Licencja

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
R1
Kontakt:

Re: Licencja

#271 Post autor: R1 » 12 maja 2011, o 16:32

odnośnie licencji Lechii i jej gry na Nowym stadionie, myśla że podobnie może być z nami

Komunikat PZPN
Ze względu na niewypełnienie kryteriów zawartych w obowiązującym podręczniku licencyjnym dla klubów ekstraklasy, licencji na grę w sezonie 2011/2012 nie otrzymały następujące kluby:

KS Górnik Zabrze SSA - kryteria infrastrukturalne i finansowe
Ruch Chorzów SA - kryteria infrastrukturalne i finansowe
Jagiellonia Białystok SSA - kryterium infrastrukturalne
KS Polonia Bytom SA - kryteria infrastrukturalne i finansowe
KSP Polonia Warszawa SSA - kryterium infrastrukturalne
WKS Śląsk Wrocław - kryterium infrastrukturalne
KS Lechia Gdańsk SA - kryteria finansowe i prawne"

Lechia nie komentuje braku przyznania licencji do czasu otrzymania uzasadnienia. Na razie można snuć domysły. Możliwe, że w przypadku gdańszczan kłopot jest ze stadionem. Biało-zieloni zamierzają grać na PGE Arena, która jest nadal w trakcie budowy. Ponadto formalnie to nie klub, a wydzielona przez niego spółka Lechia-Operator, w dodatku w konsorcjum z dwiema innymi firmami będzie zarządzać stadionem i być może między tymi podmiotami brakuje wszelkich umów wymaganych przez PZPN na korzystanie z obiektów.

Ponadto nie można również wykluczyć, że są pewne nierozliczone sprawy z piłkarzami, z którymi Lechia rozstawała się przed końcem kontraktów. Zdarzało się, że gracze ci odsyłani bywali do rezerw i aby ich "zachęcić" do odejścia, wstrzymywano wypłaty...

Wszystkim klubom przysługuje możliwość złożenia odwołania do Komisji Odwoławczej PZPN. Mają na to pięć dni, licząc od dnia dostarczenia do nich uzasadnienia odrzucenia ich wniosku o licencję w pierwszym terminie. Związek zapowiada, że do końca maja proces licencyjny będzie definitywnie zakończony.

Przypomnijmy, że dotychczas największe kłopoty z uzyskaniem licencji miały Ruch Chorzów i Polonia Bytom, które zostały przywrócone do rozgrywek nawet po zakończeniu procedury licencyjnej. Na razie z ekstraklasą na skutek braku licencji pożegnał się tylko jeden klub - ŁKS Łódź w 2009 roku.

hagi

#272 Post autor: hagi » 12 maja 2011, o 17:50

jo bych wydupil pol ligi byl by spokoj . Robia ciagle nas za idiotow sa zaległosci finansowe u nas biezace i wobec pilkarzy grajacych w Ruchu tylko za czasow spolki ale juz nie grajacych w Ruchu. Albo beda profesjonalisci sie zajmowac klubami pilkarskimi albo idioci i debile .Bo co jak wam napisze ze bylemu kapitanowi druzyny grajacego obecnie w ogorkach wisimy spora sume

Awatar użytkownika
Zip
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#273 Post autor: Zip » 12 maja 2011, o 18:06

Hagi... Ciebie się czytać nie da. Weź pisz to mniej chaotycznie i jak już coś mówisz, to mów do końca
In Siemian We Trust

pRimo1920

#274 Post autor: pRimo1920 » 12 maja 2011, o 18:33

kattowitz pisze:Jo nie rozumia tylko jednego. Jeżeli Nasz stadion nie spełnia wymagań ekstraklasowych to jakim prawem mecze są rozgrywane na stadionie Amici? Przecież tam nie ma murawy tylko piaskownica. Każdy szanujący się sędzia, powinien nie dopuszczać tej "murawy" do rozgrywek piłkarskich. Wszyscy patrzą prze palce na Bułgarską a dla mnie to jest kpina rozgrywać mecze na tym kartoflisku i nikomu to w pzpn-ie nie przeszkadzo. Co to ma być piłka plażowa :/
A jo nie rozumia czemu nasz stadion zostal dopuszczony do 3 rundy eliminacyjnej LE z Austria Wieden i zostal dopuszczony przez UEFA a w Ekstraklasie maja do niego wonty czyli w naszej Ekstraklasie sa wieksze wymogi niz w UEFA haha smiech na sali :rotfl:

Awatar użytkownika
NIEBIESKA GODULA
Kontakt:

#275 Post autor: NIEBIESKA GODULA » 12 maja 2011, o 19:08

Mogli te kluby co nie dostali licencji ugadać się i nie odwoływać się, ciekawe co wtedy PZPN by zrobił jak 7 klubów by nie grało w Ekstraklasie na drugi dzień na 100% PZPN na kolonach by przylozł do każdego z tych klubów

Awatar użytkownika
Korfanty
Kontakt:

#276 Post autor: Korfanty » 12 maja 2011, o 19:23

Najlepiej jakby wszystkie kluby,zrezygnowały,wypisały się z pzpn,ekstraklasy i utworzyły własną Ligę.
Jestem Górnoślązakiem czyli Polakiem
"Małe ojczyzny uczą żyć w ojczyznach wielkich i w wielkiej ojczyżnie ludzi"
Za Ruchem zawsze pochłonięty całkiem
44 !!!

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#277 Post autor: HKSADIK » 12 maja 2011, o 21:15

http://www.sport.pl/sport/1,67926,95888 ... torze.html" onclick="window.open(this.href);return false;
GW pisze:Zastrzeżenia komisji wobec Ruchu dotyczą zarówno infrastruktury, jak i finansów. By Ruch mógł nadal grać w ekstraklasie na Cichej, trzeba m.in. precyzyjnie zmierzyć natężenie światła jupiterów oraz określić wychylenie od pionu oświetleniowych masztów. Do poprawy jest też murek przylegający do sektora kibiców gości.

Zła wiadomość jest taka, że członkowie komisji zwrócili też uwagę na spór Ruchu z byłymi piłkarzami, którzy domagają się od klubu wypłaty zaległych poborów.
Bedzie trzeba chyba ich splacic :/

Elmer
Kontakt:

#278 Post autor: Elmer » 12 maja 2011, o 21:31

jak ich spłacą to wtedy się zacznie
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#279 Post autor: HKSADIK » 12 maja 2011, o 21:33

A jak ich nie splaca to nie dostaniemy licencji.I potem mozemy sie sadzic ile chcemy z pzpn,ale wyladujemy tam gdzie lks...No chyba,ze jeszcze uda sie cos zalatwic,bo ta sprawa jest znow rozpatrywana przez ktorys z organow pzpn...
- Odwołaliśmy się w tej sprawie do Rzecznika Prawa Związkowych PZPN. Postępowanie wznowiono, a to oznacza ta sprawa nie będzie mieć wpływu na proces licencyjny - mówi prezes Katarzyna Sobstyl,
Jak widac ma :/

Elmer
Kontakt:

#280 Post autor: Elmer » 12 maja 2011, o 21:44

może komisja potrzebuje potwierdzenia na papierku, że klub się odwołał. Są prawnicy, niech Hilaremu (jak można się tak nazywać :rotfl: ) przemówią.

Strasznie lakonicznie o Ruchu w gazecie napisali. Nie wiem czy to dobrze, czy źle
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#281 Post autor: Mirek » 12 maja 2011, o 21:46

Hilary już teraz teoretycznie nie ma nic do gadki. komisja odwoławcza to inny zbiór kreatur :P

Elmer
Kontakt:

#282 Post autor: Elmer » 12 maja 2011, o 22:00

no tak, znalazłem skład
Zmiany w Komisji Odwoławczej ds. Licencji

Komisja ds. Nagłych PZPN przyjęła rezygnacje dwóch członków Komisji Odwoławczej ds. Licencji, przewodniczącego Zbigniewa Sadowskiego oraz Jolanty Romuzgi.

W ich miejsce w skład komisji powołano Andrzeja Tomaszewskiego i Sylwestra Wiśniewskiego. Funkcję przewodniczącego powierzono natomiast Romualdowi Jankowiakowi.

KOMISJA ODWOŁAWCZA DS. LICENCJI
Romuald Jankowiak – Przewodniczący
Krzysztof Sachs
Andrzej Tomaszewski
Wiesław Wieczorek
Sylwester Wiśniewski
to news z 2008, ale skład się chyba nie zmienił. Pamiętacie Sadowskiego? Do teraz jak o nim pomyślę to mnie trzepie. Nie wiem kto to jest ten: "&ndash" ;)

ENDZA
Kontakt:

#283 Post autor: ENDZA » 12 maja 2011, o 22:06

Elmer pisze:no tak, znalazłem skład
Zmiany w Komisji Odwoławczej ds. Licencji

Komisja ds. Nagłych PZPN przyjęła rezygnacje dwóch członków Komisji Odwoławczej ds. Licencji, przewodniczącego Zbigniewa Sadowskiego oraz Jolanty Romuzgi.

W ich miejsce w skład komisji powołano Andrzeja Tomaszewskiego i Sylwestra Wiśniewskiego. Funkcję przewodniczącego powierzono natomiast Romualdowi Jankowiakowi.

KOMISJA ODWOŁAWCZA DS. LICENCJI
Romuald Jankowiak – Przewodniczący
Krzysztof Sachs
Andrzej Tomaszewski
Wiesław Wieczorek
Sylwester Wiśniewski
to news z 2008, ale skład się chyba nie zmienił. Pamiętacie Sadowskiego? Do teraz jak o nim pomyślę to mnie trzepie. Nie wiem kto to jest ten: "&ndash" ;)
Komisja Odwoławcza ds. Licencji Zbigniew Lewicki (przewodniczący)
Katarzyna Politowska
Krzysztof Sachs
Piotr Tenczyński
Andrzej Tomaszewski
Edward Tomczyk
Jacek Trylnik

Rafal1920
Kontakt:

#284 Post autor: Rafal1920 » 12 maja 2011, o 22:06

Niych splacom wkoncu tych dziadow Lenczykow i pozostalych pseudo kopaczy bo ta sprawa z zaleglosciami nigdy sie niy skonczy. Piyrw splacic, a potym tyn caly mecynas z Ruchu niych zacznie dzialac. Bo jesli kozom klubowi zaplacic, a pozni okaze sie, ze zrobili to pod przymusym to ta kasa jes spokojnie do wyciongniyncio spowrotym. Tak samo jak bylo z tymi 100 tys. co mialo byc na szkolynie mlodziezy, a kere pzpn niby w swietle prawa zajal. A pozni zwrocil. A jesli chodzi o stadion to mi sie smioc chce. Sprawdzic natynzynie oswiytlynio ja??? Niy mieli sie do czego do***ac wiync cos szybko wymyslili. A murek przy sektorze gosci niych Tusk i jego swita poprawi. Tam i tak w tym sezonie nikt niy zasiondzie, a wiync mogli sie darowac. Jak niy dostanymy licyncji to sie dopiyro zacznie burza.

kattowitz
Kontakt:

#285 Post autor: kattowitz » 12 maja 2011, o 23:19

Rafal1920 pisze:Niych splacom wkoncu tych dziadow Lenczykow i pozostalych pseudo kopaczy bo ta sprawa z zaleglosciami nigdy sie niy skonczy. Piyrw splacic, a potym tyn caly mecynas z Ruchu niych zacznie dzialac. Bo jesli kozom klubowi zaplacic, a pozni okaze sie, ze zrobili to pod przymusym to ta kasa jes spokojnie do wyciongniyncio spowrotym. Tak samo jak bylo z tymi 100 tys. co mialo byc na szkolynie mlodziezy, a kere pzpn niby w swietle prawa zajal. A pozni zwrocil. A jesli chodzi o stadion to mi sie smioc chce. Sprawdzic natynzynie oswiytlynio ja??? Niy mieli sie do czego do***ac wiync cos szybko wymyslili. A murek przy sektorze gosci niych Tusk i jego swita poprawi. Tam i tak w tym sezonie nikt niy zasiondzie, a wiync mogli sie darowac. Jak niy dostanymy licyncji to sie dopiyro zacznie burza.
To akurat jest kamyczek, który do Naszego ogródka wrzucił C+. Nie raz już narzekali że Ruch mo najgorsze oświetlenie stadionu w Ekstraklasie. Na potrzeby HDTV nie wystarcza.

Kod: Zaznacz cały

Złych wieści ciąg dalszy w sprawie licencji: to nie koniec. Armaggeddon szykuje się w I lidze. Tym, którzy patrzą w przód radzę żeby spojrzeli za siebie. Ekstraklasa? Więcej miejsc w szatniach, lepszy murek przy sektorze gości. Ale nie tylko...
Czadoblog

Zablokowany