Działania zarządu i innych pracowników klubowych

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
buli19R20
Kontakt:

Re: Działania zarządu i innych pracowników klubowych

#256 Post autor: buli19R20 » 22 wrz 2010, o 12:56

sprzedali sadloczka i sobiecha a to decyzja nie była podjeta z dnia na dzien do tego tak jak mowicie np 4-5 % odsetek za lokate i juz. Moze działacze poszli takim tokiem myslenia ze jak pozbedziemy sie kilku to za nich chłopaki dostaną podwójną premie za wystepy ligowe i to mam ich zmobilizowac do wiekszego zapierdalania na boisku a my olejemy transfery w tym okienku, najwyzej sciągniemy kogos za friko a moze sie uda cos z niego zrobic.

Ale własnie czy działacze by na cos takiego wpadneli ????

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#257 Post autor: Thoth » 22 wrz 2010, o 13:10

jabolgo pisze:Aby z 7% lokaty po roku uzyskać 750 000 zł musieli by wpłacić około 10 000 000 zł.
po roku a tu jest godka o krótkim czasie wiec na miesiąc,dwa,trzy kwota musiała by być zdecydowanie wyzszo nie chce mi sie rachować wiela bo to i tak nie mo sensu skoro przy lokacie na rok potrzebne by było kole 10 baniek a w Ruchu tako kwota w danej chwili do dysponowania to rzecz niemozliwo...
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

bogas1985

#258 Post autor: bogas1985 » 22 wrz 2010, o 13:14

Chyba ze wplacili cala kwote z transferow Sobiecha, Sadloka plus premie z Canalu.

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#259 Post autor: jabolgo » 22 wrz 2010, o 13:15

Aby w 2 miesiące uzyskać 750 000 zł trzeba wpłacić około 60 000 000 zł. Nie liczę podatku!
Dziękuje panie jurek już poprawiłem. :)
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 13:33 przez jabolgo, łącznie zmieniany 1 raz.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#260 Post autor: jurek » 22 wrz 2010, o 13:17

ni ma bata
jakby wplacic 20mln to z nich na rok mosz przy 5% 1mln na rok czyli niecale 100k na miesiac
pomijajac podatki i oplaty
Paternoster fandzoli gupoty

ps
60 000 000 mln zł to po 2 miechach jest przy 5% bez oplat i podatku 750 mln zł albo 750 000 000 zł jak kto woli :D

dupa zle matematyki od siedmiu bolesci lacznie za mmna :D
60 000 000 mln zł to po 2 miechach jest przy 5% bez oplat i podatku 500 mld zł albo 500 000 000 000 zł
:D
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 13:40 przez jurek, łącznie zmieniany 2 razy.

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#261 Post autor: Thoth » 22 wrz 2010, o 13:18

bogas1985 pisze:Chyba ze wplacili cala kwote z transferow Sobiecha, Sadloka plus premie z Canalu.
kasa za Sobiecha i Sadloka dostali w sierpniu, canal + lipiec?? z czego musieli pospłacać pożyczki i jeszcze pewnie jakies zaległości wobec piłkarzy, nie ma szans żeby jednorazowo dysponowali kwota 10 baniek a nawet jakby mieli i wpłacili w sierpniu to na zysk z odsetek w takiej wysokości musieli by czekac do sierpnia, przyszłego roku przy 7,5% a nie wiem czy by im ktos taki doł.
jurek nie dołes trocha za dużo zer?? nie 750 000 000 ino 750 000 ;)
BOGUCICE wszystko spoko, fajnie że pospłacali ino wiele osób nie lubi być za knebla robionymi w szczególnosci godkami patiego o jakichs mega zyskach z lokat. takze abo pati pi***oli gupoty abo dziennikarzyna przekrecił jego słowa.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 13:27 przez Thoth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BOGUCICE
Kontakt:

#262 Post autor: BOGUCICE » 22 wrz 2010, o 13:24

ja się pierwszy raz od dawna ucieszyłem ,że jest wszystko popłacone a nawet więcej a my tu dalej mankoltencimy ;) .
Ruch i kibice to jedyny taki klub na świecie :padam: pozytywnie i negatywnie na to patrząc.
W Sheffield tylko RUCH!!!

Awatar użytkownika
jurek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#263 Post autor: jurek » 22 wrz 2010, o 13:28

tommy tauzen pisze:
bogas1985 pisze:Chyba ze wplacili cala kwote z transferow Sobiecha, Sadloka plus premie z Canalu.
kasa za Sobiecha i Sadloka dostali w sierpniu, canal + lipiec?? z czego musieli pospłacać pożyczki i jeszcze pewnie jakies zaległości wobec piłkarzy, nie ma szans żeby jednorazowo dysponowali kwota 10 baniek a nawet jakby mieli i wpłacili w sierpniu to na zysk z odsetek w takiej wysokości musieli by czekac do sierpnia, przyszłego roku przy 7,5% a nie wiem czy by im ktos taki doł.
jurek nie dołes trocha za dużo zer?? nie 750 000 000 ino 750 000 ;)
tommy zerknij dobrze
to byla aluzja do zestawienia szesciu zer z dodatkiem mln
wszystko ladnie wyboldowane ;)

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#264 Post autor: Thoth » 22 wrz 2010, o 13:36

60 000 000 mln zł :rotfl: :rotfl: jabolgo trocha żeś przesadził ;)
no ja wystarczy spojrzeć na autora artykułu i wszystko jasne :rotfl: :rotfl: , ostafa jeszcze w zyciu niczego madrego nie poradził napisac :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: pati mu coś pedzioł o lokatach a ostafa po swojemu przeloł jego słowa na papier :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: wyszło jak wyszło :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 13:43 przez Thoth, łącznie zmieniany 3 razy.

scaneRboy
Kontakt:

#265 Post autor: scaneRboy » 22 wrz 2010, o 13:37

weszło nas czyta:

http://www.weszlo.com/news/5599" onclick="window.open(this.href);return false;
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#266 Post autor: jabolgo » 22 wrz 2010, o 13:41

qr** to napisał Dariusz Ostafiński a ja się podniecam. STEK BZDUR.
BOGUCICE proszę cię następnym razem napisz że przytaczasz słowa Ostafińskiego. Bo ja przed komputerem dostaje kociokwiku i mylą mi się mln z mld a to napisał ten cymbał. ;)
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2010, o 14:08 przez jabolgo, łącznie zmieniany 2 razy.
Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.

adamo_R

#267 Post autor: adamo_R » 22 wrz 2010, o 14:05

scaneRboy pisze:weszło nas czyta:

http://www.weszlo.com/news/5599" onclick="window.open(this.href);return false;
Ha! Krótki kurs ekonomii dla cymbałów dedykujemy redaktorowi Dariuszowi Ostafińskiemu, autorowi tekstu z "PS".
fajnie go podsumowali

hagi

#268 Post autor: hagi » 22 wrz 2010, o 14:33

ostatino byla sonda dotyczaca dzialania klubu jak przedsiębiorstwo. Nie mozna sie z tym zgodzic nie moze sie liczyc tylko ostateczny wynik finansowy w dniu meczu nie mozna myslec tylko w ten sposob lepiej 6000 ludzi po 25 zl niz 10 000 po 10.Rezultaty takiego myslenia nawet nie maja uzasadnienia w korzysciach finansowych bo dzisiaj przyjdzie 6000 tys i zaplaci 25 zl za bilet a za rok juz bedzie 2000 tys tak jak to bylo na Crakovii. Dziajania innych slaskich klubow zatem sa nie - przedsiebiorcze dajac bilet za 10 zl dla młodzieży -Gornik Zabrze czy GKS wpuszczajac mlodziez za darmo na mecze http://www.sportslaski.pl/Dzieci-i-mlod ... ,info.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaka bedzie przyszlosc naszego klubu dzialajacego jak wzorowe przedsiebiostwo oferujac bilety młodzieży za 25 zl pprzy slabych wynikach sportowych i przy znacznie lepszej ofercie konkurencji?

Awatar użytkownika
jabolgo
Kontakt:

#269 Post autor: jabolgo » 22 wrz 2010, o 14:36

hagi pisze:ostatino byla sonda dotyczaca dzialania klubu jak przedsiębiorstwo. Nie mozna sie z tym zgodzic nie moze sie liczyc tylko ostateczny wynik finansowy w dniu meczu nie mozna myslec tylko w ten sposob lepiej 6000 ludzi po 25 zl niz 10 000 po 10.Rezultaty takiego myslenia nawet nie maja uzasadnienia w korzysciach finansowych bo dzisiaj przyjdzie 6000 tys i zaplaci 25 zl za bilet a za rok juz bedzie 2000 tys tak jak to bylo na Crakovii. Dziajania innych slaskich klubow zatem sa nie - przedsiebiorcze dajac bilet za 10 zl dla młodzieży -Gornik Zabrze czy GKS wpuszczajac mlodziez za darmo na mecze http://www.sportslaski.pl/Dzieci-i-mlod ... ,info.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaka bedzie przyszlosc naszego klubu dzialajacego jak wzorowe przedsiebiostwo oferujac bilety młodzieży za 25 zl pprzy slabych wynikach sportowych i przy znacznie lepszej ofercie konkurencji?
Co ma wynik sądy do ceny biletów?
Jakby Ruch działał jako dobrze zarządzane przedsiębiorstwo to wiedział by że na tak trudnym terenie jak GS trzeba inwestować w młodzież.

Dorcia
Kontakt:

#270 Post autor: Dorcia » 23 wrz 2010, o 21:45

BOGUCICE pisze:Martwić będzie jeśli zdecyduje się na odejście z klubu po nieudanej transakcji z Klimkiem.

Choć podobno było tak blisko tej transakcji to wszystko wskazuje na to, że do niej nie dojdzie. Pytanie jaki musiałby przyjść inwestor żeby Klimek zrezygnował z bycia większościowym udziałowcem.
BOGUCICE pisze:ja się pierwszy raz od dawna ucieszyłem ,że jest wszystko popłacone a nawet więcej a my tu dalej mankoltencimy ;) .
Ruch i kibice to jedyny taki klub na świecie :padam: pozytywnie i negatywnie na to patrząc.
Ja bym się ucieszył jakby "wyjście na zero" nie działo się kosztem wyprzedaży. Zwłaszcza po tak dobrym sezonie (również finansowo).

ODPOWIEDZ