Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

Re: Co z tym Ruchem?

#22141 Post autor: RNK95 » 21 kwie 2020, o 17:05

jajo pisze:
29 lut 2020, o 15:52
a Lesny sie juz ze startu wycofal?
Na Kanale Sportowym w programie ze Stanowskim wypowiedział się na ten temat tak jakby po tej przedłużonej kadencji Bońka do przyszłego roku - jednak chciał kandydować już za rok.

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#22142 Post autor: ryszardczaban » 21 kwie 2020, o 18:58

HullCityFC pisze:
21 kwie 2020, o 16:55
Mi ten link nie działa
https://youtu.be/O7MrpjeCr-Y
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22143 Post autor: bergmon » 23 kwie 2020, o 06:29

ryszardczaban pisze:
21 kwie 2020, o 12:23
Audycja Radio Sport Polonia z Londynu z okazji 100-lecia Ruchu Chorzów z udziałem Jana Benigiera i Marcina Baszczyńskiego.
Proponuję wysłuchać,bo bez słodzenia i owijaczy problemy co z Ruchem Chorzów będzie dalej są poruszane w rozmowie dwóch byłych piłkarzy ,,niebieskich".
Potem kwestia odpowiedzialności za to,że 14-krotnymistrz Polski gra na 4 poziomie rozgrywek w Polsce w 3 lidze jest poruszana przez kibica Ruchu Chorzów mieszkającego w Niemczech i drugiego kibica ,,niebieskich" mieszkającego we Francji.
https://youtu.be/d7mfNIgWe_s
Ja ino fajnie sie pierdzieli z oddala nie będac na bieżąco.Cały czos tyn z Niymiec cisnoł na władze,niy wspominając,że obecni z Siemionem na czele i kibicami robią wiele dobrego.O stadionie piepszył fleki,żeby go niy budowali,bo pieniądze trafią do prywatnych rąk.On sie chyba cofnął z tymi wypowiedziami pora lot nazot.Plus Baszczu tyż niy był taki złociutki,jak był dyrektorem w Nieczeczy,to poradził nos niy wpuścić na szpil.Jedyn super szacun to p.Beniger,Jego opowiadań idzie słuchać non stop.Pozdro.

Gebeels
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22144 Post autor: Gebeels » 23 kwie 2020, o 11:57

ZPN kontaktował się wczoraj z III-ligowymi klubami.

O ile sezon na szczeblu centralnym ma zostać wznowiony, a w ligach amatorskich (od IV w dół) – zakończony, o tyle III liga pozostaje w zawieszeniu. Decyzja w sprawie jej przyszłości ma zapaść do 11 maja. Z naszych informacji wynika, że klubom przedstawiono konkretne warunki, na jakich można by wznowić rywalizację i dograć 16 kolejek, które zostały do zakończenia sezonu w grupie III.
https://t.co/jLia8TSMCK
Pamiętaj, ślubowałeś KS Ruch.

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#22145 Post autor: ryszardczaban » 23 kwie 2020, o 12:45

bergmon pisze:
23 kwie 2020, o 06:29
ryszardczaban pisze:
21 kwie 2020, o 12:23
Audycja Radio Sport Polonia z Londynu z okazji 100-lecia Ruchu Chorzów z udziałem Jana Benigiera i Marcina Baszczyńskiego.
Proponuję wysłuchać,bo bez słodzenia i owijaczy problemy co z Ruchem Chorzów będzie dalej są poruszane w rozmowie dwóch byłych piłkarzy ,,niebieskich".
Potem kwestia odpowiedzialności za to,że 14-krotnymistrz Polski gra na 4 poziomie rozgrywek w Polsce w 3 lidze jest poruszana przez kibica Ruchu Chorzów mieszkającego w Niemczech i drugiego kibica ,,niebieskich" mieszkającego we Francji.
https://youtu.be/d7mfNIgWe_s
Ja ino fajnie sie pierdzieli z oddala nie będac na bieżąco.Cały czos tyn z Niymiec cisnoł na władze,niy wspominając,że obecni z Siemionem na czele i kibicami robią wiele dobrego.O stadionie piepszył fleki,żeby go niy budowali,bo pieniądze trafią do prywatnych rąk.On sie chyba cofnął z tymi wypowiedziami pora lot nazot.Plus Baszczu tyż niy był taki złociutki,jak był dyrektorem w Nieczeczy,to poradził nos niy wpuścić na szpil.Jedyn super szacun to p.Beniger,Jego opowiadań idzie słuchać non stop.Pozdro.
Niemniej problem jest problemem,bo nie wiem czy słuchałeś premeirowego odcinka Special Quest z udziałem Siemiona i powiedział otwarcie,że poślizgi w wypłatach są,a tak przynajmniej w klubie chcącym odzyskać dawną markę być nie może.
I stadion,bo tu i Baszczu i Jano byli zgodni,że stadion to byłby motor napędowy do przyjścia sponsorów,publiki.
A co do kibiców to żyjąc na emigracji są może i niedoinformowani na bieżąco informacjami płynącymi z klubu i tu rodzi się możliwość dotarcia do takich własnie kibiców rozsianych po całej Europie,a nawet świecie,by wspomagali Ruch choćby poprzez klubową aplikację ,,Czas odbudowy"
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22146 Post autor: gucio77 » 23 kwie 2020, o 19:48

Tak czytom te info odnośnie wznowiynio rozgrywek w lll lidze i tych kosztach każdyj z drużyn, że bydzie to kwota ok. 30 tyś na same badania w kierunku wykrycio koronovirusa. I rozumia że wiynkszość ekip jest przeciw, bo kasy nima do szpilerow na wyjazdy, a co dopiyro na badania. Nawet rozumia sprzeciw w PB., kaj szpilery dostają 500 brutto.
A fto jak fto, ale my Ruch, chociaż wiym że tyż niy som my jeszcze 🙂 burżujami czy krezusami finansowymi, powinni my być ,, za " , bo chyba chcymy sie wydropać z tyj ligi ogorkowyj jak nojgibcij i nawet jak faktycznie w klubie niy ma takij kasy na coś co niy było w planie to oki jo to rozumia, ale wspolnie z kibicami jako zbiorka na nowy cel. Stowarzyszynie WR tyż by sie napewno dociepło. Zresztą na bilety na Kluczbork kibice w tydziń prawie nazbiyrali 30 tyś.
Bo chodzi mi ło to że poki co żodyn niy wiy jak sie to wszystko potoczy, ale dom przykład, że np. ,, za " bydom 3 może 4 drużyny i zapadnie decyzja że te co sie zgłosiły grajom o awans każdy z każdym macz i rewanż. Mogom to być ino 3 drużyny abo ino dwie. Oczywście godom o drużynach z gornyj połowki tabeli, bo niy wydaje sie mi, żeby mogła grać drużyna np. 3 łod końca ło awans. A jak sie żodno drużyna niy zgłosi, to mogom pedzieć tak, oki niy mocie kasy na badania żeby wznowić liga to oki. Awansuje Śląsk, bo jast na szpicy w tabeli. Może tak być?
I moim zdaniym Ruch powiniyn być za wznowiyniym ligi na takich warunkach jak poki co spekulujom i jak tak by to miało wyglondać.
No, ale to ino są moje przemyślynia.
Narazie pozdRo i zdRowka wszystkim życza. 😊
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22147 Post autor: Rafał19R20 » 23 kwie 2020, o 20:07

Ruch oficjalnie zaprzeczyl tym doniesieniom
I chce dokonczyc rozgrywki
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

gucio77
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22148 Post autor: gucio77 » 24 kwie 2020, o 11:47

Oki. Rozumia i cisza sie z takij postawy w klubie. 😊
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22149 Post autor: jalboss » 24 kwie 2020, o 21:33

gucio77 pisze:
23 kwie 2020, o 19:48
bydzie to kwota ok. 30 tyś na same badania w kierunku wykrycio koronovirusa
Ino te 30 tyś to wydatek jednorazowy, nie wiadomo ile jeszcze po drodze do końca rundy trzeba bydzie tych badań robić.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22150 Post autor: west72 » 24 kwie 2020, o 22:46

gucio77 pisze:
24 kwie 2020, o 11:47
Oki. Rozumia i cisza sie z takij postawy w klubie. 😊
To,że Klub chciał i chce rozstrzygnąć sprawę awansu na boisku wiadomo było już na początku pandemii.ale co innego chcieć a co innego móc.
PZPN oficjalnie stwierdził ,że
nie wesprze pakietu medycznego na poziomie amatorskim a taki status ma niestety nasza liga oficjalnie lub nie ale to fakt.
Wykonanie testów to ogromne koszty,więc tymi nielicznymi ,którzy chcą grać w naszej lidze są pewnie rezerwy klubów ze szczebla centralnego czyli Lubin,Miedź ,Śląsk i szczewa.
Te kluby mogą pewnie skorzystać z pakietu PZPN w pewnym stopniu.Inna sprawa to to ,że w wypadku pozytywnego wyniku jednego z członków drużyny,masera,czy trenera na coronovirusa cała kadra z automatu jest wyłączona na izolację i dwu tygodniową kwarantannę.Przy bajzlu jaki panuje z wymazami,terminami badań testów i ogólnym chaosie w Sanepidach i w całym kraju moim zdaniem wznawianie rozgrywek na tym poziomie graniczy z absurdem .Nikt przy zdrowych zmysłach nie zdecyduje się grać bo ryzyko zarażenia na tym poziomie rozgrywek jest bardzo wysokie.Zawodnicy w większości klubów poza treningami i graniem w piłkę chodzą normalnie do pracy,robią zakupy .....Żaden klub na tym poziomie jeśli nie w Polsce nie dysponuje odpowiednią bazą aby odizolować kadrę i sztab trenerski z maserami i medykami na okres rozgrywek. Na szczeblu centralnym jakoś pewnie będą chcieli się ratować kasą z PZPN i Canal+ i innych stacji które płacą za transmisje ale u nas nie ma na to szans.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22151 Post autor: Rafał19R20 » 25 kwie 2020, o 09:24

Taka gadka jak z wyborami...
To kiedy mamy ruszyć?
Bo slyszy sie ze na jesien ma ruszyc kolejna fala wirusa i co nie zaczniemy sezonu?...
Wiekszosc z Nas chodzi normalnie do pracy, 80% zarazonych przechodzi wirus lagodnie. Nie pociagniemy dlugo na " wirtuanych meczach"
Jako klub powinnismy jako pierwsi domagac sie wznowienia 3 ligi.

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#22152 Post autor: RNK95 » 25 kwie 2020, o 11:54

Ja mam już osobiście dość tych dywagacji kiedy piłka ruszy, co trzeba zrobić żeby ruszyła, jak to piłkarzy przygotować teraz, co z nimi zrobić. Ile można tego słuchać? Będzie możliwość to ruszy, nie ma takiej możliwości teraz - powiedzmy to sobie wprost. Plan PZPNu na powrót lig centralnych jest absurdalny - maseczki w szatni, dezynfekcja w czasie meczu, nie stój obok sędziego. To nie będzie piłka nożna tylko jakiś cyrk w maseczkach przy pustych trybunach.
Jaki jest sens ruszać z ligą, ligami na świecie, gdzie jedno zarażenie jakiegokolwiek gracza, działacza, członka sztabu wywoła ponownie panikę, testy, kwarantanny i znów wszystko stanie na jakiś czas. Niech ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i zrozumie, że tego sezonu nie da się skończyć w terminie. Wszystko pójdzie drogą ostatniej decyzji Holandii, anulowanie rozgrywek i lecimy nowy sezon w momencie kiedy będą do tego warunki - leki, szczepionki, procedury.

Ktoś powie - trzeba grać bo potrzeba pieniędzy z praw telewizyjnych, kluby poupadają, kto będzie grać za rok. Szczerze? Wisi mi to. Teraz przynajmniej wychodzi na jaw jak te kluby są patologicznie zarządzane, jak taka Wisła Płock wydaje ponad 100% swojego budżetu na pensje piłkarzy, nie potrafi zbudować sobie jakiejś górki finansowej, odłożyć czegokolwiek. To samo tyczy się Ekstraklasy S.A. jako spółki, która przeżera wszystko co ma.

Dziwi mnie serio, że tak dużo ludzi martwi się piłką nożną, gdzie za 2-3 miesiące w tym naszym pierdolniku z kartonu 20-30% ludzi będzie bez pracy lub z zamkniętymi działalnościami gospodarczymi - problemem będzie jak dzieci wykarmić i ubrać, a nie mecz Ligi Mistrzów, Premier League czy marnej polskiej ligi kopanej po czole.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22153 Post autor: Rafał19R20 » 25 kwie 2020, o 13:23

RNK 95
To wedlug Ciebie ile mamy czekac? Rok 2 , 3 ?
a moze wogole nie bedzie szczepionki?
Jestem zdania ze warto próbowac jak sa mozliwosci..zycie toczy sie dalej.. a pilka to dla wielu sens zycia

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#22154 Post autor: LEMON-CHORZOW » 25 kwie 2020, o 15:17

RNK95 pisze:
25 kwie 2020, o 11:54
Ja mam już osobiście dość tych dywagacji kiedy piłka ruszy, co trzeba zrobić żeby ruszyła, jak to piłkarzy przygotować teraz, co z nimi zrobić. Ile można tego słuchać? Będzie możliwość to ruszy, nie ma takiej możliwości teraz - powiedzmy to sobie wprost. Plan PZPNu na powrót lig centralnych jest absurdalny - maseczki w szatni, dezynfekcja w czasie meczu, nie stój obok sędziego. To nie będzie piłka nożna tylko jakiś cyrk w maseczkach przy pustych trybunach.
Jaki jest sens ruszać z ligą, ligami na świecie, gdzie jedno zarażenie jakiegokolwiek gracza, działacza, członka sztabu wywoła ponownie panikę, testy, kwarantanny i znów wszystko stanie na jakiś czas. Niech ktoś wreszcie pójdzie po rozum do głowy i zrozumie, że tego sezonu nie da się skończyć w terminie. Wszystko pójdzie drogą ostatniej decyzji Holandii, anulowanie rozgrywek i lecimy nowy sezon w momencie kiedy będą do tego warunki - leki, szczepionki, procedury.

Ktoś powie - trzeba grać bo potrzeba pieniędzy z praw telewizyjnych, kluby poupadają, kto będzie grać za rok. Szczerze? Wisi mi to. Teraz przynajmniej wychodzi na jaw jak te kluby są patologicznie zarządzane, jak taka Wisła Płock wydaje ponad 100% swojego budżetu na pensje piłkarzy, nie potrafi zbudować sobie jakiejś górki finansowej, odłożyć czegokolwiek. To samo tyczy się Ekstraklasy S.A. jako spółki, która przeżera wszystko co ma.

Dziwi mnie serio, że tak dużo ludzi martwi się piłką nożną, gdzie za 2-3 miesiące w tym naszym pierdolniku z kartonu 20-30% ludzi będzie bez pracy lub z zamkniętymi działalnościami gospodarczymi - problemem będzie jak dzieci wykarmić i ubrać, a nie mecz Ligi Mistrzów, Premier League czy marnej polskiej ligi kopanej po czole.
sto procent racji ,to bedzie tylko parodia pilki , kolega ma racje ,,klubom chodzi zeby jeszcze jakoms kase wyszarpac z canal+ zeby miec na kontrakty dla tych psudokopaczy ,,,,w takiej extraklapie majom byc dodatkowo 2 przerwy gdzies czytalem w 20 minucie i 70 bodajze ,zeby sie zdeynfekowac ,,,,,bez kibicow ,,,w przyszlym sezonie polowa tych styropianowych klubow oglosi upadlosc jak sie skonczy sypanie kazy z urzedow miasta , bo miasta nie bedzie stac zeby pompowac miliony zlotych do kieszeni pseudoamatorow ,,,,,,kontrakty dla tych kelnerow w granicach 50 tys miesiecznie to samobojstwo dla klubow ,,,,w 3 lidze przed kazdym meczem dezynfekcja ,kontole pod koronowirusa 30-40 tys za mecz ,kogo na to stac ,,,te kontrole to zezom cale budzey a gdzie reszta ,,,

Awatar użytkownika
ryszardczaban
Kontakt:

#22155 Post autor: ryszardczaban » 25 kwie 2020, o 15:53

LEMON-CHORZOW pisze:
25 kwie 2020, o 15:17
RNK95 pisze:
25 kwie 2020, o 11:54

sto procent racji ,to bedzie tylko parodia pilki , kolega ma racje ,,klubom chodzi zeby jeszcze jakoms kase wyszarpac z canal+ zeby miec na kontrakty dla tych psudokopaczy ,,,,w takiej extraklapie majom byc dodatkowo 2 przerwy gdzies czytalem w 20 minucie i 70 bodajze ,zeby sie zdeynfekowac ,,,,,bez kibicow ,,,w przyszlym sezonie polowa tych styropianowych klubow oglosi upadlosc jak sie skonczy sypanie kazy z urzedow miasta , bo miasta nie bedzie stac zeby pompowac miliony zlotych do kieszeni pseudoamatorow ,,,,,,kontrakty dla tych kelnerow w granicach 50 tys miesiecznie to samobojstwo dla klubow ,,,,w 3 lidze przed kazdym meczem dezynfekcja ,kontole pod koronowirusa 30-40 tys za mecz ,kogo na to stac ,,,te kontrole to zezom cale budzey a gdzie reszta ,,,
Nic dodać,nic ująć istny cyrk i parodia,bo jeśli miałyby wystarować rozgrywki to na 100% trzeba być pewnym,że nic nie zagraża zdrowiu i życiu piłkarzy,a skoro już się wznawia rozgrywki to czemu bez kibiców?
To tak jak zauważyłeś zabije finansowo kluby i z tych papierowych krezusów nie wiem czy jakikolwiek klub będzie finansowany na zdrowych zasadach.
To się tyczy wszystkich lig włącznie z ekstraklasą,ale w 3 lidze jak zostaną 3-4 zespoły zdolne dograć sezon do końca to będzie istny cud.
Moim zdaniem sezon nie powinien być wznawiany bez kibiców na stadionach,bo albo mecze z kibicami,albo lepiej zamknąć ten cyrk

ODPOWIEDZ