II liga - opinie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
ishateR

#46 Post autor: ishateR » 10 wrz 2005, o 22:16

Elmer pisze:Wygraliśmy ze Świtem 2:0, a Świt pod koniec prowadzi z Polkowicami 3:0. Za tydzien do Chorzowa przyjeżdżają Polkowice. Jak wygramy z nimi i jutro przynajmniej zremisujemy ze Śląskiem + oddane 6 punktów = wiara w walkę o ekstraklasę :!:
sory ale nie zgodza sie ... we wrocku momy wygrac ! to nie jest ten Ruch z wiosny ! co jak byl remis to sie wszyscy cieszyli ;] tera ino i wylacznie same zwyciestwa po 3;0 ;] a z Jaga 3:2 :lol:

KK
Kontakt:

#47 Post autor: KK » 10 wrz 2005, o 22:55

[quote=sadik]sory ale nie zgodza sie ... we wrocku momy wygrac ! to nie jest ten Ruch z wiosny ! co jak byl remis to sie wszyscy cieszyli ;] tera ino i wylacznie same zwyciestwa po 3;0 ;] a z Jaga 3:2 :lol:[/quote]

Ale to sa zwykli ludzie i kazdego meczu wygrac nie wygraja. Jak beda mieli dobry dzien, sedziowie beda obiektywni, to cos z Wrocka wywieziemy

MkF
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#48 Post autor: MkF » 10 wrz 2005, o 23:04

Kkubicki pisze:
sadik pisze:sory ale nie zgodza sie ... we wrocku momy wygrac ! to nie jest ten Ruch z wiosny ! co jak byl remis to sie wszyscy cieszyli ;] tera ino i wylacznie same zwyciestwa po 3;0 ;] a z Jaga 3:2 :lol:
Ale to sa zwykli ludzie i kazdego meczu wygrac nie wygraja. Jak beda mieli dobry dzien, sedziowie beda obiektywni, to cos z Wrocka wywieziemy
racja wszystkiego nie wygramy , narazie jeszcze nie mowimy głosno o co Ruch bedzie grac w tym sezonie niech minie jesien i potem zobaczymy na kerym beda miejscu a tak wogule to poza jagiellonia nie widze kandydata na awans choc nie ciekawie bylo ostatnio w białymstoku ale oni sie pozbieraja i punkty ciulac beda a Ruch jak wczesniej pisalem pozyjemy zobaczymy... :)

oak

#49 Post autor: oak » 10 wrz 2005, o 23:37

Cholera niych mi ktoś uzasadni czymu niby ta Jagiellonia to taki pewniak ?
Skład ?? Bez przesady
Kasa ?? Owszem ważno, na szczęscie niy ino ona gro
Pycha ?? i zadufanie ?? - pozyjemy zobaczymy, bo sie może jeszcze okazać, że Ruch, Zagłebie, Widzew czy Świt a Jaga niy.

KK
Kontakt:

#50 Post autor: KK » 10 wrz 2005, o 23:40

Tez nie wiem czemu Jaga jest niby murowanym kandydatem do awansu. Po remisie z Piastem u siebie, bala sie zagrac na boisku z Polonia Bytom. Nie ma pewniakow w II lidze. Moze sie z czasem wykrystalizuja dopiero, jak wszstkie zespoly zaczna sie meczyc z kartkami, kontuzjami... Wtedy wyjda na wierzch kluby mocniejsze organizacyjnie i kadrowo.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#51 Post autor: radzion » 10 wrz 2005, o 23:44

Kkubicki pisze:Tez nie wiem czemu Jaga jest niby murowanym kandydatem do awansu. Po remisie z Piastem u siebie, bala sie zagrac na boisku z Polonia Bytom. Nie ma pewniakow w II lidze. Moze sie z czasem wykrystalizuja dopiero, jak wszstkie zespoly zaczna sie meczyc z kartkami, kontuzjami... Wtedy wyjda na wierzch kluby mocniejsze organizacyjnie i kadrowo.
KK Jaga sie nie bala zagrac , oni poprostu kalkuluja!wiedzieli dobzre ze nie musza sie zgadzac i ze i tak w takim wypadku zostanie im przyznany walkower!i to wykorzystali!jaga chce wejsc za wszelka cene!i majac szanse zdobycia punktow przed meczem to wykorzystala!

a czy to jest sprawiedliwe?czy zagrali z honorem?
na to najlepsza odpowiedzia bylby taki werdykt pzpnu : rozegranie meczu a nie walkower!

salas
Kontakt:

salas

#52 Post autor: salas » 11 wrz 2005, o 08:16

no niestety takie sa pojebane przepisi w tym burdelu co sie nazywa pzpn a szpil nawet jak co to powinien sie odbyc bez udzialu publicznoasci nie wierze ze na stadionie w bytomiu pilkarze polamali by se na murawie nogi albo cos jakos w 3 lidze grali i nikt im nie robil problemow no ale trza wziac po uwage ze to jest Polska a polonia Ruch itp to sa slaskie kluby!!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#53 Post autor: radzion » 11 wrz 2005, o 08:19

z tego co zech sie dowiedziol to ponoc w buytomiu jak kosili troiwa traktorem to wylola im sie benzyna na murawa i chAjcla!i zamiast linii maja taki dupny wypolony pas!!
tak ze biednemu nawet wiatr!zreszta to ich problem i ich dzialaczy!

salas
Kontakt:

salas

#54 Post autor: salas » 11 wrz 2005, o 08:33

mosz racja ich problem bo ku*** jak sie od czasu jak hitler(194?rok) wybral do bytomia to nic nie robilo wiec uj im w rzic a teraz niby modernizuja smiechu warte !!!
NAJWAŻNIEJSZA JEST TRADYCJA - RUCH Chorzów - LEGENDA BEZ KOŃCA!!!

Stona
Kontakt:

#55 Post autor: Stona » 11 wrz 2005, o 10:54

w Bytomiu maja tragiczna sytuacje....a szkoda mi ich bo lepiej jak gro Polonia w II lidze niż jakieś tłoki itd....
- nie zapłacili Piastowi za wynajecie stadionu po meczu z ŁKS-em
- na swoim stadionie zagraja najszybciej w tamtej rundzie (w cowszyscy watpią, bo nic nie ruszyło na Olimpijskiej poza tym ze skuli beton na trybunach i niby postawili nowe kasy)
- inne kluby II ligi wykorzystuja tę sytuację bezdomnej Polonii i grożą że jesli Polonia nie zagra swojego meczu u siebie na ich stadionie, to bedzie walkower...(np ŁKS, KSZO)....w takiej sytuacji Polonię czeka dwa razy grac na wyjezdzie z KSZO
- piłkarze w ciula lecą (np Galeja)....z reszta porazka ze Szczaxą wszystko opisuje...
- wynajęcie stadionu na sląsku(był nawet pomysł o stadionie górnika i Ruchu,ale z wiadomych przyczyn jest to nie mozliwe) nie wchodzi w rachube....(był pomysł zeby grać na stadionie Carbo Gliwice albo Ruchu Radzionków...niestety mimo że te stadiony sa wlepszej sytuacji niz stadion na Olimpijisiej to i tak nie maja licencji by rozgrywac tam II ligę...) Jedynie Włókniarz Kietrz zaoferował swój stadion do wynajecia za 10 tysięcy za mecz (stadion Piasta kosztował około 20 tysięcy)....ale dla Poloni to i tak spore koszty i woli zamieniac swoje mecze u siebie na wyjazdowe...

powiem tyla...są oni moim kandydatem do spadku, tak samo jak Szczaxa....i to jest smutne że są to dwa kluby z woj Śląskiego :roll:

PS szkoda że gramy z Polonia dopiero na samym końcu rundy....bo dobrze byłoby wykorzystać teraz nasza formę, a ich kryzys i syuacje ze stadionem (może by my grali dwa razy z Polonią u siebie)...nie umia sie doczekać szpilu ze lwowiakami

tyla lot czkeali w Bytomiu na II lige i sie nie umia doczekac by zobaczyc ja na własnym stadionie....powiem tyla że jeśli by my awansowali to też by nos to moglo czekać (tyla że momy Stadion Śląski, kery bydzie kosztowoł nie 20 tys. ino kajs pewnie z 50tys)
za Tobą pójde w ogień, wode..

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: Raul22 » 11 wrz 2005, o 11:16

a ja mam kajs cala polonie nie wiem czemu dostali licencje skoro nie maja stadionu a jak podali stadion piasta to tam powinni grac a nie takie cyrki robic czemu inne kluby sie kaze np. Nas, Widzew a ich nie, powinni dostawac same walkowery albo grac na piascie jak sami podali przed sezonem ten stadion, niech wracaja tam gdzie ich miejsce czyli do 3 ligi (swoja droga przed barazami 2 lata temu wiekszosc z nich zyczylo nam spadku, wiec nie pozostaje mi nic innego jak tez im tego zyczyc)

Pavlique
Kontakt:

#57 Post autor: Pavlique » 11 wrz 2005, o 11:39

a ja mam kajs cala polonie nie wiem czemu dostali licencje skoro nie maja stadionu a jak podali stadion piasta to tam powinni grac a nie takie cyrki robic czemu inne kluby sie kaze np. Nas, Widzew a ich nie, powinni dostawac same walkowery albo grac na piascie jak sami podali przed sezonem ten stadion, niech wracaja tam gdzie ich miejsce czyli do 3 ligi (swoja droga przed barazami 2 lata temu wiekszosc z nich zyczylo nam spadku, wiec nie pozostaje mi nic innego jak tez im tego zyczyc)
Jasne że tak moszt recht chopie; jak czytom sam tyn tymat to sie frasuje czy to jakis koło przyjaciół wel obronców lwowioków;
Jasne że lepij jechac na wyjazd do lwowioków niźli kajs na jakiś łąki abo pastwiska...
Ale ... łoni yno geograficznie som ślonskim klubym - to tak jak wczora napisali że kibice ze Ślonska (Sosnowiec) robiyli zadyma na drwyncyj :shock:
to take same Ślązaki jak te z Breslau;
Po drugi - to je drugo liga - zawodowstwo mo sie rozumieć, wiync jak Cie niy stać na salony to sie tam niy ciś, sami juz łod poru lot na własnyj skórze to ćwiczymy, zatem jak ni mosz boiska to idź sie polotać na hasioku a niy ciś sie do ligi i tela;
I na koniec tak łody mie spod serca :wink: i tak aus Beuthen wola Szombry abo Cidry niźli lwowioków 8)
I'm a man who walks alone

oak

#58 Post autor: oak » 11 wrz 2005, o 12:06

To czy Polonia to lwowioki, marsjanie czy eskimosi niy mo nic do tego w jaki sposóp zachowały się Odra O. i Jaga.
Jak ostatnie zera bez honoru. W tanie wymówki tylko po to, żeby się wyłgać od grania o punkty na boisku.

a to godzina nie ta (11), wrześniowe upały !! :-), nierówne boisko na Cidrach (też padały takie argument /patrz "Sport"/).
Jakby Odra zgodziła sie grac o 11 to pewnie Jaga zakwestionowałaby murawa w Cidrach. Zwykła obłudna gra pozorów. Hipokryci z mikrocyklem w herbie
Perfidnie skopano (Odra O., Piast G, opolska policja i na koniec Jaga) biednego i słabego... a radocha jakby zdobyli puchar Europy pokonując w finale Real Madryt.
Jadze gratulujemy zwycięstwa z ostatnią drużyną w tabeli - zwycięstwa WALKOWEREM :-)

I życzymy by po ewentualnym awansie historia wyrównała z wami rachunki, bo przecież "wasz" stadion Hetmana, w taki sam sposób nadaje się do gry ekstraklasie jak Polonii w II lidze. Historia lubi być mściwa .. czego z serca życzę.

D_T_G

#59 Post autor: D_T_G » 11 wrz 2005, o 20:08

oak pisze:I życzymy by po ewentualnym awansie historia wyrównała z wami rachunki, bo przecież "wasz" stadion Hetmana, w taki sam sposób nadaje się do gry ekstraklasie jak Polonii w II lidze.
Właśnie ciekaw jestem co to się porobiło z 'pozwoleniami' na grę w X lidze: jakie kluby II-ligowe spełniają wszystkie wymogi? Czy Ruch dostałby taką licencję na grę w ekstraklasie?

Awatar użytkownika
Grzegorz
Kontakt:

.

#60 Post autor: Grzegorz » 11 wrz 2005, o 21:49

Też jestem zdania ze Jaga zagrała nie fair

Jak wygrywać to na boisku a nie tak jak kiedyś Gieksa za Dziurowicza, albo teraz Jagielonia...

I też sto razy wola lwowioków w II lidze niż Finishparkiet. :lol:

Ja myśle ze skończy sie to tak, ze się w końcu z Piastem dogadają i będą tam grali....w końcu pare złotych oanu Marcinowi Ż. sie przyda...bo coś czuja że wkrótce bedzie musiał wojemu koledze Bodziochowi na kaucje zbierać...ale to tylko takie przeczucia :lol:

ODPOWIEDZ