Kosekwencje....

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
vahanara
Kontakt:

#31 Post autor: vahanara » 7 maja 2004, o 09:54

W innym temacie Lysy napisał że 3 maja będzie takim naszym 11 września. Znalazłem pozytyw w tym wszystkim :D . Na miejscu naszego zabytkowego stadionu powstanie ku czci... (wiadomo kogo :wink: ) nowoczesny piekny stadion imienia... :lol: :lol: :lol:

irga1999

#32 Post autor: irga1999 » 7 maja 2004, o 14:47

Stało się to co musiało sie stać.
O remoncie i fatalnym stanie obiektu na Cichej wszyscy wiedzieli!!!
My kibice też !!!
Pamiętam od kilkunastu lat trwały dyskusje co zrobić. Najpierw nie ruszamy stadionu bo będzie DTŚ i coś się zmieni, może jakaś kasa itd. słowa, słowa, słowa....
DTŚ jest. Zmieniło się wiele, zwłaszcza w okolicy a stadion bez zmian.
Jakieś 2 lata temy w Dzienniku czy Wyborczej widziałem zdjęcia jaki to piękny obiekt bęzie na Cichej. Miasto zainwesuje - ta bierznia - piękna te trybuny bajera, i co ??? I nic. Ruch został sam jak palec. I dziś UM Chorzowa, Inspektorat i wszyskie inne dupki u władzy w tym mieście zamykają stadion. Palcem w bucie nie kiwneli, żeby coś zrobić ale zamknąć najłatwiej. PANOWIE WAS PIERWSZYCH NA MECZE BYM NIE WPUSZCZAŁ - Panie prezydencie miasta, Panowie zastępcy, Panie wojewodo, Panie inspektorze budowlany itd, itd...
A tak nawiasem mówiąc to co stadion w Zabrzu jest może lepszy??? Na Polonii w Warszawie też.........przepraszam przecież to Camp Nou !!!!!

TOMEK-K

#33 Post autor: TOMEK-K » 7 maja 2004, o 17:40

vahanara pisze:W innym temacie Lysy napisał że 3 maja będzie takim naszym 11 września. Znalazłem pozytyw w tym wszystkim :D . Na miejscu naszego zabytkowego stadionu powstanie ku czci... (wiadomo kogo :wink: ) nowoczesny piekny stadion imienia... :lol: :lol: :lol:
A może by tak stadion imienia PSYCHOFANS, Oni jako jedyni rozumieją jak postępować z ``psami``, podobnie jak Hitler jako jedyny rozumiał polaków.

Tylko Ruch tylko GÓRNY Śląsk.

Niebieska
Kontakt:

#34 Post autor: Niebieska » 7 maja 2004, o 18:15

Gazeta Wyborcza
Wojewoda Śląski Lechosław Jarzębski wydał w czwartek decyzję o bezterminowym zakazie organizacji imprez masowych na stadionie Ruchu Chorzów. Niedługo później stadion został definitywnie zamknięty przez powiatowego inspektora nadzoru budowlanego
(...)
- Moja decyzja oznacza, że na stadionie nie mogą się odbywać imprezy z udziałem więcej niż trzystu osób. Jeżeli ekscesy pseudokibiców zdarzą się na innych stadionach, to również je zamknę. Musimy walczyć z bandytyzmem - mówił wojewoda.
(...)
Zaraz po spotkaniu Jarzębski przyznał, że powiatowy inspektor nadzoru budowlanego rozważa możliwość całkowitego zamknięcia stadionu. Już godzinę później taka decyzja zapadła.
(...)
Gazeta wyborcza po raz drugi:
Decyzja Powiatowego Nadzoru Budowlanego

› Nakazuję

wyłączanie z użytkowania stadionu Klubu Sportowego Ruch Chorzów przy ulicy Cichej 6 w Chorzowie ze względu na zły stan technicznej części obiektu, powodujący zagrożenie dla życia i zdrowia ludzi.
Decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności

PAP
» Stadion Ruchu zamknięty przez nadzór budowlany
› Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Chorzowie zamknął w czwartek stadion chorzowskiego Ruchu ze względu na zły stan obiektu - poinformował rzecznik wojewody śląskiego Krzysztof Mejer.

Oznacza to, że na stadionie nie mogą się odbywać żadne imprezy, nawet bez udziału ograniczonej liczby widzów. Decyzja weszła w życie od razu. Powodem jej wydania był zły stan stadionu zagrażający zdrowiu i życiu ludzi. Chodzi m.in. o uszkodzone ogrodzenie, betonowe schody i tunel prowadzący na boisko.

Sport
» Bezdomni piłkarze
(...)
Wyrok był jednak znacznie łaskawszy niż oczekiwano. Ruch ukarano grzywną 30 tys. zł oraz koniecznością rozegrania czterech meczów bez udziału publiczności.
(...)
Zarząd Ruchu ma poważny ból głowy nie tylko z powodu kar nałożonych przez PZPN, lecz przede wszystkim wczorajszą decyzją wojewody oraz nadzoru budowlanego o zamknięciu stadionu. Piłkarze z Chorzowa są teraz bezdomni i na dobrą sprawę nie mają gdzie rozgrywać meczów ligowych. Pierwsze próby wynajęcia jakiegoś stadion spełzły na niczym.

Pogubiłam się w tym, czy ktoś wie o co tu chodzi i czy Ruch może grać w końcu na CICHEJ czy nie:?:

Ja rozumiem, że nie. Co z tego, ze PZPN, zgodził sie na rozgrywanie meczy u siebie bez udziału widzów, jak stadion jest zamknięty bezterminowo przez Nadzór Budowlany, Wojewodę Śląskiego i Bóg jeden wie, kogo jeszcze :roll:

Jeśli ktoś się w tym łapie bardzo proszę o podzielenie się tą wiedzą z innymi, bo podejrzewam, że nie tylko ja jestem zdezorientowana :(

PS. Wcześniejsze posty Schlesiena nie rozwiały moich wątpliwości, ładnie wszystko podsumowane, ale jaki jest efekt końcowy :?: :?: :?:
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

Niebieska
Kontakt:

#35 Post autor: Niebieska » 7 maja 2004, o 21:48

No i odpowiedź znalazłam sobie sama w wywiadzie na oficjalnej:
- Gdzie Ruch zagra najbliższe spotkanie ze Szczakowianką Jaworzno?
- Mam nadzieję, że w Chorzowie. PZPN nie zamknął naszego stadionu, zabronił tylko wstępu publiczności. Gorsza dla klubu jest decyzja wojewody i powiatowego inspektora nadzoru budowlanego. W piątek zarząd klubu spotka się z prawnikami i będziemy się zastanawiali, jak zaradzić tej decyzji.
Teraz już wiem, że nic jeszcze nie wiadomo
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października

ŁKS Łódź

#36 Post autor: ŁKS Łódź » 8 maja 2004, o 14:12

Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Ruch Chorzów zakazem rozgrywania spotkań z udziałem publiczności w czterech meczach o mistrzostwo II ligi oraz karą finansową w wysokości 30 tysięcy złotych za brak odpowiedniego zabezpieczenia porządku na stadionie w wyniku czego doszło do ekscesów i przerwania spotkania z ŁKS Łódź.

Za niewłaściwe zachowanie kibiców ŁKS na łódzki klub nałożono karę finansową w wysokości 10 tysięcy złotych oraz zakaz udziału zorganizowanych grup kibiców w dwóch meczach wyjazdowych.

Śmieszne. Ruch dostał karę za brak odpowiedniego zabezpieczenia porządku na stadionie a ŁKS Za niewłaściwe zachowanie kibiców

Czyli wnioskuję że Ruch nie dostał kary za zachowanie swoich kibiców. No tak, to kibice ŁKS latali z pałami po murawie...
Tragikomiedia.

Zablokowany