Ruch Chorzów - Miedź Legnica / 10.04 Godz 20:45

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - Miedź Legnica / 10.04 Godz 20:45

#46 Post autor: chropaczow » 10 kwie 2025, o 12:52

Scypion pisze:
10 kwie 2025, o 12:31
Przykre, ale piłkarzom Ruchu udało się wypłoszyć kibiców Ruchu ze stadionu. Ja na meczu będę, ale mogę zrozumieć tych którzy zostaną w domu. Zamiast zysków z dnia meczu będziemy mieć potężne straty. Straty sportowe, straty wizerunkowe (normalnie moda zrobiła sie wśród małych klubików typu tychy i łęczna na kpiny z Ruchu) straty finansowe. Właśnie rzuciłem okiem na tabelę. 8 pkt straty do baraży. Sezon zakończony. Czas na gruntowne przebudowanie klubu. Utknęliśmy na mieliźnie. Czas odbudowy się skończył, era novum minęła jest marazm, wkurw, brak wizji i perspektyw.
Swietnie ujęte. Dla ludzi, którzy rozpoczynają dzień od forum i informacji o Ruchu, tą rundą,to bardzo przykry zawód. Spadek trzeba było wybaczyć, ale brak zapowiadanego awansu, to dla mnie przekroczenie Rubikonu.

Harpo
Kontakt:

#47 Post autor: Harpo » 10 kwie 2025, o 12:53

Tak, sezon zakończony.
Już myślą o transferach żeby w przyszłym roku...nie spaść.
Prezes:
Dawid Szulczek ma nasze zaufanie i plan na wyjście z tej trudnej sytuacji.(...) Wraz z pionem sportowym pracujemy, diagnozujemy problemy i mamy wiele zbieżnych spostrzeżeń. Działamy, by zawalczyć jeszcze o ten sezon i już pracować nad kolejnym. Trener Szulczek i jego sztab jest oczywiście zaangażowany w proces transferowy.
Najgorsze, że dziś będzie szydera level high jak im nie pójdzie...
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Rafik
Kontakt:

#48 Post autor: Rafik » 10 kwie 2025, o 13:01

Życie ucieka przez palce, miały być torty a są zakalce

19JeRRy20
Kontakt:

#49 Post autor: 19JeRRy20 » 10 kwie 2025, o 13:12

----------------------Bielu-----------------------
Konczi - Szymanski - Sadlok - Karasinski
Mezhrgani - Szwoch - Ventura - Preisler
---------- Szczepan --------- Baranski

Jesli wszyscy sa zdrowi to taka 11 bym zaryzykował.
Preisler wyzej zdecydowanie, ma chlop odwage zeby ciagnac gre do przodu i ma swietnie ulozona nogę.
Ewentualnie Tsykalo za Sadloka i w momencie fazy ataku przechodzić na 3-5-2

Awatar użytkownika
Rejon
Kontakt:

#50 Post autor: Rejon » 10 kwie 2025, o 13:56

Może czas zacząć wystawiać Cykało na nominalnej pozycji, żeby do lata się dowiedzieć czy go warto wykupić.
"Od piłkarzy wymagam wyłącznie respektu. Tak jak w szkole musisz mieć szacunek do nauczyciela, w domu do ojca i matki, tak w szatni do trenera. I ten respekt musi być zawsze, a nie tylko wtedy, kiedy trener zrobi awanturę." - J. Kocian

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#51 Post autor: Rickenn10 » 10 kwie 2025, o 17:04

Scypion pisze:
Przykre, ale piłkarzom Ruchu udało się wypłoszyć kibiców Ruchu ze stadionu. Ja na meczu będę, ale mogę zrozumieć tych którzy zostaną w domu. Zamiast zysków z dnia meczu będziemy mieć potężne straty. Straty sportowe, straty wizerunkowe (normalnie moda zrobiła sie wśród małych klubików typu tychy i łęczna na kpiny z Ruchu) straty finansowe. Właśnie rzuciłem okiem na tabelę. 8 pkt straty do baraży. Sezon zakończony. Czas na gruntowne przebudowanie klubu. Utknęliśmy na mieliźnie. Czas odbudowy się skończył, era novum minęła jest marazm, wkurw, brak wizji i perspektyw.
:piwo:

Ma się wrazenie że gra w Gliwicach przy pełnym stadionie.
Później hitowe mecze w ekstraklasie, rekordy frekwencji.
I nagle czuję że zostało to zmiecione w 2 miesiące. W 2 miesiące zabili zapał, który był budowany przez ostatnie lata.
Obecnie jesteśmy na etapie bylejakość i nijakość.
Niewiele się różnimy od klubów które z nami sąsiadują w tabeli. I tak jak mówisz Łęczne i inne Tychy wrzucają prześmiewcze filmiki śmiejąc nam się w prosto w pysk.
Upokarzające

Awatar użytkownika
cisiu
Kontakt:

#52 Post autor: cisiu » 10 kwie 2025, o 17:07

Rickenn10 pisze:
10 kwie 2025, o 17:04
Scypion pisze:
:piwo:

Ma się wrazenie że gra w Gliwicach przy pełnym stadionie.
Później hitowe mecze w ekstraklasie, rekordy frekwencji.
I nagle czuję że zostało to zmiecione w 2 miesiące. W 2 miesiące zabili zapał, który był budowany przez ostatnie lata.
Obecnie jesteśmy na etapie bylejakość i nijakość.
Niewiele się różnimy od klubów które z nami sąsiadują w tabeli. I tak jak mówisz Łęczne i inne Tychy wrzucają prześmiewcze filmiki śmiejąc nam się w prosto w pysk.
Upokarzające
Nistety całe lata była szydera z taboru cyGańskiego, mom wrażenie że wskakujymy w te same miejsce co cyGony...Normalnie dno i wodorosty. Smutno :zalamany:
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#53 Post autor: Rickenn10 » 10 kwie 2025, o 17:17

cisiu pisze:
10 kwie 2025, o 17:07
Nistety całe lata była szydera z taboru cyGańskiego, mom wrażenie że wskakujymy w te same miejsce co cyGony...Normalnie dno i wodorosty. Smutno :zalamany:
Sławetny cytat Asceto.

,,Pycha kroczy przed upadkiem''

Były głosy że tylko mecz otwarcia będą mieli full.
Tymczasem w sobotę grają z puszczą i zostało tylko kilkaset wolnych miejsc obok sektora gości. Więc pewnym jest że do końca sezonu będą mieli pełny stadion zwłaszcza że mają jeszcze mecze z Legią, Lechem i Cracovia.
I nie chodzi o to że nagle są wspaniali tylko trzeba mieć się na baczności bo mają teraz swój prime który mogą bardzo dobrze wykorzystać.

A u nas Nono i pijak :) i wielu innych.

RoMiko77
Kontakt:

#54 Post autor: RoMiko77 » 10 kwie 2025, o 17:19

Dzisiaj kolejny wpierdziel i to nie ma znaczenia w jakich rozmiarach.Takie są poprostu realia :
Ta grupa przypadkowych grajków która obecnie reprezentuje drużynę Ruchu już dawno straciła w mojej ocenie jakikolwiek szacunek.
Bez ambicji,bez umiejętności.Tacy nijacy...Z każdym kolejnym meczem jeszcze bardziej zniechęcają mnie do tego by w nich wierzyć.
Bez żadnej spiny mecz zobaczę,ale wcale mnie nie zdziwi wesoły łomot (0-4),(0-5)...Dla innych drużyn jesteśmy frajerami do bicia...🤢

staRvin
Kontakt:

#55 Post autor: staRvin » 10 kwie 2025, o 17:46

Dzisiej późno szpil więc młodego(5latek) nie biera bo co był na szpilu to remis albo w piz…a i tak chce łazić. Sezon już i tak jest zakończony więc ida na szpil bez emocji a od kopaczy już niczego nie oczekuja jak do tej pory nic nie było ani walki ani umiejętności.

Awatar użytkownika
blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#56 Post autor: blue » 10 kwie 2025, o 18:03

co Wy tu dupicie, trza wierzyc, jak sezon skonczony jak mozna jeszcze z barazy awansowac do ekstraklasy, nic nie graja ale w koncu musi sie karta odwrocic, wszyscy na mecz!

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#57 Post autor: heli » 10 kwie 2025, o 18:59

nie płakałbym też tak nad frekwencją, oczywiste jest, że będzie mniej i pewnie jakaś część osób z powodu ostatniej dyspozycji piłkarzy, ale też termin jest jaki jest.
Wystarczy spojrzeć na wcześniejsze mecze w tej kolejce.
Na Arce, gdzie nie mogą narzekać na wyniki we wtorek 4700, gdzie na wcześniejszym meczu u siebie było ich prawie 11 tyś
Na Łęcznej 950, gdzie mecz wcześniej prawie dwa razy tyle
W Pruszkowie 300, gdzie na wcześniejszym meczu 50% więcej, a dwa mecze temu prawie 3 więcej
Na Wiśle ponad 13 tyś, gdzie ostatnio prawie 19 tyś
Na Stalówce 1700, gdzie ostatnio 2200
Na Polonii 1550 gdzie ostatnio o 1000 więcej czyli prawie 66%

W każdym meczu o kilkadziesiąt procent mniej kibiców mimo, że grały też już drużyny regularnie ostatnio wygrywające, jak Arka, Wisła czy Polonia.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

simon
Kontakt:

#58 Post autor: simon » 10 kwie 2025, o 19:05

Rickenn10 pisze:
10 kwie 2025, o 17:17
cisiu pisze:
10 kwie 2025, o 17:07
Sławetny cytat Asceto.

,,Pycha kroczy przed upadkiem''

Były głosy że tylko mecz otwarcia będą mieli full.
Tymczasem w sobotę grają z puszczą i zostało tylko kilkaset wolnych miejsc obok sektora gości. Więc pewnym jest że do końca sezonu będą mieli pełny stadion zwłaszcza że mają jeszcze mecze z Legią, Lechem i Cracovia.
I nie chodzi o to że nagle są wspaniali tylko trzeba mieć się na baczności bo mają teraz swój prime który mogą bardzo dobrze wykorzystać.

A u nas Nono i pijak :) i wielu innych.
Zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Tylko naiwny mógł myśleć, że po takim długim oczekiwaniu na ekstraklasę, która się zbiegła z otwarciem nowego stadionu, będzie on pusty podczas meczów. Dodatkowo całkiem nieźle się w niej prezentują, więc nie dziwota, że teraz wiernych kibiców udają. U nas nawet w czasach upadku klubu, sromotnych porażek i spadków po spadku, kilka tysięcy chodziło zawsze, niezależnie od przeciwnika. A u nich mimo 1 ligi i co roku hasła ekstraklasa albo śmierć łaziło ich tylu, że pomieściliby się w jednym autobusie. Nie wiem czy to pycha z mojej strony, ale u nas pewnego poziomu nie obniżymy, jakoś jestem o to spokojny, pomimo tego, że po raz kolejny piłkarze nie rozpieszczają.

Awatar użytkownika
Lutz
Kontakt:

#59 Post autor: Lutz » 10 kwie 2025, o 19:34

Po raz kolejny Ruch Chorzów wybiegnie na boisko, by poszukać ligowego przełamania. Dzisiejszy rywal będzie z najwyższej półki, ale przy Cichej pojawiły się dobre wiadomości.
Wychodzimy z trudnego okresu, bo na treningu pracowaliśmy w pełnym składzie. Wydaje mi się, że przed nami lepszy czas – zapowiedział trener Dawid Szulczek.
Nu.... a wy yno durch szkamrocie :zly:

19JeRRy20
Kontakt:

#60 Post autor: 19JeRRy20 » 10 kwie 2025, o 19:36

Moneta i Adkonis w 1 skladzie xD

ODPOWIEDZ