RUCH W PRASIE - bez komentowania [brig]

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
CentrumPrasoweR
Kontakt:

Pogoń Szczecin chce wykupić Daniela Dziwniela z Ruchu Chorzó

#511 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 08:03

Wojciech Todur-->SPORT.PL pisze:
Pogoń Szczecin chce wykupić Daniela Dziwniela z Ruchu Chorzów

Obrazek

Daniel Dziwniel, najlepszy obrońca Ruchu Chorzów w minionym sezonie, jest bliski zmiany klubu.

22-letni zawodnik pojawił się na Cichej rok temu - po okresie gry w trzeciej lidze niemieckiej - i szybko zapracował na miano odkrycia sezonu. Ruch liczył, że sprzeda go z zyskiem, ale mało kto przypuszczał, że Dziwniel zmieni Ruch na inny Polski klub.

Tymczasem obrońcę niebieskich chce u siebie Pogoń Szczecin. Niestety chorzowski klub nie zarobi na swoim zawodnik zbyt wiele, gdyż z naszych informacji wynika, że kwota odstępnego zapisana w kontrakcie piłkarza jest niska. Dziwniela ma zastąpić na Cichej obrońca, który grał ostatnio w belgijskim KV Mechelen.

Źródło: AUTOR: Wojciech Todur --> PORTAL: SPORT.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Ruszała sprzedaż karnetów na mecze Ruchu Chorzów

#512 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 10:03

Ruszała sprzedaż karnetów na mecze Ruchu Chorzów

Obrazek

W Strefie Kibica na Cichej 6 można kupować od środy karnety na sezon 2014/15.

Rok temu niebiescy sprzedali rekordową - jak na realia klubu - liczbę ponad 4 tysięcy karnetów. "To dzięki Waszej pomocy i gorącemu dopingowi w ubiegłym sezonie byliśmy jedną z czołowych drużyn Ekstraklasy, która zakończyła rozgrywki na trzecim stopniu podium" - przypomina klub, który teraz liczy na sprzedaż karnetów na podobnym poziomie.

"Chcielibyśmy w imieniu całego klubu serdecznie podziękować za to, że zawsze możemy na Was liczyć. Mamy nadzieję, że będziecie nas wspierać także w kolejnym sezonie. Tym bardziej, że cennik biletów i karnetów, który już przed startem poprzedniego sezonu maksymalnie uprościliśmy i uatrakcyjniliśmy, nie został zmieniony!" - zapewniają na Cichej.

"W tym sezonie Ruch Chorzów będzie obchodził 95. urodziny. Z tej okazji, promując spotkania rozgrywane przy Cichej, przygotowując plakaty czy programy meczowe, będziemy nawiązywać do różnych okresów w historii. Liczymy na to, że nasi fani razem z nami chętnie wybiorą się w tę podróż w czasie i będą podrzucać nam nowe pomysły" - informuje Ruch.

Szczegółowy cennik karnetów znajdziecie tutaj.

Punkt sprzedaży na stadionie Ruchu czynny jest:

- w poniedziałki od 12 do 20

- od wtorku do piątku od 9 do 17.

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Ławeczka czy pomnik Cieślika? Mamy projekt!

#513 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 13:03

brak-->DZIENNIKZACHODNI.PL pisze:
Ławeczka czy pomnik Cieślika? Mamy projekt!

Obrazek

Trwa sesja Rady Miasta w Chorzowie. Pojawiła się propozycja, żeby radni dzisiaj zdecydowali, gdzie miałoby zostać stworzone miejsce upamiętniające Gerarda Cieślika. Mamy jeden z projektów rzeźby, która miałby upamiętnić legendarnego piłkarza Ruchu Chorzów! Co o nim sądzicie? Bardziej to ławeczka czy pomnik?

Radni w głosowaniu zdecydowali, że dzisiaj nie podejmą decyzji w tej sprawie.

Do tej pory była mowa, że postać Gerarda Cieślika będzie upamiętniona przez symboliczną ławeczkę. Co sądzicie o przezentowanym projekcie?

Podoba ci się projekt? Napisz komentarz!

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

Ławeczka Cieślika: gdzie stanie zdecydują radni

Źródło: AUTOR: brak --> PORTAL: DZIENNIKZACHODNI.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Ruch: Bośniak za Sadloka

#514 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 14:03

Leszek Błażyński-->PRZEGLADSPORTOWY.PL pisze:
Ruch: Bośniak za Sadloka

Obrazek

Maciej Sadlok odchodzi do Wisły Kraków. Byłego reprezentanta Polski zastąpi 22-letni Senad Karahmet z KV Mechelen.

<p style="margin-bottom: 0cm;">Trener Franciszek Smuda w letnim okienku transferowym upodobał sobie graczy Ruchu.<p style="margin-bottom: 0cm;">Wisła ściągnęła wcześniej bramkarza Michała Buchalika i napastnika Macieja Jankowskiego, którym w czerwcu wygasły kontrakty. W tym tygodniu porozumiała się z działaczami Ruchu w sprawie pozyskania Sadloka. Były reprezentacyjny obrońca ma umowę ważną jeszcze przez rok, ale rozwiąże ją i w piątek parafuje kontrakt z klubem z Krakowa. Ruch szybko znalazł jego następcę. Dzisiaj ma przylecieć do Chorzowa Senad Karahmet. 22-letni lewy obrońca występował przez ostatnie lata w belgijskim KV Mechelen. Pochodzący z Bośni gracz ma paszport belgijski. Mierzy 186 cm wzrostu i ma za sobą występy w młodzieżowej reprezentacji Bośnii.

Źródło: AUTOR: Leszek Błażyński --> PORTAL: PRZEGLADSPORTOWY.PL

rybniki
Kontakt:

Re: RUCH W PRASIE - bez komentowania [brig]

#515 Post autor: rybniki » 26 cze 2014, o 14:10

Ławeczka Cieślika w Chorzowie. No to komentujmy i głosujmy. Może jeszcze jest szansa, żeby coś z tym zrobić, bo wstyd będzie na całą Polskę. Głosowanie jest tutaj http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Dlaczego Senad Karahmet chce grać w Ruchu Chorzów? [WIDEO]

#516 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 16:03

Dlaczego Senad Karahmet chce grać w Ruchu Chorzów? [WIDEO]

Obrazek

Bośniak Senad Karahmet jest gotowy zamienić ligę belgijską na polską Ekstraklasę. Ciekawi dlaczego...

Ruch Chorzów szuka lewego obrońcy, bo wygląda na to, że za jednym zamachem straci dwóch. Daniel Dziwniel ma zastać wykupiony przez Pogoń Szczecin, a Maciej Sadlok przechodzi do Wisły Kraków.

Wybór padł na 22-letniego Karahmeta, który grał ostatnio w belgijskim KV Mechelen. Bośniak występował też w Belgii w Tubantia Borgerhout oraz Antwerp FC.

Zawodnik zdecydował się na przeprowadzkę do Polski, gdyż uważa, że z naszej ligi przejdzie do lepszego klubu niż KV Mechelen. Dlaczego miałoby się tak stać? Zdaniem menedżera piłkarza Belgowie żądają za zawodników Jupiler Pro League zbyt wiele. Tymczasem kwoty odstępnego za graczy Ekstraklasy są dużo bardziej przystępne...

Senad Karahmet prezentuje się na boisku tak

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Wychowanek VFB Stuttgart rozpoczął treningi z Ruchem Chorzów

#517 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 16:06

Wychowanek VFB Stuttgart rozpoczął treningi z Ruchem Chorzów

Obrazek

Do drużyny Ruchu Chorzów dołączyło we wtorek dwóch nowych piłkarzy. 

Słowacki obrońca, 20-letni Kristian Kostrna, trenował już z niebieskimi na finiszu minionego sezonu. Zawodnik jest wychowankiem Spartaka Trnava, skąd w wieku 15 lat trafił do angielskiego Wolverhampton Wanderers. W zespole "Wilków" grał dotychczas w drużynach młodzieżowych i w rezerwach.

Nowy na Cichej to również Martin Grund. 24-latek urodził się w Niemczech, ale posiada także polskie obywatelstwo. Swoją przygodę z piłką rozpoczynał w juniorskiej drużynie VFB Stuttgart, w której występował także w zespole U-17. W ostatnim czasie Grund reprezentował barwy Paderborn 07. Jego nominalną pozycją jest lewa pomoc, natomiast grywał także na środku pomocy oraz w ataku. 

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Ławeczka czy pomnik Cieślika? Mamy projekt! ZOBACZ I SKOMENT

#518 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 16:09

brak-->DZIENNIKZACHODNI.PL pisze:
Ławeczka czy pomnik Cieślika? Mamy projekt! ZOBACZ I SKOMENTUJ

Obrazek

Trwa sesja Rady Miasta w Chorzowie. Pojawiła się propozycja, żeby radni dzisiaj zdecydowali, gdzie miałoby zostać stworzone miejsce upamiętniające Gerarda Cieślika. Mamy jeden z projektów rzeźby, która miałby upamiętnić legendarnego piłkarza Ruchu Chorzów! Co o nim sądzicie? Bardziej to ławeczka czy pomnik?

Radni w głosowaniu zdecydowali, że dzisiaj nie podejmą decyzji w tej sprawie.

Do tej pory była mowa, że postać Gerarda Cieślika będzie upamiętniona przez symboliczną ławeczkę. Co sądzicie o przezentowanym projekcie?

Podoba ci się projekt? Napisz komentarz!

CZYTAJ RÓWNIEŻ:

Ławeczka Cieślika: gdzie stanie zdecydują radni

Źródło: AUTOR: brak --> PORTAL: DZIENNIKZACHODNI.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Oficjalnie: Maciej Sadlok odszedł z Ruchu Chorzów do Wisły K

#519 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 21:03

Oficjalnie: Maciej Sadlok odszedł z Ruchu Chorzów do Wisły Kraków

Obrazek

Obrońca niebieskich Maciej Sadlok podpisał kontrakt z Wisłą Kraków
Sadlok podpisał roczną umowę z opcją przedłużenia na trzy lata.

To niejedyna zmiana u niebieskich. Michał Szewczyk, dotąd Wisła Kraków, związał się trzyletnią umową z Ruchem.

Testowany Michał Rzuchowski z Arki Gdynia zostanie 1 lipca piłkarzem Ruchu pod warunkiem pomyślnych wyników badań. Niebiescy zrezygnowali za to z próbowanych na Cichej Piotra Ceglarza i Rafała Kujawy.

Jak się dowiadujemy, nie został jeszcze przesądzony transfer Daniela Dziwniela do Pogoni Szczecin. Ten zależy także od tego, jak wypadną testy Bośniaka Senada Karahmeta.

Dodajmy, że nowe roczne kontrakty z Ruchem podpisali również Łukasz Surma i Marek Zieńczuk.

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Wisła drenuje Ruch

#520 Post autor: CentrumPrasoweR » 26 cze 2014, o 22:03

Leszek Błażyński-->PRZEGLADSPORTOWY.PL pisze:
Wisła drenuje Ruch

Obrazek

Maciej Sadlok to trzeci piłkarz Niebieskich pozyskany przez klub z Krakowa w tym okienku transferowym.

Biała Gwiazda ściągnęła wcześniej bramkarza Michała Buchalika i napastnika Macieja Jankowskiego, którym w czerwcu wygasły kontrakty ze śląskim klubem. Jankowski był obserwowany przez szkoleniowca od ponad dwóch lat. – Gdy byłem selekcjonerem, przymierzałem się, by go powołać do kadry. Pojechałem do Kielc na finał Pucharu Polski, ale Jankowski wtedy mnie zawiódł (Ruch przegrał łatwo z Legią 0:3 – przyp. red.). Gdy dowiedziałem się, że kończy mu się umowa z Ruchem i można go pozyskać, to się... podnieciłem – mówi w swoim stylu Smuda. – Mam nadzieję, że u nas wypali. Pamiętam, jak za kadencji Waldemara Fornalika dobrze grał w ekstraklasie – dodaje.

Sadlok to z kolei jeden z ulubieńców Smudy. To u niego debiutował w kadrze narodowej i został przekwalifikowany na lewego obrońcę (wcześniej grał na środku defensywy oraz pomocy). Działacze Wisły szybko doszli do porozumienia z Ruchem. Zawodnik rozwiąże umowę ze Ślązakami, a w piątek ma parafować kontrakt z Wisłą. Rozwój jego kariery zahamowała ostatnio długotrwała kontuzja stopy. Dlatego w Chorzowie był jedynie dublerem Daniela Dziwniela. Co ciekawe, Dziwniel też może opuścić Górny Śląsk, ale nim akurat krakowianie się nie interesują. Reprezentanta młodzieżówki chce pozyskać Pogoń Szczecin. Wystarczy, że zapłaci Ruchowi 300 tysięcy euro – piłkarz ma taką klauzulę odstępnego.
Źródło: AUTOR: Leszek Błażyński --> PORTAL: PRZEGLADSPORTOWY.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Zmiany w Ruchu Chorzów. Sadlok odchodzi, Szewczyk przychodzi

#521 Post autor: CentrumPrasoweR » 27 cze 2014, o 07:00

Jacek Sroka-->DZIENNIKZACHODNI.PL pisze:
Zmiany w Ruchu Chorzów. Sadlok odchodzi, Szewczyk przychodzi, a Surma i Zieńczuk zostają na Cichej

Obrazek

Maciej Sadlok przeszedł z Ruchu Chorzów do Wisły Kraków. Odwrotną drogę przebył Michał Szewczyk. Syn byłego zawodnika Niebieskich Mieczysława Szewczyka, który ostatnio grał w krakowskim klubie, podpisał trzyletnią umowę z chorzowskim klubem.

- Choć będę związany z inną drużyną, to Ruch i tak będzie miał dla mnie zawsze szczególne znaczenie. W karierze sportowca przychodzą czasem takie momenty, że trzeba podjąć wyzwanie i spróbować szczęścia w innym zespole. Mam nadzieję, że uda mi się szybko zaaklimatyzować w nowej drużynie i jak najlepiej przygotować do nowego sezonu – powiedział Maciej Sadlok, który podpisał z Wisłą roczny kontrakt z opcją przedłużenia o trzy lata.

Michał Szewczyk chce kontynuować na Cichej rodzinne tradycje i związał się z chorzowskim klubem trzyletnią umową.

- Tata grając w Ruchu wywalczył mistrzowską koronę, więc ja nie miałbym nic przeciwko temu, aby od takiego sukcesu zacząć swój pobyt w Chorzowie. Kiedy dowiedziałem się, że Ruch jest zainteresowany nawiązaniem ze mną współpracy, bardzo pozytywnie odebrałem tę informację. Wiem, że zespół trenera Kociana miał bardzo udany sezon i teraz oczekiwania będą ogromne, więc ja muszę ciężko pracować, aby im sprostać – stwierdził 22-letni pomocnik, który w barwach Wisły rozegrał 14 spotkań w ekstraklasie.

Barwy Niebieskich przez kolejny rok reprezentować będą Marek Zieńczuk i Łukasz Surma. Obaj doświadczeni pomocnicy mieszkający w Krakowie przedłużyli umowy z Ruchem na kolejny sezon.

- Bardzo się cieszę, że zostaję w Ruchu. Odkąd wróciłem do Chorzowa miałem to w głowie, choć miałem już 37 lat, żeby nie grać tylko przez rok. Starałem się, aby być w jak najlepszej formie, udało się i z tego jestem zadowolony. Poprzedni sezon był fajny i mam nadzieję, ze drugi nie będzie gorszy. Teraz naszym celem będzie, aby w sezonie zasadniczym wywalczyć miejsce w grupie mistrzowskiej i grać na jak najlepszym poziomie. Zależy nam na tym, aby nie kontynuować historii z poprzednich lat, ale po jednym fantastycznym sezonie zaliczyć kolejny udany. Po tym poznaje się klasowe zespoły – mówi Łukasz Surma, który w nowych rozgrywkach ma szansę zostać piłkarzem mającym najwięcej meczów rozegranych w polskiej ekstraklasie. Do wyrównania rekordu Marka Chojnackiego, który rozegrał 452 spotkania, brakuje mu już tylko 2 meczów.

Z przedłużenia umowy z Ruchem zadowolony jest także Zieńczuk.

- Czas, który spędziłem dotąd przy Cichej, czyli już 3,5 sezonu, to był dla mnie bardzo fajny okres. Dwa razy wywalczyliśmy miejsce na podium: dwa lata temu było srebro, a ostatni sezon zakończyliśmy na trzeciej pozycji. Chciałbym kontynuować te tradycję, podziękować kibicom za wsparcie i prosić o dalsze zaufanie, a my postaramy się spełnić ich nadzieje i oczekiwania w nadchodzącym sezonie i będziemy dawać z siebie wszystko – powiedział „Zieniu”.

Źródło: AUTOR: Jacek Sroka --> PORTAL: DZIENNIKZACHODNI.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Wojciecha Skaba nastraszył trenerów Ruchu Chorzów

#522 Post autor: CentrumPrasoweR » 27 cze 2014, o 07:03

Wojciecha Skaba nastraszył trenerów Ruchu Chorzów

Obrazek

Wojciech Skaba, nowy bramkarz Ruchu Chorzów, doznał urazu mięśnia.

Mistrz Polski w barwach Legii Warszawa z powodu urazu musiał przerwać trening. Badanie USG wykazało, że nowy zawodnik niebieskich ma naciągnięty mięsień przywodziciela.

- To nic poważnego i liczymy na to, że Wojtek szybko wróci do zdrowia. Od piątku będzie trenował indywidualnie i zostanie poddany intensywnej rehabilitacji i zabiegom fizjoterapeutycznym. W poniedziałek razem z całą drużyną wyjedzie na obóz do Popradu - mówi Włodzimierz Duś, fizjoterapeuta Ruchu.

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Michał Efir: W Ruchu Chorzów mogę się sporo nauczyć

#523 Post autor: CentrumPrasoweR » 27 cze 2014, o 10:03

Maciej Blaut-->SPORT.PL pisze:
Michał Efir: W Ruchu Chorzów mogę się sporo nauczyć

Obrazek

PRZEGLĄD PRASY. Piłkarz Legii Warszawa Michał Efir wyjaśnia w `Sporcie`, dlaczego chce się przenieść do Ruchu Chorzów.

Efir ma trafić do niebieskich na wypożyczenie. - Dostałem propozycję, widzę, że mnie tutaj chcą. Ruch to bardzo fajna i dobra drużyna. Mogę się sporo nauczyć, a koledzy gwarantują solidny poziom - mówi napastnik na łamach "Sportu".

O Efirze było dotąd głośno głównie za sprawą jego licznych kontuzji. Zawodnik podkreśla jednak, że ma za sobą serię szczegółowych i badań i z jego zdrowiem wszystko jest w porządku.

Źródło: AUTOR: Maciej Blaut --> PORTAL: SPORT.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Maciej Sadlok: W Wiśle Kraków jest się od kogo uczyć

#524 Post autor: CentrumPrasoweR » 27 cze 2014, o 15:03

Rozmawiał Jacek Staszak-->SPORT.PL pisze:
Maciej Sadlok: W Wiśle Kraków jest się od kogo uczyć

Obrazek

- Teraz nie pozostaje mi nic innego, jak podpatrywać Arka Głowackiego - mówi Maciej Sadlok, nowy piłkarz Wisły Kraków.

Jacek Staszak: W tym oknie transferowym jest pan trzecim piłkarzem, który przeszedł z Ruchu do Wisły.

Maciej Sadlok, nowy obrońca Wisły: Nie kierowałem się tym, choć teraz łatwiej mi będzie wejść do szatni, bo już kogoś w niej znam. Szybciej można się wdrożyć i zrozumieć zwyczaje.

Kiedy zaczął się temat transferu do Wisły?

- Niecały tydzień temu.

Do Krakowa mógł pan już trafić wcześniej.

- Tak, cztery lata temu. Sporo klubów interesowało się wtedy mną i Arturem Sobiechem. Wisła chciała nas kupić w pakiecie.

Czeka pan na współpracę z Arkadiuszem Głowackim?

- Jest się od kogo uczyć. To doświadczony piłkarz, który grał w reprezentacji. Teraz nie pozostaje nic innego, jak go podpatrywać. Podobnie jak Dariusza Dudkę.
Źródło: AUTOR: Rozmawiał Jacek Staszak --> PORTAL: SPORT.PL

CentrumPrasoweR
Kontakt:

Czy padnie rekord na Cichej? Ruszyła sprzedaż karnetów Ruchu

#525 Post autor: CentrumPrasoweR » 28 cze 2014, o 07:00

Jacek Sroka-->DZIENNIKZACHODNI.PL pisze:
Czy padnie rekord na Cichej? Ruszyła sprzedaż karnetów Ruchu Chorzów. [ZOBACZ WIDEO]

Obrazek

Właśnie ruszyła sprzedaż karnetów Ruchu na nowe rozgrywki. Klub promuje ją specjalnym filmem wideo, który możesz obejrzeć TUTAJ. Za możliwość obejrzenia wszystkich spotkań Niebieskich w T-Mobile Ekstraklasie w sezonie 2014/15 trzeba zapłacić tylko 144 zł. Nabywca tzw. Karnetu Premium będzie mógł obejrzeć za darmo wszystkie mecze chorzowian w Pucharze Polski rozgrywane na Cichej, a także liczyć na ulgowe ceny biletów na mecze Ligi Europejskiej.

144 zł kosztuje Karnet Premium na wszystkie ligowe mecze Ruchu sezonu 2014/15 na sektory. Karnet na cały sezon na trybunę dolną klub wycenił na 480 zł, a na trybunę górną na 720 zł. Karnety szkolne dla młodzieży uczącej się do 26 roku życia są o połowę tańsze, a karnet junior dla dzieci do 7 roku życia kosztuje tylko 15 zł.

Kibice Ruchu mogą także kupić karnety tylko na rundę jesienną.
Karnet na sektory kosztuje 81 zł, na trybunę dolną 252 zł, trybunę górną 405 zł, a junior – 8 zł. Młodzież ucząca się ma 50 procent zniżki.

Karnety Ruchu można już nabywać w Strefie Kibica mieszczącej się na stadionie przy ul. Cichej. 1 lipca ruszy natomiast sprzedaż w sklepie klubowym mieszczącym się przy ul. Wolności w Chorzowie.

W ubiegłym sezonie Niebiescy sprzedali ponad 4 tysiące karnetów, co było klubowym rekordem w 94-letniej historii chorzowskiej drużyny.

Źródło: AUTOR: Jacek Sroka --> PORTAL: DZIENNIKZACHODNI.PL

Zablokowany