Co oni jeszcze zdupia? Przypuszczam że jako jedyni wdupia na lksie tyle.
Baranowski de facto z kadry 1zespolu nigdy nie wypadl. po prostu nie gral albo sie nie lapal na lawke, choc w Krakowie na niej zasiadl.
Nie tylko. I nie zdziwiłbym się, jakby ktoś z pary Pląskowski/Baranowski zaskoczył nas w kolejnych meczach, co dla mnie będzie totalnym mindfuckiem. Ja z kolei mam wrażenie, że cały czas mieszamy, zmieniamy, kombinujemy, próbujemy, że po prostu nie potrafimy złapać zgrania. Te podania na puste pole, gdzie nikogo nie ma nie są przypadkowe, nawet gdyby się mocno postarać. Nie można wszystkiego zwalić na umiejętności. Jest kompletny brak komunikacji na boisku, piłkarze nie wiedzą, czy mają wybijać do przodu, czy jak najbliżej siebie. Nie wiedzą kiedy mają iść w zaparte, bo kolega dostaje łokcia na morde w polu karnym, a w którym momencie się zamknąć, bo się ma już żółtko i jest wkurwionym. Napastnicy nie wiedzą, kiedy mają strzelać bo mają setke, a kiedy podać do kolegi obok. Podstawski, rozgrywający, maestro, nasz Pirlo dostaje bardzo mało podań, a to on powinien wszystko rozpoczynać. To też o czymś świadczy. Stałe fragmenty gry są wykonywane ciągle tak samo (dopiero w ostatnim meczu Starzyński spróbował czegoś nowego, a potem Kozak). Wybierzmy sobie ze dwa ustawienia i się ich trzymajmy, gaddamit!
~ Waldemar FornalikChcąc urwać punkt, albo wygrać z Legią nie można tak rozpoczynać spotkania. Pomimo tego uważam, że drużyna się podniosła i w wielu fragmentach potrafiła nieźle grać w piłkę i wykreować przynajmniej cztery sytuacje, po których powinny paść bramki. Z jednej strony pechowo stracone te bramki, a z drugiej brak skuteczności spowodowały, że wynik jest dla nas brutalny. Jednak moim zdaniem rezultat nie odzwierciedla tego, co się działo na boisku w tamtym dniu.
~ Jan WośRobimy wszystko, by to się zmieniło, byśmy utrzymywali korzystny wynik. Staramy się pokazywać sposób, w jaki powinniśmy oddalać grę od naszego pola karnego. Mam nadzieję, że to, co robimy, przyniesie efekt.
~ Waldemar FornalikRuch u siebie jest szczególnie groźny, bo grają bezpośrednią piłkę. Mają wypracowany swój styl, który może nie do końca przynosi efekty punktowe, ale drużyny, które przyjeżdżają na Śląsk mają problem, żeby tam wygrywać. Widzimy, że ostatnie mecze w ich wykonaniu to remisy z Radomiakiem, Koroną czy Cracovią, więc chcąc wywieźć punkty z Chorzowa trzeba się nastawić na taką twardą, nieustępliwą grę.
~ Jan WośBiorę pełną odpowiedzialność za wszystko, co się wydarzyło. Wcale nie dziwię się nikomu, kto nie jest zadowolony z tego, co prezentujemy, a szczególnie ze zdobyczy punktowej. To jest Ruch Chorzów, 14-krotny mistrz Polski. Po ostatnich meczach wiemy, że mogliśmy mieć więcej punktów. Mimo że czasami styl był średni, to patrząc na przebieg gry, powinniśmy je wygrać.
~ Waldemar FornalikOd kiedy jestem trenerem Zagłębia, mam już za sobą taki mecz, bo graliśmy z sobą na początku tamtej rundy. Teraz jednak na pewno będą inne okoliczności, bo spotkanie odbędzie się, można powiedzieć, w kolebce polskiej piłki, czyli na Stadionie Śląskim, gdzie rozgrywane były wspaniałe mecze naszej reprezentacji. Z pewnością będzie to dodatkowy smaczek i ciekawe przeżycie, ale koncentrujemy się na zadaniach, które są przed nami.
~ Jan WośTo był nasz pierwszy mecz, do pewnego momentu graliśmy w nim nieźle, ale w końcówce przeciwnik zepchnął nas do rozpaczliwej obrony i straciliśmy bramkę. Zagłębie z pewnością trochę się zmieniło. Bilans bramkowy ma nawet podobny do nas, ale różnica jest oczywiście w punktach. Zaczynamy nową rundę i postaramy się, by wyglądało to inaczej.
Podziwiam optymizm, ale czemu by się miało coś zmienić w ich grze? Trenera nie ma, kopacze ci sami... Waldek nas rozpracuje. To wyga.moRi95 pisze: ↑8 gru 2023, o 09:08Po raz pierwszy mam w tym sezonie przeczucie że ten mecz po prostu wygramy. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli wyjątkowo![]()
Myślę że chłopaki są mocno podkur***** ostatnimi meczami. Mam nadzieję że będzie to dzisiaj widać na boisku i zacznie się gra od 1 a nie od 45 minuty. Zagłębie bez formy, trzeba to wykorzystać. Panowie liczę na Was dzisiaj mocno. Z Bogiem i po zwycięstwo![]()
Nie spodziewam się wielkich zmian w samej grze tylko liczę na dwie rzeczy:chropaczow pisze: ↑8 gru 2023, o 09:16Podziwiam optymizm, ale czemu by się miało coś zmienić w ich grze? Trenera nie ma, kopacze ci sami... Waldek nas rozpracuje. To wyga.moRi95 pisze: ↑8 gru 2023, o 09:08Po raz pierwszy mam w tym sezonie przeczucie że ten mecz po prostu wygramy. Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jestem dobrej myśli wyjątkowo![]()
Myślę że chłopaki są mocno podkur***** ostatnimi meczami. Mam nadzieję że będzie to dzisiaj widać na boisku i zacznie się gra od 1 a nie od 45 minuty. Zagłębie bez formy, trzeba to wykorzystać. Panowie liczę na Was dzisiaj mocno. Z Bogiem i po zwycięstwo![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Ejsi87, Google [Bot], Google Adsense [Bot], heli i 46 gości