO SĄ SPARINGI i mnie ich wyniki walą. Będę sie pzrejmował jak zaczną w lidze przegrywać
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt: