Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#23506 Post autor: Mirek » wczoraj, o 19:17

A jo mom prośba: niy cytujcie całych poprzednich postów bo za chwila na stronie zmieści sie jedyn a czytać niy bydzie co :P :P :P

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23507 Post autor: Rickenn10 » wczoraj, o 19:30

Ozor pisze:
wczoraj, o 18:34
Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Wbrew temu co Ci się wydaje zrobił całkiem sporo.
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Nie wiesz bo gdybyś wiedział to byś nie dupił fleków.
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.

tynbydziedobry
Kontakt:

#23508 Post autor: tynbydziedobry » wczoraj, o 19:37

możecie porównać Begera i Świony. przecież również po Kostempskim miał sprzątania w cholere. dopiero pod koniec pierwszej kadencji coś ruszyło i idzie do przodu.

Owszem, Michałek zapewne ma jeszcze większy burdel do ogarnięcia i jeszcze z dupy pojawiła się estakada ale jedna kadencja to za mało żeby po łysym posprzątać.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23509 Post autor: Ozor » wczoraj, o 19:55

Rickenn10 pisze:
wczoraj, o 19:30
Ozor pisze:
Nie jestem specjalistom od PR i Michałkowi tez takiego brakuje , może oświeć mnie co takiego przez ten rok ciekawego nowy Prezydent zrobil dla Chorzowa z swoich obietnic wyborczych ?
Konkretnie i na temat , obiecywał stadion więc pytam skąd weźmie na niego środki , skąd chciał je zdobyć jeszcze przed sprawą z estakadą skoro budżet rok w rok jest zamykany z prawie 30 mln debetem?
Wystarczy się zainteresować tematem a nie dupić fleki bez pokrycia że nie zrobił nic. Udało mu się zmniejszyć zadłużenie miasta wiesz o ile?
Sporo mniejszych na pozór niewidocznych aktywności wdrożył w życie biznesowych, kulturalnych. W sam ten rok wziął udział w większej ilości konferencji i spotkań na temat ekonomi, biznesu i rozwoju niż cała poprzednia władza przez dekadę. Dla was to nic nie znaczące sprawy a dla biznesu, rozwoju, kontaktów, szukania rozwiązań to bardzo wiele i może kiedyś to zrozumiesz jak będziesz może kiedyś miał okazję być na stanowisku managerskim bądź pochodnym.
Nie wspomnę o ilości trupów i syfu jaki sprząta po dziś wychodząc z UM często w godzinach kiedy Ty już śpisz a będąc tam z samego rana.
Chorzów to nie tylko stadion i polecam to zakodować albo wejść z czyjeś buty i zobaczyć gdzie idą a potem wziąć głęboki oddech.
Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?
Cóż to jest innego niż zwykła polityczna gra mająca na celu wywinięcie się z obietnicy wyborczej?

Elmer
Kontakt:

#23510 Post autor: Elmer » wczoraj, o 22:47

Moim zdaniem zbuduje jedną trybunę z nadzieją, że na kolejne znajdzie dofinansowanie. Na nią będą środki z kredytu, które miasto dostanie. Tak miał zrobić oszust kryminalista.

Prezydent nigdzie nie powiedział, że nie będzie. Zastanawiam się skąd teraz u Was aż tak duży pesymizm. Sytuacja miasta, poza problemem z estakadą, nie zmieniła się nie czternastu miesięcy.

Więcej optymizmu
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

tomicher
Kontakt:

#23511 Post autor: tomicher » wczoraj, o 23:09

Nam tutaj nie chodzi o pesymizm czy malkontenctwo.
Ludzie zauważają zmianę narracji a raczej jej brak. To martwi i niepokoi.

Nic nie wiemy. Na co czekamy, ile mamy czekać i czy w ogóle jeszcze mamy czekać, a jedyne info dostajemy w kulisach raz na pół roku.
Obrazek

Dżem
Kontakt:

#23512 Post autor: Dżem » wczoraj, o 23:56

To ja wam powiem na czym podobno obecnie stoimy. Miasto szuka prywatnego inwestora, który wybuduje stadion. Na ile to realny scenariusz, dopowiedzcie sobie sami.

Dla mnie jedyną nadzieją są wybory parlamentarne za dwa lata i przed wyborcze obiecanki. Tylko jak tak dalej pójdzie to jedna z partii nic nie będzie musiała obiecywać bo i tak wygra.

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#23513 Post autor: Rickenn10 » dzisiaj, o 08:14

Ozor pisze:
wczoraj, o 19:55
Rickenn10 pisze:
wczoraj, o 19:30
Ozor pisze:
Troszkę grzeczniej bo nie masz spika przed soba to raz , dwa dla mnie liczy się efekt a ten zobaczę jak oficjalnie zmniejszy zadłużenie miasta i spowoduje wzrost dochodów do budżetu , jak wyremontuje x więcej kamienic w zarządzie PGM jak jego poprzednik w analogicznym czasie , oczywiście doceniam wizyty i ewenty na spotkaniach biznesowych ale pokaż mi inwestycje i inwestorów których ściągnął do miasta, i nie pisz mi tu co ja robię w tym czasie bo nie ja jestem jego prezydentem a mieszkańcem który mówi jak jest .Nikt go na siłę prezydentem nie zrobił to był jego cel i jego decyzja. A teraz do rzeczy obiecywał stadion, ożywienie Wolki i że będzie uczciwie więc pytam skąd chciał wziąć pieniądze na ten stadion skoro to nie miał być kredyt?, skoro już sobie uzmysłowił że nie ma zakopanych i ukrytych pieniędzy czy dochodów to dlaczego oficjalnie (jak mówię miało być uczciwie i przejrzyście) nie powie jak jest że najzwyczajniej tego nie zrealizuje bo nie ma środków ani możliwości na ich pozyskanie?
Cóż to jest innego niż zwykła polityczna gra mająca na celu wywinięcie się z obietnicy wyborczej?
Wszystkie dane dotyczące budżetu i tego ile udało się zagospodarować i oszczędzić w tak krótkim czasie są dostępne od ręki nie trzeba się specjalnie wysilać...
Szymon prezydentem jest trochę ponad rok a masz wymagania o wyremontowanie kamienic w analogicznym czasie jak poprzednik, który był na stołku kilkanaście lat.
To skoro oczekujesz analogicznych aktywności na przestrzeni tego czasu to na jakiej podstawie wymagasz tego po roku prezydentury?
Jakie masz dowody na to, że obecnie trwa polityczna gra i Szymon chce się wywinąć z obietnicy? Masz jakieś taśmy na których się do tego przyznaje czy dalej fleki bez pokrycia?
Dajcie mu pracować a komentować będziemy za 3,4 lata.
Stadion w tym mieście najważniejszy jest dla kibiców którzy są mniejszością ( na największych meczach 10k z Chorzowa)
Dla reszty społeczeństwa są inne priorytety i żeby zdobyć zaufanie reszty są konieczne działania w żadnym stopniu nie związane z budową stadionu. :spi:

ODPOWIEDZ