Transfery - zima 2013/2014
-
- Kontakt:
Re: Transfery - zima 2013/2014
A Ja myślę ze to bardziej nie przemyślane transfery niż wypłaty dla piłkarzy sam J.W je*** na 3 banie czy tam więcej w ch** kasy za podpisy. Dobrze ze dla Niedzielana nie dali kontraktu do końca życia a mogli dać z opcja przedłużenia o kolejny rok a nie na ileś tam lat
-
- Kontakt:
Akurat premie nie sa brane pod uwaga przy licencji, bo sa dlugiem bezterminowym - nie jest ustalone kiedy maja byc wyplacone... To przez to kluby tak to olewaja...
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
-
... i to sie mo zmienić, chyba od nowego podręcznika licencyjnego od sezonu 2014.19aRtuR20 pisze:Akurat premie nie sa brane pod uwaga przy licencji, bo sa dlugiem bezterminowym - nie jest ustalone kiedy maja byc wyplacone... To przez to kluby tak to olewaja...
- Raul22
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tak tak wiem ze premie nie sa brane pod uwage przy licencjach, ale byłym zawodnikom kase i tak leca i tak, ktora musza splacic. Co zreszta na weszlo pisało w pazdzierniku.
Za długi wobec Baszczyńskiego, Niebiescy mogą być ukarani minusowymi punktami, finansową grzywną i obniżeniem limitu wynagrodzeń, który dziś wynosi 15 tysięcy złotych. – Ruch jest objęty nadzorem finansowym, więc wkrótce sprawdzimy co dzieje się w klubie – mówi nam Krzysztof Sachs, przewodniczący komisji ds. Licencji dla klubów ekstraklasy. – Sprawdziliśmy Widzew, teraz jesteśmy w Śląsku, Ruch jest następny w kolejce. W przypadku Chorzowa może być naprawdę ostro, bo kilku innych piłkarzy (Boris Pesković, Żeljko Djokić, Marcin Kikut, Andrzej Niedzialan) walczy o zaległe wypłaty w sądzie, a Józef Wojciechowski, były prezes Polonii Warszawa, ciągle czeka na pieniądze z transferów Macieja Sadloka i Pavla Sultesa. Chodzi o 3 miliony złotych.W Ruchu sprawy komentować nie chcą. Mówią tylko, że w przyszłym tygodniu należy się spodziewać przełomu w sprawie kasy dla Wojciechowskiego. – Ja tam w bajki nie wierzę, ale jak Ruch faktycznie odkopie szybko jakieś pieniądze spod ziemi i zapłaci mi za tydzień lub dwa, to im dam 10 procent rabatu – kwituje Wojciechowski.
z tych rzeczy Sadlok i Sultes juz rozwiazana sprawa bo Wojciechowski splacony, Niedzielan i Kikut wiadomo ze musza dostac kase, a Djokic i Peskovic tez i pewnie kilku jeszcze takich pilkarzy jest. Predzej czy pozniej i te premie tez beda musieli splacic, bo jeden z drugim pojdzie do sadu dostanie wyrok i jakis harmonogram wyplat bedzie trzeba ustalic. Tak mi sie wydaje, aczkolwiek reki uciac sie za to nie dam.
Za długi wobec Baszczyńskiego, Niebiescy mogą być ukarani minusowymi punktami, finansową grzywną i obniżeniem limitu wynagrodzeń, który dziś wynosi 15 tysięcy złotych. – Ruch jest objęty nadzorem finansowym, więc wkrótce sprawdzimy co dzieje się w klubie – mówi nam Krzysztof Sachs, przewodniczący komisji ds. Licencji dla klubów ekstraklasy. – Sprawdziliśmy Widzew, teraz jesteśmy w Śląsku, Ruch jest następny w kolejce. W przypadku Chorzowa może być naprawdę ostro, bo kilku innych piłkarzy (Boris Pesković, Żeljko Djokić, Marcin Kikut, Andrzej Niedzialan) walczy o zaległe wypłaty w sądzie, a Józef Wojciechowski, były prezes Polonii Warszawa, ciągle czeka na pieniądze z transferów Macieja Sadloka i Pavla Sultesa. Chodzi o 3 miliony złotych.W Ruchu sprawy komentować nie chcą. Mówią tylko, że w przyszłym tygodniu należy się spodziewać przełomu w sprawie kasy dla Wojciechowskiego. – Ja tam w bajki nie wierzę, ale jak Ruch faktycznie odkopie szybko jakieś pieniądze spod ziemi i zapłaci mi za tydzień lub dwa, to im dam 10 procent rabatu – kwituje Wojciechowski.
z tych rzeczy Sadlok i Sultes juz rozwiazana sprawa bo Wojciechowski splacony, Niedzielan i Kikut wiadomo ze musza dostac kase, a Djokic i Peskovic tez i pewnie kilku jeszcze takich pilkarzy jest. Predzej czy pozniej i te premie tez beda musieli splacic, bo jeden z drugim pojdzie do sadu dostanie wyrok i jakis harmonogram wyplat bedzie trzeba ustalic. Tak mi sie wydaje, aczkolwiek reki uciac sie za to nie dam.
-
- Kontakt:
tak tylko pewnie nie ma tam odsetek a największe kontrakty mają Jankowski i miał Janoszka, najważniejsze żeby nie powiększać tych długów, pozbyć się z listy płac Niedzialana, spłacić Kikuta , może przyjdą jakieś nieoszlifowane talenty swego czasu Sadlok i Sobiech grali z pensją poniżej 5 tyś i trzeba czekać do 20 stycznia jak złoża papiery do komisji
-
- Kontakt:
pierwszy bydzie komornik ....arango-mokre pisze:to moze zacznymy kto przyjdzie:)
-
- Kontakt:
Zrobic tak jak mo Piast ile zarobisz zalezy od Ciebie Pensja mala ale Premia duza i to od zawodnikow zalezy czy podniosa te pieniedza z tego co wiem wszystko tam jest dopracowane ze premia wyplacana jest razem z pensja.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a skąd u nas wezmą na te premie? hehe
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co Ty porównujesz Gliwice z Chorzowem? Kogokolwiek kto tam jest właścicielem ze Smagorowiczem? Kogokolwiek kto tam jest dyrektorem sportowym z Mosórem?Siakol20 pisze:Zrobic tak jak mo Piast ile zarobisz zalezy od Ciebie Pensja mala ale Premia duza i to od zawodnikow zalezy czy podniosa te pieniedza z tego co wiem wszystko tam jest dopracowane ze premia wyplacana jest razem z pensja.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
sory ale to tak trochę wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, wiadomo, że nasze problemy i brudy kożdy zno najlepiej, ale u innych też nie jest tak różowo jak nie którzy tu piszą, Piast w ostatnim okienku i wcześniej też zaliczył kilka wtop transferowych.spyru pisze:Co Ty porównujesz Gliwice z Chorzowem? Kogokolwiek kto tam jest właścicielem ze Smagorowiczem? Kogokolwiek kto tam jest dyrektorem sportowym z Mosórem?Siakol20 pisze:Zrobic tak jak mo Piast ile zarobisz zalezy od Ciebie Pensja mala ale Premia duza i to od zawodnikow zalezy czy podniosa te pieniedza z tego co wiem wszystko tam jest dopracowane ze premia wyplacana jest razem z pensja.
Natomiast wiadomo, że nam poprzedni sezon się będzie jeszcze długo odbijoł czkawką, bo miliony na Sultesa, Sadloka i wygórowane kontrakty Panki, Baszczyńskiego jeszcze długo będziemy spłacać przy tym "wyniku" sportowym jaki był.
Dlatego się nie ma co dziwić, że chyba na długo wyleczyli się z takich propozycji piłkarzom.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Kontakt:
Jankowskiego jak najszybciej pozbyc sie za zaleglosci jezeli to mozliwe.
Piękne w życiu są tylko szpile ...
Con cantera y afición, no hace falta importación
Con cantera y afición, no hace falta importación
-
- Kontakt:
Tak na spokojnie. Ecia trochę przekoloryzował. rozmawaiałem z jednym z piłkarzy i powiedział mi ,że Smagor przed świętami wypłacał kasę z własnych pieniędzy nie związanych z budżetem klubu. Nie wszystko jest tak czarne i białe.
ci obywatele nie mają mojego zaufania:
Marek Kopel, Joachim Otte, Ryszard Sadlon, Tomasz Krawczyk, Tomasz Piecuch, Henryk Wieczorek, Marian Salwiczek, Adam Trzebinczyk, Romuald Fojcik, Marek Dudek, Mariola Roleder, Halina Hiltawska, Bozena Pietrzyk.Dariusz Smagorowicz,Andrzej Kotala
Marek Kopel, Joachim Otte, Ryszard Sadlon, Tomasz Krawczyk, Tomasz Piecuch, Henryk Wieczorek, Marian Salwiczek, Adam Trzebinczyk, Romuald Fojcik, Marek Dudek, Mariola Roleder, Halina Hiltawska, Bozena Pietrzyk.Dariusz Smagorowicz,Andrzej Kotala
-
- Kontakt:
Poprostu Ecik chce byc przywitany jak Niedzielan czy Piech:) Pewnie pozbywac sie wszystkich a w tym okienku i tak nikogo nie zatrudnimy:)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tylko czy ten piłkarz ma topowy kontrakt?, bo o tym, że tym z najmniejszymi płacą stosunkowo regularnie to już wspominano.RonalDynio pisze:Tak na spokojnie. Ecia trochę przekoloryzował. rozmawaiałem z jednym z piłkarzy i powiedział mi ,że Smagor przed świętami wypłacał kasę z własnych pieniędzy nie związanych z budżetem klubu. Nie wszystko jest tak czarne i białe.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:
https://ibb.co/0tL0xPD
https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U
https://ibb.co/0tL0xPD
https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U