Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
Oficjalnie czy nieoficjalnie, nigdy nie słyszałem, żeby ktoś był chętny do przejęcia klubu. Prezydent gadał ze jak będzie stał stadion to... czyli nie wiadomo kiedy.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jeśli ktoś chce wejść w piłkę to Chorzów obecnie jest jednym z ciekawszych miejsc na mapie , klub medialny ,z rzeszą kibiców w sumie jak na piłkę z długiem do spłacenia w miarę szybko ,w końcu czymś o czym kiedyś jako kibic (wolę typowo piłkarskie obiekty)nie pomyślałem stadionem który jest równie jak nie bardziej rozpoznawalny w kraju ,Stadionem Śląskim oraz bardzo dobrym co zawsze warto podkreślać układem z Miastem którym kieruje człowiek identyfikujący się z Ruchem.west72 pisze: ↑30 cze 2025, o 23:38Niebawem zaczniemy trzeci sezon na Śląskim. Klub niby poukładany, wypłacalny z doskonałą frekwencja jak na poziom który prezentuje drużyna a chetnych na przejęcie brak, solidnych sponsorów jak na lekarstwo a raczej brak. Niby wszystko na tacy tylko brac i rozwijac a jednak chętnych nie widać. Może jak Siemion będzie blizej KORYTA w PZPN to cos ruszy w temacie..... Oby bo juz nie tylko czolowka ekstraklasy nam odjechała. Odjechał nam pilkarski Śląsk i to jest najsmutniejsze....![]()
Teraz jest najlepszy moment na poszukiwanie właściciela który po weryfikacji mógłby przejąć stery w Ruchu zapewnić stabilność finansową co za tym idzie sportowy awans a samo miasto odciążyć na czas planowanej budowy typowo piłkarskiego obiektu.
Dziwię się bardzo że Michałek nie idzie tym kierunku.
-
- Kontakt:
Problemy są 2. Brak stadionu (średni problem), drugi problem to ZB i AK (spory problem).
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Nie wiecej.
- Rickenn10
- Kontakt:
Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Raczej nie wierzę, że ktoś by na nas wyłożył 20 baniek.
-
- Kontakt:
Nie wiem skąd masz te liczbe. W 2024 za Ślask miasto chciało 53 mln, do tego tam jest ok 24mln długu do spłacenia.Rickenn10 pisze: ↑3 lip 2025, o 23:39Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Co do Ruchu to nikt się oficjalnie nie zgłosił bo nikt oficjalnie nie sprzedaje. To jest rola miasta zeby to zainicjować. I dla mnie to jest nie pojęte ze nic się nie dzieje w tym zakresie. Chyba zaś musi być presja ze strony kibiców.
Legia, jeden z najlepszych klubow ostatnich lat i oni potrafią się zebrać i walczyć o swoje.
-
- Kontakt:
Dziwne podejście. A w czyim interesie chcesz tą presje wywierać?
Kupić klub może tylko fanatyk.
Klub ma rzeczowy majątek trwały (czy to, co tak naprawdę się kupuje) coś około pół bańki. Inwestor nastawiony na lokowanie kapitału i dywidendę też nie ma czego szukać, bo zysku od dawna nie ma.
Mogę sobie ewentualnie wyobrazić jakiś branżowy fundusz inwestycyjny, ale najpierw klub musiałby się bardzo sprofesjonalizować - myślę, że mimo wszystko to powoli się dzieje w miarę naszych skromnych możliwości.
ps. w akcjonariacie też nie mamy jeszcze zrobionego porządku.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w sumie to skad wiedza, ze nic sie nie dzieje?
bo nie bylo przeciekow medialnych?
jak pojawil sie jakis powazny inwestor, to czemu chcialby byc na pierwszych stronach gazet przy wstepnych rozmowach?
jesli Simon rozmawia z potencjalnym inwestorem, a jednoczesnie mobilizuje Bika i Kurczyka to zaangazowania finansowego, to czy na pewno chcialby, zeby wiedzieli o tym pierwszym?
tak jak w temacie sportowym, traktujecie fakty medialne jako nie tylko 100% prawdziwa, ale jeszcze PEŁNĄ informacje o klubie.
bo nie bylo przeciekow medialnych?
jak pojawil sie jakis powazny inwestor, to czemu chcialby byc na pierwszych stronach gazet przy wstepnych rozmowach?
jesli Simon rozmawia z potencjalnym inwestorem, a jednoczesnie mobilizuje Bika i Kurczyka to zaangazowania finansowego, to czy na pewno chcialby, zeby wiedzieli o tym pierwszym?
tak jak w temacie sportowym, traktujecie fakty medialne jako nie tylko 100% prawdziwa, ale jeszcze PEŁNĄ informacje o klubie.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Ten ze Szczecina, Mioduski, Jakubas to fanatycy? Dla mnie po prostu biznesmeni.scaneRboy pisze: ↑wczoraj, o 11:52Dziwne podejście. A w czyim interesie chcesz tą presje wywierać?
Kupić klub może tylko fanatyk.
Klub ma rzeczowy majątek trwały (czy to, co tak naprawdę się kupuje) coś około pół bańki. Inwestor nastawiony na lokowanie kapitału i dywidendę też nie ma czego szukać, bo zysku od dawna nie ma.
Mogę sobie ewentualnie wyobrazić jakiś branżowy fundusz inwestycyjny, ale najpierw klub musiałby się bardzo sprofesjonalizować - myślę, że mimo wszystko to powoli się dzieje w miarę naszych skromnych możliwości.
ps. w akcjonariacie też nie mamy jeszcze zrobionego porządku.
Ja uważam, że na piłce w Polsce można już zarobić i tu się różnimy. Opisze krótko: uważam, że bogaci z zachodu przestają powoli ignorować Polski rynek. To jest 40mlm coraz bogatszych ludzi. Dopuszczą nas do kawałka tego tortu i to już własciwie widać po występach w pucharach, 2 drużyny w el. do LM, coraz wyższe kwoty transferowe.
Tylko własciciel musi chcieć, musi się zaangażować, otoczyć właściwymi ludźmi. I teraz pomyśl o Biku i Kurczyku...
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jakubas? fanatyk, oczywiscie nie jako typ z raca.
nie raz wspominal, ze wszedl w Motor bo to jego klub.
Haditaghi to biznesman, ale zobaczymy jak na tym Pogon wyjdzie. ja na razie nie mam zdania.
nie raz wspominal, ze wszedl w Motor bo to jego klub.
Haditaghi to biznesman, ale zobaczymy jak na tym Pogon wyjdzie. ja na razie nie mam zdania.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
- Rickenn10
- Kontakt:
To że chciało to nie znaczy że na tyle jest wyceniany.alieu pisze: ↑wczoraj, o 11:29Nie wiem skąd masz te liczbe. W 2024 za Ślask miasto chciało 53 mln, do tego tam jest ok 24mln długu do spłacenia.Rickenn10 pisze: ↑3 lip 2025, o 23:39Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Obecnie wyceniany jest na 5mln.
-
- Kontakt:
Co nie zmnienia najważniejszego. Tam cały proces ogarnia miasto. I jest 3 zainteresowanych.Rickenn10 pisze: ↑wczoraj, o 12:46To że chciało to nie znaczy że na tyle jest wyceniany.alieu pisze: ↑wczoraj, o 11:29Nie wiem skąd masz te liczbe. W 2024 za Ślask miasto chciało 53 mln, do tego tam jest ok 24mln długu do spłacenia.Rickenn10 pisze: ↑3 lip 2025, o 23:39Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
- Rickenn10
- Kontakt:
U nas Szymon pięknie wyciąga asy z rękawa upokarzając co jakiś czas fantomasa i spółkę.alieu pisze: ↑wczoraj, o 13:12Co nie zmnienia najważniejszego. Tam cały proces ogarnia miasto. I jest 3 zainteresowanych.Rickenn10 pisze: ↑wczoraj, o 12:46To że chciało to nie znaczy że na tyle jest wyceniany.alieu pisze: ↑wczoraj, o 11:29Nie wiem skąd masz te liczbe. W 2024 za Ślask miasto chciało 53 mln, do tego tam jest ok 24mln długu do spłacenia.Rickenn10 pisze: ↑3 lip 2025, o 23:39Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Wierzę że w jego przypadku to efekty zrobią hałas a praca jest wykonywana w ciszy. Może doczekamy newsa za jakiś czas który zwali nas z nóg

-
- Kontakt:
Rickenn10 pisze: ↑wczoraj, o 13:26Może doczekamy newsa za jakiś czas który zwali nas z nógalieu pisze: ↑wczoraj, o 13:12Co nie zmnienia najważniejszego. Tam cały proces ogarnia miasto. I jest 3 zainteresowanych.Rickenn10 pisze: ↑wczoraj, o 12:46To że chciało to nie znaczy że na tyle jest wyceniany.alieu pisze: ↑wczoraj, o 11:29Nie wiem skąd masz te liczbe. W 2024 za Ślask miasto chciało 53 mln, do tego tam jest ok 24mln długu do spłacenia.Rickenn10 pisze: ↑3 lip 2025, o 23:39Po spadku Śląsk do przejęcia podobno był za 5mln.HullCityFC pisze: ↑3 lip 2025, o 23:32Bik odda akcje za wklad wlasny. Razem z miastem to pakiet wiekszosciowy. Ile moze kosztowac nasz klub 15 mln? 20 mln?
Nie wiecej.
Obecnie wyceniany jest na 5mln.![]()
Czekam na to już długie lata

- Rickenn10
- Kontakt:
Ale dopiero teraz mamy prezydenta z prawdziwego zdarzenia a nie hienę która się sprzeda za 10 srebrników