[16 kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany

Jakim rezultatym zakończy sie tyn szpil?

Wygro Ruch
250
66%
Rymis
44
12%
Wygro Wisła
85
22%

Liczba głosów: 379

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#211 Post autor: ObeRschlesien » 6 gru 2009, o 20:27

Jestech wkur*** ze przegrali my ale jak patrza na tabela to jakos złość mi przechodzi .... :zdegustowany: w tvp 3 tyz to pokazywali i tvn jak leci Niedielan i sie cieszy przelatujac obok Skorzy :P
Ostatnio zmieniony 6 gru 2009, o 20:50 przez ObeRschlesien, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

maly_88
Kontakt:

#212 Post autor: maly_88 » 6 gru 2009, o 20:38

Powiem jedno niech ta runda sie już kończy, bo widać po naszych zawodnikach że mają dosc.
Przynajmniej my sie pocieszyli przy tej pierwszej bramce Niedzielana

Dżem
Kontakt:

#213 Post autor: Dżem » 6 gru 2009, o 20:39

Sobiech znów zaliczył zajebistą asystę.Według mnie najbardziej pożyteczny chłopak w tym sezonie.

Gdzie jest Straka ?

adamo_R

#214 Post autor: adamo_R » 6 gru 2009, o 20:56

Dżem pisze:
Gdzie jest Straka ?
chyba pojechoł do dom...do siebie.

Forma sie ulotniła, terozki cza wygrać z Piastem..ale czy jest to realne? Niy wiym czy dadzom rady

Awatar użytkownika
Ridej1920
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#215 Post autor: Ridej1920 » 6 gru 2009, o 21:00

oglądając ten skrót widze że w obronie nie było wtedy marcelo....-nie powinno go dziś być wcale to pewnie skończyło by się inaczej bo marcelo też bramka strzelił ,ale teraz można gdybać...

memp
Kontakt:

#216 Post autor: memp » 6 gru 2009, o 21:04

Cóż... przegraliśmy zasłużenie, źle trochę moim zdaniem taktycznie rozegraliśmy mecz po strzeleniu gola. Inna sprawa, że Wisła zagrała koncert ostatnie pół godziny. A 3 bramka to juz cudo. Wydaje mi się też mimo wszystko, że nie było faulu przy wolnym, z którego padła bramka na 2:1, ale zobacze powtórke gdzies, bo nie jestem pewny. Szkoda, zwłaszcza, że wynik zbyt wysoki, a chłopakom remis choćby za walke, za całą rundę się należał. Na Pieście wygrać! obowiązkowo :) a "znawcom", którzy wykrzykiwali na dziesionie po meczu "zero ambicji, Niebiescy zero ambicji" radzę zobaczyć sobie jeszcze raz mecz, w jakiś sposób rozładować napięcie emocjonalne (masturbacja, wysiłek, jedzenie, jest sporo sposobów) i zastanowić się czy jest z nimi wszystko w porządku...
Ostatnio zmieniony 6 gru 2009, o 21:08 przez memp, łącznie zmieniany 1 raz.

Michal578
Kontakt:

#217 Post autor: Michal578 » 6 gru 2009, o 21:07

Sezon trzeba uznać za udany ale wzmocnienia są konieczne żeby grać o puchary.Tyle strat i niecelnych podań co miał Baran to powinień grać ME,ambicja nie wystarczy.Straka poniżej swojego poziomu,Brzyski do 60 min potem błąd za błędem.

Harpo
Kontakt:

#218 Post autor: Harpo » 6 gru 2009, o 21:10

SebaPszów pisze: Co do meczu z Wisłą widać ze jesteśmy drużyną swojego boiska umiemy nawiązać rownorzędną walke z najlepszymi na swoim boisku
:szok: weź Chopie zdejmij klapki z oczu. Proponuję oglądnać powtórkę z meczu.
Byliśmy dzisiaj tłem dal Wisły. No moze poza 10 minutami.

Co z tego, ze Marcelo grał? Bez niego i tak byśmy przegrali. Może 1:2.

PS. ja również cieszę się z 4 miejsca - bo TA POZYCJA jest podsumowaniem naszej gry w tej rundzie. Co do Piasta...hmm, uwaga na ten zespół: na Lechu grali dużo lepiej niż my.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
D_T_G
Kontakt:

#219 Post autor: D_T_G » 6 gru 2009, o 21:15

/R pisze:Jakby przegrali z kimkolwiek innym to ch** z tym, ale jakim cudem klub emerytów i nażelowanych pizd kosi całą ekstraklase? Wisla to jedyny klub w ekstraklasie, ktory dziala mi na nerwy jak malo kto. Nienawidze takich smiesznych klubików, ktore nigdy nic nie znaczyły oprócz pojedynczych przebłysków, a tu nagle rok za rokiem zdobywają mistrzostwa. My całe swoje istnienie walczyliśmy o te 14 gwiazdek, a oni z dupy w ciągu 10 lat zrobią tyle ile my przez 90. Za 1,5 roku sie z nami zrównają, za 2,5 nas wyprzedzą i przyjdzie jakiś laik, popatrzy na statystyki i powie "Ruch ma 14 mistrzów, Górnik też, ooo a taka Wisła ma 15, to musi byc za***isty klub". Tylko, że większość zrobili w ciągu 10 lat, taką mają zajebistą historię. Jak dla mnie to te mistrzostwa może zdobywać ktokolwiek, nawet Legia, a najlepiej Lech, bo mają mało, ale nie Wisła.
A ja myślę, że Wisła i przed Cupiałem nie była wcale śmiesznym klubikiem, jak to piszesz nic nigdy znaczącym z pojedynczymi przebłyskami. Tak to bym napisał może o Szombierkach, Odrach to tu to tam, Hutniku Kraków, Arce, no może Lechii, Śląsku Wrocław, ŁKSie Łódź (!), ale nie o Wiśle, a nawet Cracovii. Komuna nie każdemu pozwoliła utrzymać jej przedwojenny poziom mimo najlepszych ku temu predyspozycji. W ogóle to jeśli chodzi o historię to najbardziej szanuję te kluby, które cokolwiek znaczyły w najzdrowszym okresie dla polskiej piłki, międzywojennym. "Niekoniecznie" za "komuny".
kattowitz pisze:P.S.
Cieszy ilość kibiców na stadionie ale niestety wśród nich są także złodzieje. Pisza to ku przestrodze dla innych bo dziesiej okradziono moja żona na szpilu - rozcięto jej kurtka i zapierdzielono kasa. :wstyd:
:wstyd:
memp pisze:"znawcom", którzy wykrzykiwali na dziesionie po meczu "zero ambicji, Niebiescy zero ambicji"
:wstyd:

A za jesień piłkarzom podziękuję jeszcze w Wodzisławiu.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2009, o 21:54 przez D_T_G, łącznie zmieniany 3 razy.
Víte, že samička koníčka mořského klade vajíčka do váčku samce?
Jeżech stela a fandzym Ruchowi.

Śledziu
Kontakt:

#220 Post autor: Śledziu » 6 gru 2009, o 21:15

To boł do nos szpil prowdy. Wisłą nom pokozała, kaj my w tej chwili som w ligowy hierarchii. Długo my sie usprowiydliwioli za te porażki z czołówkom - że tyn a tyn niy groł, że na wyjeździe, itd. Dzisioj sie okozało, że nowyt w pełnym składzie, w doma, z osłabionym jak pieron rywalym z ligowygo topu, niy momy wiynkszych szans. Skuli tygo, że mieli my dobre wyniki bez wiynkszo czynść rundy, Legia, Wisła czy Lech przestoły nos lekcewożyć i źle sie to do nos skończyło. Podług mie, na wiyncy jak 5-6 plac na koniyc syzonu niy momy co liczyć.

Chca jeszcze pedzieć, że mimo wszystko, nie boło mie za noszych chopców dzisioj gańba. Brakło umiyjyntności, nie ambicji. Słabo groła łobrona, druga linia tyż kiypsko, chociaż trza pochwolić Ecika, kery zagroł dobre zawody.

Ciesza sie, że wiynkszość osób z młyna i kajś połowa dziesiony łostało po końcowym gwizdku i podziynkowoło noszym piłkarzom za gra. Tym, co zmierźli i łobrażyni na cołki świat pitali do dom po trzecim torze do Wisły, ch** do rzici, jak już ftoś sam celnie pedzioł.

PyRsk.

miedza
Kontakt:

#221 Post autor: miedza » 6 gru 2009, o 21:18

19aRtuR20 pisze:http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... _1_0_.html

miedzy 11 a 14 sekunda, zoboczcie, jak Niedzielan wysmiewo Skorże :D

jo ta brama juz poros kolejny ogladom, ino to dostołch na Mikołaja... miolech nadzieja, ze dłuży u mie posiedzi, i wyciagnie cos jeszcze... a tu ciul, poszedł po 7minutach i juz nie przyszedł..

nawet to tera w Liga+Extra zauwazyli, napewno przeczytali tego posta xD
Dostoł flasha kolejki za to :hyhy:

ciudu

#222 Post autor: ciudu » 6 gru 2009, o 21:19

Szkoda , szkoda!!!!!!!!!! Ale tak obiektywnie - pziom polskij ligi porownuja do do 4 ligi niymieckij ( je zech je na kozdym szpilu Alemanni Aachen , mimo tego ze tero slabo grajom to w polsce walczyli by o maistra.)Co do szpilu - Ruch wcale niy bol duzo gorszy od wisly ale loni majom 2 -3 groczy lebszych lod naszych.Ogulnie grali dwa slabe zespoly , i dopuki Ruch niy bydzie miol kasy na jeszcze 2-4 dobrych zawodnikow typu Niedzielan- Sobiech to mogymy raczyj zapomniec o 15 majstrze .Na wiosna jak sie trocha wzmocniom to je 3-4 miejsce mozliwe . Pozdro z Aachen
jojo

Elmer
Kontakt:

#223 Post autor: Elmer » 6 gru 2009, o 21:22

Cieszcie się z tego co macie. Co był pod koniec kwietnia, a co jest teraz? Wisła to lider i mistrz Polski. Róznicę w ograniu, kulturze gry widać było od pierwszej minuty. Z naszych w WIśle miejsce znalazłoby 2-3. Niedzielan, Sadlok, może Sobiech.

Jednego co mi brakowało to "jaj" u naszych, większej woli walki. Ale co tam, zdarza się. Byleby z Piastem nie zawalić dobrej rundy.

Czasem (zawszo) chciałoby się mieć jeszcze więcej, ale to nie takie łatwe i proste.

PS. 3 kartka Niedzielana i 3 za pyskówki. Szkoda, że za takie coś łapie upomnienia
PS. Jak Siejewicz to nasz najlepszy sędzia to ja jestem numizmatykiem
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

pko
Kontakt:

#224 Post autor: pko » 6 gru 2009, o 21:26

memp pisze:...a "znawcom", którzy wykrzykiwali na dziesionie po meczu "zero ambicji, Niebiescy zero ambicji" radzę zobaczyć sobie jeszcze raz mecz, w jakiś sposób rozładować napięcie emocjonalne (masturbacja, wysiłek, jedzenie, jest sporo sposobów) i zastanowić się czy jest z nimi wszystko w porządku...
wezs sie przymknij ... ci co ryczeli tworzyli ten "niby obecny klimat dziesiony" wtedy gdy ty srales na ruch bo bylo feee ... nie ich wina ze maja trocha wiecej lot i pamietajom wielki ruch i taki chca go widziec ... z wszystkich oponetow ktorzy sie nagle oburzyli miala do tego prawo jedna (SLOWNIE JEDNA OSOBA) i godom to z calym przekonaniem bo ta osoba byla zawsze nawet wtedy jak bylo nas na sektorze "z dziesiciu"... wiec nie smuc mi tu i kij ci w oko ze mom inne zdanie niz ty i uwazom ze stracenie 3 torow po ewidentnym cofnieciu sie przy prowadzeniu jest brakiem ambicji i sraniem pod siebie ...

i jeszcze jedno nie wbijolech playerom ale jakby doszlo co do czego tu murem stoja za tymico im wbijali

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#225 Post autor: Ozor » 6 gru 2009, o 21:41

z ambicją to jeszcze nie było tak zle gorzej z umiejętnosciami.To jest chyba normalne że od 3 ekipy w tabeli wymaga się więcej jak od 10.
Powietrze schodzi z nas jak z dziurawego balona i wszystkie gadki jak to mielismy wszystkich z przodu tabeli u siebie ograc idzie wsadzic między bajki.
Bez presji na wygrane będziemy się cieszyc z byle czego a nie o to miało chodzic.Taka Lavadia pokazała Wisle jaką są potęgą.

Zablokowany